واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کاهش سن ابتلا به دیابت به ١٠ سال تهران - ایرنا - بررسی ها از کاهش سن ابتلا به دیابت حکایت دارند، تا پیش از این سن ابتلا به دیابت نوع ٢ (دیابت غیروابسته به انسولین)، ٣٠ سال به بالا بود، اما حالا سن ابتلا به آن ١٠ سال به بالاست. آمارها نشان می دهد ١٤ تا ٢٠ درصد جمعیت بالای ٣٠ سال و نیم تا یک درصد کودکان درگیر دیابت نوع ٢ هستند.
همین آمارها هم سبب شد تا رئیس پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم نسبت به کاهش سن ابتلا به این بیماری در ایران هشدار دهد. فریدون عزیزی که روز گذشته در دهمین کنگره بین المللی بیماری های غدد درون ریز و متابولیسم، صحبت می کرد، با تأکید براینکه هرچه سن ابتلا به دیابت کاهش پیدا کند عوارض آن در جوانی بروز پیدا می کند، گفت: «افراد بین ٢٥ تا ٣٠سالی که در زمان کودکی مبتلا به دیابت شده اند، دچار سکته قلبی و مغزی می شوند.»
به گفته او، در مجموع ٩ درصد جمعیت ایران مبتلا به دیابت نوع ٢ هستند. در شهرهای بزرگ کشور مانند تهران ١٤ درصد افراد بالای ٢٠ سال مبتلا به دیابت و ١٤ درصد افراد پره دیابت (افرادی که دیابت ندارند اما احتمال بروز دیابت در آنها وجود دارد) هستند، یعنی به طورکلی یک سوم مردم تهران یا دیابت دارند یا پره دیابت هستند. عزیزی به عوامل ابتلا به دیابت اشاره کرد. «در ابتلا به این بیماری هر دو عامل محیطی و ژنتیک تأثیر دارند. عامل ژنتیکی به ویژه در نوع دوم دیابت موثر است، به طوری که یک سوم نوزادانی که پدر یا مادرشان مبتلا به دیابت هستند و ٦٠ درصد نوزادانی که هر دو والدین آنها مبتلا به دیابت هستند، دیابتی می شوند. اما تنها عامل ژنتیک در این زمینه تأثیر ندارد و عوامل محیطی مانند تغذیه ناسالم و کمبود فعالیت بدنی هم تأثیرگذار است.»
رئیس پژوهکشده غدد درون ریز و متابولیسم با تأکید بر این که با شیوع چاقی، دیابت هم به صورت موازی افزایش پیدا می کند، افزود: «در جوامع چاق تر مانند کشورهای حوزه خلیج فارس، میزان دیابت هم بالاتر است. درواقع عوامل ژنتیکی در زمان گذشته هم بوده است اما ماشینی شدن زندگی، کم تحرکی و تغذیه نامناسب باعث افزایش دیابت شده است.»
عزیزی در ادامه به آمارهای موجود در حوزه چاقی گفت: «٦٥ درصد مردم تهران یا چاق هستند یا اضافه وزن دارند. ٢٠ درصد افراد بالای ٢٠ سال چاق هستند. البته این مشکل فقط در کشور ما وجود ندارد و کشورهایی مانند آمریکا، کانادا و برخی از کشورهای اروپایی هم به این مشکلات دچار هستند.» رئیس پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم با اشاره به عوامل آلودگی و پارازیت تأکید کرد: «عوامل آلودگی و پارازیت هم در شیوع این بیماری ها بی تاثیر نیست، اما تأثیر آنها به اندازه سبک زندگی اشتباه نیست. برای مثال این عوامل باعث تشدید تیروئید در فرد باردار می شود.»
عزیزی همچنین به کمبود ید در ٧ استان کشور اشاره کرد و گفت: «با وجود برنامه های ید رسانی، هنوز هم در برخی از نقاط کشور کمبود ید وجود دارد. این نقاط شامل ٧ استان کشور می شود که تهران و مخصوصا جنوب تهران هم شامل آنها است. برای رفع این مشکل تعاملاتی را با وزارت بهداشت آغاز کردیم که هنوز کامل نشده است، زیرا نظارت در این مورد شامل چند بخش است. برای رفع این مشکل به هموطنان توصیه می شود که لیست شرکت هایی که نمک یددار تولید می کنند را از وزارت بهداشت گرفته و از این نمک ها استفاده کنند.»
منبع: شهروند
23/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]