واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرکل سازمان شهرداریهاودهیاریهای وزارت کشور: یک هزار و 495 دهیار زن در کشور فعالیت می کنند تهران بزرگ - ایرنا - مدیرکل دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری های وزارت کشور گفت: هم اکنون یک هزار و 495 دهیار زن در مدیریت روستاهای کشور فعالیت می کنند.
مجید عبداللهی روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا در ورامین گفت: در حال حاضر 30هزار و 460 دهیاری در کل کشور مستقر می باشد که خدمات مناسبی را به روستائیان ارائه می دهند که مدیریت یک هزارو 495 دهیاری توسط بانوان صورت می گیرد که این نشان از توجه نظام به مدیریت بانوان در کشور دارد .
وی گفت : وزارت کشور در راستای اجرای مفاد بند هـ تبصره 9 قانون بودجه سال 93 کشور، اقدام به تهیه 2 هزار و 800 دستگاه انواع ماشین آلات خدماتی و عمرانی نموده و آن را بین 16 هزار و 583 دستگاه عمرانی در اختیار دهیاری ها تقسیم می کند.
به گفته عبدالهی با وارد شدن این ماشین آلات، بخش عمده ای از جمعیت روستایی کشور مجددا زیر پوشش خدمات روستایی ازجمله جمع آوری زباله و پسماند، ایمنی و آتش نشانی و خدمات عمرانی قرار می گیرند و به زودی شاهد جهشی بسیاری چشمگیر در روستاها خواهیم بود.
وی افزود: در حال حاضر 7 هزا رو 500 روستا تحت پوشش مدیریت پسماند زباله قرار دارند و با ورود ماشین آلات مکانیزه جدید ، شش هزار روستای دیگر کشور از خدمات جمع آوری مکانیزه زباله بهره مند می شوند و این خدمتی است که مطمئناً تا پایان سال جاری روستائیان به صورت ملموس آن را مشاهده خواهند کرد.
مدیرکل دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری های وزارت کشور گفت: وزارت کشور در اقدامی ساختاری به دولت پیشنهاد داده که کارگروه توسعه کشاورزی عشایری ذیل شورای برنامه ریزی و توسعه استان تشکیل شود تا مشکلات روستائیان به صورت تخصصی مورد بررسی قرار گیرد .
وی اظهار داشت: تا کنون کارگروه های متعددی در شورای برنامه ریزی استان به صورت مجزا به مسائل روستاها می پرداختند که ایجاد کارگروه ویژه به پیشنهاد وزارت کشور دو هفته پیش در کمیته تخصصی کمیسون اجتماعی دولت به تصویب رسید و آماده تصویب در صحن علنی هیأت وزیران است که با تصویب این موضوع گام بزرگ ساختاری در سطح استان ها برای مدیریت روستایی صورت می گیرد.
عبدالهی گفت: یکی از مهمترین برنامه ها در حوزه روستایی، حفظ هویت روستا است و این فعالیت باید در سطح 63 هزار 125 آبادی کشور و 37 هزا رو 700 به گونه ای انجام شود تا هویت کالبدی و فضای روستا حفظ گردد و در این میان نقش دهیاری و مدیریت روستایی بسیار تأثیرگذار است زیرا پروانه ساخت توسط دهیاری ها صادر می شود و دهیاران باید تلاش نمایند که نمای روستا متناسب با معماری بومی و محلی باشد .
مدیرکل سازمان شهرداریهاودهیاریهای وزارت کشور گفت: در قانون برنامه پنجم توسعه دولت ملزم شده که معماری بومی و محلی را ترویج کند و در سند چشم انداز و سیاست ها ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری هویت بخشی به سیما و منظر روستا مورد تأکید قرار داشته است که مصداق عینی این موضوع در طرح های توسعه و صدور پروانه های ساخت دنبال می شود.
عبداللهی بیان داشت: در کنار هویت کالبدی، هویت اجتماعی روستا و کارکرد اقتصادی آن باید حفظ شود تا مظاهر تجدد با حفظ قالب بومی ، محلی و اسلامی وارد روستا شود.
تهرام/7254**1565
23/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]