واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ مهر ۱۳۹۳ (۱۰:۱۱ق.ظ)
بيانيه هيأت داوران بخش تئاتر نوجوان: «تئاتر نوجوان» اجتماعيترين گونه نمايش است در بيانيه هيأت داوران بخش تئاتر نوجوان بيست و يکمين جشنواره تئاتر کودک و نوجوان آمده است: «تئاتر نوجوان» اجتماعيترين گونه نمايش است و حقايق اجتماعي زمينهساز آن هستند.
به گزارش خبرگزاري موج و به نقل از ستاد خبري بيست و يکمين جشنواره بين المللي تئاتر کودک و نوجوان از همدان؛ هيأت داوران بخش تئاتر نوجوان متشکل از زهرا صبري، داريوش مؤدبيان و حسين صفي در آئين برگزاري اختتاميه بيست و يکمين جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در محل مجتمع ابن سينا بيانيه خود را قرائت کردند که بدين شرح است:
«دوران نوجواني، دوراني دگرگونيهاي بنيادين جسمي، رواني و اجتماعي انسان است. دوران دل کندن از کودکي، از خانواده و آماده شدن براي ورود به جامعه است. دوران بيم و اميد، دوران هزارتوي ترديدها، انتخاب، دوران آزمون و خطاها و دوران خودشناسي و برون فکنيها. و شايد به خاطر همه اينها که گفته شد، تئاتر براي نوجوان پيچيدهتر، مشکلتر و حتي علميتر از همه آن چيزي است که بر سرلوح عناوين اين جشنواره قرار داده شده است، بنابراين نخست اينکه «تئاتر نوجوان» اجتماعيترين گونه نمايش است.
اين بيانيه ميافزايد: حقايق اجتماعي زمينهساز آن است و پي جويي اين حقايق به مدد پژوهشهاي جامعه شناختي، روان شناختي و زبان شناختي فرهنگي ممکن است و پس از آن بايد با شناخت دقيق و بنيادين هنر نمايش به اين مضامين راستين اجتماعي جامه نمايشي و هنر پوشاند و اين ممکن نيست، مگر با کار و مطالعه در زمينههاي گوناگون هنر نمايش و فناوريهاي نوين آن به منظور رسيدن به نمايشي خلاق و نوآورانه.
در بخش ديگري از بيانيه آمده است، تئاتر نوجوان هنري است با رويکرد آموزشي تئاتري که ميآموزد «کيستي» و در «کجا» زندگي ميکني، چگونه بايد باشي و وظايفت در قبال آنجايي که زندگي ميکني چيست؟ تئاتري که ميآموزد نوجوان کي و چگونه بايد بگويد «آري» و کي و چگونه بگويد «نه»! در مقابل «که» و «چه» سر تأييد فرود آورد و چگونه رضايت خود را اعلام دارد و در مقابل «که» و «چه» بايد نه فقط نپذيرد و تأييد نکند، بلکه دهان به اعتراض بگشايد.
همچنين در ادامه ميافزايد: تئاتر نوجوان يکي از ابرازهاي کارآمد پروري اجتماعي و فرهنگي است. هدف از داشتن و برپا داشتن اين گونه از نمايش، آموختن خودشناسي در نزد نوجوان است و از پس آن پرورش خود، جسم و جان و روان خود، شناخت خويشتن خويش و قدر دادن خويشتن در کنار و به همراه جامعه خويش. اين تئاتر، اين انديشه را در نوجوان بر ميانگيزد و پرورش ميدهد که او بخشي از طبيعت است و عضوي مؤثر در جامعه انساني.
در بخش ديگري از اين بيانيه آمده است: اين گونه نمايش- تئاتر نوجوان- منادي و آموزگار اميد است، اميد به آينده، آيندهاي بهتر و کوشش در راه دستيابي به آن به مدد شناخت علمي و عملي از جامعه خود و جامعه انساني، آموختن به کارگيري ابزار و روشهاي مبارزه براي جهاني بهتر، جهاني به دور از رنگ و ريا، جنگ و غوغاي سود و سرمايه. جهاني انساني و جمع گرا.
همچنين ميافزايد: بي ترديد رسيدن به تئاتري درخور نوجوان اين دوران و هر دورهاي مستلزم شناخت روابط و تعاملات نوجوان با پديدهها و شرايط زمانه خويش است. بر اين اساس فاصله گرفتن از شعارزدگي، کليشهگرايي و کهنگيهاي حاضر و و گذشته، تنها و تنها با اتکا به تجربه گراييهاي جسور و خلاق ممکن است.
و در آخر اينکه، اينک که بخش «تئارت دانش آموزي» نيز به ديگر بخشهاي جشنواره کودک و نوجوان افزوده شده اميد آن داريم که تئاتر نوجوان با همان شکل و شمايل و اهدافي -که در ذکر آن در بالا رفت- به مدد نظر و راهنماييهاي کارشناسان آن در وزارت آموزش و پرورش بتواند در دبيرستانها و آموزشگاههاي سراسر کشور با اجراهاي مستمر زمينه لازم براي رسيدن اجراهاي مناسب و متناسب با شأن جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان فراهم آورد».
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]