تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش منافق در زبان او و دانش مؤمن در كردار اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831196391




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رییس جمهوری در گفت و گوي زنده راديو و تلويزيوني: در مساله هسته اي، حتما به تفاهم مي رسيم


واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: رییس جمهوری در گفت و گوي زنده راديو و تلويزيوني: در مساله هسته اي، حتما به تفاهم مي رسيم

رییس جمهوری در گفت و گوي زنده راديو و تلويزيوني: در مساله هسته اي، حتما به تفاهم مي رسيم


دکتر حسن روحاني رييس جمهوري دوشنبه شب گفت: در مساله هسته اي، دو طرف حتما به تفاهم مي رسند و اين تفاهم بر مبناي قاعده برد - برد خواهد بود. وي در پايان سخنانش گفت: همه گروه ها بايد قواعد بازي سياسي را رعايت کنند.
به گزارش ايرنا، حجت الاسلام والمسلمين «حسن روحاني» در شامگاه عيد غدير خم در يک گفت و گوي زنده راديو و تلويزيوني که اکنون در حال پخش است، افزود: مردم اکنون احساس مي کنند که تلاطم ها در عرصه سياست خارجي پايان يافته و اين در حالي است که بحث هسته اي، يک جزء از روابط خارجي ما است.
وي افزود: کشورهاي بزرگ اکنون داوطلب مذاکره و ملاقات با مقامهاي ايران هستند و سياست خارجي کشور يک گام مهم به جلو برداشته است.
رييس جمهوري تصريح کرد: توافق نهايي کار بزرگي است . اکنون در کليات موضوع با 1+ 5 اتفاق نظر وجود دارد و امروز حق هسته اي ايران به رسميت شناخته شده است.
روحاني با بيان اينکه در جزييات هنوز اختلاف نظرهايي هست، خاطرنشان ساخت: در حق ايران براي غني سازي اکنون بحثي وجود ندارد و همه دنيا آن را پذيرفته است.

* تبريک عيد غدير
رييس جمهوري در آغاز سخنانش با تبريک عيد غدير به همه مسلمانان و ايرانيان گفت:اميدوارم با وحدت، بتوانيم کشور را به نقطه اي برسانيم که نقطه اي مطلوب براي همه ايرانيان باشد.
وي افزود: روز عيد سعيد غدير خم يک حادثه بسيار مهم تاريخي براي همه مسلمانان بوده و آثارش را از آن روز تا امروز شاهديم.
دکتر روحاني اظهار اميدواري کرد که همه ما بتوانيم جزو متمسکين به علي (ع) باشيم و روز به روز اتحاد بين مسلمانان و به ويژه بين مسلمانان و اقوام ايراني بيشتر شود.

* خروج اقتصاد ايران از رکود
"مرتضي حيدري" يکي از مجريان برنامه به عنوان اولين سوال پرسيد که سال گذشته را با رشد اقتصادي منهاي 2.2 به پايان برديم. چندي پيش هم اعلام شد که به عدد مثبت 4.6 رسيده ايم . طبيعي است که اين عدد بزرگي است، سوال اين است که آقاي رييس جمهوري با چه مستنداتي به اين رسيدند که اين عدد به دست آمده است؟
خانم "ندا سپانلو" مجري ديگر نيز در ادامه سوال حيدري، در باره نرخ تورم و بيکاري در کشور سوال کرد و گفت: «11 ماه پيش که خدمت شما بوديم، جنابعالي وعده داديد که نرخ تورم تک رقمي شود، نرخ بيکاري کاهش يابد و نرخ اقتصادي مثبت شود. بنا به گزارشها، اين وعده ها محقق شده است. در اين باره توضيح دهيد که چگونه اين اهداف محقق شده است؟»
رييس جمهوري در آغاز سخنانش گفت: عيد سعيد غدير خم که يک حادثه بسيار مهم تاريخي براي همه مسلمانان بود و آثارش را از آن روز تا امروز همچنان شاهد هستيم، تبريک عرض مي کنم و اميدوارم همه ما بتوانيم جزو متمسکين به ولايت امير المومنين و ائمه هدي عليهم السلام باشيم.
وي افزود: اميدوارم روز به روز وحدت و اتحاد در ميان مسلمانان بيشتر شود به وي‍ژه در ميان مسلمانان ايراني، همه اقوام ايراني، پيروان اديان رسمي کشور و همه ايرانياني که در داخل و خارج از کشور هستند تا با وحدت و انسجام و اتحاد بتوانيم کشور را به نقطه اي برسانيم که براي همه ايرانيان عزيز، مطلوب باشد.
رييس قوه مجريه ادامه داد: ما از آغاز دولت با رکود تورمي مواجه بوديم، که معضل بسيار بزرگي بود و طبيعي بود که حل آن به سادگي امکان پذير نباشد.
روحاني گفت: مي خواهم به مردم شريف ايران عرض کنم که همه کارهايي که دولت انجام داده و قدم هايي که برداشته با مشورت صاحب نظران و متخصصين بوده است. در واقع، اگر کمک آن ها، حمايت عامه مردم و هدايت هاي رهبر معظم انقلاب نبود، به اين نقطه نمي رسيديم.
رييس جمهوري افزود: در مساله رکود که موضوع بسيار مهمي بود، اولين آثار خروج از اين رکود را زمستان پارسال ديديم و اولين بخشي که از رکود خارج شد، بخش نفت بود.
روحاني با بيان اينکه احتمالا اولين بخشي که رکود از آن آغاز شده بود، نيز بخش نفت بود، گفت: همانطور که اشاره کرديد در سال 91 رشد ما منهاي 6.8 و درسال 92 منهاي 2.9 بوده است. بنابر اين در مجموع 8 تا 9 فصل پشت سر هم رکود داشتيم.
رييس جمهوري افزود: کشور ما هيچ زماني غير از اوايل انقلاب که شرايط خاص خود را داشت، رکودي توام با تورم بالاي 40 درصد را تجربه نکرده بود. بنابراين وقتي رکود خيلي عميق مي شود، خروج از آن نيز مشکل است.
روحاني يادآور شد: زمستان پارسال اولين بخش اقتصاد از رکود خارج شد و توليد ما در بخش نفت 13.7 رشد نشان داد. همچنين در زمستان پارسال رشد واردات افزايش يافت و در مجموع 22.2 رشد داشتيم.
رييس جمهوري ادامه داد: 16.4 در بخش مواد اوليه و 32 درصد در بخش سرمايه اي، کارخانجات و ماشين آلات رشد واردات داشتيم و خود اين رشد اعلام مي کرد که وقتي مواد اوليه و ماشين آلات وارد مي شود، معلوم مي شود در فصل بعد به تدريج خروج از رکود را تجربه مي کنيم.
روحاني اظهار داشت: در سه ماهه اول امسال يعني سال 93 نيز تحرک خوبي در بخش هاي مختلف اقتصاد ديديم. در بخش هاي ديگر هم اين تحرک را ديديم مثلا در بخش گردشگري رشد خوبي ديديم، البته آن هم از زمستان شروع شده بود و در بهار امسال رشد گردشگري خوبي داشتيم به گونه اي که رشد گردشگري دو برابر فصل اول سال گذشته است.
اين پنجمين گفت و گوي زنده تلويزيوني روحاني از آغاز به کار دولت تدبير و اميد تاکنون است.

وي خاطرنشان کرد: در بخش صنعت و معدن هم ما رشد بسيار خوبي با حدود 10 درصد داشتيم، در بعضي بخش ها مثل توليد خودرو 80 درصد در سه ماه اول امسال نسبت به سه ماه اول سال گذشته رشد داشتيم، در توليد فولاد خام و پتروشيمي نيز رشد داشته ايم.

رييس جمهوري افزود: در بخش توليد نفت هم امسال نسبت به سه ماهه اول پارسال بيش از 6.1 درصد رشد داشته ايم.
وي با تشريح دستاوردهاي دولت در ساير عرصه هاي اقتصادي اظهارداشت: در بخش هاي ديگر هم مثل خدمات کشاورزي اين رشد را مي بينيم. کشاورزي 3.3 درصد در سه ماهه اول امسال رشد داشته است و در مجموع، در همه بخش ها حرکتي را داشتيم که شروع اين حرکت از زمستان پارسال انجام شد.

روحاني تصريح کرد: اين رشد بر مبناي محاسبات سه ماهه امسال در مقايسه با سه ماهه اول پارسال است. به طور قطع، تا پايان سال نيز روند رشد ادامه خواهد داشت؛ منتهي بايد جلوتر برويم تا بتوانيم آن را اعلام کنيم.

* نقش مذاکرات هسته اي در رشد اقتصادي
مجري تلويزيون در اين بخش از گفت و گو، از رييس جمهوري سوال کرد: حتي اگر مذاکرات هسته اي هم به نتيجه نرسد، آيا اين رشد اقتصادي ادامه خواهد داشت؟.
روحاني گفت: علت اينکه حرکت اقتصادي در ايران شروع شد، اولين عامل آن، اعتماد و اميد مردم بود؛ مردم به دولت اعتماد کردند؛ دولت به کارشناسان خود، به صاحبنظران و دانشگاهيان و کل ملت ايران که حامي اش بودند اعتماد کرد. در واقع، اساس اين رشد، سرمايه اجتماعي است.
رييس جمهوري افزود: بدانيد اگر در اقتصاد پيشرفت کرده ايم، ريشه آن سرمايه اجتماعي است، يعني دولت و ملت به هم نزديک تر شده اند. از طرف ديگر، مردم احساس کرده اند اين دولت در زمينه سياست خارجي با منطق و کارشناسي لازم دارد حرکت مي کند.
وي تصريح کرد: مردم دريافته اند ايران قادر است با شش قدرت بزرگ دنيا پاي ميز مذاکره بنشيند، با منطق و استدلال بحث کند و بالاخره به تفاهم برسد ولو تفاهم موقت شش ماهه؛ که خود اين توافق، قدم مهمي بود که دولت برداشت.
روحاني با بيان اينکه مردم احساس مي کنند تلاطم هاي خارجي کاهش پيدا کرده است، گفت: ما در زمينه هسته اي هر گونه حرکت بکنيم، مردم مي دانند و روابط با دنياي بيرون طبق وعده اي که در انتخابات به مردم داديم و از تعامل با جهان سخن گفتيم، دنبال مي شود.
رييس جمهوري افزود: امروز وقتي به يک اجلاس بين المللي مي رويم کشور بزرگي نيست که داوطلب مذاکره نباشد، ممکن است با کشوري ما به دلايلي نخواهيم صحبت کنيم اما همه داوطلبند.
وي يادآور شد: قبلا وقتي آنها مي آمدند با مقامات ما ملاقات مي کردند، گاهي زبانشان زبان نصيحت بود اما امروز زبانشان، زبان سوال است؛ آنها راجع به منطقه ، اقتصاد ايران و مسايل مختلف کشور و جهان سوال مي پرسند؛ اصولا سياست خارجي ما يک گام به جلو برداشته است.

روحاني با تاکيد بر اينکه بحث هسته اي يکي از مباحث مهم ما است، گفت: در قدم اول موفق شديم به توافق موقت دست پيدا کنيم، الان هم کار بزرگي پيش رو داريم و آن توافق نهايي است و اين کار، کار بسيار بزرگي است.
وي افزود: مساله هسته اي، موضوعي است که 12 سال بين ايران و کشورهاي بزرگ جهان مثل 1+5 يا اوايل مذاکره بين ايران با سه کشور اروپايي وجود داشته است. از سال 81 اين داستان آغاز شده و امروز ما در سال 93 هستيم. يک معضل دوازده ساله را يک روزه و دو روزه و يک ماهه نمي شود حل کرد اما قدم هايي که تاکنون برداشته شده، قدم هاي خوبي بوده است.
رييس جمهوري خاطرنشان کرد: ما در کليات اتفاق نظر با 1+5 داريم، البته جزئيات خيلي مهم است و راجع به جزئيات هنوز بحث هاي مهمي داريم اما امروز 1+5 موضوع هسته اي ايران را قبول کرده و حق ايران را به رسميت شناخته است.

وي افزود: حالا اينکه براي چند سال ايران چه مسائلي را بپذيرد و آن هم به صورت محدود، مورد بحث است اما در اينکه بايد تحريم برداشته شود جاي اختلاف نظر نيست، اما اينکه اين کار از کي بايد آغاز شود و اولش چگونه باشد، دومش چه باشد مسايل مهمي است که بايد حل شود اما در کليات مساله امروز توافق داريم.
روحاني اضافه کرد: امروز در اينکه در نطنز بايد غني سازي انجام بگيرد، در اينکه فردو يک مرکز براي ايران در مساله هسته اي است هيچ بحثي وجود ندارد و در اينکه در اراک ما به نيروگاه نياز داريم، ولي در باره اينکه ويژگي آن نيروگاه چگونه باشد، داريم بحث مي کنيم.
وي خاطرنشان ساخت: کليات مساله امروز مورد اتفاق نظر دو طرف است. هيچ کس دنبال اين نيست که بگويد ايران غني سازي نکند؛ اين بحث فراموش شده و حذف شده است؛ در اينکه ايران بايد نيروگاه داشته باشد براي راديو داروهايش در اراک و کسي دنبال اين بحث که بايد باشد و يا نبايد باشد بحثي وجود ندارد؛ حتي اين که ايران در کنار غني سازي از ساير تکنولوژي هاي مدرن هسته اي بايد برخوردار باشد، بحثي نيست.
رييس جمهوري يادآور شد: الآن کشورهايي در 1+5 هستند که داوطلبند؛ در سفر نيويورک در مذاکراتي که با رييس جمهوري فرانسه داشتيم مطرح شد که ما مي خواهيم بعد از توافق، تعاملات هسته اي با ايران داشته باشيم و در مساله هسته اي مي خواهيم فناوري هاي مدرن را در اختيار ايران قرار دهيم.

روحاني افزود: امروز تنها بحث غني سازي مطرح نيست و بحث اينکه ايران بايد همه فناوري هاي مدرن هسته اي را داشته باشد، مورد اتفاق نظر است اما خوشبختانه، ما در مسايل اصلي اقتصادمان قبل از آنکه موضوع تحريم برداشته شود و ما در مساله هسته اي به توافق نهايي برسيم، توانستيم قدم هاي اساسي را برداريم.

وي تصريح کرد: در زمينه رکود قبل از توافق نهايي و برداشته شدن تحريم به طور کامل از رکود عبور کرديم و امروز هيچ ترديدي وجود ندارد که ما از رکود عبور کرده ايم؛ البته مردم بايد بدانند وقتي مي گوييم از رکود عبور کرده ايم هنوز تا رسيدن به رونق مطلوب فاصله داريم.

* در مساله هسته اي حتما به تفاهم مي رسيم
روحاني گفت: ما به عنوان نماينده کل ملت ايران در مذاکرات شرکت مي کنيم و اگر حمايت هاي مقام معظم رهبري، همکاري قواي سه گانه و کمک هاي مردمي نبود، ما موفق نمي شديم.
وي با بيان اينکه موضوع هسته اي برگشت ناپذير است، تصريح کرد: يعني در موضوع هسته اي، ما به شرايط يک سال قبل بر نمي گرديم، اما در باره اينکه چگونه پيشرفت مي کنيم و در 40 روز آينده چه اتفاقاتي مي افتد، مباحثي مطرح است ولي اراده ما بر حل آن است و فکر مي کنيم در مدت زمان اعلام شده، مسائل قابل حل و فصل است.
رييس جمهوري گفت: اگر مسائلي در اين بين پيش بيايد، به هر صورت، يک راه حلي براي موضوع هسته اي پيدا مي کنيم و معتقديم که حتما دو طرف به تفاهم برد - برد خواهند رسيد.
روحاني ادامه داد: ملت ايران بداند، دنيا قبول کرده است که ايران بايد داراي فناوري هسته اي باشد و اين موضوع بايد در قالب مذاکرات حل شود و دنيا قبول کرده است که اين تفاهم به نفع همه خواهد بود و مي تواند در قالب قاعده برد - برد حل وفصل شود.
وي با اشاره به سفرهاي خارجي دولت به نيويورک و اجلاس سران شانگهاي اظهار داشت: در اين سفرها با تمام کساني که ملاقات داشتيم، همه آنها اعتراف داشتند بايد موضوع هسته اي ايران حل شود؛ يکي از سران کشورها مي گفت که ما خسته شده ايم و بايد اين مساله تمام شود.
روحاني تصريح کرد: در بحث هسته اي، شرايط عوض شده و اين کار را ملت ايران انجام داده است. دنيا نيز اين مساله را مي داند و ما اميدواريم اين مساله در مسيري که به نفع منطقه و جهان است، حل و فصل شود.

* 50 ميليارد دلار صادرات و واردات غيرنفتي در شش ماه
رييس جمهوري در باره رکود نيز گفت: نه تنها محاسبات مراکز رسمي ما که مورد قبول است اين اظهارات را تاييد مي کند بلکه اگر به آمار صادرات و واردات در شش ماه سال جاري نگاه کنيم متوجه مي شويم که رقم قابل ملاحظه اي بوده است.
وي افزود: ما در شش ماه حدود 26 ميليارد دلار، واردات و 23 ميليارد صادرات داشته ايم و در مجموع حدود 50 ميليارد دلار صادرات و واردات غيرنفتي انجام داده ايم که انشاء الله اين رقم تا پايان سال به عددي در حدود 100 ميليارد دلار خواهد رسيد که نشان مي دهد اقتصاد ما شروع به حرکت کرده است و مردم اميدوار هستند.
دکتر روحاني يادآور شد:در گذشته، بانک مرکزي به محلي براي خريد دلار و سکه تبديل شده بود و مردم شاهد عده اي بودند که جلوي بانکها صف بسته بودند تا سکه و دلار بخرند و ما روند مخربي را شاهد بوديم.
وي گفت: اما در شش ماه اخير، نقدينگي در مسير درست حرکت کرده است و اول حرکت نقدينگي به سوي بورس و بعد به بخش بانک ها رفت. امروز بانک ها در تسهيلاتي که بايد به توليد بدهند، دستشان باز شده است، به گونه اي که تسهيلات پنج ماه اول امسال نسبت به پنج ماه سال گذشته 40.5 درصد افزايش داشته که عمده اين تسهيلات براي سرمايه در گردش بوده است.

* اين پيروزي بزرگ اقتصادي را تبريک مي گويم
رييس جمهوري خاطرنشان کرد: نقد به دولت بايد ادامه پيدا کند. دانشمندان، صاحبنظران و دانشگاهيان ما برخي اوقات براي من نامه انتقادي مي نويسند که ما از اين اقدام آنها استقبال مي کنيم چرا که به وظيفه خود عمل مي کنند.
روحاني گفت: در اين مدت، خيلي ها نوشتند که کارشناسان ما اشتباه عمل کرده اند و بايد نخست رکود را برطرف مي کردند و بعد مانع رشد تورم مي شدند.
وي افزود: بحث هاي زيادي در خصوص اين مساله در دولت انجام شده است تا در نهايت به اين نتيجه رسيديم که بدون کنترل تورم نمي توانيم رکود را برطرف کنيم.
رييس جمهوري اظهار داشت: تورم موضوعي بود که مردم را به صورت روزانه نگران مي کرد و باعث مي شد آنها به سراغ سکه و ارز بروند .
وي گفت: گاهي مردم مي گويند دولت مرتب مي گويد تورم را مهار کرده است اما اينطور نيست، چرا که مهار تورم را به معني ارزان شدن کالاها در مغازه ها مي دانند؛ اما بايد توضيح بدهم که تورم ما رشد شتابنده اي در گذشته داشت و ما توانستيم اين اسب سرکش را مهار کنيم.
روحاني ادامه داد: ما رشد شديد تورم را کاهش داديم، معني حرف ما اين نيست که تورم نداريم. اگر به آمارها در اين خصوص توجه کنيم، مطلع مي شويم که پيش از دولت يازدهم، رشد تورم ماهانه 3 تا 5 درصد بود، اما در اين دولت، رشد ما حداکثر يک درصد به جاي سه درصد است. برخي ماهها حتي زير يک درصد بود.
رييس جمهوري اظهار داشت: اگر تورم به مانند گذشته ادامه مي يافت، قدرت خريد يک فرد که ماهيانه يک ميليون و 500 هزار تومان حقوق مي گيرد، يک ميليون و 200 هزار تومان محسوب مي شد اما دولت با اقدامات خود در اين مدت، قدرت خريد فرد را يک ميليون و 500 هزار تومان نگاه داشته و عملا 20 درصد قدرت خريد وي را بالا برده است.
وي افزود: در صورت ادامه وضعيت قبلي، يک ميليون و 500 هزار تومان ، يک ميليون و 200 هزار تومان قدرت خريد داشت ولي ما 300 هزار تومان به آن قدرت خريد داده ايم.
رييس جمهوري اضافه کرد: ما در تيرماه سال گذشته، تورم نقطه به نقطه 45 درصدي داشتيم و امروز اين عدد به 14.4 درصد رسيده است. به عبارت ديگر، 31 واحد تورم نقطه به نقطه را کاهش داده ايم که فکر مي کنم در تاريخ اقتصاد ايران بي سابقه باشد.
روحاني اظهار داشت: از 45 درصد تورم 12 ماهه در سال گذشته، هم اکنون بيش از 20 درصد تورم را کاهش داده ايم اما نمي گوييم که اجناس گرانتر نمي شود بلکه با شيب ملايم افزايش مي يابد.
وي به افزايش قيمت اقلام خوراکي که از اهميت زيادي براي مردم برخوردار است، اشاره کرد و گفت: اگر آمارهاي شهريورماه سال 92 به 91 در اين بخش را مقايسه کنيم، مطلع مي شويم که ما تورم 45 تا 77 درصد در برخي از اقلام در طول يک سال داشته ايم.
رييس جمهوري اظهار داشت: شهريورماه امسال نسبت به پارسال هم تورم داشتيم اما 70 درصد تا 30 درصد نبوده بلکه اين رقم به تورم حداکثر 12 يا حداقل شش درصد، در اين اقلام رسيده است.
روحاني ادامه داد: بنابراين، دولت تورم را مهار کرده است و هم زمان نيز توانسته ايم از رکود خارج شويم. اين پيروزي بزرگ اقتصادي را به ملت ايران تبريک مي گويم چرا که اين کار مردم است و اگر اميدواري و حضور مردم در اقتصاد نبود، به اين نتايج نمي رسيديم.
وي گفت: حرکت هاي اقتصادي ما باعث شده است امروز به هر استاني مي رويم، کارآفرينان حضور پيدا مي کنند و حتي در خارج از ايران و در نيويورک نيز با سرمايه داران خارجي و ايراني ملاقات هايي داشتيم و چند صد شرکت بزرگ دنيا هم اکنون منتظر لحظه اي هستند که ما در مسئله هسته اي به توافق نهايي برسيم تا به کشورمان سرازير شوند.
رييس جمهوري تصريح کرد: حضور سرمايه گذاران مختلف در ايران و جلسات متعددي که در خارج از کشور در خصوص اقتصاد ايران برگزار مي شود، نشان مي دهد اقتصاد ما از شرايط رکود خارج شده است.
وي گفت: تا پايان سال، هدف ما رساندن تورم به زير 20 درصد است هر چند که در گذشته به مردم قول داده بوديم، اين رقم را به زير 25 درصد خواهيم رساند
روحاني ادامه داد: هدف ما رساندن رشد اقتصادي تا پايان سال به مثبت 3 درصد است و مردم مي دانند اهل شعار نيستيم و سعي کرده ايم به قول هاي خود عمل کنيم.

* بهبود وضعيت اشتغال در کشور
رييس جمهوري در باره ميزان ايجاد اشتغال در کشور گفت: ما به دنبال رونق و رشد اقتصادي هستيم که يکي از بزرگترين آثار آن، اشتغال است، اما نبايد فراموش شود که اشتغال بلافاصله پس از خروج از رکود بوجود نمي آيد.
وي افزود: علت آن است که وقتي کارخانجات با رکود مواجه شدند کارگران خود را اخراج نکردند، بنابراين در صورت خارج شدن از وضعيت نامناسب، ممکن است بخواهند با همان تعداد نيرو کارخانجات را اداره کنند.
دکتر روحاني گفت: اشتغال با يک فاصله زماني ايجاد مي شود اما در برخي از حوزه ها از جمله گردشگري رشد داشته ايم و اشتغال نيز ايجاد شده است.
وي يادآور شد: در حوزه گردشگري به دنبال کارشناساني در زمينه هتلداري هستيم چرا که به اندازه کافي در اين حوزه با توجه به هتل هايي که در حال ساخت است، نيرو وجود ندارد.
رييس جمهوري ادامه داد: راهنماي تور مراکز تاريخي هم به اندازه کافي نداريم. نياز ما بيش از افرادي است که در اختيار داريم و در برخي از زمينه ها حرکت براي جذب افراد شروع شده اس
روحاني گفت: بر مبناي گزارش وزارت کار، تعداد آنهايي که به دنبال دريافت مقرري از صندوق بيمه بيکاري هستند، کاهش يافته و تعداد کساني که بيمه شده اند، افزايش داشته است. بنابراين، اشتغال بيشتر شده است.
رييس جمهوري افزود: وزارت کار در شش ماه نخست سال جاري، بالاي 400 هزار اشتغال جديد را در مقابل 80 هزار خروج از کار گزارش داده است.
وي گفت: اميدواريم روند اشتغال در شش ماهه دوم به همين صورت، رو به جلو حرکت کند و از اينکه ما در بحث بيکاري تک رقمي شده ايم، خوشحاليم و اميدوارم در زمينه تورم نيز تک رقمي شويم.
رييس جمهوري ادامه داد: در سال سوم دولت به دنبال تک رقمي کردن تورم و رشد بالاي شش درصد اقتصادي هستيم و مي خواهيم در سال 94 به اين اهداف دست پيدا کنيم.
روحاني گفت: اين برنامه ريزي را داريم و اميدواريم به اهداف خود برسيم زيرا در خصوص رشد اقتصادي و کاهش بيکاري آمارهايي که دولت اعلام مي کند، درست است.
وي با بيان اينکه دولت يازدهم وعده داده است که واقعيت ها را به مردم بگويد، خاطرنشان کرد: ممکن است در ادامه راه اشتباه کنيم ولي مطمئن باشيد هر جا که اشتباه کنيم به مردم خواهيم گفت و از آنان عذرخواهي خواهيم کرد چرا که عذرخواهي از مردم را افتخار خود مي دانيم.

*دولت بسته اي براي خروج از رکود تهيه کرده است
رييس جمهوري در مورد تدابير اتخاذ شده براي خروج از رکود گفت: براي خروج از رکود، دولت بسته اي آماده کرده و آن را در قالب لايحه اي به مجلس شوراي اسلامي ارايه کرده ايم .
وي به جلسات مشترک دولت با کار آفرينان و در ارتباط با بسته خروج از رکود اشاره کرد و افزود: بسته خروج از رکود در راستاي اقتصاد مقاومتي و شامل 140 بند است که 30 بند آن نياز به قانون دارد.
روحاني با يادآوري اين نکته که خروج از رکود در شرايطي روي داده است که همچنان سيستم بانکي کشور فعال نشده و تحريم ها ادامه دارد، گفت: خروج از رکود که شاهد آن هستيم به عنوان نخستين قدمي است که خوشبختانه اتفاق افتاده است.
رييس جمهوري، تصويب بندهايي از بسته خروج از رکود را که نياز به تاييد مجلس شوراي اسلامي دارد، موجب تقويت بانک ها و همچنين خوش حسابي دولت دانست و اظهارداشت: متاسفانه دولت در گذشته خوش حساب نبوده که با تصويب اين بسته از سوي مجلس شوراي اسلامي و ابلاغ آن اميدواريم که با اجراي آن دولت را به سمت خوش حسابي ببريم.
وي ايجاد اشتغال را در سايه رونق اقتصادي ممکن دانست و گفت: در زمينه نفت و گاز حرکت هاي خوبي داشتيم و اين بخش جزو نخستين بخش هايي به شمار مي رود که از رکود خارج شده است.
دکتر روحاني به افزوده شدن 45 ميليون متر مکعب گاز به ظرفيت توليد روزانه کشور اشاره کرد و گفت: تا پايان سال جاري اين ميزان به 140 ميليون متر مکعب خواهد رسيد
وي کاهش مصرف نفت و گاز و نفت کوره در نيروگاههاي کشور را يکي ديگر از موفقيت هاي بدست آمده دانست و گفت: در سال آينده تمامي نيروگاهها گازسوز خواهد شد که تاثير مهمي در کاهش آلودگي هاي زيست محيطي دارد.

* طرحهاي دولت براي کاهش مصرف آب
رييس جمهوري در بخش ديگري از سخنان خود به معضل کمبود آب در کشور اشاره کرد و گفت: راه حل هاي مختلفي در ارتباط با کاهش مصرف آب در نظر گرفته شده که از آن جمله مدرنيزه کردن آبياري در بخش کشاورزي است.
وي ادامه داد: در طول دهه هاي گذشته مجموعه زمين هاي کشاورزي که به سيستم آبياري مدرن مجهز شده اند يک ميليون و 330 هزار هکتار است در حالي که در دولت يازدهم و در سال 93 توانسته ايم 284 هزار هکتار از زمين هاي کشاورزي را به آبياري مدرن تجهيز کنيم.
رييس دولت يازدهم گفت: در استانهاي سيستان و بلوچستان،خوزستان و ايلام برنامه ريزيهاي مفصلي براي اجراي طرح آبياري مدرن صورت گرفته است که در نتيجه آن، مصرف آب کاهش و ميزان محصولات کشاورزي افزايش خواهد دا
وي به تغيير نوع بنزين و گازوئيل مصرفي در کلانشهرها اشاره کرد و اظهارداشت: اجرايي شدن برنامه عرضه بنزين و گازوئيل با استانداردهاي بين المللي کاهش آلودگي را در پي داشته است هرچند در زمينه آلودگي هوا، سوخت بخشي از مساله به شمار مي رو
رييس جمهوري با يادآوري توسعه خطوط ريلي در يک سال گذشته گفت: طرح هاي بزرگي در اين زمينه اجرايي شده يا در دست اجرا است که از آن جمله مي توان به اتصال خطوط ريلي کشور به ترکمنستان و جمهوري آذربايجان اشاره کرد
وي روند حرکت کشور در زمينه هاي مختلف را رو به جلو دانست و تصريح کرد: البته در بخش هايي مانند مسکن شاهد رکود هستيم که با تقويت اين بخش ها مي توانيم خروج از رکود را در اين زمينه ها نيز شاهد باشيم.


*نظارت بر اجراي بسته خروج از رکو
سوال بعدي مجري تلويزيون از رييس جمهوري اين بود که بيش از 100 بند بسته خروج از رکود، نيازي به تصويب مجلس ندارد و در واقع تکاليف بر زمين مانده دولت در سالهاي گذشته بوده است، آيا درجايي اين ها پايش مي شود؟ به عنوان مثال يکي از مولفه هايي که رتبه ما را در باره کسب و کار تنزل داده است سهولت فعاليت هاست، خيلي از اين ها در ساير کشورها نيازي به مجوز ندارد اما در ايران، برخي کارها ماه ها و سال ها طول مي کشد. اين 100 بند در کجا پايش مي شود که درست به اجرا درآيد؟
رييس دولت تدبير و اميد در اين باره اظهار داشت: در کشور ما قيد وبندهايي در زمينه توليد و محيط کسب و کار وجود دارد. شما مي دانيد ما در باره محيط کسب و کار، آيين نامه قانوني را که سال ها زمين مانده بود، تدوين و تصويب کرديم و تقريبا يک گفت و گوي مستمر بين مقامات دولتي و بخش خصوصي وجود دارد
روحاني تصريح کرد: در چند سفر خارجي که رفتم، بخش خصوصي هم حضور داشت. در ترکيه، قزاقستان و آستاراخان روسيه بخش خصوصي حضور داشتند و اين به معني آن است که حرکتي آغاز شده اما تا رسيدن به نقطه مطلوب خيلي کار داريم. ما قبل از اينکه به اين بسته برسيم در همان 15 روز اول دولت، بيش از 30 بند آن را تصويب کرده بوديم تا برخي از مشکلات در زمينه توليد و اشتغال برداشته شد.
رييس جمهوري با بيان اينکه بطور مثال، «گردش کار براي اخذ مجوزها در گمرک قبلا 26 روز بود اما امروز به سه روز رسيده است»، گفت: اين همان دولت الکترونيک است که بايد به سمت آن حرکت کنيم. در برخي کشورها گرفتن مجوز فعاليت اقتصادي گاهي بيش از 24 ساعت وقت نياز ندارد و آن هم به صورت الکترونيکي کارها انجام مي شود.
روحاني افزود: معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري مسئول اين کار است و آن را دنبال مي کند. کل دولت و معاون اول هم اين مساله را دنبال مي کنند چون براي ما مهم است اين بسته دقيقا اجرا شود و سريع تر بتوانيم اقتصاد را به نقطه اي برسانيم که مطلوب مردم است که همان رونق اقتصاد است.

* درباره هدفمندي يارانه ها
مجري برنامه پرسيد: با اجراي فاز دوم هدفمند کردن يارانه ها چقدر واقعا يارانه ها هدفمند شد چون در اين باره عده اي هنوز ابهام دارند و مشخص نيست گروه هاي خاصي که مشمول يارانه نمي شدند و بايد شناسايي شوند، به کجا رسيد؟
رييس دولت يازدهم پاسخ داد: اين مساله مشکل بزرگي داشت، اولا هدفمندي يارانه ها موجب شده بود که حامل هاي انرژي را گرانتر بفروشيم و آن پول را به ضميمه پولهايي از خزانه به عنوان يارانه نقدي به مردم بدهيم
روحاني افزود: اولين مشکلي که در دولت مواجه شديم، اين بود که ديديم ماهانه 2000 ميليارد تومان کسري داريم براي اينکه اين يارانه ها پرداخت شود، ضمن اينکه هدفمندي يارانه ها براي کارهاي ديگري هم بود نه فقط پرداخت نقدي، پس چاره اي نداشته ايم که قدم ديگري براي هدفمندي برداريم.
رييس جمهوري ادامه داد: خيلي ها مخالف اين کار بودند. الآن نامه هاي کارشناسان، اساتيد و نمايندگان مجلس را دارم که پرونده بزرگي است، همه مي گفتند که دست به اين کار نزن، اين بسيار خطرناک است، حتي مي گفتند که چنين کاري مساله کنترل تورم را هم از بين مي برد و قولي که داده بوديد در سال ديگر تورم را به 25 درصد برسانيد امکان پذير نخواهد بود، اما چاره اي نداشتيم
روحاني تصريح کرد: البته براي اينکه بر تورم اثر نگذارد، اين قدم به دليل شرايط اقتصادي کشور بلند نبود ولي همزمان با اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه ها توانستيم تورم را هم کاهش دهيم.

* اعطاي چهار سبد کالايي تا پايان سال
وي گفت: در زمينه هدفمندي يارانه ها، نکته اول اين بود که کسري را جبران کرديم که از جاي ديگر به صورت خلاف قانون آن را جبران نکنيم. رييس قوه مجريه افزود: نکته دوم اين بود که بنا بود در توليد، بخش سلامت و امنيت غذايي هم قدم هايي برداريم و در بخش سلامت تقريبا مي توانم بگويم که دولت و من به وعده هايي که در دوران انتخابات داديم، خوشبختانه امسال همه را عملياتي کرده ايم. وي يادآور شد: من قول داده بودم که همه مردم زير پوشش بيمه قرار گيرند و امسال ما 6 ميليون و 200 هزار نفر را تحت پوشش بيمه قرار داديم.
روحاني تاکيد کرد: ما امنيت غذايي براي اقشار بسيار آسيب پذير جامعه را شروع کرديم، يک بار يارانه کالايي پرداخت کرديم و بار دوم هم هفته جاري و هفته آينده پرداخت خواهد شد و تا پايان سال 4 نوبت اين يارانه را براي امنيت غذايي اقشار آسيب پذير جامعه پرداخت مي کنيم.
رييس جمهوري با بيان اينکه امسال 4 هزار و 800 ميليارد تومان به بخش سلامت اختصاص يافت، اظهار داشت: آثار اين کار را اکنون در بيمارستان هاي دولتي مي بينيد. امروز افرادي که بستري مي شوند حتي اگر عمل جراحي دارند، پرداختي مردم زير 10 درصد است و سهمي که بيمه و دولت پرداخت مي کند بالاي 90 درصد است هر چند اکنون گفته مي شود سهم مردم به 6 درصد و در روستاها و شهرهاي زير 20 هزار نفر به سه تا پنج درصد رسيده است.
روحاني يادآور شد: قبلا بيمار به جاهاي مختلف ارجاع داده مي شد اما امروز همه خدمات يکجا انجام مي شود و تقريبا دارو گران نشده است. ممکن است برخي از موارد بين 2 تا 3 درصد افزايش يافته باشد اما تقريبا قيمت دارو ثابت است، حتي داروهاي خارجي و تجهيزات پزشکي از پارسال تاکنون کاهش داشته است و اميدواريم در 6 ماهه دوم امسال شاهد کاهش بيشتر آن باشيم.
رييس جمهوري خاطرنشان کرد: در خيلي از روستاهايي که مرکز بهداشتي داشتيم، پزشک نداشتيم، عصرها در بيمارستان ها پزشک متخصص نداشتيم ولي الآن اين مشکلات رفع شده و 24 ساعت پزشک متخصص حضور دارد، خدمات پزشکي را هم به نقطه اي رسانده ايم که با گذشته خيلي متفاوت است و اميدواريم باز هم ادامه دهيم تا به نقطه اي برسيم که مردم احساس راحتي کنند و با معضلات گذشته روبرو نباشند



سه شنبه, 22 مهر 1393 ساعت 01:04





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[مشاهده در: www.akharinnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن