واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 900 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح هماهنگ استاندارد در کشور اختصاص یافت یاسوج - ایرنا - معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران گفت: 900 میلیارد ریال اعتبار طی سال جاری برای اجرای طرح طاها (اجرای هماهنگ استاندارد)در کشور اختصاص یافته است.
"وحید مرندی مقدم" روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان اعتبار به منظور اجرای موفق طرح طاها در بین استان های مختلف کشور توزیع می شود.
وی بیان کرد: براساس این طرح بازرسان استاندارد به نیابت از مردم در بازار مصرف حضور یافته و کالاهای مختلف را به صورت تصادفی خریداری و آزمایش می کنند تا از کیفیت محصولات تولیدی اطمینان کامل حاصل شود.
مرندی مقدم، به اجرای طرح طاها (طرح اجرای هماهنگ استاندارد) در دو سال اخیر اشاره کرد و گفت: با اجرای این طرح از ورود کالاهای بی کیفیت به بازار جلوگیری و با تولیدکنندگان متخلف نیز برخورد قانونی خواهد شد.
وی اظهار کرد: تا پیش از اجرای طرح طاها از واحدهای تولیدی نمونه برداری می شد که تداوم این امر برای بازرسان امکان پذیر نبود و روند نظارت بر تولید این واحدها نیز نامنظم بود.
معاون سازمان ملی استاندارد عنوان کرد: 25 هزار و 600 استاندارد تدوین شده در کشور وجود دارد که از این تعداد سه هزار مورد استاندارد اجباری است.
مرندی مقدم ابراز داشت: 800 قلم کالای مشمول استاندارد اجباری در کشور وجود دارد که دو هزار نوع استاندارد بر روی آنها اعمال می شود.
وی افزود: 27 هزار پروانه استاندارد در کشور برای واحدهای تولیدی صادر شده تا محصولات خود را مطابق با استانداردها تولید و عرضه کنند.
مرندی مقدم با بیان اینکه بیشتر استاندارد های تدوین شده از سوی سازمان ملی استاندارد از لحاظ الزامات استانداری با استانداردهای روز دنیا رقابت می کنند، گفت: رقابت کالاهای تولید داخل از نظر استاندارد با کالاهای خارجی متفاوت است.
وی بیان کرد: برخی کالاهای تولیدی کشور از قبیل مواد شوینده و سرامیک بهداشتی هم اینک با کالاهای مشابه خارجی رقابت می کنند و زمینه صادرات آنها به کشورهای مختلف نیز فراهم شده است.
معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مهمترین رویکرد دولت تدبیر و امید در این حوزه را موضوع خود اظهاری واحدهای تولیدی برای انطباق استاندارد کالاهای غیر مشمول استاندارد اجباری و صدور گواهی برای آنها عنوان کرد.
مرندی مقدم درباره آتش سوزی اتوبوس های اسکانیا و برخی خودروها در کشور نیز اظهار کرد: این نوع خودروها در واحد تولیدی خود مطابق با استانداردها ساخته و وارد ناوگان حمل و نقل می شوند.
وی ادامه داد: پس از تولید این وسایط نقلیه برخی لوازم اضافی مانند سیستم برق رسانی و افزایش حجم باک سوخت در آنها انجام و نصب می شود که این امر موجب آتش سوزی و بروز حادثه خواهد شد.
مرندی مقدم اظهار کرد: براساس طرح پیشنهادی سازمان ملی استاندارد به وزیر راه و شهرسازی، قرار است از اتوبوس ها و برخی خودروها در پایانه های مسافربری بازدید ادواری از سوی کارشناسان این سازمان انجام شود.
وی عنوان کرد: در این طرح که به منظور رعایت استانداردها انجام می شود چنانچه بازدید ادواری از وسایط نقلیه مورد نظر، انجام نشده باشد اجازه تردد به آنها داده نخواهد شد.
671/7533/ 1625
22/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]