تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین عبادت بعد از شناختن خداوند،‌ انتظار فرج و گشایش است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836910265




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سرمایه فرهنگی - دکتر محمدمهدی مظاهری*


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سرمایه فرهنگی - دکتر محمدمهدی مظاهری* تهران - ایرنا - دارایی های فرهنگی هر جامعه اعم از مادی و غیرمادی مهم ترین بخشی است که هویت بارز و قدرت ایستادگی آن جامعه را نشان می دهد. این بخش نه تنها مربوط به دارایی های فرهنگی می شود که از گذشتگان مانده است بلکه دارایی های امروز را از پس گذر زمان نشان می دهد.


لذا هر جامعه ای دارای دارایی ها و سرمایه های بسیاری است که برای آن جامعه دارای نوعی ارزش است. سرمایه فرهنگی نوعی دارایی است که مجسم کننده، ذخیره کننده یا تأمین کننده ارزش فرهنگی علاوه بر هرگونه ارزش اقتصادی است که می تواند داشته باشد. بنابراین همچون دیگر سرمایه ها مهم است، سرمایه فرهنگی به دو شکل ملموس و غیرملموس وجود دارد.
در حالت اول ممکن است ملموس باشد، یعنی به شکل بناها، محل ها، مکان ها، آثار هنری، مثل نقاشی ها و مجسمه ها، مصنوعات و نظایر آنها باشد. بنابراین در این حالت می تواند خرید و فروش شود و دارای ارزش مالی قابل اندازه گیری باشد.
اما ممکن است سرمایه فرهنگی ناملموس باشد یعنی به صورت سرمایه معنوی و شکل ایده ها، اعمال، عقاید و ارزش هایی باشد که در یک گروه مشترک است. این صورت از سرمایه فرهنگی به شکل آثار هنری از قبیل ادبیات وجود دارد که یک کالای عمومی است که در این شکل حقوق مربوط به عایدات آتی خرید و فروش می شود. بنابراین در این بخش نیز ممکن است روندی کاملاً بازاری اتفاق بیفتد. این بخشی از کالاهای فرهنگی است که جنبه تولیدی و مصرفی خواهد داشت.
اما در سطحی دیگر، سرمایه فرهنگی شامل ترجیحات و انتخاب های افراد می شود. برای مثال، انواع بازی های رایانه ای، انتخاب نوع خاصی از مصرف فرهنگی است که براساس سرمایه های فرهنگی ایجاد می شود.
نوع و طرز اجتماعی شدن افراد در دستیابی به سرمایه های فرهنگی مؤثر است. بیشترین و حساس ترین نوع سرمایه فرهنگی، نوع غیرملموس و غیرمادی آن است که به صورت ناملموس انتقال می یابد، پذیرفته می شود یا در تناقض با هنجارها و ارزش های افراد و جامعه قرار می گیرد. لذا سیاستگذاری در این عرصه را می توان از مهم ترین موضوعات برنامه ریزی های فرهنگی به شمار آورد. بنابراین با عرصه ای از تمایز ذائقه ها در جامعه روبه رو می شویم.
از بیانات رهبر معظم انقلاب در فضاهای مختلف در مورد این موضوع نیز این گونه برداشت می شود که فرهنگ به عنوان شکل دهنده به ذهن و رفتار عمومی جامعه است. حرکت جامعه براساس فرهنگ آن جامعه است. اندیشیدن و تصمیم گیری جامعه براساس فرهنگی است که بر ذهن آنها حاکم است.
خانواده و ازدواج و کسب و لباس پوشیدن و حرف زدن و تعامل اجتماعی در واقع در راستای فرهنگ حرکت می کند و به این شکل سرمایه های فرهنگی ایجاد می شود. فرهنگی که بر انواع ذائقه ها در جامعه چیره شده است و عادت های مصرفی و عادت های فرهنگی خاصی را به وجود آورده است، نیازمند نگهداری و اهمیت بیشتری است.
در صورت دسترسی به سرمایه فرهنگی اکثریت اعضای جامعه به منابع معرفتی، بسط خردگرایی در عرصه های مختلف زندگی، بالا بودن سطح مشارکت همگانی در تولیدات و خلاقیت های علمی و فرهنگی، سریع شدن تغییرات اجتماعی، گسترش دانش های نوین، گسترش گردش اطلاعات به صورت افقی و عمودی و رشد شخصیتی برای اکثریت افراد جامعه به وجود خواهد آمد.
در مجموع عطف به توجه به مفهوم سرمایه فرهنگی، این امکان را پدید آورده تا بتوان شناخت بهتری نسبت به ذائقه های مختلف در جامعه، لزوم تعلیم و تربیت، هنجارها و ارزش ها و... برای برنامه ریزی بهتر فرهنگی به دست آورد.
*استاد دانشگاه
*روزنامه ایران
اول**


23/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن