واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی:
نامناسبترین افراد برای ازدواج قبل از ازدواج، اختلالات شخصیتی را شناسایی کنید
اگر دختر و پسر حداقل اطلاعات درباره هم و ویژگیهای شخصیتی یکدیگر را کسب کنند، بیشک شکستها در زندگی مشترک به حداقل خواهد رسید، زیرا بسیاری از افرادی که در زندگی شکست میخورند، تعریف مشخصی از معیارهای مورد نظر خود ندارند. به طور نمونه زمانی که از دختر یا پسری سوال میشود که چرا به طرف مقابل علاقهمند شدهاید؟ پاسخ میدهد «چون او فرد باشخصیتی است». سوال اینجاست که فرد باشخصیت چه ویژگیهایی باید داشته باشد و از واژههایی چون باشخصیت و بیشخصیت چه تعریفی به صورت عملیاتی داریم.شخصیت یک الگوی پایدار از رفتارهای انسان است که میتوان بر اساس آن رفتارهای فرد را پیشبینی کرد. یکی از بحرانهای اصلی در ازدواج وجود اختلال شخصیت در فرد است؛ و یکی از نمودهای اختلال شخصیت در فرد، شکاک بودن اوست. وقتی وارد رابطه با این افراد میشوید همیشه مجبورید وفاداری خود را به آنها ثابت کنید. افراد شکاک در زندگی به دنبال این هستند که خیانت فرد مقابل را به نوعی ثابت کنند و تصور میکنند که طرف مقابلشان در حال خیانت به اوست، بنابراین به دنبال شواهدی هستند که افکار خود را به اثبات برسانند.این افراد به زمین و زمان بدبینند و به شدت خطرناکند و احتمال آسیب رساندن به طرف مقابل از سوی آنان وجود دارد.یکی دیگر از اختلالات شخصیت، شخصیت منزوی است. افرادی وجود دارند که منزوی هستند و ارتباطات اجتماعی محدود و یا به ندرت دارند. در این بحث لازم است موضوع حجب و حیا را از بحث انزوا جدا کنیم. افراد دارای حجب و حیا قادر به برقراری ارتباطات اجتماعی هستند و در زمینههایی که لازم باشد حجب و حیای خود را نشان خواهند داد. اما افراد منزوی اینگونه نیستند؛ افراد منزوی همسفران خوبی برای زندگی مشترک نخواهند بود.
در روابط عاشقانه نشانهها را ببینید و جدی بگیرید، نشانهها خبر از آینده میدهند. یکی از نشانههایی که در شناخت افراد کمک میکند، عجیب و غریب بودن آدمهاست. افرادی که دارای این شخصیت هستند شمایل عجیبی برای حضور در جامعه برای خود درست میکنند. برخی از این افراد عقاید ماورایی و عجیب دارند و همین امر موجب میشود دیگران جذب آنها شوند. این آدمها به گونهای ماهرانه به افراد نزدیک میشوند. احتمال ایجاد صمیمیت در ازدواج با این گونه آدمها به هیچ عنوان وجود ندارد، لذا افراد عجیب و غریب را برای ازدواج انتخاب نکنید.
در شخصیت آدمها به شدت باید از یک نوع شخصیت ترسید و آن آدمهای خطرناک هستند. آدمهای خطرناک قواعد اجتماعی را زیر پا میگذارند و ما به اشتباه، کار آنها را شجاعت تلقی میکنیم. مشخصه این افراد دروغ گفتن بسیار است؛ آنها کاندیدای اول خیانت در زندگی هستند. در رابطه با این افراد طرفهای مقابل به طور مکرر تصمیم میگیرند از رابطه خارج شوند ولی چربزبانی این افراد مانع میشود.شخصیت طوفانی نیز یکی دیگر از اختلالات شخصیتی است و از جمله ویژگیهای افراد دارای شخصیت طوفانی، بیثباتی عاطفی است. این آدمها در رابطه بسیار پرشور هستند و با انرژی وارد رابطه میشوند ولی بیثباتی عاطفی در آنها موجب آسیب رسیدن به طرف مقابل میشود.
شخصیت نمایشی یکی دیگر از نمودهای اختلالات شخصیتی افراد است. برای رابطه برقرار کردن با این افراد باید توجه داشت که افراد دارای شخصیت نمایشی از ظاهر خود برای جلب توجه در جامعه استفاده میکنند، به طوری که خودنمایی و تظاهر آنها را میتوان به وضوح دید. این آدمها تصور میکنند از همه برتر هستند و همه باید در خدمت آنها باشند. معمولا در گفتوگوها، این افراد از عباراتی چون من چه هستم، من چه کردم و یا چه موفقیتهایی کسب کردم، استفاده میکنند چون تنها خود را میبینند.
شخصیت چسب نیز یکی دیگر از اختلالات شخصیتی در افراد است. به این لحاظ به این نوع شخصیت چنین عنوانی داده شده چون افراد دارای این شخصیت به نوعی انگلوار رفتار میکنند و به عبارتی به طرف مقابل چنان میچسبند که رفتار این افراد به نوعی عشق بیحد تعریف میشود، در صورتی که در انتخاب شریک زندگی رفتار اینگونه افراد را نباید حمل بر عشق فراوان گذاشت. این نوع شخصیت در زندگی بسیار خطرناک است و افراد دارای این شخصیت برای جلب محبت طرف مقابل دست به هر کاری میزنند.
ازدواج، یک تصمیم بسیار پیچیده است؛ به همین دلیل باید تلاش کنیم دست به انتخابی آگاهانه برای زندگی مشترک خود بزنیم. میانگین کشوری در خصوص طلاق میگوید حداقل ۲۰ درصد از ازدواجها به دلایل مختلف به طلاق میانجامد، چرا که وقتی وارد زندگی مشترک میشوید افرادی که دارای شخصیتهای فوق هستند قابل تغییر به هیچ عنوان نیستند لذا باید با چشم باز انتخاب کنید. قبل از انتخاب، در مورد انتخاب درست مطالعه کرده و با علم و آگاهی شریک زندگی خود را انتخاب کنید.
(دکتر امان اللهی - عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز)
دوشنبه 21 مهر 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]