واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ مهر ۱۳۹۳ (۱۹:۴ب.ظ)
هشدار وزير بهداشت؛ افزايش آمار مرگ و مير در ايران به ويژه بيماريهاي قلبي و عروقي وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با بيان اين که آمار مرگ و مير در ايران؛ به ويژه بيماريهاي قلبي و عروقي در رتبههاي نخست به زندگي قرار دارد، گفت: چربي اشباع و چربي با ترانس بالا در افزايش مرگ و مير مؤثر هستند.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد حسن هاشمي روز چهارشنبه در همايش روز جهاني غذا افزود: سرانه مصرف روغن طي سالهاي ۸۷ تا ۹۰، ۲۰۰ درصد اضافه شده که اين وزارتخانه مصمم است مصرف روغن را طي ۳ سال آينده با برنامه ريزي دقيق کاهش دهد.
وي تصريح کرد: سرانه مصرف روغن بايد طي ۳ سال آينده با برنامه ريزيهايي که انجام دادهايم حدود ۲۰ درصد کاهش يابد و صنايع غذايي و توليدکنندگان بايد اين وزارتخانه را در کاهش مصرف روغن کمک کنند.
وي با اشاره به مصرف زياد نمک در بين مردم گفت: هم اکنون مصرف نمک در بين هموطنان دو و نيم برابر بيشتر از استاندارد جهاني است و هر روز تعداد زيادي از افراد به دليل کم توجهي و مصرف بيرويه نمک جان خود را از دست ميدهند.
وزير بهداشت تصريح کرد: سياستهاي وزارت بهداشت کاهش سالانه ۱۰ درصد نمک دريافتي است که صنايع غذايي نيز بايد به توليد مواد غذايي کم نمک توجه داشته باشند.
وزير بهداشت، با بيان اين که مصرف روغن و اسيدهاي چرب در کشور بالا است، گفت: سرانه مصرف روغن هر ايراني حدود 3 کيلوگرم است.
وي افزود: هم اکنون ۱۲ هزار واحد توليدي در کشور به توليد مواد غذايي ميپردازند که ۴۵ هزار و ۵۵۰ پروانه بهداشتي براي توليدات و محصولات غذايي صادر شده که ۲۵ درصد درآمد خانوار شهري را تامين مواد غذايي تشکيل ميدهد و رونق اين صنعت بسيار مهم است.
وي با بيان اين که صادرات مواد غذايي به کشورهاي خارجي زياد نيست، گفت: سالانه حدود ۱. ۳ ميليارد تومان صادرات محصولات غذايي داريم که از آمادگي بازارهاي بين المللي براي صادرات محصولات غذايي خود استقبال ميکنيم.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي نسبت به اضافه مصرف ۳۰ درصدي شکر در کشور هشدار داد.
هاشمي گفت: طبق اعلام سازمان جهاني بهداشت، ميزان دريافت شکر در روز بايد حداکثر ۱۰ درصد کالري دريافتي باشد در حاليکه طي سالهاي ۸۷ تا ۹۰ ميزان شکر دريافتي ۳۰ درصد افزايش يافته است که اين نشان از افزايش شاخص ۲۱. ۱ به ۲۳. ۹ کيلوگرم بودهايم.
وي تصريح کرد: همچنين ۲. ۵ برابر بيش از ميانگين جهاني نمک مصرف ميکنيم که باعث فشار خون، گرفتگي رگها و بروز سکته ميشود به همين دليل در برنامه وزارت بهداشت کاهش سالانه ۱۰ درصد نمک دريافتي در دستور کار قرار گرفته است.
وزير بهداشت گفت: محدود کردن قند و نمک در منابع غذايي از برنامههاي ديگر وزارتخانه است؛ چرا که بيماريهاي قلبي به عنوان رتبه اول مرگ و مير در کشور است.
هاشمي با بيان اينکه ۵۰ درصد جمعيت کشور افزايش وزن دارند به همين دليل بايد انرژي دريافتي مردم محدود شود و تغيير الگو در مصرف چربيها از اشباع به غيراشباع و حذف ترانس از روغنهاي خوراکي، شکلات، شيريني انجام شود.
وزير بهداشت گفت: طبق سند ابلاغي از سوي رهبر، بايد به صورت عادلانه سبد غذايي سالم و کافي در اختيار مردم قرار بگيرد در اين سند بر پيشگيري بر درمان و اصلاح سبک زندگي تأکيد شده است.
هاشمي با بيان اينکه موضوعات غذا و هوا در کشور به صورت علمي و جدي پيگيري ميشود، گفت: نبايد اجازه دهيم اين موضوعات به نگاههاي سياسي آلوده شود.
هاشمي تصريح کرد: در صورتي که سخني يا اقدامي صورت ميگيرد همه موظف هستند براي رعايت حقوق مردم از حاشيهها پرهيز کنند و در مسير منطقي و علمي حرکت کنند.
وي همچنين تأکيد کرد: بايد مراقب باشيم و موارد هشدار دهندهاي که اعلام ميکنيم باعث ترساندن مردم نشود؛ چرا که اين هشدارها يک آسيب رواني محسوب ميشود.
وي با اشاره به برنامه برچسب گذاري مواد غذايي گفت: ظرف يک و نيم سال آينده بر روي تمام مواد غذايي علايم هشدار دهنده نصب ميشود.
هاشمي گفت: با اجراي اين طرح هموطنان ميدانند که کدام مواد مجاز و کدام غيرمجاز است.
وزير بهداشت گفت: ليست فرآوردههاي آسيب رسان تهيه و تحويل سازمان هاي مربوطه شده است، توسعه و پايش محصولات غذايي با نظارت عمومي، پايش باقي مانده سموم و آفت کشها در محصولات کشاورزي، غني سازي مواد غذايي، افزايش مصرف ريز مغذيها و برچسب گذاري مواد غذايي، از جمله برنامههايي است که در وزارت بهداشت دنبال ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]