واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ مهر ۱۳۹۳ (۱۲:۲ب.ظ)
در طول تاريخ دانشمندان ايراني در پيشرفت علم و فناوري نقش ممتازوکليدي داشتند در طول تاريخ دانشمندان ايراني در پيشرفت اصول و مبادي علم و فناوري در جامعه نقش ممتاز و کليدي داشتند و شکي نيست که احياي اين نقش در توسعه و ارتقاء جايگاه علمي ايران در سطح جهان در عرصه هاي پژوهشي و فناوري مبتنيبر تلاشهاي مستمر متفکران، نخبگان علمي و فرهيختگان خواهد بود.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدعلي نجفي در هجدهمين کنفرانس بينالمللي پارکهاي علم و فناوري آسيا تاکيد کرد: در طول تاريخ دانشمندان ايراني در پيشرفت اصول و مبادي علم و فناوري در جامعه نقش ممتاز و کليدي داشتند و شکي نيست که احياي اين نقش در توسعه و ارتقاء جايگاه علمي ايران در سطح جهان در عرصه هاي پژوهشي و فناوري مبتنيبر تلاشهاي مستمر متفکران، نخبگان علمي و فرهيختگان خواهد بود.
وي ادامه داد: خوشبختانه در سالهاي اخير با توصيهها و رهنمودهاي مقام معظم رهبري که با ابلاغ سياستهاي کلي علم و فناوري جمهوري اسلامي به اوج رسيده و با حمايت محققان و فناوران فرهيخته دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکهاي علم و فناوري و با همت محققان و فناوران فرهيخته، دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکهاي علم و فناوري اميد به احياي اين نقش تاريخي هر چه بيشتر شده است.
سرپرست وزارت علوم، تحقيقات و فناوري ادامه داد: برنامههاي اخير توسعه ملي، برنامههاي مترقي و پيشرفتهاي هستند که به پشتوانه آن قانون حمايت از شرکتهاي دانش بنيان به تصويب رسيد، ليکن نکته اساسي و ضروري در تغيير نگرش ها است.
نجفي تاکيد کرد: تصويب قانون و پيشنهاد برنامههاي توسعه اي نقطه آغازين اين حرکت است که اجراي آن نيازمند عزم عمومي نهادها، موسسات دانشجويي، پژوهشي و مستلزم مشارکت موثر مردم و سازمانهاي مردم نهاد در فرايند توسعه است.
وي تاکيد کرد: البته وظيفه و نظارت سازمان ها و نهادهاي مسئول در اين زمينه طراحي ساز و کارهايي است که اين امر مهم را محقق سازد و سهم اقتصاد دانش بنيان را در مجموعه فعاليت هاي ملي افزايش دهد.
رپرست وزارت علوم، تحقيقات و فناوري گفت: امروزه واقعيت هاي جهان با ابزار ما براي ادراک اين واقعيت ها در حال تغيير و تحول است.
وي افزود: علم و به تبع آن فناوري علاوه بر آنکه ما را بيش از پيش با اين واقعيت ها آشنا مي سازد، در تعيين اهداف فرهنگي، اقتصادي، سياسي و حتي سياست هاي خارجي و مقدم بر آن تعيين حوزه هاي منافع ملي و امنيت ملي کشورها موثر است.
نجفي با بيان اينکه پارک هاي علم و فناوري مي تواند نقش بسيار مهمي را در اين زمينه ايفا کنند، گفت: پارک هاي علم و فناوري با سياستگذاري منطقه اي، نظارت بر نحوه مديريت فعاليت هاي علمي، فناوري و تامين اهداف اقتصاد دانش بنيان از اهميت بسياري برخوردار است.
سرپرست وزارت علوم، تحقيقات و فناوري يادآور شد: بدون شک راهکار علمي پيمودن مسير توليد علم تا خلق ثروت، اولويت بخشيدن به پژوهش، نوآوري و درک اهميت آن در دوران جديد است.
وي تصريح کرد: انجمن پارک هاي علم و فناوري آسيا و انجمن پارک ها و مراکز رشد ايران مي توانند نقش مهمي در فرهنگسازي، ظرفيتسازي و شبکهسازي براي پيمودن مسير دشوار تجاريسازي در فضاي رقابت، خلاقيت و نوآوري در آغاز دوران جديد تحول فناوري را ايفا کنند.
نجفي ادامه داد: با درک اين ظرفيت و در راستاي تحقق جهش علمي و فناوري پيش بيني شده در برنامههاي راهبردي ايران، وزارت علوم و تحقيقات و فناوري تلاش کرده است، همواره با برنامهريزي حرکت کند.
سرپرست وزارت علوم، تحقيقات و فناوري يادآور شد: بر اين باوريم که مراودات بين المللي و ايجاد زمينه هاي همکاري پايدار و درازمدت در حوزه علم و فناوري در ميان کشورهاي آسيايي جريان خلاقيت و نوآوري جهاني را شتاب بخشيده است و به ما قدرت مي دهد که درک بهتري از توانايي هاي يکديگر در عرصه فعاليت هاي بين المللي داشته باشيم و با همافزايي هر چه بيشتر منافع مشترک ميان کشورهاي منطقه را دنبال کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]