پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851043000
قرارهای کفالت و بازداشت موقت در قانون آیین دادرسی کیفری
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
قرارهای کفالت و بازداشت موقت در قانون آیین دادرسی کیفری
قرار عبارت است از تصمیم دادگاه در امر ترافعی که کلاً یا بعضاً قاطع دعوی و خصومت نباشد که در این بحث، قرار بازداشت موقت و قرار کفالت را به عنوان نمونهای از قرارهای کیفری مورد بررسی قرار میدهیم.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، قرار، تصمیم قضایی است که از سوی مقام قضایی صالح در طول تحقیقات مقدماتی و در مقام انجام دادن تحقیق و در موارد استثنایی در جریان محاکمه و رسیدگی دادگاه صادر می شود. این تصمیم ممکن است ناظر به متهم، سایر اشخاص یا اشیا و اموال آنان باشد.
قرار عبارت است از تصمیم دادگاه در امر ترافعی که کلاً یا بعضاً قاطع دعوی و خصومت نباشد که در این بحث، قرار بازداشت موقت و قرار کفالت را به عنوان نمونهای از قرارهای کیفری مورد بررسی قرار میدهیم.
قرار بازداشت موقت
این قرار شدیدترین قرار تامین کیفری است که منجر به بازداشت متهم میشود. بازداشت موقت میتواند تا مرحله صدور و اجرای حکم به طول بینجامد. این قرار هم در دادسرا صادر میشود و هم در دادگاه و قهراً منجر به بازداشت متهم میشود.
قرار بازداشت موقت میتواند در دادسرا و مرحله تحقیقات مقدماتی توسط بازپرس، دادیار و احیانا دادستان صادر شود و نیز میتواند در دادگاه توسط رییس دادگاه یا دادرس علیالبدل صادر شود. به عبارت دیگر این قرار علاوه بر مرحله تحقیقات مقدماتی، در مرحله رسیدگی نیز ممکن است صادر شود و حتی ممکن است در مرحله تجدید نظر توسط قاضی تجدید نظر صادر شود.
شرایط صدور قرار بازداشت موقت
قانونگذار به دو طریق با قرار بازداشت موقت برخورد کرده است، در بعضی از موارد آن را جایز یا در اصطلاح اختیاری دانسته و مواردی را تعیین کرده و به قاضی اختیار داده است تا در این موارد قرار بازداشت موقت صادر کند. موارد جایز یا اختیاری در ماده 32 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال 78 و موارد الزامی در ماده 35 این قانون آمده است، صدور قرار بازداشت موقت در مواردی الزامی است، به این معنا که قانون اختیار را از قاضی گرفته و او را ملزم کرده است که قرار بازداشت موقت صادر کند. در حقیقت در این موارد الزامی قرار بازداشت موقت میتواند تا صدور حکم بدوی امتداد پیدا کند، مشروط بر اینکه از حداقل مجازات تعیینشده فراتر نرود همچنین در مواردی که قرار بازداشت موقت اختیاری است، عمر این قرار نباید بیشتر از حداقل مجازات جرم باشد.
برخورد با قرار بازداشت موقت به عنوان یک قرار استثنایی
با قرار بازداشت موقت به عنوان یک قرار استثنایی برخورد میشود، زیرا یک قرار رایج و متداول نیست و همانگونه که موارد صدور این قرار در قانون محدود است، در رویه قضایی نیز به طور محدود و در موارد استثنایی با آن برخورد میشود. در حقیقت قرار بازداشت موقت حد فاصل بین حقوق و آزادیهای فردی با حقوق جامعه است چرا که حق آزادی متهم را سلب میکند.
در واقع در صورت صدور این قرار، آزادی متهمی سلب میشود که هنوز مجرمیت او اثبات نشده است.همچنین به نظر میرسد همانگونه که قرار بازداشت موقت، به طور قهری، آزادی متهم را سلب میکند، به حق دفاع او نیز لطمه وارد میکند، زیرا وقتی که آزادی متهم سلب میشود اگر او بخواهد برای دفاع از خود تدارکی ببیند، دستش برای انجام این موضوع بسته است، به همین دلیل این موضوع به حق دفاع متهم نیز لطمه وارد کرده و او را بلاتکلیف نگاه میدارد. چنین فردی همواره در انتظار است که چه زمانی در مورد آزادی او تصمیمگیری میشود.
البته این احتمال وجود دارد که قرارهای دیگری نیز به سلب آزادی افراد منجر شود، به عنوان مثال قرارهای وثیقه یا کفالت، در صورت عجز فرد از معرفی کفیل یا عجز از تودیع وثیقه میتواند منجر به سلب آزادی متهم شود. اما در این قرارها متهم میتواند با معرفی کفیل یا تودیع وثیقه آزاد شود یعنی خود او با معرفی کفیل و تودیع وثیقه میتواند موجبات آزادی خود را فراهم کند. اما در قرار بازداشت موقت متهم هیچ سهمی در بازداشت خود ندارد و تنها این قاضی است که باید در مورد آزادی او تصمیم بگیرد.
مزایای قرار بازداشت موقت
گاهی اوقات قرار بازداشت موقت میتواند به عنوان یک اقدام تامینی برای حفظ جان متهم باشد. در اتهامات سنگینی که اتفاق میافتد مانند موارد قتل عمد، ممکن است قصد انتقامگیری وجود داشته باشد یا متهم تصمیم به خودکشی بگیرد که در این موارد، با بازداشت موقت متهم به عنوان یک اقدام تامینی برخورد میشود. به این معنا که از طریق این قرار، تلاش میشود که از اقدام به خودکشی متهم یا آسیب رساندن دیگران به او جلوگیری شود.یکی دیگر از مزایای قرار بازداشت موقت این است که به طور کلی راه فرار متهم را سلب میکند و بیم تبانی را از بین میبرد، یعنی مانع میشود که متهم با سایر متهمان و شرکا و شاهد تبانی کند.
قرار کفالت
در بند ج ماده 132 قانون آیین دادرسی کیفری قراری تحت عنوان قرار کفالت پیشبینی شده است. کلمه کفالت از حقوق مدنی وارد آیین دادرسی کیفری شده است. در حقوق مدنی هنگامی که فردی در مقابل شخص دیگری تعهد میدهد که شخص ثالثی را برای انجام کاری در وقت معین معرفی کند، به این موضوع عقد کفالت گفته میشود.
در این صورت ضمانت اجرایی تعیین میشود که اگر فرد مورد نظر در موعد تعیینشده، دیگری را معرفی نکرد، باید مبلغی را به عنوان خسارت پرداخت کند. این موضوع در در فصل شانزدهم قانون مدنی و به موجب ماده 734 این قانون از سوی قانونگذار مقرر شده است.این موضوع حقوقی توسط قانونگذار به آیین دادرسی کیفری وارد شده که بند ج ماده 132 قانون آیین دادرسی کیفری به قرار کفالت اشاره شده است.
قرار کفالت بعد از قرار التزام به حضور با قید قول شرف و قرار التزام با تعیین وجهالالتزام سومین نوع قراری است که در آیین دادرسی کیفری آمده است. پس از اینکه اتهام وارد دانسته شد، قاضی برای اینکه هر موقع متهم را خواست، او حاضر شود، باید قرار تامین صادر کند. قرار کفالت سومین نوع از قرارهای تامین است. یعنی در قرارهای التزام، قاضی تعهد خود متهم را برای حضور میپذیرد اما در بعضی از جرایم که مجازاتش کمی سنگینتر است تعهد خود متهم را قبول نمیکند بلکه میگوید که باید شخص ثالثی را معرفی کند تا او تعهد دهد که هر موقع متهم از سوی دادگاه احضار شد، او را نزد دادگاه معرفی کند.
اگر متهم، شخص ثالث را حاضر و قاضی نیز ملائت او را احراز کند، یعنی بداند که اگر متهم را حاضر نکند، میتواند به عنوان مثال 20 میلیون تومان یا 10 میلیون تومان ضمانت اجرایی قرار را بپردازد، تعهد شخص ثالث را میپذیرد.قاضی در هنگام صدور قرار تامین کفالت به متهم تفهیم اتهام کرده و قرار اخذ کفیل را صادر میکند. وقتی قرار اخذ کفیل صادر شد، موضوع از دو حال خارج نیست، یا متهم شخصی را به عنوان کفیل معرفی میکند یا فردی را معرفی نمیکند.اگر متهم توانست فردی را به عنوان کفیل معرفی کند که مورد قبول قاضی نیز قرار گرفت، یعنی قاضی ملائت او را احراز کند، قاضی مجددا قرار دیگری صادر میکند. به این معنا که در قرار اخذ کفیل، دو قرار صادر میشود، نخست قرار اخذ کفیل و دیگری قرار قبولی کفالت.
قرار قبولی کفالت بین قاضی و کفیل منعقد میشود
در حقیقت از لحاظ تطبیق با قانون مدنی قرار اخذ کفیل یک ایقاع و قرار قبولی کفالت یک عقد است و قرار قبولی کفالت بین قاضی و کفیل منعقد میشود و مکفول یعنی متهم نقشی در آن ندارد. در آیین دادرسی کیفری رضایت مکفول یعنی متهم لازم نیست و تاثیری در عقد ندارد. به موجب عقد کفالت کفیل متعهد میشود که تا پایان دادرسی و اجرای حکم، هر زمانی که قاضی متهم را خواست، او را به نزد قاضی معرفی کند. اگر کفیل بعد از اینکه متهم حاضر نشد، در یک مهلت 20 روزه نتواند متهم را نزد قاضی حاضر کند، بازپرس این موضوع را به دادستان گزارش میکند و دادستان دستور اخذ وجهالکفاله را به بازپرس میدهد.
در این صوت دستور اخذ وجهالکفاله که به موجب ماده 140 آیین دادرسی کیفری مقرر شده است، به کفیل ابلاغ میشود و کفیل حق دارد ظرف 10 روز به این دستور دادستان اعتراض کند که به این اعتراض در دادگاه عمومی یا انقلاب رسیدگی شده و رای دادگاه قطعی است.اما اگر متهم کفیل معرفی نکند، به دستور بازپرس، متهم به زندان معرفی میشود و تا زمانی که کفیل معرفی نکند، در زندان باقی خواهد ماند.
در جرایمی که در صلاحیت دادگاه کیفری استان است چنانچه 4 ماه از مدت بازداشت متهم که به موجب عدم معرفی کفیل بازداشت شده است، بگذرد بازپرس مکلف است درباره ابقاع قرار اخذ کفیل و فک آن تصمیمگیری کند و آن را نزد دادستان بفرستد اما در جرایمی که در صلاحیت دادگاه کیفری استان نیست، پس از گذشت دو ماه این تکلیف برای بازپرس ایجاد میشود که درباره ابقاع یا فک آن تصمیمگیری کند./ حمایت
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
قانون جدید آیین دادرسیکیفری بارقههای امید را در دل حقوقدانان تابانده است
سهشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۰۸ یک وکیل دادگستری گفت قانون جدید آیین دادرسی کیفری نزدیکی بیشتری به استانداردهای جهانی دارد و در برگیرنده امتیازات و تسهیلات مطلوبتری از قانون فعلی برای شهروندان است سعید باقری در گفتوگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا با بیان اینتوبه یکی از موارد متوقف شدن تعقیب کیفری است/ شرایط تعقیب مجنون در قانون جدید آیین دادرسی کیفری
قاضی دادگستری در گفتگوی تفصیلی با باشگاه خبرنگاران توبه یکی از موارد متوقف شدن تعقیب کیفری است شرایط تعقیب مجنون در قانون جدید آیین دادرسی کیفری حسینیان گفت در قانون جدید آیین دادرسی کیفری توجه به موضوع توبه به عنوان یکی از موارد متوقف شدن تعقیب امر کیفری و مجازات ازنقاط قاجرای قانون جدید آیین دادرسی کیفری موجب اعتماد بیشتر به قوه قضاییه میشود
چهارشنبه ۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۳۰ یک استاد دانشگاه گفت اجرای قانون آئین دادرسی کیفری جدید در جهت آرامش و افزایش اعتماد بیشتر مردم به دستگاه قضا و اعتبار بیشتر آراء صادره از سوی دادگاهها است به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه خراسان محمد آشوری رییس موسسه تتوبه یکی از موارد متوقف شدن تعقیب کیفری است/ شرایط تعقیب فردمجنون در قانون جدید آیین دادرسی کیفری
قاضی دادگستری در گفتگوی تفصیلی با باشگاه خبرنگاران توبه یکی از موارد متوقف شدن تعقیب کیفری است شرایط تعقیب فرد مجنون در قانون جدید آیین دادرسی کیفری حسینیان گفت در قانون جدید آیین دادرسی کیفری توجه به موضوع توبه به عنوان یکی از موارد متوقف شدن تعقیب امر کیفری و مجازات ازنقاقانون جدید آیین دادرسی کیفری از نگاه محمود آخوندی
دوشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۰۰ ۳۷ پدر علم آیین دادرسی کیفری ضمن بیان برخی ایرادات قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 92 و انتقاد از شیوه قانوننویسی در مورد آن تنها نکته مثبت این قانون را گرایش به قانون اصول محاکمات جزایی مصوب 1291 دانست دکتر محمود آخوندی در گفتوگو با خبرنگار حقوقی خبرگزامدت قانونی بازداشت موقت غنچه قوامی پایان یافته است
چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۹ وکیلمدافع غنچه قوامی با اشاره به گذشت سه ماه از بازداشت موقت موکلش گفت با توجه به اینکه مدت بازداشت موقت نمیتواند از حداقل مجازات قانونی جرم بیشتر باشد تقاضای آزادی موکلم با قید وثیقه را به دادگاه ارائه کردهام محمود علیزادهطباطبایی در گفتوگو بابخشی از آییننامه قانون نظام صنفی ابطال شد
یکشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۶ هیات عمومی دیوان عدالت اداری بخشی از آییننامه اجرایی ماده ۴۵ قانون نظام صنفی را ابطال کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در گردش کار این پرونده آمده است که فردی به موجب دادخواستی ابطال تبصره ۱ ماده ۷ فصل دوم آییننامه اجرایی ماده ۴۵ قانونمسئولیت کیفری اشخاص حقوقی در قانون جرائم رایانهای
دانشنامه حقوقی مسئولیت کیفری اشخاص حقوقی در قانون جرائم رایانهای قانون جرائم رایانهای در سال ۱۳۸۸ تصویب شد تاکشور ما گامی دیگر در مبارزه با پدیده جرم بردارد به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران قانون جرائم رایانهای در سال ۱۳۸۸ تصویب شد تا کشور ما گامی دیگر در مبارزاصلاح آییننامه قانون نقل و انتقال حق بیمه یا بازنشستگی
سهشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۴ ماده ۳ آییننامه اجرایی مربوط به ماده واحده قانون نقل و انتقال حق بیمه یا بازنشستگی اصلاح شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا اصلاح آییننامه مذکور به شرح زیر در روزنامه رسمی منتشر شده است اصلاح ماده ۳ اصلاحی آییننامه اجرایی تبصره ۳ ماتصویب آییننامه اجرایی قانون نقل و انتقال حق بیمه بازنشستگی
پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۹ وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی ابراز امیدواری کرد صندوق بازنشستگی کشوری در دوره مدیریت جدید روزهای پویاتری داشته باشد به طوری که بتواند گامهای ارزشمندی در جهت ارائه خدمات بهتر به بازنشستگان بردارد به گزارش سرویس اجتماعی ایسنا دکتر علی ربیعی در مرصدور کارت موقت مداحی برای 80 هزار هیئت مذهبی/ آیین نامه سطح بندی مداحان ابلاغ می شود
استانها غرب لرستان معممی مقدم صدور کارت موقت مداحی برای 80 هزار هیئت مذهبی آیین نامه سطح بندی مداحان ابلاغ می شود خرم آباد - خبرگزاری مهر مدیرکل تشکل های دینی و مراکز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی کشور از صدور کارت موقت مداحی برای 80 هزار هیئت مذهبی در کشور خبر داد رضا معمبا انتشار در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی اصلاحیه آییننامه اجرایی قانون نقل و انتقال حق بیمه یا بازنشستگی ابلاغ
با انتشار در روزنامه رسمی جمهوری اسلامیاصلاحیه آییننامه اجرایی قانون نقل و انتقال حق بیمه یا بازنشستگی ابلاغ شدبا انتشار در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی اصلاحیه آییننامه اجرایی قانون نقل و انتقال حق بیمه یا بازنشستگی توسط معاون اول رییسجمهور به وزارت کار ابلاغ شد به گزارش خبرگزامام جمعه موقت قزوین: قانون، انضباط و وجدان کاری در اولویت برنامههای استاندارد قرار گیرد
امام جمعه موقت قزوین قانون انضباط و وجدان کاری در اولویت برنامههای استاندارد قرار گیردامام جمعه موقت قزوین گفت قانون انضباط و وجدان کاری در اولویت برنامههای استاندارد قرار گیرد به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین حجتالاسلام محمدحسن باریکبین عصر امروز به مناسبت هفته استاندارداصلاحیه آییننامه اجرایی قانون نقل و انتقال حق بیمه یا بازنشستگی ابلاغ شد
اصلاحیه آییننامه اجرایی قانون نقل و انتقال حق بیمه یا بازنشستگی ابلاغ شد با انتشار در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی اصلاحیه آییننامه اجرایی قانون نقل و انتقال حق بیمه یا بازنشستگی توسط معاون اول رییسجمهور به وزارت کار ابلاغ شد به گزارش نامه نیوز هیأت وزیران در جلسه ۱۶ مهر امسالعضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در گفتوگو با فارس تشریح کرد آخرین وضعیت لوایح آیین دادرسی نیروهای مسلح و آیین
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در گفتوگو با فارس تشریح کردآخرین وضعیت لوایح آیین دادرسی نیروهای مسلح و آیین دادرسی الکترونیکعضو کمیسیون قضایی حقوقی مجلس آخرین وضعیت لوایح آیین دادرسی نیروهای مسلح و آیین دادرسی الکترونیک را تشریح کرد محمدعلی اسفنانی در گفتوگو با خبرنگار قضاییربیعی: آیین نامه اجرایی تبصره سه قانون نقل و انتقال حق بیمه یا بازنشستگی اصلاح می شود
ربیعی آیین نامه اجرایی تبصره سه قانون نقل و انتقال حق بیمه یا بازنشستگی اصلاح می شود وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی از اصلاح ماده سه آیین نامه اجرایی تبصره سه قانون نقل و انتقال حق بیمه یا بازنشستگی مصوب 1365 خبر داد به گزارش نامهنیوز علی ربیعی عصر چهارشنبه در مراسم معارفه محماصلاح آییننامه قانون صلاحیت دادگستری برای رسیدگی به دعاوی خارجی
سهشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۷ مواد ۳ و ۶ آییننامه اجرایی قانون صلاحیت دادگستری جمهوری اسلامی ایران برای رسیدگی به دعاوی مدنی علیه دولتهای خارجی اصلاح شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا اصلاح مواد مذکور به شرح زیر در روزنامه رسمی منتشر شده است وزارت دادگستری وزار-