تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام جواد (ع):سه چیز است که هر کس آن را مراعات کند ، پشمیان نگردد : 1 - اجتناب از عجله ، 2 - مشورت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843401249




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حوزه دريايي پتانسيل هاي سرشار در ايجاد ارزش افزوده و اشتغالزايي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۲ مهر ۱۳۹۳ (۱۳:۲۸ب.ظ)
حوزه دريايي پتانسيل هاي سرشار در ايجاد ارزش افزوده و اشتغالزايي گروه سياسي
به گزارش خبرگزاري موج، محمد سعيد سيف دبير ستاد توسعه فناوري صنايع دانش بنيان دريايي معاونت علمي و فناوري با اشاره به تشکيل اين ستاد گفت: اين ستاد از ابتداي سال جاري و با هدف تجميع حوزه هاي علمي، فناوري و تجاري و استفاده درست از مزيت هاي نسبي دريا آغاز به کار کرده است.
وي ادامه داد: با توجه به گستردگي فعاليت و تنوع در دريا اين ستاد شبيه يک حلقه واسط بين فناوري و علم با دستگاه هاي اجرايي است.
سيف با اشاره به وضعيت علمي و آموزشي کشور در دريا گفت: از بعد علم در دريا از سال ها پيش رتبه هاي نخست را در منطقه کسب کرده ايم. اما اين توان علمي بايد به ارزش افزوده توليد و اشتغال بينجامد که متاسفانه هيچ کدام از اين حلقه ها نتوانسته است که اقدامات مفيد از لحاظ دريا براي کشور رخ بدهد.
سيف با تاکيد بر اينکه بايد با استفاده از دريا به پيشرفت برسيم اظهار کرد: در ستاد يکي از صورت مساله هايي که همواره مطرح ميشود ان است که چطور از مطالب تئوري بايد به توسعه اجتماعي و اقتصادي برسيم و در اين باره طي چند ماه گذشته جلسات گوناگوني با صنعتگران دانشجويان و... برگزار کرديم که به جمع بندي هاي خاصي در اين خصوص رسيده ايم.
دبير ستاد توسعه فناوري صنايع دانش بنيان دريايي معاونت علمي و فناوري با اشاره به نتيجه اين جمع بندي ها گفت: حاصل جلسات در 4 گروه توسعه علم و فناوري، توسعه بازار، مطالعه و برنامه ريزي و ترويج جمع بندي شده است.
سيف با اشاره به شاخص توسعه بازار گفت: بايد در تمامي صنايع کشور به نقطه اي دست يابيم که براي توليدات داخل بازار مناسبي را بتوانيم پيدا کنيم. بسياري از محصولات توليد داخل توانايي کسب بازار در داخل کشور را ندارند و متاسفانه اين محصولات تنها با سودآوري براي عده اي به خارج از کشور مي رود.
وي با اشاره به شاخص مطالعات و برنامه ريزي تصريح کرد: يکي از ايرادات حوزه دريا کمبود اطلاعات و مطالعات دقيق است؛ مطالعات و برنامه ريزي در اين حوزه همواره به صورت پراکنده انجام شده است ولي يکي از اصلي ترين عوامل تصميم گيري ها اطلاعات است که بايد اين ستاد در راستاي به روز بودن آن توجه ويژه اي داشته باشد.
وي ادامه داد: تا زماني که آمار و اطلاعات صحيح در دسترس مسوولين قرار نداشته باشد نمي توان از مسوولان انتظار تصميم گيري هاي درست را داشت. اما اين ستاد تا يک ماه آينده نخستين آمارنامه دريايي کشور را در همين راستا ارائه خواهد کرد.
سيف به شاخص ترويج نيز اشاره اي داشت و گفت: ترويج يکي از مهم ترين شاخص ها در مسائل دريايي بايد تلقي شود. به خاطر آنکه اکثر مسائل دريايي کشور در ديد مسوولين قرار ندارد و حوزه دريا تاکنون در معرض نقد جدي قرار نگرفته است؛ در سال هاي اخير نيروي دريايي اقدامات مناسبي را در همين زمينه انجام داده و بايد حضور آنها با اطلاع رساني مناسب صورت بگيرد که اين مورد مي تواند کمک شاياني را به کشور داشته باشد.
وي تاکيد کرد: ستاد به اين نتيجه رسيده است که با همکاري نيروي دريايي ذهن مسوولان و مردم را درگير دريا کند تا نتيجه اين درگيري ذهني به توسعه کشور در دريا بينجامد.




فرهنگ دريايي در ميان مردمان ما غريب است
در ادامه اين نشست، اميردريادار پيمان جعفري طهراني رئيس سازمان صنايع دريايي وزارت دفاع گفت: بزرگترين ضعف کشور د حوزه دريا، نبود فرهنگ دريايي در کشور است.
وي ادامه داد: نبود اين فرهنگ به شکلي است که حتي دانش آموزان نيز فرهنگ آشنايي با دريا را ندارند زيرا در کتب درسي آنان مطالبي پيرامون دريا يافت نمي شود.
وي با اشاره به بحث خانواده در دريا اظهارکرد: فرهنگ دريا و حتي شرايطي تحصيلي در حوزه دريايي کشور در خانواده ها نهادينه نشده است و حتي اگر فرزندي به سمت تحصيل و اشتغال دريايي تمايل داشته باشد، خانواده ها مانع جذب فرزندانشان به سمت دريا مي شوند.
جعفري طهراني با اشاره به ديده نشدن جاذبه گردشگري دريا در کشورمان، تصريح کرد: يکي از محاسن دريا، استفاده از جاذبه هاي گردشگري دريايي است که اين موضوع در کشورمان همواره مورد بي مهري قرار مي گيرد و فقط به بخش گردشگري در ساحل توجه مي شود ؛ در شمال کشور به خاطر وجود مناظر طبيعي سرسبز اکثرا از جاذبه هاي خود دريا غافل هستيم ولي در جنوب کشور کمي نسبت به شهرهاي شمالي وضعيت گردشگري دريا، بهتر است.
رئيس سازمان صنايع دريايي وزارت دفاع در پايان گفت: در سال 88 و به فرمان مقام معظم رهبري که نيروي دريايي به عنوان يک نيروي راهبردي ناميده شد، برنامه ريزي ها به صورتي تعيين شد که تنها فعاليت ارتش بُعد نظامي گري را ندارد و در بخش زيربناي زيرساخت اجتماعي و فرهنگي مردم در مناطق دريايي کشور نيز بايد ورود داشته باشد.




فقر برنامه ريزي دريايي در برنامه هاي دولت و مجلس مشهود است
منصور آرامي نماينده مردم بندرعباس و قشم در خانه ملت و عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس در ادامه گفت: صنايع دريايي بخشي از اقتصاد است که از طريق مزيتي به نام دريا براي کشورمان فرهم شده است.
وي ادامه داد: اقتصاد دريايي مقوله گسترده اي در اقتصاد دنياست که اين فقر برنامه ريزي کشور در اين حوزه کاملا مشهود است و برنامه ريزي يکپارچه اي را براي استفاده از ظرفيت هاي گوناگون و متنوع دريايي را نداشته و اين نعمت و پتانسيل اشتغالزايي را فراموش کرده ايم .
عضو فراکسيون دريايي کشور با انتقاد از نبود برنامه در حوزه درياي کشور تاکيد کرد: بايد حوزه دريا نيز مانند ساير بخش هاي توليدي کشور مورد توجه قرار بگيرد ؛ انتظار نداريم دريا نيز همانند حوزه نفت کانون توجه باشد اما اگر حداقل 30 درصد توجه به صنعت نفت، به حوزه دريا نيز شود مطمئنا ارزش افزوده حوزه دريا بسيار بيشتر از صنعت هاي کلان کشور است.
وي با انتقاد از نبود برنامه هاي کلان اقتصادي در محور دريا، تصريح کرد: دريا در برنامه و بودجچه مصوب دولت چه نقشي را دارد؟چرا در دل بودجه ما حوزه دريا به صورت يکپارچه ديده نمي شود؟ دليل آن نبود سازمان متولي است که بتواند پاسخگو باشد و توانايي برنامه ريزي سياست هاي کلان را در خصوص دريا داشته باشد.
وي ادامه داد: متاسفانه در دولت و مجلس موضوعي با نام سياست هاي کلان بالادستي حوزه دريايي کشور وجود ندارد و سريعا دو قوه بايد براي اين فقر، راهکاري مناسب را پيدا کند.




کشورمان ماهيت دريايي بودن خود را ناديده گرفته است
اميردريادار دوم علي غلامزاده طهراني رئيس سازمان خودکفايي و تحقيقات صنعتي نيروي دريايي ارتش با اشاره به مطالبات مقام معظم رهبري از نيروي دريايي کشور اظهارکرد: علت پيروزي نيروي دريايي کشور آن است که به دنبال راز هاي موفقيت و شکست فعاليت هاي خود بوده ايم ؛ تمامي مطالبات رهبر انقلاب اسلامي پيرامون دريا در يک کتابچه جمع آورزي شده است و نيروي دريايي تمام سعي خود را براي اجرايي شدن آن، به کار بسته است.
وي ادامه داد: رهبر معظم انقلاب ، در روز 3آذرماه سال گذشته فرمودند که نيروي دريايي به عنوان نيروي راهبردي وظيفه سياسي، نظامي، اقتصادي و آباداني را بر عهده دارد.
درباره ديدگاه رهبر معظم انقلاب درخصوص شاخص ترويج، تصريح کرد: در سال 88 ، مقام معظم رهبري اشاره داشتند که بيش از 800سال سابقه دريانوردي در کشورمان وجود دارد و کشور ما يک کشور دريايي است ؛ نيروي دريايي ارتش همواره سعي داشته که دريايي بودن خود را به اثبات برساند اما افراد و مسئولان ساير ديگر ارگان ها نيز در اين کار موفق بوده اند؟ يا اينکه دولت و مجلس تاچه حدودي بودجه براي توسعه بخش هاي دريايي کشور اختصاص داده است؟
وي تاکيد کرد: مسئولان اکثر ساختمان سازي را مي گويند محور ايجاد چندين شغل است، اما بايد گفته شود که در کشتي سازي حتي با تناژ پايين علاوه بر اشتغالزايي همانند صنعت ساختمان سازي، در کشتي سازي شغل هاي حرفه اي تر و حتي بيشتر از آن صنعت وجود دارد بعلاوه بر آنکه تعمير و صنايع وابسته مانند شيلات را بخواهيم در نظر نگريم.




لزوم برنامه ريزي يکپارچه براي توسعه حمل و نقل دريايي در کشور
علي عزتي معاون فني کشتيراني جمهوري اسلامي ايران نيز در ادامه تاکيد کرد: صنايع دريايي کشور يکي از بخش هاي استراتژيک در کشور محسوب مي شوند.
وي ادامه داد: دشمن در 6سال گذشته که اقتصاد را مورد تهاجم و هدف قرار داد، کشتيراني و حمل و نقل دريايي سومين اولويت در ليست تحريم هاي بر عليه کشور قرار داشت و همين موضوع نشانگر اهميت موضوع توجه به دريا و حمل و نقل دريايي در کشور است.
وي با اشاره به اينکه کشتيراني موتور حمل و نقل صنايع دريايي است، اظهارکرد: نبايد از کشتي تنها به عنوان وسيله اي براي حمل و نقل نگاه کرد بلکه کشتي يکي از مهمترين وسيله ها براي گردشگري به شمار مي آيد که کشور از اين پتانسيل محروم است.
عزتي خاطرنشان کرد: بش از 90درصد تجارت جهاني با کشتي است و حدود 88هزار کشتي اقيانوس پيما سالانه 10.2 ميليارد تن کالا را جابه جا مي کنند.
معاون فني کشتيراني جمهوري اسلامي ايران با اشاره به استفاده از تمامي توان دريايي کشور تاکيد کرد: يکي از مشخص دريا آن است که کشور با آن سوي دريا نيز همسايه است، اگر از توان تعمير و نيروي انساني در کشور بهره مند باشيم مطمئنا کشورهاي همسايه و ديگر کشتي هاي دنيا که در منطقه فعال هستند براي خدمات گيري، جذب کشور مي شوند.
وي با اشاره به اينکه تا نيروي انساني متخصص تربيت نکنيم، موفق نمي شويم، گفت: مسئولين آموزشي کشور رشته هاي تحصيلي مرتبط با صنايع دريايي کشور را به فراموشي سپرده اند ، تنها رشته اي که امروز نه تنها در کشور و بلکه در تمامي دنيا متقاضي فراواني دارد، صنايع دريايي است که با کمبود نيرو در تمامي دنيا مواجه است اما متاسفانه کشورمان سهمي را از آموزش و تامين نيروي انساني متخصص در دنيا ندارد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن