واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ مهر ۱۳۹۳ (۱۵:۲ب.ظ)
معاون حقوقي و پارلماني سپاه پاسداران درگفت و گو با موج؛ سپاه معيارهاي پيمانکاري در کشور را متحول کرد / سپاه در هيچ پروژه زير100ميليارد تومان وارد نمي شود گروه سياسي
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، طبق عقيده محمدباقر نوبخت سخنگوي دولت سپاه در طي 35 سال گذشته خدمات زيادي را به کشور و مردم ارائه کرده ضمن آنکه در دوران دفاع مقدس و همچنين دوران سازندگي اين خدمات بسيار شاخص و ارزنده بوده است .
نميخواهيم سپاه با بخش خصوصي رقابت کند، ولي کارهاي بزرگي که از توان بخش خصوصي خارج است بايد سپاه پاسدارن به کمک بخش خصوصي بيايد و امروز نيز اينگونه پروژههاي کلان به قرارگاه سازندگي خاتمالانبيا واگذار مي شود ؛ اکنون سپاه پروژههاي بزرگي در سراسر کشور در دست اجرا دارد و در حال بهرهبرداري است.
اما روحاني رئيس جمهور در مجمع سالانه فرماندهان سپاه گفت که "بنده شايعاتي را که راجع به سپاه در حوزه اقتصادي مطرح مي شود اصلا قبول ندارم. سپاه رقيب مردم و بخش خصوصي و مثل پيمانکارهاي معمولي نيست.
اما به تاريخچه ايجاد قرارگاه سازندگي خاتم الانبياء اگر نگاه کنيم درمي يابيم که اين قرارگاه بر اساس اصل 147 قانون اساسي وارد کارهاي عمراني و سازندگي شد.
سپاه با استفاده از ظرفيت بالا و تجربه هاي خوبي که در مهندسي جنگ داشت پا به اين عرصه گذاشت و بر اساس اصل 147 قانون اساسي که به نيروهاي مسلح اجازه ورود به عرصه عمران و آباداني کشور مي شود، قرارگاه خاتم تاسيس و تشکيل شد.
در همين راستا گفت و گويي را با سردار محمدرضا يزدي معاون حقوقي و پارلماني سپاه پاسداران انجام داده ايم که به شرح زير است:
چطور شد که سپاه به عرصه سازندگي کشور وارد شد؟
سپاه پاسداران در طول زمان جنگ، تمامي امکانات فني و نيروي انساني خود را براي دفاع از نظام به خدمت گرفته بود، اما پس از جنگ اساسا توان مهندسي که در سپاه پاسداران ايجاد شده بود به درخواست دولت وقت از سپاه و همچنين مجوز رهبر معظم انقلاب، سپاه پاسداران بار ديگر براي خدمت به کشور البته با شاخصه سازندگي وارد عرصه کار شد.
کشور درآن زمان نيازمند پيمانکاري قوي و جدي بود که آن برهه چنين نيروي پيمانکاري در کشور وجود نداشت اما توان مهندسي که حاصل از تجربيات جنگ بود تنها براي سپاه پاسداران نبود و نيست بلکه متعلق به تمامي مردم کشور است.
سپاه پاسداران با توجه به نياز کشور و پس از مجوز از سوي رهبر معظم انقلاب، به پروژه هاي مختلف سازندگي در کشور قدم گذاشت.
سپاه براي چه پروژه هاي سازندگي و عمراني دست به کار مي شود؟
در طول سال هاي گذشته، سپاه پاسداران سعي داشته تا در پروژه هايي که امکان ورود در آن توسط بخش خصوصي کشور وجود نداشته است و يا شرکت هاي خارجي که در پروژه ورود پيدا مي کردند و پس از وضع تحريم ها بدون قبول هيچ مسئوليتي پروژه ها را نيمه تمام رها مي کردند، قرارگاه سازندگي سپاه پاسداران به آن پروژه ورود پيدا مي کرد.
در سال هاي نخست انقلاب و تا سال 75 که هنوز شرکت هاي قابل قبولي براي ورود به عرصه پيمانکاري و پروژه هاي کشور وجود نداشت به پروژه هاي کوچک ورود پيدا مي کرد.
امروز اين وضعيت به چه شکلي است، آيا اين روند ادامه دارد؟
پس از تکميل پروژه هاي کوچک و افزوده شدن توان مهندسي سپاه، سپاه پاسداران از ورود به پروژه هاي کوچک خودداري کرد و امروز قرارگاه سازندگي سپاه در هيچ پروژه اي زير100ميليارد تومان به هيچ وجهي وارد نمي شود يا اگر در پروژه اي که توان ساخت آن توسط بخش خصوصي يا پيمانکار داخلي کشور وجود داشته باشد، سپاه از انجام آن خودداري خواهد کرد.
اما نظر بخش خصوصي کشور به اين شکل نيست، معتقدند که سپاه پروژه هاي ايده آل را تصاحب مي کند؟
اينکه به اين شکل گفته شود که با ورود قرارگاه سازندگي سپاه پاسداران به پروژه هاي عمراني و سازندگي کشور، بخش خصوصي محروم از پروژه اي عمراني مي شود کاملا بي انصافي است زيرا شرايط ورود سپاه به پروژه ها گفته شد.
نبايد اين نکته را فراموش کرد که قرارگاه سازندگي سپاه در وضعيت پيمانکاري کشور تحول ايجاد کرد ؛ نيروهاي سازندگي سپاه از لحاظ دقت، تجهيزات و قيمت ارائه شده از تمامي شرکت هاي مدعي در سال هاي گذشته قيمت و زمان کمتري را ارائه مي کرد و از همين منظور معتقديم که سپاه پاسداران اين تحول را ايجاد کرده است.
امروز سپاه در په پروژه هاي بزرگي در کشور فعاليت دارد؟
در بخش نفت، مثالي بزنيم، پس از خروج شرکت هاي همچون توتال، شِل و امثال شرکت هاي بزرگ نفتي از کشور و قرارگرفتن ايران در ليست تحريم هاي نفتي عملا فعاليت هاي عمراني در کشور بايد تعطيل مي شد ؛ اما قرارگاه سازندگي سپاه توانست در عسلويه و حتي در درياها اقدامات موثري را انجام دهد که آن شرکت ها اينگونه فعاليت ها را با هزينه هاي چندين برابر ارائه شده از ما حاضر به انجام بودند ضمن آنکه هر زماني که اراده مي کردند کشور را در ليست تحريم قرار مي دادند.
پس معتقديد که فعاليت هاي اقتصادي سپاه مانع بخش خصوصي نيست؟
به جرأت مي توان گفت در حوزه هاي عمراني و پيمانکاري که امروز سپاه پاسداران در آن فعال است، هيچ بخش خصوصي يا پيمانکاري مدعي در مقابل قرارگاه سازندگي ما وجود ندارد.
فعاليت هاي سازندگي سپاه با چه وسعتي در حال انجام است؟
مهمترين فعاليتي که سپاه در زمينه عمراني کشور انجام مي دهد ارائه خوداتکايي و اعتماد به نفس به پيمانکاران جزء است ؛ امروز حدود 150هزار نفر توسط سپاه در پروژه هاي عمراني کشور فعاليت مي کنند ضمن آنکه بيش از 1500نفر از پيمانکاران جزء در گذشته جرأت ورود به پروژه هاي بسيار کوچک دولتي هم نمي کردند امروز با سپاه همکاري هاي مفيد و قابل توجهي را انجام مي دهند.
در قرارگاه سازندگي خاتم، چه تعداد از افراد مشغول به کار هستند؟
در اين قرارگاه سازندگي تعداد 2500 پاسدار که در گذشته داراي سابقه مهندسي و سازندگي بودند به همراه 150هزار نفر مردم عادي که به هيچ عنوان ارتباطي با سپاه نداشتند به علاوه 1500 شرکت کوچک پيمانکاري امروز با يکديگر در پروژه هاي سازندگي و عمراني کشور فعاليت مي کنند.
لذا اين مورد را به شدت مورد بي انصافي مي دانيم که اگر بگوييم سپاه با ورود خود به حوزه سازندگي جلوي شرکت هاي خصوصي را گرفته است.
قدرت سازندگي سپاه در مقابل ساير کشورها چگونه است؟
امروز سپاه در شرايطي قرار دارد که با شرکت هاي خارجي در ساير کشورهاي و در حوزه پيمانکارهاي مقابله و رقابت مي کند و اين مُهم بيانگر توان تخصصي سپاه است ؛ به هرحال سپاه فرزندان همين مردم است و از فرزندان همين مردم هم براي سازندگي و آبادي کشور استفاده مي کند.
گفت و گو از احمد کريمي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]