محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829914651
سیدحسن خمینی از چرایی پذیرش خلافت توسط امیرالمؤمنین(ع) گفت
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: سیدحسن خمینی از چرایی پذیرش خلافت توسط امیرالمؤمنین(ع) گفت
در آستانه عید سعید غدیر خم حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در درس خارج اصول خود به اهمیت این روز و چرایی پذیرش خلافت توسط امیرالمؤمنین(ع) پرداخت.
آفتاب: به گزارش جماران، متن این سخنان که صبح روز یکشنبه در محل درس سید حسن خمینی در مدرسه دارالشفای قم ایراد شد، چنین است:
« بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و الصلاة و السلام علی رسول الله و آله الطیبین الطاهرین
بنا به سنتی که داریم، این روز را به ذکر روایاتی پیرامون امیرالمؤمنین(ع) و روز غدیر می پردازیم.
شیخ طوسی در مصباح، مرحوم صدوقی در حصال، کفعمی در مصباح و سید بن طاووس در اقبال روایتی را مطرح کرده اند که این روایت در وسایل هم آمده که من مطابق آنچه "جامع احادیث شیعه" در جلد 11 صفحه 666 نقل کرده، به این مطلب اشاره می کنم.
روایت می کنند(طبیعتا اصل روایت از صدوق است) از تلعکبری ابی محمد هارون بن محمد که او روایت می کند از ابوالحسن علی بن احمد خراسانی؛-روایت ظرایفی دارد که سند آن را به همین خاطر مورد اشاره قرار می دهم- این روایت خیلی دقیق نقل شده و چنین دقتی معمولا در نقل روایات ما کمتر است. می گوید در رمضان 337 من از سعید بن هارون مروزی شنیدم؛ در حالی که 80 ساله بود. او هم گفت فیاض بن محمد عمر طوسی به من گفت؛ در حالی که نود سالش بود و سال روایت کردن هم 259 بود. او گفت که من حاضر بودم (در این اتفاقی که می خواهد نقل کند). چرا این افراد را با ذکر سن نام می برد؟ می خواهد بگوید که سند «عالی سند» است؛ یعنی وسایط کمی در آن وجود دارد.
او می گوید یک روزی امام رضا(ع) عید غدیر، خواص اصحاب خود را برای افطار نگه داشت؛ وقتی آنها منزل حضرت بودند، ایشان هدایایی را برای خانه هایشان فرستاد. تعبیر دارد که حتی انگشتر و کفش هم فرستاد. یعنی لباس، طعام، انگشتر و کفش را فرستاد و رسم عید گرفتن را عوض کرد. البته توضیح نمی دهد که قبل از آن رسم عید گرفتن چه بود؟
از مجموع فراز این روایت چنین برمی آید که قبل از آن چنین امری(هدیه دادن) مرسوم نبوده است؛ سپس حضرت در جمع تعبیری را مطرح می کنند که می فرمایند: پدرم هادی به من گفت (که این هم جالب است که ایشان از پدرشان با عنوان هادی یادی می کنند. در حالی که معمول است هادی عنوان امام دهم است؛ ولی برای امام کاظم(ع) عناوین زیادی به کار رفته که در این روایت با عنوان هادی یاد کرده است) که او هم از صادق(ع) جدم نقل می کند که او هم از باقر(ع) روایت می کند و او هم گفت سید العابدین(ع) و او هم گفت پدرم حسین(ع) نقل می کند...
تعبیر ظریفی در اینجا وجود دارد. اولا در روایات معمول نیست که معصومین سند روایت خود را بیان کنند و موارد کمی است که آنها سند روایت خود را نقل می کنند؛ آن هم با تعابیری چون ابی و جدی؛ که تأکید روی شجره امامت و پیامبر(ص) است. این مورد از مواردی است که ائمه در موارد زیادی به آن استناد می کرده اندو از آنسو در مواردی که کسانی در قبال آنها دنائت به خرج می داده اند آنها را به بی پشتوانه بودن منکوب می کرده اند. امیرالمؤمنین(ع) در نهج البلاغه دارند که روزی حضرت با عثمان مشاجره پیدا کرد (در خطبه 135 نهج البلاغه)؛ یک نفر از این بادمجان دور قابچین هایی که همیشه هستند مغیره بن اخنس رو به عثمان کرد و گفت امیرالمؤمنین(ع) را به من بسپار، من تکلیفش را معلوم می کنم. یعنی مشاجره ای بین آن حضرت و عثمان در گرفته بود که آن شخص می گوید من تو را از او کفایت می کنم. حضرت چنان هجمه ای به او می کنند؛ نقطه مقابل همین تفاخر به شجره پیغمبر(ص) است: «فرزند لعین ابتر، و درخت بی ریشه و بر، تو مرا کفایت می کنی؟ به خدا سوگند، کسی را که تو یاور باشی خدایش نیرومند نگرداند، و آن که تواش برخیزانی بر پا نماند. از نزد ما بیرون شو، خدایت خیر ندهاد، پس هر کار خواهی بکن. که اگر زنده مانی خدایت از رحمت دور کناد!» در مقابل این درخت بی ریشه، این شجره مبارکه است که به تعبیر قرآن «...اَصلُها ثابِت وَ فَرعُها فِی السَّماء. تُؤتی اُکُلَها...». ائمه این تفاخر به انتساب به پیامبر(ص) را در موارد مختلف دارند؛ بخصوص در مواردی که اهمیت ولایت حضرت معلوم می شود در روایت هست.
پس بر اساس آن روایت روز عید غدیر بود؛ امام رضا(ع) همه را نقل کرد و نکته مهمی را به نقل از پدرانشان مطرح کردند؛ مطلب این است برخی سالهایی که امیرالؤمنین(ع) زندگی می کردند روز جمعه و غدیر با هم جمع(مصادف) شد. حضرت وقتی 5 ساعت از روز گذشته بود، روی منبر رفتند (طبعا چون احتمالا نماز جمعه خوانده می شده اوان ظهر بوده است)، هنگام نمازجمعه بوده است. سپس فرمودند: خداوند دو عید را برای شما جمع کرد و سپس شروع کردند به گفتن فضائل عید غدیر. یکی از مواردی که امیرالمؤمنین(ع) می فرمایند این بود که در این روز صدقه دهید و هر یک درهم که صدقه دهید معادل هزار درهم ثواب دارد؛ در این روز روزه بگیرید. زیرا اگر کسی در این روز(غدیر) روزه بگیرد فضیلت آن بیش از کسی است که از ابتدایی که دنیا درست شد تا پایان تأسیس آن؛ همه را روزه بگیرد و همه شب هایش قیام کند.
جالب آنکه بعد از این فرازی دارد که می فرماید کسی که حوائج برادر خود را برطرف کند و بتواند مشکلات برادر دینی خود را برطرف کند(به قدر وسعش) مانند کسی است که این روز را روزه می گیرد.
یکی از بحث های بسیار مهم این است که امیرالؤمنین(ع) در طول زندگی به یک چیزی متهم بوده است؛ وقتی خطبه های حضرت را نگاه کنید می بینید که گویی معضله ای برای حضرت هست؛ ایشان متهم بوده اند که برای خلافت و امامت حریص است. یعنی امامت از طرفی حق امیرالمؤمنین(ع) است و باید آن را مطالبه کنند؛ از طرف دیگر هم دشمنان می گفتند تو دنبال خودت هستی و دنبال این هستی که کارهای خودت را پیش ببری. ایشان خطبه ای دارند(خطبه 171 نهج البلاغه) که این مطلب در آن خیلی بروز دارد که گویی آن وجود دریایی امیرالؤمنین دیگر به شکایت برمی آید. می فرمایند: «یک نفر به من گفت تو برای خلافت حریصی؛ من گفتم شما که حریص تر هستید و (از حق) دورتر هستید، در حالی که این امر به من هم مربوط تر و هم نزدیک تر است! و من حق خودم را می خواهم».
از طرفی مظهر زهد(که در سالهای گذشته گفته ام تقریبا تمام مکاتب تصوف که پیشینه زهد را برای خود دارند، قطب الاقطابشان امیرالؤمنین بوده است) بوده اند، در حالی که برخی فکر می کنند ایشان خیلی عبوس بودند. اتفاقا از ویژگی های حضرت این بوده که بسیار شوخ طبع بوده اند؛ تا جایی که بعضی ها در این زمینه انتقاد می کرده اند که ایشان زیاد شوخی می کنند؛ در حالی که همانگونه که گفتیم ایشان ازهد الناس بود؛ ازهد الناسی که نسبت به حطام دنیا و قدرت دنیا توجهی ندارد، متهم به حرص می شود! این دوگانگی در موارد دیگر هم هست. شما در خطبه معروف به شقشقیه در یکی از فرازها وقتی می خواهد دوران خلیفه دوم را شرح دهد در مورد قدرت این تعبیر را دارد که «زمامدار مانند کسی است که بر شتری سرکش سوار است، اگر عَنان محکم کشد ، پرده های بینی حیوان پاره می شود ، و اگر آزادش گذارد، در پرتگاه سقوط می کند»؛ این یک دوگانگی است. یعنی اگر رها کند حق و وظیفه الهی است و اگر دنبال کند(به معنای) حرص و آز است.
از این مطلب پیداست در موارد مختلف که ایشان در خطابه است. در تاریخ آمده که خلیفه دوم به ایشان می فرماید، تو جوانی و صبر کن! (خلافت) به تو می رسد؛ اینگونه حضرت را حریص خطاب می کنند. ظاهرا آن فرد از بزرگان روزگار خود بوده است و حضرت با او محاجه کرده است: «گفتگو در روز شورا: شخصی در روز شورا به من گفت: (ای فرزند ابوطالب نسبت به خلافت حریص می باشی) در پاسخ او گفتم، بخدا سوگند! شما با اینکه از پیامبر اسلام دورترید، حریصتر می باشید، اما من شایسته و نزدیکتر به پیامبر اسلامم، همانا من تنها حق خود را مطالبه می کنم که شما بین من و آن حائل شدید، و دست رد بر سینه ام زدید. پس چون در جمع حاضران، با برهان قاطع او را مغلوب کردم، درمانده و سرگردان شد و نمی دانست در پاسخم چه بگوید؟»
این از موارد جالب اسناد تاریخی است؛ زیرا مشخص است حضرت در این مورد در حضور دیگران محاجه کرده است و از فعل ماضی جملات، پیداست که این یک خاطره از داستان ثقیفه است.
یکی از بحث هایی که معمولا اهل سنت بیان می کنند که اگر اینگونه است که شما شیعیان می گویید چرا هیچ کدام از ائمه خودشان در این مورد حرفی نزده اند؟ این یکی از موارد آن!
ایشان در ادامه این خطبه دست به دعا برمی دارند: «خدایا! از قریش و از تمامی آنها که یاریشان کردند به پیشگاه تو شکایت می کنم، زیرا قریش پیوند خویشاوندی مرا قطع کردند، و مقام منزلت بزرگ مرا کوچک شمردند، و در غصب حق من، با یکدیگر هم داستان شدند، سپس گفتند: برخی از حق را باید گرفت و برخی را باید رها کرد. (یعنی خلافت حقی است که باید رهایش کنی)»
چرا ایشان از قریش شکایت می کنند؟ دلیل آن را هم اینگونه ذکر می کنند که آنها قریش پیوند خویشاوندی مرا قطع کردند؛ در فلسفه اخلاق تعبیری وجود دارد که ما نسبت به کسانی که به ما نزدیکترند در مقابل کسانی که به ما دورترند مسئولیت بیشتری داریم؛ یعنی اگر شما کسی که نزدیک تر است، بیمار شد، وظیفه تان نسبت به او سنگین تر از وظیفه نسبت به کسی است که دورتر است. اگر مثلا خدای ناخواسته فرزند شما مریض شد باید خانه را بفروشید؛ اگر برادرتان مریض شد یک گام دورتر یا نزدیک تر؛ اگر پسر خاله تان مریض شد جور دیگر. اما اگر آدم غریبی در جای دور افتاده ای بیمار شد لازم نیست شما خانه تان را بفروشید و خرج کنید. هرچه روابط نزدیک می شود مسئولیت اخلاقی بیشتر می شود؛ برخلاف حاکم که باید پدر همه باشد و نسبت به همه باید دلسوزی داشته باشد؛ من حیث هو الحاکم، نه من حیث هو الأب! اما انسانهای معمولی هرچه آن فرد نزدیک تر بود مسئولیت اخلاقی شان هم بالاتر می شود.
بنابراین حضرت در اینجا قریش را خطاب قرار می دهد، زیرا آنها پسر عمو بوده و وظیفه حفظ کیان حضرت را داشته اند. سپس می گویند جایگاه مرا کوچک کردند؛ از غریبه ها توقعی نبود، اما اینهایی که می شناختند، در غدیر بودند، از روابط من و پیامبر(ص) آگاه بودند و شأنیت اولاد پیامبر را می دانستند و احادیث مفصلی از پیامبر شنیده بودند، آیات را دیده بودند، اینها مرا کوچک کردند و بر سر چیزی که حق من بود با من منازعه کردند. این تعابیر؛ تعابیر بسیار مهمی است.
به گفته علی(ع) استدلال آنها این بود که (خلافت) اگر حق توست آن را بگیر و اگر آنها را رها کنی باز هم حق است. فضا به گونه ای است که این مجموعه ای که استدلال علی(ع) را شنیده اند، به این پاسخ رسیده اند که به ما ربطی ندارد؛ اگر نشد هم نشد!
این تعبیر امیرالمؤمنین(ع) تعبیر بسیار دلسوزانه ای است؛ آن هم در حالی که 25 سال از آن واقعه گذشته است. یک قضیه ای بعد از چند روز سرد می شود و سپس فراموش می شود. اما حضرت بعد از 25 سال می گویند من با آنها محاجه کردم، نفرینشان کردم، آنها را کوبیدم و.... اما در نهایت گفتند که حقت است! خواستی بگیر؛ نخواستی هم نگیر! بی تفاوتی اقرباء به اینجا می رسد!
چرا امیرالمؤمنین(ع) این حکومت را می گیرد؟ برخی این تعبیر را دارند که ایشان بعد از خلیفه دوم بشدت محاجه می کند که خلافت را بگیرد و در شورای شش نفره بحث می کند. اما بعدا در پایان دوره عثمان هرچقدر هم که سراغ امیرالمؤمنین می روند ایشان نمی آید. برخی از مفسرین تاریخ می گویند علت آن است که جامعه بعد از خلیفه دوم به آن درجه از فساد نرسیده بود که اصلاح ناپذیر باشد. اما پس از اینکه دوری از عصر پیامبر(ص) طولانی شد، پس از عثمان جامعه به گونه ای فاسد می شود و روابط به گونه ای فاجعه آمیز می شود که حضرت عینا می بینند نمی شود کاری کرد! هرچقدر هم سراغ ایشان رفتند، ایشان نیامد! در تعبیری که دارند می فرمایند امام حسن و امام حسین وقتی جمعیت می خواست با من بیعت کنند زیر دست و پا ماندند؛ و در تعبیر دیگر می گویند مانند موی کفتار(متراکم) بودند! اما سؤال این است که چرا با همه این انکارها حضرت خلافت را پذیرفت؟
وقتی که حضرت برای جنگ جمل می رفتند، ابن عباس می گوید وارد ذی قار نزدیک بصره شدم؛ در حالی که حضرت داشت کفش خود را پینه می کرد، گفت قیمت این کفشها چقدر است؟ گفتم قیمتی ندارد. فرمود به خدا قسم از امیری شما این برای من ارزشمند تر است! به جز آنکه حق را اقامه کند یا باطل را دفع کند.
تعبیری هم راجع به پیامبر(ص) دارند. یکی از نکات شیرین در کلام علی(ع)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) وصفی است که آنها راجع به پیامبر(ص) دارند. آنها بسیار شیرین و با عظمت از پیامبر(ص) یاد می کنند و تعبیر مفصلی از هند بن ابی هاله(برادر ناتنی حضرت زهرا(س) که فرزند حضرت خدیجه بود) که هست که آن توصیفات خیلی شنیدنی و خواندنی است.
خداوند این عید را بر همه ما و مسلمین مبارک بگرداند و به حق صاحب این روزها ما را از متمسکین به ولایت امیرالمؤمنین(ع) قرار دهد.
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
قدمیاری در گفتوگو با فارس مطرح کرد عدم حضور ناطقنوری در مراسم افتتاحیه اردوی تشکلهای دانشجویی دانشگاه آزاد/
قدمیاری در گفتوگو با فارس مطرح کردعدم حضور ناطقنوری در مراسم افتتاحیه اردوی تشکلهای دانشجویی دانشگاه آزاد دیدار دانشجویان با سیدحسن خمینیمدیرکل اداره تشکلهای اسلامی سیاسی دانشگاه آزاد با اشاره به عدم حضور ناطقنوری در مراسم افتتاحیه اردوی تشکلهای دانشجویی دانشگاه آزاد گفت ددر برنامه «عصر خمینی» عنوان شد شخصیتشناسی امام خمینی(ره) با تکیه بر گفتارهایی از رهبر معظم انقلاب
در برنامه عصر خمینی عنوان شدشخصیتشناسی امام خمینی ره با تکیه بر گفتارهایی از رهبر معظم انقلابدر شانزدهمین قسمت از برنامه عصر خمینی ره شخصیتشناسی امام راحل بر اساس گفتارهایی از رهبر معظم انقلاب صورت میگیرد به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون فارس همواره مردانی در طول تاریخمدیرکل فرودگاه امام خمینی (ره) در گفتوگو با فارس اعلام کرد بازگشت 144 کاروان حج تمتع به فرودگاه امام خمینی(ره
مدیرکل فرودگاه امام خمینی ره در گفتوگو با فارس اعلام کردبازگشت 144 کاروان حج تمتع به فرودگاه امام خمینی ره از 17 مهر ارسال رایگان بار زوار درب منزل آنهامدیرکل فرودگاه امام خمینی ره با بیان اینکه از 17 مهرماه عملیات بازگشت 144 کاروان حج تمتع به این فرودگاه آغاز میشود گفتسیدحسن خمینی: داعش مظهر جدایی از اجتهاد در اندیشه اسلامی است
سیدحسن خمینی داعش مظهر جدایی از اجتهاد در اندیشه اسلامی است حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی داعش را مظهر جدایی از اجتهاد در اندیشه اسلامی دانست و گفت که حتی چنگیز و تیمور و تاتار هم نمیتوانستند اینطور آبروی دین را ببرند به گزارش نامه نیوز به نقل از شبکه مجازی آستان سیدحسسرپرست عملیات حج شرکت فرودگاههای کشور در گفتوگو با فارس خبر داد بازگشت روزانه 3200 حاجی با متوسط 9 پرواز در
سرپرست عملیات حج شرکت فرودگاههای کشور در گفتوگو با فارس خبر دادبازگشت روزانه 3200 حاجی با متوسط 9 پرواز در روز زوار به 19 فرودگاه کشور وارد میشوندسرپرست عملیات حج شرکت فرودگاههای کشور با بیان اینکه نخستین پرواز برگشت حجاج تمتع از روز گذشته و با انجام پرواز جده-شیراز آغاز شدسیدحسن خمینی در هفت سالگی |عکس|
سیدحسن خمینی در هفت سالگی |عکس| مرتضی اشراقی در صفحه اینستاگرام خود عکسی از دوران کودکی حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی منتشر کرده است حجتالاسلام والمسلمین مرتضی اشراقی نوه دختری امام خمینی ره و فرزند شهابالدین اشراقی و صدیقه مصطفوی است وی در توضیح این عکس به این جمله بدلیل پیدایش داعش از زبان حجتالاسلام سیدحسن خمینی
دلیل پیدایش داعش از زبان حجتالاسلام سیدحسن خمینی سیاست > احزاب و شخصیتها - تسنیم نوشت حجتالاسلام سیدحسن خمینی گفت دلیل پیدایش گروههکهای تروریستی و داعش خروج از اعتدال و رعایت اصل جمع ضدین و فراموشی ابعاد متفاوت انسانی است حجتالاسلام سیدحسسیدحسن خمینی: جامعهای که در آن تبعیض وجود دارد آرام نیست/ دارای امنیت قابل قبول درمسائل سیاسی هستیم
سیدحسن خمینی جامعهای که در آن تبعیض وجود دارد آرام نیست دارای امنیت قابل قبول درمسائل سیاسی هستیم نوه حضرت امام خمینی ره با بیان این که خشونت در شاکله ملت ایران نیست گفت برای ترویج اخلاق در جامعه بزرگان ریشههای بیاخلاقی و ناهنجاری را از بین ببرند به گزارش نامه نیوز حجسیدحسن خمینی در دیدار با مدیران و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی: جامعه ما امروز محتاج تفکر علوی است
سیدحسن خمینی در دیدار با مدیران و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی جامعه ما امروز محتاج تفکر علوی استعضو هیئت امنای دانشگاه آزاد گفت این فرهنگ داعش است که خود را حق مطلق می داند و دیگران را دارای حق حیات نداند که ممکن است این منش در دیگران نیز به انحاء و اشکال گوناگون وجود داشته باسیدحسن خمینی: دلیل پیدایش داعش خروج از اعتدال بود/ جامعه امروز محتاج تفکر علوی است
سیدحسن خمینی دلیل پیدایش داعش خروج از اعتدال بود جامعه امروز محتاج تفکر علوی است حجتالاسلام سیدحسن خمینی گفت دلیل پیدایش گروههکهای تروریستی و داعش خروج از اعتدال و رعایت اصل جمع ضدین و فراموشی ابعاد متفاوت انسانی است به گزارش نامه نیوز حجتالاسلام سیدحسن خمینی در دیدار مدتسلیت سیدحسن خمینی به هاشمی شاهرودی
تسلیت سیدحسن خمینی به هاشمی شاهرودی حجتالاسلام والمسلمین سید حسن خمینی یادگار حضرت امام طی پیامی درگذشت والده آیت الله هاشمی شاهرودی را تسلیت گفت به گزارش آخرین به نقل از جماران متن کامل پیام یادگار امام خطاب به آیت الله هاشمی شاهرودی به شرح زیر است بسمه تعالی حضرت آیت الراز تغییر رفتار احمدینژاد با سیدحسن خمینی
راز تغییر رفتار احمدینژاد با سیدحسن خمینی پاسخ دولت به منتقدان اقتصادی و راز تغییر رفتار احمدی نژاد با سید حسن خمینی مهم ترین خبرهای روزنامه ابتکار در شماره روز دوشنبه است این روزنامه عنوان پاسخ دولت به منتقدان اقتصادی را به تیتر یک اختصاص داد و نوشت معاون برنامه ریزی و نظارتتسلیت سیدحسن خمینی به آیت الله شاهرودی |اخبار ایران و جهان
تسلیت سیدحسن خمینی به آیت الله شاهرودی کد خبر ۴۳۷۶۸۵ تاریخ انتشار ۰۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۸ ۴۳ - 27 September 2014 حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی طی پیامی درگذشت والده آیت الله هاشمی شاهرودی را تسلیت گفت به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران یادگار امام در پیاممدیرعامل بورس انرژی ایران در گفتوگو فارس خبر داد راهاندازی کد عام برای معاملات سلف موازی استاندارد برق تا پ
مدیرعامل بورس انرژی ایران در گفتوگو فارس خبر دادراهاندازی کد عام برای معاملات سلف موازی استاندارد برق تا پایان مهر پذیرش نفتای سبک لاوان مدیرعامل بورس انرژی ایران با اعلام اینکه تا پایان مهر معاملات سلف موازی استاندارد برق با استفاده از کد عام توسط شرکتهای توزیع راهاندازیتحریف زمان جمله تاریخی امام خمینی توسط ناطق نوری!
تحریف زمان جمله تاریخی امام خمینی توسط ناطق نوری ناطق نوری امام برای جذب افراد رژیم قبلی گفتند ملاک حال فعلی افراد است امام خمینی بواسطهی سالوسی و اسلامنمایی بعضی ها از آنها تمجید نمودم که نباید از آن سوء استفاده شود و میزان در هر کس حال فعلی اوست به این مطلب امتیاز دهیدسیدحسن خمینی: ورزشکاران جانبازومعلول نمایندگان ملت ایران هستند
بازی های پاراآسیایی 2014 سیدحسن خمینی ورزشکاران جانبازومعلول نمایندگان ملت ایران هستند تهران - ایرنا - حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی درآیین تجدید میثاق ورزشکاران کاروان غدیر با آرمان های بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران گفت که ورزشکاران جانباز و معلول نمایندگان ملت ایران هسناگفتههای حجتالاسلام ذوالنور از فتنه 88 خسارات وارده توسط سران فتنه با توبه هم قابل جبران نیست/به کروبی گفتم
ناگفتههای حجتالاسلام ذوالنور از فتنه 88خسارات وارده توسط سران فتنه با توبه هم قابل جبران نیست به کروبی گفتم ضرر کشته تو برای نظام بیشتر از زندهات استحجت الاسلام مجتبی ذوالنور جانشین سابق نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران به بیان برخی ناگفته ها از فتنه ۸۸ پرداخت به گزارش خبرگز-
سیاسی
پربازدیدترینها