واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کشاورزان می توانند بحران غذا، آب و محیط زیست را مدیریت و رفع کنند تهران بزرگ - ایرنا - مدیر پژوهش صنعتی وزارت جهاد کشاورزی گفت: کشاورزان با تکیه بر فعالیت های خانوادگی قادرند بحران غذا، آب و محیط زیست که جهان را مورد تهدید قرار داده، مدیریت و رفع کنند.
به گزارش ایرنا، "جان علی بهزاد نسب" روز چهارشنبه در همایش روز روستا که در روستای باغخواص از توابع شهرستان ورامین برگزار شد، اظهار داشت: دنیای امروز با سه بحران جدی غذا و تأمین نیاز انسان ها، بحران آب که ارتباط مستقیم با غذا دارد و بحران محیط زیست مواجه و روبرو است.
وی افزود: یکی از واقعیت هایی که در جهان و به ویژه در ایران اسلامی می باید به آن توجه کرد این امر است که کشاورزان و خانواده هایی که به صورت جمعی به کشاورزی مشغولند، می توانند این بحران ها را مدیریت و برطرف کنند.
وی گفت: هم اکنون 70 درصد از کشاورزان جهان به صورت خانوادگی مشغول به فعالیت هستند که این رقم در ایران به 80 درصد می رسد و این افراد می توانند با تأمین غذای مورد نیاز مردم و ایجاد امنیت غذایی، مهمترین گام را در توسعه ملی بردارند.
وی اظهار داشت: روز روستا، زمانی است که صدای رسای توسعه روستایی به گوش تمامی مسوولین برسد تا در سایه توسعه پایدار روستا، شهرها نیز از توسعه ای شگرف برخوردار شوند .
وی تصریح کرد: یکی از مهمترین مسائلی که در توسعه روستاها می باید مورد توجه مسوولان قرار گیرد و ریاست جمهوری نیز به آن تأکید دارند این امر است که قرار نیست با توسعه این مناطق، روستاها به شهر تبدیل شوند بلکه در توسعه می باید هویت روستایی در ابعاد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی حفظ شود.
بهزاد نسب گفت: روستاییان سرمایه های فرهنگی و اجتماعی و مبنای توسعه هر جامعه محسوب می شوند.
وی با اشاره به اقتصاد مبتنی بر کشاورزی روستاییان، گفت: اقتصاد روستاییان با تولید محصولات کشاورزی گره خورده که این امر می باید با اتکا به منابع پایه خدادادی، دانش و اندوخته های تجربی و نیز بهره گیری از امکانات و فناوری های روز از کارآمدی و توسعه بیشتر برخوردار شود.
مدیر پژوهش صنعتی وزارت جهاد کشاورزی بیان داشت: البته باید به این نکته توجه داشت که اگر در توسعه
اقتصادی روستاها تنها به بخش کشاورزی توجه داشت، از سایر حلقه های اقتصادی روستاییان غافل می شویم و این امر می تواند مشکلات عدیده ای را برای روستاییان به همراه داشته باشد .
وی تصریح کرد: توجه به بخش گردشگری روستاها، توسعه صنایع تبدیلی و توجه به صنایع دستی روستاییان نیز می تواند رونق بیشتری به روستاهای کشور بدهد.
وی به بحران کمبود آب در جهان اشاره کرد و افزود: کمبود و بحران آب تنها به ایران مختص نمی شود بلکه تغییرات آب و هوایی رخ داده در جهان باعث بروز این مشکل شده و ایران که در منطقه خشک و نیمه خشک قرار دارد در معرض تأثیرات این کم آبی قرار گرفته است.
وی گفت: برای عبور از بحران کمبود آب باید از سه مؤلفه آموزه های دینی، دانش بومی و بهره گیری از فناوری های نوین بهترین استفاده را برد.
بهزاد نسب گفت: سابقه تاریخی ایران در استفاده از دانش بومی بهره گیری از آب را می توان در ایجاد شبکه های قنات جویا شد، آنجا که کشاورزان برای بهره گیری از سفره های زیر زمینی و کاهش میزان هدر رفت آب از شبکه ای نوین استفاده کرده و از حداقل آب موجود بیشترین بهره را می بردند.
وی افزود: امروز دولت تدبیر و امید تلاش دارد تا با ارائه کمک های بلاعوض به کشاورزان، آنان را به استفاده از فناوری های نوین ترغیب و تشویق نماید تا کشاورزان با بهره گیری از سیستم های نوین آبیاری، مصرف آب را مدیریت کرده و باعث ارتقای سطح بهره وری از آب موجود شوند.
تهرام/7254/ 699/ 1625
23/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]