تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):هر كس در مسجد سهله دو ركعت نماز بخواند، خداوند، دو سال بر عمر او مى‏افزايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798770505




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاه جهشی به مناسبات ایران و ویتنام/ بررسی مناسبات دو جانبه


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نگاه جهشی به مناسبات ایران و ویتنام/ بررسی مناسبات دو جانبه کوالالامپور – ایرنا – ایران و ویتنام روز سه شنبه با هدف گسترش همکاری های دو کشور بویژه در عرصه های اقتصادی و فرهنگی، چهار سند همکاری امضا کردند. این اسناد با حضور "انگوان خوان فوک" معاون اول نخست وزیر ویتنام و "محمد شریعتمداری" معاون اجرایی رییس جمهوری ایران در تهران امضا شد.


به گزارش ایرنا، سفر هیات بلندپایه ویتنام به ایران و امضای این چهار سند همکاری در بخش های علمی، آموزشی و تحقیقاتی، اجتناب از اخذ مالیات مضاعف، همکاری های گمرکی و کمک متقابل اداری در موضوعات گمرکی و صورتجلسه نخستین نشست کمیته مشترک کاری درخصوص توسعه تجارت و تبادل کالا نشان از عزم دو کشور برای گسترش همکاری ها در دولت تدبیر و امید دارد.
"محمدجواد ظریف" وزیر امور خارجه ایران نیز با این که معتقد است مناسبات جمهوری اسلامی ایران و ویتنام خوب و مثبت است، اما امیدوار است روابط دو کشور در تمام زمینه ها به ویژه روابط اقتصادی توسعه یابد.
وی همچنین امید دارد همکاری ایران و ویتنام در چارچوب همکاری های جنوب - جنوب در زمینه های مختلف گسترش پیدا کند.
معاون اجرایی رییس جمهور نیز نگاه مثبتی به گسترش مناسبات با ویتنام دارد و با توجه به سیاست ها و رویکردهای دولت تدبیر و امید در عرصه بین المللی و نگاه تهران به شرق قاره آسیا، جایگاه ویژه ای برای مناسبات با هانوی قائل شد.
ایران و ویتنام سال گذشته چهلمین سالگرد برقراری مناسبات دو کشور را جشن گرفتند و مقامات دو کشور امیدوارند با حضور این هیات ویتنامی در ایران روابط دو کشور با روندی جهشی ارتقا یابد.
شریعتمداری برای افزایش همکاری دو کشور رساندن مبادلات تجاری ایران و ویتنام به سطح دو میلیارد دلار را هدف گذاری کرد تا این مناسبات به سطح بهتری برسد.
افزایش روابط دوجانبه ایران و ویتنام به ویژه در بخش تجاری در دهه گذشته ضرورت استفاده از فرصت های موجود با هدف افزایش تعاملات دوجانبه تجاری را نشان می دهد.
ایران در سال 1991 و ویتنام نیز در سال 1997 نسبت به ایجاد سفارت در کشور طرف مقابل اقدام کردند. روابط دیپلماتیک 41 ساله بین ایران و ویتنام از سال 1973 آغاز شد.
در سال های گذشته مقامات ارشد دو کشور با هدف افزایش روابط دوجانبه با یکدیگر دیدار و گفت وگو کرده اند و خواستار افزایش این روابط از جمله روابط تجاری و اقتصادی شده اند.
روابط تجاری ایران و ویتنام از سال 2003 تا 2009 به طور قابل توجهی افزایش یافت به طوری که رشد 500 درصدی تبادلات تجاری دو کشور را شاهد بود و این تبادلات از رقم 30 میلیون دلاری در سال 2003 به رقم 165 میلیون دلار در سال 2009 رسید. حجم این روابط در سال 2011 به رقم 316 میلیون دلار افزایش یافت و اکنون معاون اجرایی رییس جمهور ایران نوید افزایش تبادلات دو جانبه تا سقف دو میلیارد دلار را می دهد.
خبرگزاری رسمی ویتنام پیش از این در سال گذشته به نقل از "حسین الوندی بهینه" سفیر ایران در ویتنام از وجود ظرفیت ها برای افزایش روابط تجاری دوجانبه تا سقف یک میلیارد دلار خبر داده بود.
ویتنام محصولاتی از جمله برنج، چای، قهوه، فلفل و بادام هندی به ایران صادر می کند و صادرات ایران نیز محصولاتی از جمله پنبه، خشکبار و کودشیمیایی است.
در بخش قراردادهای نفتی نیز در سال 2008 ویتنام با امضای قرارداد نفتی چهارساله با ایران به منظور حفر چاه در میدان نفتی "دانان" در جنوب غربی ایران متعهد به حفاری سه حلقه چاه اکتشافی با هزینه 115 میلیون دلار شد.
در سال 2009 نیز بانک توسعه صادرات ایران با امضای قراردادی با بانک "وییتین" ویتنام خواستار افزایش روابط تجاری شدند. در این قرارداد دو طرف جهت حمایت مالی یک نیروگاه برق 48 مگاواتی در ویتنام با حضور متخصصان ایران در فرایند ساخت آن توافق کردند.
در بخش حمل و نقل نیز شرکت پارس واگن با شرکت "ریلرود" ویتنام در سال 2009 قراردادی به منظور ساخت 200 واگن مسافربری و سایر تجهیزات به ارزش 120 میلیون دلار امضا کردند که یکی از بزرگترین پروژه های ایران در خارج محسوب می شد.
ایران و ویتنام در سال 2009 میلادی نیز برای ارتقای مناسبات نسبت به تشکیل انجمن دوستی با هدف افزایش روابط دوجانبه اقدام کردند و سپس در پایان همین سال دفاتر شورای تجاری در پایتخت دو کشور ایجاد شد تا فرصت همکاری های اقتصادی افزایش یابد.
در برنامه هسته ای ایران نیز ویتنام که ریاست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی را بر عهده دارد همواره از حقوق هسته ای ایران حمایت و مخالفت خود را با هرگونه استفاده تسلیحاتی از انرژی هسته ای اعلام کرده است.
گسترش روابط ایران و ویتنام به ویژه در دهه گذشته نشان از ظرفیت بالای دو کشور برای افزایش همکاری ها دو کشور و در دو منطقه جداگانه قاره پهناور آسیا دارد.
ایران به عنوان کشور مقتدر در خاورمیانه ضمن داشتن منابع مختلف و همچنین متخصصان در عرصه های گوناگون می تواند تکیه گاه قابل اعتمادی برای ویتنام در منطقه خاورمیانه محسوب شود.
از سوی دیگر ویتنام نیز به عنوان عضو اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا موسوم به "آ.سه.آن" می تواند نقش مهمی در مناسبات ایران با این منطقه ایفا کند.
ویتنام از سال 1995 به عضویت آ.سه.آن درآمد و با توجه به تعهد این کشور در قبال توسعه اقتصادی و آزادسازی تجارت اکنون به عنوان یکی از کشورهای مهم این اتحادیه محسوب می شود.
ویتنام تا در سال 2012 در مجموع 33 میلیارد و 840 میلیون دلار حجم تجارت دو جانبه با کشورهای دهگانه آ.سه.آن داشته است که از این مقدار 22 میلیارد و 365 میلیون دلار آن سهم صادارت این کشور به سایر کشورهای آ.سه.آن و 11 میلیارد و 745 میلیون دلار آن سهم واردات از اعضای این اتحادیه منطقه ای بوده است.
چین سال گذشته با حجم تجارت بیش از 50 میلیارد دلاری بزرگترین شریک تجاری ویتنام بوده است که حدود 37 میلیارد دلار آن واردات از چین و بیش از 13 میلیارد دلار نیز سهم صادرات کالاهای ویتنامی به چین بوده است. این حجم صادرات 10 درصد از کل حجم صادرات ویتنام را به خود اختصاص داده است.
آمریکا، اتحادیه آ.سه.ان، ژاپن و کره جنوبی از دیگر شرکای بزرگ ویتنام در عرصه جهانی محسوب می شوند.
علاوه بر این کشورها، منطقه خاورمیانه نیز از سال 2010 به بعد به بازار مناسبی برای محصولات ویتنام تبدیل شده است به طوری که این منطقه اکنون بیش از پنج درصد از سهم کل صادرات ویتنام را به خود اختصاص داده است.
ظرفیت های اقتصادی و تجاری منطقه آ.سه.آن و کاهش چالش های هسته ای غرب با برنامه صلح آمیز هسته ای ایران بیش از پیش ایران را در مرکز توسعه ویتنام قرار داده است تا هانوی نیز بتواند از ظرفیت های موجود در ایران استفاده کند.
آساق**241**1611


23/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن