تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حكيم نيست آن كس كه مدارا نكند با كسى كه چاره اى جز مدارا كردن با او نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819913142




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نرخ سود بانکی نباید بیش از تورم باشد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک اقتصاددان: نرخ سود بانکی نباید بیش از تورم باشد تهران - ایرنا - یک اقتصاددان گفت: نباید نرخ سود بانک ها بیشتر از تورم باشد ضمن آنکه نرخ بهره و سود دو مقوله جدا از هم هستند که در رابطه با قرض و سود مازاد آن باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.


به گزارش عصر سه شنبه ایرنا، حسن سبحانی در میزگرد اقتصاد بدون ربا با حضور غلامرضا مصباحی مقدم عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و ایرج توتونچیان در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان اینکه برخی از مفاهیم در بانکداری ما تغییر کرده است، گفت: ورود به بحث تعیین نرخ سود در بانک ها بحثی انحرافی است و در واقع در نظام بانکداری اسلامی چنین بحثی موضوعیت ندارد.
به گفته وی، اگر پولی قرض داده و شرط شود که به خاطر قرض دادن مازاد وصول شود این مازاد ربا و در اسلام ممنوع است و هر عقدی که به قرض بینجامد و این شرط باشد که به واسطه این عملیات محقق شود، ممنوع است.
سبحانی ادامه داد: این موضوع برای ارزیابی فعالیت های مبتنی بر ربا در اقتصاد جامعه و بانکداری کفایت می کند.
وی با طرح این سؤال که در کشور فعالیت مبتنی بر قرض وجود دارد یا نه و آیا مازاد بر عقد گرفته می شود، تصریح کرد: اگر مازاد بر عقد گرفته شود، ربوی بوده و نکته دیگر این است که بخش غیر قرض الحسنه در نظام بانکی به این مقوله منطبق باشد، محل اشکال است.
به گفته وی، اگر قرض داده شود به شرط دریافت مازاد در این صورت ربا ایجاد می شود که در اسلام ممنوع است.
این اقتصاددان با طرح این سؤال که آیا اگر بهره وجود نداشته باشد، کسانی که در عرصه اقتصاد فعال هستند، انگیزه فعالیت اقتصادی دارند یا نه و با چه انگیزه ای باید فعالیت کنند، گفت: به ازای قرض مازاد نگیرید اما دهها عقد دیگر وجود دارد که می تواند مازاد از آن گرفت.
وی ادامه داد: برخی از افرادی که در بانکداری و اقتصاد مفاهیمی را رایج کردند که مثلاً نمی شود فردی پول را در اختیار جایی قرار دهد و بدون تورم و کاهش ارزش آن پول اسمی صادر و دریافت کند.
سبحانی افزود: باید تلاش کرد طبق این نظریه که باید سود بیشتر از تورم باشد، تورم را پایین بیاوریم تا سود پایین بیاید و در قانون می بینیم این موضوع پیش بینی شده و به سپرده علی الحساب مازاد سود پرداخت می شود که بحث های انحرافی است و ورود به آن به معنای آن بوده که آن را قبول داریم.
این استاد اقتصاد دانشگاه تهران افزود: نمی توان گفت چون نرخ بهره بیشتر از تورم است، باید سود هم بیشتر از تورم باشد چون این دو مقوله از هم جدا هستند لذا باید رابطه قرض و سود در آن سهم بیشتر شود.
این اقتصاددان گفت: آیا نمی شود فعالیت در کل اسلامی باشد اما برآیند کلان غیراسلامی در بیاید و صاحب پول بدون خرید ریسک سرمایه گذاری پولدارتر و در فعالیت خود ورشکست شود.
در ادامه این میزگرد توتونچیان با طرح سؤالاتی نسبت به اینکه آیا می توان اقتصادی تدوین کرد که بدون ربا عمل کند، گفت: نیاز داریم بگوییم بهره جایگاهش کجاست و از کجا نفوذ کرده است.
این اقتصاددان تصریح کرد: چه کسی ثابت کرده که در دنیا به سرمایه بهره تعلق می گیرد برای اینکه با ابزارهای تحلیلی نمی توان ارزش های هنجاری را نفی و اثبات کرد.
وی ادامه داد: همچنین این موضوع را می توان برای دستمزد نیروی کار اثبات کرد و در نهایت گفته شود برای مدیریت باید سود در نظر گرفت.
اقتصام(3)9141**1558


22/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن