واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ مهر ۱۳۹۳ (۷:۵۵ق.ظ)
بهره مندي 115 هزار نابينا و کم بينا از خدمات بهزيستي معاون امور توانبخشي سازمان بهزيستي کشور گفت: ۱۱۵ هزار نابينا از خدمات بهزيستي بهره مند مي شوند.
به گزارش خبرگزاري موج، همزمان با روز بزرگداشت نابينايان و قانون عصاي سفيد «يحيي سخنگويي» معاون امور توانبخشي سازمان بهزيستي کشور از خدمترساني به 115 هزار نفر نابينا تحت پوشش سازمان خبر داد و گفت: در حال حاضر 285 ميليون نفر کمبينا و نابينا در جهان وجود دارد که حدود 39 ميليون نابينا و بالغ بر 246 ميليون فرد کمبينا هستند.
معاون امور توانبخشي سازمان بهزيستي کشور با بيان اينکه اختلالات بينايي قابل پيشگيري است، افزود: آنچه در پيشگيري از نقص بينايي، بيشترين تأثير را دارد ارائه خدمات مشاوره ژنتيک قبل و بعد از ازدواج به خانواده و مراجعات پزشکي براي بررسي بينايي به ويژه گروههاي پرخطر همانند سالمندان و کودکان است.
وي همکاري در اجراي طرح آمبليوپي، تشخيص و مداخله بههنگام بينايي با حوزه پيشگيري، ارائه وسائل کمک توانبحشي، تأسيس مراکز توانبخشي غيردولتي خانواده و کودک نابينا و کمبينا، تجهيز و راهاندازي کلينيکهاي ويژه افراد کمبينا (low Vision) و ارائه خدمات در واحدهاي بينايي سنجي در سطح کشور را از اقدامات سازمان بهزيستي کشور در امور نابينايان برشمرد.
سخنگويي ادامه داد: سال گذشته در اجراي طرح آمبليوپي، تشخيص و مداخله بههنگام بينايي 2 ميليون و 833 هزار و 779 کودک معاينه شدند که از اين تعداد 84 هزار و 969 نفر مبتلا به اختلال بينايي و 15 هزار 445 نفر مبتلا به آمبليوپي بودند؛ از طرفي براساس قانون جامع حمايت از حقوق معلولين يکي از وظائف سازمان بهزيستي کشور تأمين وسائل کمک توانبخشي براي معلولان کشور است که سال گذشته 58 هزار نفر وسائلي همچون نوار کاست، ضبط صوت، درشتنما ويژه کمبينايان، چاپگر بريل، ماشين تايپ، عصا سفيد، ساعت بريل، رايانه گويا، نرمافزار و سختافزارهاي مرتبط را دريافت کردند.
معاون امور توانبخشي سازمان بهزيستي کشور مراکز توانبخشي غيردولتي خانواده و کودک نابينا و کمبينا را محلي براي آموزش همزمان کودک و والدين براي يادگيري مهارتهاي ارتباط با محيط و ديگران، جهتيابي و تقويت حواس و چگونگي تعليم و تربيت و برخورد با کودک نابينا عنوان کرد و گفت: اين مراکز از سال 1382 در 7 استان تأسيس شد و تاکنون به 11 مرکز رسيده است که تعداد افراد بهرهمند از اين مراکز 312 نفر ميباشد که از اين تعداد 279 نفر از يارانه سازمان بهرهمند ميشوند.
وي در ادامه به پرداخت شهريه افراد با معلوليت بينايي توسط سازمان بهزيستي کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر سازمان هزينههاي نزديک بر 5 هزار دانشجو با معلوليت بينايي را پرداخت ميکند؛ همچنين نابينايان در سراسر کشور ميتوانند از منابع مطالعاتي مراکز بهزيستي استانها، مراکز غيردولتي، انجمنهاي نابينايان، کتابخانه ملي، نهاد کتابخانههاي عمومي کشور و ... بهرهمند شوند.
سخنگويي با بيان اينکه برنامهريزيهاي لازم براي توانمندسازي معلولان از جمله نابينايان در کشور صورت گرفته است، افزود: درصدديم جامعه هدف از آخرين تکنولوژيهاي توانبخشي مربوط به خود با خبر شوند؛ زيرا همه معلولان ممکن است نياز مالي نداشته و چه بسا گرفتار فقر اطلاعاتي باشند؛ لذا چندي پيش با برگزاري اولين نمايشگاه وسائل کمک توانبخشي جديدترين تجهيزاتي که مورد استفاده جامعه هدف بهزيستي قرار ميگيرد، معرفي شد.
معاون امور توانبخشي سازمان بهزيستي کشور، افزود: خريد و توزيع عصاي هوشمند ليزري براي نابينايان در دستور کار قرار گرفته است؛ عصاي هوشمند در تشخيص موانع به نابينا کمک ميکند؛ زماني که امواج ساطع شده از اين عصا به مانعي در چندين متري مقابل نابينا برخورد ميکنند، منعکس شده و به صورت لرزشي به وي هشدار ميدهد.
وي در پايان يادآور شد: طرح جديد اسکناسخواني ويژه نابينايان توسط نخبگان کشور در حال بررسي است و پس از تاييد نهايي در اختيار جامعه نابينايان قرار خواهد گرفت
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]