محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827564993
آخرین آمار مهاجرت نخبگان ایرانی 60 هزار نفر/ دختران،۴۰ درصد فرار مغزها را تشکیل می دهند
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: آخرین آمار مهاجرت نخبگان ایرانی 60 هزار نفر/ دختران،۴۰ درصد فرار مغزها را تشکیل می دهند
مهاجرت جوانان ایرانی به کشورهای خارجی حتی در گزارش های صندوق بین المللی پول هم در رده های بالا می نشیند. طبق آمار صندوق بین المللی پول در سال 2009 ایران به لحاظ مهاجرت نخبگان، در میان 91 کشور در حال توسعه و توسعه نیافته مقام اول را داشته است. البته این آخرین آمار است.
آفتاب: مینا افشار- اگر روزگاری کتاب «دور دنیا در هشتاد روز» ژول ورن نویسنده فرانسوی، رویای جهانگردی مردم دنیا را روایت می کرد، دود 142 سال بعد و در ایران ظرف هشتاد روز ابتدایی سال 1391 بیش از هزار جوان ایرانی برای ادامه تحصیل به خارج از کشور رفتند. مسافرانی که نيمی از آنها 22 ساله و با هزينه شخصی برای ادامه تحصيل از كشور خارج شدهاند و سه انتخاب اول آنها كشورهای آمريكا، كانادا و بريتانيا بوده است.
کوچ جوانان ایرانی برای ادامه تحصیل به خارج از کشور طی سال های اخیر به مثابه درختی تنومند شده است که باردهی آن نصیب کشورهایی می شود که از ظرفیت جوانان ایرانی بهره می برند.
سایه این درخت به طوری بر سر پیشرفت کشورهای خارجی افتاده است که نخست وزير كانادا به صراحت اعلام کرد دولت ايران ما را 25 سال پيشرفت داد، چرا که زمینه مهاجرت هزاران متخصص ايرانی به اين كشور را فراهم کرد. مهاجرت جوانان ایرانی به کشورهای خارجی حتی در گزارش های صندوق بین المللی پول هم جایگاه برتر پیدا کرده است.
دکتر اشرف بروجردی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در این باره به خبرآنلاین می گوید: طبق آمار صندوق بين المللي پول در سال 2009 ايران به لحاظ مهاجرت نخبگان در ميان 91 كشور در حال توسعه و توسعه نيافته مقام اول را داشته است. طبق این آمار سالانه بين 150 تا 180 هزار ايرانی تحصيل كرده برای خروج از كشور اقدام می كنند. تعدادی که با بررسی موردی برخی کشورهای مهاجر پذیر جوانان ایرانی همخوانی دارد؛ برای مثال در حال حاضر حدود 14 هزار دانشجوی ايرانی در كشور مالزی مشغول تحصيل هستند.
بروجردی می گوید: از سوی دیگر نتايج بررسی سالانه نام نويسی های بين المللی دانشگاههای آمريكا نشان میدهد در سال تحصيلي 2011-2010 كه 5 هزار و ۶۲۶ ايرانی در حال تحصيل در اين كشور هستند و اين رقم 19 درصد افزايش نسبت به سال قبل را نشان ميدهد. در این رابطه می توان به آمارهای داخلی نیز مراجعه کرد؛ بر اساس آمار مجلس شوراي اسلامي در سال 1389، 60 هزار نخبه ايرانی از ايران مهاجرت كردهاند كه اغلب از المپيادهای علمی و يا جزو نفرات برتر كنكور و يا دانشگاه ها است. آمار واطلاعات نشان می دهد اکنون 25 درصد از ايرانيان تحصيل كرده، در كشورهای توسعه يافته زندگی میكنند که از مجموع مهاجران حدود 40 درصد را دختران و زنان تشكيل میدهند.
