واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار مازندران:پرونده تخلف تغییر کاربری و تصرف عرصه های طبیعی به صفر رسید ساری - ایرنا- استاندار مازندران گفت: پس از یک سال پیگیری مداوم، پرونده های تشکیل شده پیرامون تخلف تغییرکاربری و تجاوز به عرصه های طبیعی در استان به صفر رسیده است.
"ربیع فلاح " روز چهارشنبه در همایش ملی مدیریت جنگل های شمال ایران در ساری افزود: البته پرونده های زیادی که احکام قلع و قمع و پس گیری عرصه های طبیعی آن صادر شده ، در حال اجراست.
بر اساس آمار دادگستری مازندران حدود 11هزار پرونده تخلف تغییر کاربری غیر مجاز و تجاوز به عرصه های طبیعی در استان وجود دارد که حکم بیشتر آنان صادر شده است.
استاندار با اشاره به مصوبه دولت یازدهم مبنی بر ممنوعیت برداشت چوب از جنگل گفت: از آنجاییکه با اجرای این مصوبه مجریان طرح های جنگل داری با مشکل جدی مواجه خواهند شد باید روش های علمی برداشت چوب را نهادینه کنیم.
استاندار مازندران بر لزوم واردات چوب از کشور روسیه تاکید کرد و گفت: واردات چوب با رعایت مسایل قرنطینه ای قابل اجرا و در حمایت از صنایع چوبی استان های شمالی است.
وی به فعالیت صحیح و علمی شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران به عنون یک بهره برداری که 400هزار هکتار عرصه جنگلی را در اختیار دارد، اشاره کرد و گفت: این شرکت تمامی تعهدات را به درستی انجام می دهد.
فلاح با بیان این که نگاه محض برداشت چوب از جنگل در اجرای طرح های بهره برداری باید تغییر کند و طبیعت گردی و استفاده از عرصه های طبیعی و جنگلی استان اولویت برنامه هاست، گفت: سالانه بیش از25میلیون گردشگر وارد استان می شوند که می توان با اجرای طرح های طبیعت گردی ،به جای برداشت چوب غیر مجاز ،از جنگل بهره گرفت.
استاندار مازندران به احیاء و بازسازی جنگل های مخروبه استان مازندران اشاره کرد و اظهار داشت: طرح تعاونی جنگل داری را باید تقویت و عملیاتی کنیم.
وی با بیان این که جنگل نشینان و حاشیه نشینان جنگل در روستاها باید از خدمات عمومی دولت بهره مند شوند، تصریح کرد: تمامی افراد جامعه برای دولت یکسان هستند و باید به آنان خدمات مطلوب ارایه کرد.
استاندار مازندران با بیان این که هر چند مدیریت ضعیف یک دهه اخیر بر عرصه های طبیعی به مراتب بهتر از مدیریت بر سواحل دریای خزر در استان بوده است، بیان داشت: امروز از ظرفیت و پتانسیل دریا و سواحل استان هیچ استفاده ای نمی شود و تمامی این عرصه ها را از دست داده ایم.
روش های جنگلداری و شیوه های جنگل شناسی متناسب با توان اکولوژیک، وضعیت طبیعی و اجتماعی - اقتصادی جنگل های شمال کشور، تاثیرات بیولوژیک (جنگل شناسی) اجرای طرح های جنگلداری در نیم قرن اخیر، الگوهای موفق حفاظت، احیا، توسعه و بهره برداری در قالب طرح های جنگلداری و وضعیت عرصه و منابع در مناطق خارج از طرح های جنگلداری از نظر حفاظت از محورهای این همایش دو روزه اعلام شد.
جنگل های واقع در نیمرخ شمالی رشته کوه البرز که در پهنه ای به طول 800 کیلومتر و به عرض 20 تا 70 کیلومتر، از آستارا در شمال استان گیلان تا گُلی داغ در شرق استان گلستان امتداد دارد، اغلب به نام جنگل های شمال شناخته می شود ولی نام اصلی و علمی آن، جنگل های هیرکانی است.
2585/506
23/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]