واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: افزایش امید به زندگی در بیماران تالاسمی/مسن ترین بیمار با 60 سال سن نوشهر - ایرنا - امید به زندگی در بیماران تالاسمی در کشور افزایش چشمگیری داشته و اکنون مسن ترین بیمار تالاسمی با 60 سال سن به زندگی خود ادامه می دهد.
به گزارش ایرنا، نخستین کنگره ملی تالاسمی و دومین همایش تالاسمی فرصت ها و چالش ها از روز چهارشنبه در رامسر آغاز به کار کرده است.
کارشناسان و متخصصان شرکت کننده در این همایش بر این نکته تاکید داشتند که با شرایط به وجود آمده امید به زندگی در این بیماران افزایش یافته اما هنوز هم آنان از ناهماهنگی قوانین موجود با شرایط امروز بیماران تالاسمی گله دارند.
همه مسوولان بر تمرکز اقدامات بر پیشگیری از ابتلا به این بیماری تاکید دارند اما در این خصوص اقدامات جدی تری نیاز است که سالانه 600 بیمار جدید به جمعیت مبتلایان به این بیماری افزوده نشود.
بیماران مبتلا به تالاسمی امروز برای داشتن شغل مناسب با مشکلاتی مواجه هستند و در این عرصه نیازمند فرهنگ سازی هستیم زیرا هنوز هم عده ای تصور می کنند که مبتلایان به این بیماری به سنی نمی رسند که نیاز به ازدواج، شغل و حتی دریافت گواهینامه رانندگی داشته باشند که تصور باطل و غلط است.
برای دستیابی به این هدف و تامین زندگی سالم و عادی برای بیماران مبتلا به تالاسمی باید علاوه بر تامین امکانات و تجهیزات پیشگیری و درمانی، باید فرهنگ سازی مناسب صورت گیرد تا از لحاظ روحی و روانی نیز دغدغه های این بخش از جامعه که از قضا بیشتر آنها از با استعدادترین جوانان کشور محسوب می شوند، رفع شود.
" میثم رمضانی " دبیرکل موسسه جوانان تالاسمی و دبیر این همایش با تایید تغییر وضعیت بیماران مبتلا به تالاسمی و نگرش ها به آنان به طور نسبی، به خبرنگار ایرنا گفت: آنچه در سال های اخیر در تغییر نگرش به تالاسمی اتفاق افتاد، بی شک مرهون تلاش خودجوش جمعی از اساتید دانشگاه ها و پزشکان است که این دگرگونی و پیجویی را ابتدا از درون خود آغاز کرده، به سطح جامعه تسری داده اند.
وی افزود : قدری تامل و تعمق نشانگر این است که تشکل های تالاسمی در امر پیشگیری از بیماری و میزان مشارکت های اجتماعی منطقه خود، پویا، موفق و فعال تر در استان ها عمل کرده اند و تحقق این امر نیز تجلی شعار محوری "خواستن و توانستن" در میان افراد تالاسمی است که موجب شده تا بسیاری از مردم و مسوولان امروز صدای ابراز وجود این جماعت مهجور را به گوش بسپارند و تلنگری کوچک به تفکرات و اندیشه های متفاوت آنان وارد شود.
دبیرکل موسسه جوانان تالاسمی گفت : کتمان این حقیقت دور از انصاف است که امروزه حضور فراوان و بی حد و حصر بسیاری از افراد تالاسمی در عرصه های مختلف علمی و فعالیت های اجتماعی را نادیده انگاشته، براحتی از کنار آن گذر کنیم.
" مجید آراسته " رییس هیات مدیره انجمن تالاسمی ایران نیز مشاوره های روانشناختی با هدف تقویت روحی و روانی و رفع نگرانی این بیماران ناشی از استرس و افسردگی آنان در کشور را بسیار ضروری دانست.
وی سن مسن ترین فرد بیمار تالاسمی در کشور را حدود 60 سال اعلام کرد و گفت : چنین وضعیتی نشانگرآن است که این نوع بیماری کاملا تحت کنترل بوده به نحوی که این بیماران همانند افراد عادی درجامعه زندگی می کنند.
به گفته آراسته، امروز اقداماتی که برای بهبود بیماری این قشراز جامعه درکشور صورت گرفته است در بخش های پیشگیری های اولیه و ثانویه بوده است.ک/4
1535/1654
24/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]