نخبه ها بزرگترین سرمایه انسانی
دکتر منیژه فیروزی مشاور کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره خروج نخبگان از کشور به خبرآنلاین می گوید: افراد نخبه کشور که بزرگترین سرمایه های انسانی کشور هستند، به دو طریق از کشورمان خارج می شوند. عده ای برای ادامه تحصیل به خصوص در مقاطع بالا، ویزای تحصیلی دریافت می کنند و عده دیگر کسانی هستند که تحصیلات خود را به پایان رسانده اند، سابقه کاری خوبی کسب کرده اند و به زبان انگلیسی و یک زبان دیگر مسلط هستند. این دسته افراد برای اخذ ویزای کار اقدام می کنند. هر دو گروه باید پشتوانه مالی خوبی داشته باشند تا بتوانند در کشور دیگری مستقر شوند. این دورنما نشان می دهد که بهترین سرمایه ها (مادی و معنوی)، چگونه از کشور خارج می شوند. از طرف دیگر، بررسی نرخ بیکاری در کشور نشان می دهد که بیکاری در قشر تحصیل کرده بیش از قشر تحصیل نکرده است و همچنین درآمد افراد تحصیل کرده به نسبت افراد تحصیل نکرده که جذب بازار واسطه گری و دلالی می شوند، بسیار پایین است.
افزایش قیمت ارز هم مانع خروج نخبگان نشد
مشاور کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره پیشرفت این افراد می گوید: به لحاظ فرهنگی، به افراد تحصیل کرده جوان بهای اندکی داده می شود. افرادی می توانند خود را در این آشفته بازار عرضه کنند که پشتوانه قوی خانوادگی و مادی داشته باشند. در حالی که در کشورهای پیشرفته برای افراد مستعد و تعلیم دیده بهترین امکانات مادی فراهم میشود تا آنها هم بتوانند پیشرفت کنند و هم آسایش نسبی داشته باشند. دور نمای دوم نشان میدهد که ما خود زمینه را برای سرکوب و خروج با استعدادترین جوانان کشور فراهم میسازیم.
او می گوید: این موضوع اغوا کننده است که ما جوانان را با هزینه شخصی خود آنها روانه کشورهای پیشرفته می کنیم و در پایان جوانانی متخصص به کشور بازگشت خواهند کرد. اما آیا زمینه برای حضور آنها فراهم است؟ آیا برنامه هایی برای بهره وری از این سرمایه در نظر گرفته شده است؟ خروج جوانان از کشور در حالی افزایش یافته است که قیمت ارز به نسبت سالیان قبل، جهش ناگهانی پیدا کرده بود. حتی این امر نیز مانع خروج نخبگان نشد. در صورتی که به سرعت برای رفع این معضل کارهایی انجام نپذیرد جبران خسارت ساده نخواهد بود.
برنامه هایی با اهداف طولانی مدت
فیروزی می گوید: برای پیشگیری از این واقعه ناگوار که سال به سال نگران کننده می شود، ابتدا لازم است تا یک پژوهش جامع انجام شود. مشکلاتی را که جوانان مهاجر در کشورهای دیگر دارند، ارزیابی شود و آنچه را که باعث شده تا آنها علی رغم مشکلات بخواهند در آنجا بمانند مورد بررسی قرار گیرد. در کشور بسترهایی فراهم شود تا جوانان بتوانند با مشکلات کمتر و امتیازات بیشتر مسیر رشد خود را طی کنند و بتوانند نیرو و توانمندی خود را در برای پیشرفت به کار گیرند. اگر راه هموار باشد، خود این نخبگان می توانند بهترین برنامه ها را برای افزایش بهره وری از نیروی انسانی طراحی کنند.
این رویکرد که هر جا نمی توانیم پدیده ای را کنترل کنیم، به اهرم های فشار و نهادهای نظارتی رو بیاوریم، یک رویکرد ناکارآمد و مخرب است. نمی توانیم با ارعاب و اجبار از جوانان بخواهیم تا در کشور بمانند، بلکه تدوین و به کار گیری برنامه هایی با اهداف طولانی مدت که در آن همه جوانب به خوبی سنجیده شده باشد و همه ارگان های مسئول نقشی در آن بر عهده داشته باشند، رویکرد معقولانه تری است.
فرار مغزها یا صادرات مغزها؟
اصطلاح پدیده فرار مغزها یک اصطلاح قدیمی است. آن چه امروزه به واقع اتفاق می افتد، فرار نیست بلکه یک پدیده فیزیکی بسیار ساده است. کالایی تولید می شود اما ظرفیت نگه داری از آن وجود ندارد؛ افرادی با سختی پرورش پیدا می کنند و آماده می شوند تا در فضایی خلاقانه مشغول به کار شوند، اما از آنجا که ظرفیت لازم برای بهره وری از آنها وجود ندارد، این نیرو به سمت خارج رانده می شود. این موقعیت فرار نیست بلکه نوعی اخراج است. صادرات مغزها نیز اصطلاح مناسبی نیست. وقتی کالایی صادر می شود در ازای آن وجهی وارد می شود، اما در ازای خروج جوانان نه تنها چیزی به دست نمی آوریم، بلکه هزینه سنگینی نیز پرداخت می کنیم.
حمایت از جوانان به خصوص دختران
مشاور کمیسیون اجتماعی مجلس همچنین می گوید: موضوع مهم دیگری که نباید از ذهن دور بماند، حمایت از جوانان و به خصوص دخترانی است که برای تحصیل مهاجرت کرده اند. امروزه بیش از سابق خانواده ها تمایل دارند دخترانشان همانند پسران در تحصیل پیشرفت کنند. این موضوع بسیار خشنود کننده است که تفکر مردسالارانه به سمت پذیرش زن ها رو به تغییر است و دختران حتی بیش از پسران در تحصیل موفق بوده اند؛ اما این چالش بزرگی است که آسیب پذیری دختران به خصوص در جنبه های فرهنگی بیش از پسران است.
او می گوید: در کشوری بیگانه، دختران بیش از پسران از بی عدالتی های اجتماعی، بحران های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کشور مبدأ آسیب می بینند. به نظر می رسد بنیان نهادهای حمایتی در سفارتخانه ها ضروری است تا در مواقع خطر از جوانان و به خصوص دختران، که قسمتی از پیکره جامعه ما هستند، حفاظت کنند و آنها در سختی ها و مشکلات به حال خود رها نشوند. نهادهای حمایتی در صورتی که به درستی عمل کنند، بسیاری از آسیب هایی که به دلیل تجربه کم، مشکلات مادی و کمین گذاری دشمنان این مرز و بوم به وجود می آید را از میان می برند.
