واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گلستان خشک شد، اما هنوز سند خشکسالی ندارد گرگان - ایرنا - گلستان از مدتها قبل با خشکسالی و کمبود آب مواجه بوده و این معضل در هر فصل به گونه ای رخ می نماید، اما این استان هنوز حتی سند خشکسالی مدون برای نحوه برخورد و یافتن راهکارهای مقابله و کم کردن آسیب این بحران ندارد.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی جهاد کشاورزی گلستان روز چهارشنبه به ایرنا گفت: در نیمه نخست سال جاری خشکسالی به بخش کشاورزی این استان حدود پنج هزار میلیارد ریال خسارت وارد کرد و موجب کاهش 15 تا 20 درصدی تولیدات کشاورزی شده است.
حسین کاویانی اظهار کرد: گلستان امسال در ششمین سال پیاپی در زمره استان های با مشکل خشکسالی کشور قرار گرفته و با وجود آسیب های مختلف ناشی از این بحران، هنوز فاقد سند خشکسالی است.
وی ادامه داد: این در حالی است که سند خشکسالی می تواند به عنوان سند راهبردی و بالادستی برای مقابله با خشکسالی در این استان به کار گرفته شود تا بتوان خسارت های این بحران را کمتر کرد.
کاویانی اضافه کرد: اکنون فعالیت ها در راستای کاهش میزان اثرات خشکسالی بر حوزه کشاورزی در استان گلستان از طریق اسناد انفرادی انجام می شود و نیاز به تعیین راهبردهای اصلی در این بخش داریم.
وی دلیل اصلی تهیه نشدن سند خشکسالی گلستان را کمبود اعتبار دانست و گفت: برای تهیه این سند در گلستان به عنوان یکی از استان های تاثیر پذیر نیاز به بودجه داریم که به صورت جداگانه این اعتبار در اختیار دستگاه های مرتبط قرار گیرد.
معاون جهاد کشاورزی استان گلستان همچنین راهبرد اصلی برای کاهش اثرات خشکسالی در این منطقه شمالی کشور را به خصوص در حوزه کشاوری کاشت محصولات کم آب و مقاوم در برابر گرما دانست.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گلستان نیز سند خشکسالی را یکی از اسناد بر زمین مانده در این استان می داند، در حالی که گلستان بیشترین خسارت را بر اثر خشکسالی در سال های اخیر داشته است.
صادقعلی مقدم اضافه کرد: باید برای آینده کشاورزی استان سند خشکسالی تدوین و فعالیت ها نیز بر اساس این سند در حوزه کشاورزی و سایر بخش های اقتصادی عملیاتی شود.
وی اظهار کرد: استانداری گلستان به خصوص مدیریت بحران طرح تهیه سند خشکسالی استان را ضروری می داند و به بخش های اقتصادی به خصوص کشاورزی نیز تاکید داشته تا این سند را تهیه کنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان نیز تدوین سند خشکسالی را برای این استان ضروری دانسته و بر همکاری دستگاه ها برای عملیاتی شدن این سند تاکید کرد.
ایرج حیدریان معتقد است: با تدوین سند خشکسالی برای استان گلستان میزان تولید و مصرف آب مشخص شده و می توان برنامه ریزی مدونی برای مصرف به خصوص در بخش کشاورزی انجام داد.
استان گلستان دارای 650 هزار هکتار اراضی کشاورزی است که سالانه چهار میلیون تن محصولات کشاورزی از این اراضی به ارزش 40 هزار میلیارد ریال تولید می شود و در سال های اخیر به دلیل بروز خشکسالی میزان تولیدات کشاورزی سالانه 10 تا 15 درصد کاهش داشته است.
2712/601
23/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]