واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ مهر ۱۳۹۳ (۱۴:۵ب.ظ)
۳۰۰فروند هواپيماي فعال نياز داريم/ لغو مجوز ۳۰ آژانس هواپيمايي به دليل تخلف معاون وزير راه و شهرسازي از لغو مجوز و تعليق ۶۰ آژانس هواپيمايي از خردادماه امسال تاكنون خبر داد و گفت: در حال حاضر ۱۵۰ فروند هواپيماي فعال در كشور داريم كه اين رقم بايد به ۳۰۰ فروند ارتقا يابد تا بتوان تقاضاها را پاسخ داد.
به گزارش خبرگزاري موج، عليرضا جهانگيريان به پيشرفتهاي صنعت حمل و نقل هوايي کشور در سالهاي اخير اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر يکي از نقاط ضعف صنعت حمل و نقل هوايي کشور کمبود ناوگان است.
وي اظهار داشت: از ديگر مشکلات صنعت حمل و نقل هوايي سن بالاي ناوگان است.
رئيس سازمان هواپيمايي کشوري ادامه داد: اگر در حال حاضر ۳۰۰ فروند هواپيماي فعال در ناوگان هوايي کشور وجود داشته باشد ميتوانيم پاسخگوي نياز مسافران باشيم اما فعلاً تعداد هواپيماهاي فعال کشور کمتر از ۱۵۰ فروند است.
وي اظهار داشت: پس از مذاکرات ۱+۵ و برنامه اقدام مشترک فعاليتهايي انجام شد تا فشار تحريمها بر صنعت هوايي کشور کاهش يابد تا بدين ترتيب ناوگان هوايي کشور از نظر تعداد و کيفيت و خدمات درخور شأن ملت ايران باشد.
رئيس سازمان هواپيمايي کشوري با بيان اينکه طبق استانداردهاي بينالمللي فرودگاههاي بينالمللي بايد الزاماتي داشته باشد، افزود: حضور بخش گمرک، بخش گذرنامه، ترمينالهاي مناسب، شرايط خاص باند پرواز و فرود و تجهيزات خاص پروازي از الزاماتي است که موجب ميشود فرودگاه بينالمللي شود.
معاون وزير راه و شهرسازي اظهار داشت: در حال حاضر ۲۰ فرودگاه بينالمللي در کشور وجود دارد اما آنهايي که گواهينامه بينالمللي دارند کمتر از اين تعداد است.
جهانگيريان درباره بروز تأخيرهاي پروازي اظهار داشت: بروز برخي از تأخيرها به دليل شرايط نامناسب جوي و برخي ديگر به دليل مشکلات فني هواپيماها است. رئيس سازمان هواپيمايي کشوري ادامه داد: صنعت حمل و نقل هوايي کشور درگير تحريمهاي ناجوانمردانه است و در همين شرايط تأمين قطعات هواپيما براي ايرلاينها با مشکل انجام ميشود که همين نبود قطعه، يکي از دلايل بروز تأخيرات پروازي است.
معاون وزير راه و شهرسازي با بيان اينکه سازمان هواپيمايي کشوري آئيننامه تأخيرات پروازي را تدوين و به ايرلاينها ابلاغ کرده است، بيان کرد: سازمان هواپيمايي کشوري، شرکت فرودگاههاي کشور و شرکتهاي هواپيمايي در حال تلاش هستند تا پروازها با کمترين تأخير انجام شود.
وي افزود: البته در اين راستا با برخي از شرکتهاي هواپيمايي برخورد قانوني شده است.
معاون وزير راه و شهرسازي با بيان اينکه امسال تأخير پروازهاي حجاج تمتع بسيار کاهش يافت، بيان کرد: از ۲ ماه قبل از آغاز پروازهاي حج تمتع با شرکتهاي هواپيمايي، شرکت فروگاههاي کشور و سازمان حج و زيارت جلساتي برگزار کرديم و هماهنگيها انجام شد.
جهانگيريان بيان کرد: در پروازهاي حجاج امسال تأخير در پرواز کمتر از نيم ساعت بوده است.
وي افزود: مسافران و مردم ميتوانند در صورت بروز مشکل با واحد بازرسي سازمان هواپيمايي کشوري با شماره تلفنهاي ۶۱۰۲۲۳۵۵ و ۶۶۰۴۸۰۰۷ تماس بگيرند.
رئيس سازمان هواپيمايي کشوري درباره صدور مجوزهاي عبور هواپيماهاي خارجي از فضاي کشور اظهار داشت: به دليل مشکلات امنيتي کشورهاي اطراف و همسايه، شرکتهاي هواپيمايي دنيا ترجيح دادند از فضاي برخي از کشورها براي عبور هواپيماهاي خود استفاده نکنند.
معاون وزير راه و شهرسازي گفت: موقعيت جغرافيايي ايران در خاورميانه و منطقه بسيار مناسب است و کشورهايي که بخواهند از آسيا به اروپا و آمريکا بروند و يا از کشورهاي اروپايي و آمريکايي به آسيا بيايند بايد از فضاي کشورمان و يا کشورهاي همسايه استفاده کنند.
انگيريان بيان کرد: بعد از ناامنيهاي به وجود آمده در کشورهاي عراق و افغانستان و شليک موشک به هواپيماي مالزيايي در اوکراين، بسياري از کشورها تصميم گرفتند از فضاي کشور ايران براي عبور استفاده کنند.
معاون وزير راه و شهرسازي بيان کرد: در اين راستا از مرداد ماه امسال اين مورد عملياتي شد و ايرلاينها براي عبور از فضاي کشور ايران استفاده ميکنند که اين مورد براي کشور درآمد مطلوبي داشته ضمن آنکه نشان از وجود امنيت در کشور ما دارد.
معاون وزير راه و شهرسازي درباره صدور مجوزهاي پروازي براي پرواز يک هواپيما توضيح داد: همه مجوزها طبق ضوابط بينالمللي صادر ميشود و هيچ کشوري نميتواند خارج از ضوابط بينالمللي ايکائو، مجوز پروازي صادر کند.
رئيس سازمان هواپيمايي کشوري ادامه داد: سازمان هواپيمايي کشوري ايران هم طبق ضوابط و مقررات سازمان جهاني هواپيمايي کشوري، در سالهاي اخير «سيستم» و «رويهها» را نظارت و ميکند؛ البته سالانه يک بار «بازرسي» نيز انجام ميشود و داکيومنتها، تاريخچه و قابليت پرواز هواپيما از نظر امکانات حياتي بررسي ميشوند.
جهانگيريان تأکيد کرد: شرکتهاي هواپيمايي بايد طبق نظامنامه که به تصويب سازمان هواپيمايي رساندهاند براي هر پرواز مجوز پرواز صادر کنند.
معاون وزير راه و شهرسازي ادامه داد: در انجام يک پرواز هر بخش مسئوليت خود را بر عهده دارد، مثلاً اگر شرکت هواپيمايي مجوز پروازي را صادر کند اما خلبان از پرواز امتناع ورزد با مسئوليت خلبان پرواز کنسل ميشود؛ خلبانان در واقع فرماندهان هواپيما هستند.
رئيس سازمان هواپيمايي کشوري درباره نظارت بر فروش بليت بيان کرد: در حال حاضر ۲ هزار و ۵۰۰ آژانس هواپيمايي از سازمان هواپيمايي کشوري مجوز دارند؛ اين آژانسها همه متعلق به بخش خصوصي است که سالانه بر آنها نظارت داريم.
جهانگيريان ادامه داد: بعد از متنوعسازي نرخ بليت هواپيما پيشبيني شده که ممکن است تلاطمهايي در بازار فروش بليت ايجاد شود در همين راستا از ابتداي خرداد ماه تا کنون بيش از ۳۰۰ آژانس هواپيمايي بازرسي شده است که در اين بازرسيها ۳۰ آژانس لغو مجوز شده و مجوز ۳۰ آژانس به حالت تعليق درآمده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]