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]
صفحات پیشنهادی
آخرین آمار مهاجرت نخبگان ایرانی 60 هزار نفر/ دختران،۴۰ درصد فرار مغزها
آخرین آمار مهاجرت نخبگان ایرانی 60 هزار نفر دختران ۴۰ درصد فرار مغزها خبرگزاری پانا مهاجرت جوانان ایرانی به کشورهای خارجی حتی در گزارش های صندوق بین المللی پول هم در رده های بالا می نشیند طبق آمار صندوق بین المللی پول در سال 2009 ایران به لحاظ مهاجرت نخبگان در میان 91 کشور درسالانه ۱۵۰ تا ۱۸۰هزار ایرانی تحصیل کرده از کشور خارج میشوند/ دختران، ۴۰درصد فرار مغزها
سالانه ۱۵۰ تا ۱۸۰هزار ایرانی تحصیل کرده از کشور خارج میشوند دختران ۴۰درصد فرار مغزها جامعه > خانواده - مهاجرت جوانان ایرانی به کشورهای خارجی حتی در گزارش های صندوق بین المللی پول هم در رده های بالا می نشیند طبق آمار صندوق بین المللی پول در سال 2009 ایران به لحاظکاهش 2.8درصدی آمار تلفات تصادفات در 5ماهه امسال/ 7هزار و 489نفر جان باختند
کاهش 2 8درصدی آمار تلفات تصادفات در 5ماهه امسال 7هزار و 489نفر جان باختند جامعه > حوادث - در پنج ماهه نخست سال جاری هفت هزار و 489 نفر در تصادفات جان خود را از دست دادند این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که آمار تلفات تصادفات هفت هزار و 701 نفر بود 2 8 درصدآمار غیررسمی مهاجرت از لرستان به 15 هزار نفر می رسد
استانها غرب لرستان خدایی سوری آمار غیررسمی مهاجرت از لرستان به 15 هزار نفر می رسد نورآباد - خبرگزاری مهر نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی گفت آمار غیررسمی مهاجرت از لرستان به 15 هزار نفر هم می رسد به گزارش خبرنگار مهر حجت الله خدایی سوری پیش از ظهر شنبه درنادران: 400 هزار شغل ایجاد شده اما یک میلیون نفر بیکار شدهاند/ برخی آمارهای اعلام شده شوخی است
نادران 400 هزار شغل ایجاد شده اما یک میلیون نفر بیکار شدهاند برخی آمارهای اعلام شده شوخی است عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به گفتههای اخیر مقامهای دولتی مبنی بر اینکه 400 هزار شغل ایجاد شده است گفت صحیح است 400 هزار شغل ایجاد شده است اما از سوی دیگر یک میلیون نفکوبانی سقوط کرد/ فرار 2 هزار نفر از کردهای سوریه از شهر «عین العرب»
کوبانی سقوط کرد فرار 2 هزار نفر از کردهای سوریه از شهر عین العرب گروه تروریستی داعش پرچم های سیاه رنگ خود را بر فراز ساختمانی در بخش شرقی شهر کوبانی در سوریه برافراشتند به گزارش نامه نیوز به نقل از ان بی سی نیوز پس از درگیریهای گسترده میان گروه تروریستی داعش و جنگجویان کردآخرین آمارهای جرایم جنسی، قتل و سرقت درکشور/سهم 30درصدی نزاع در قتل
معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی ناجا اعلام کرد آخرین آمارهای جرایم جنسی قتل و سرقت درکشور سهم 30درصدی نزاع در قتل خبرگزاری پانا معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی ناجا تا تشریح آخرین وضعیت مائده آبکناری و محمدامین آمار و جزئیاتی را از وضعیت جرایم جنایی در کشور تآمار تاسف بار از مهاجرت جوانان ایرانی
آمار تاسف بار از مهاجرت جوانان ایرانیدولت ایران اصلاحات عمدهای را در سیستم پرداخت غیرمستقیم یارانهها در بخشهای کلیدی نظیر فرآوردههای نفتی آب برق و نان اعمال کرده که منجر به بهبود نسبی بازده هزینهها و فعالیتهای اقتصادی شده است بانک جهانی در گزارشی از اقتصاد ایران به44 درصد مرگ و میرهای فارس بر اثر بیماری های قلبی است/ بستری 11 هزار نفری بیماری قلبی عروقی از ابتدای سال
استانها جنوب فارس تدین هشدار داد 44 درصد مرگ و میرهای فارس بر اثر بیماری های قلبی است بستری 11 هزار نفری بیماری قلبی عروقی از ابتدای سال شیراز - خبرگزاری مهر قائم مقام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت در فارس بیش از 44 درصد مرگ و میر افراد بر اثر بیماری های قلبیمدیرعامل بیمه سلامت ایرانیان اعلام کرد ۲هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه بستری در سال ۹۲/ کاهش سقف پرداختی مردم
مدیرعامل بیمه سلامت ایرانیان اعلام کرد۲هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه بستری در سال ۹۲ کاهش سقف پرداختی مردم به ۸ ۸ درصدمدیرعامل بیمه سلامت ایرانیان با اشاره به بیمه شدن ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در حاشیه شهرها گفت ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه بستری در سال گذشته بوده است بهتشریح آخرین شرایط و نحوه دریافت بیمه بیکاری/ کاهش 29 هزار نفری دریافت کنندگان مقرری بیکاری
اجتماعی رفاه و آسیب های اجتماعی تشریح آخرین شرایط و نحوه دریافت بیمه بیکاری کاهش 29 هزار نفری دریافت کنندگان مقرری بیکاری معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی از کاهش آمار افرادی که از مقرری بیکاری استفاده می کنند خبر داد و گفت در سال گذشته 215 هزار نفر مستمری بیکاری میگرمهاجرت سالانه 150هزار جوان بیکار ایرانی |اخبار ایران و جهان
مهاجرت سالانه 150هزار جوان بیکار ایرانی بانک جهانی در گزارشی از اقتصاد ایران به بهبود چشمانداز اقتصادی ایران از سال گذشته کاهش تورم و افزایش رشد اقتصادی اشاره کرد و نوشت که جدیدترین پیشبینیها برای سال 2015- 2014 نشان میدهد اقتصاد ایران رشدی 5 1 درصدی را تجربه خواهد کرد وآخرین آمار تولید خودروی داخلی/ در شهریور چند هزار خودروی سواری تولید شد؟
آخرین آمار تولید خودروی داخلی در شهریور چند هزار خودروی سواری تولید شد اقتصاد > صنعت - تولید انواع خودروی سواری در شهریورسال جاری افزایش پیدا کرده است تولید انواع خودرو در شهریور ماه امسال 73 5 درصد و در شش ماهه نخست امسال 74 3 درصد افزایش یافته است به گزارش خبرگشرکت ارتباطات زیر ساخت اعلام کرد برقراری سه میلیون و 800 هزار دقیقه مکالمه حجاج ایرانی تا کنون/سهم 48 درصدی هم
شرکت ارتباطات زیر ساخت اعلام کردبرقراری سه میلیون و 800 هزار دقیقه مکالمه حجاج ایرانی تا کنون سهم 48 درصدی همراه اول و 32 درصدی ایرانسل از ترافیکاز ابتدای ایام حج امسال تا امروز هموطنان به میزان سه میلیون و 800 هزار دقیقه با حجاج ایرانی مکالمه داشتند که شامل دو میلیون و 900 هزسالانه 15 هزار نفر از لرستان مهاجرت میکنند
شنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۵ نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس گفت سالانه 7000 نفر به صورت مستقیم از لرستان مهاجرت میکنند به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه لرستان حجتالله خدایی سوری در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان افزود لرستان سرزمینی با پتانسیله40 هزار نفر از جمعیت ایلام را سالمندان تشکیل می دهند
استانها غرب ایلام مهرعلیزاده 40 هزار نفر از جمعیت ایلام را سالمندان تشکیل می دهند ایلام - خبرگزاری مهر مدیرکل امور اجتماعی استانداری ایلام گفت 40 هزار نفر از مجموع جمعیت ایلام را سالمندان تشکیل می دهند به گزارش خبرنگار مهر علی مهرعلیزاده صبح دوشنبه در نشست با مسئولان بهزمهاجرت سالانه 150هزار جوان بیکار ایرانی
در گزارش بانک جهانی برای اقتصاد ایران مطرح شد مهاجرت سالانه 150هزار جوان بیکار ایرانی بانک جهانی در گزارشی از اقتصاد ایران به بهبود چشمانداز اقتصادی ایران از سال گذشته کاهش تورم و افزایش رشد اقتصادی اشاره کرد و نوشت که جدیدترین پیشبینیها برای سال 2015- 2014 نشان میدهد اقتص-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها