تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 20 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):شعبان ماه من است. هر كه ماه مرا روزه بدارد، روز قيامت شفيع او خواهم بود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851867039




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مانور وحدت اصولگرایان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بررسی روزنامه های ایران/یکشنبه 20 مهر 1393 مانور وحدت اصولگرایان تهران-ایرنا-گردهمایی دیروز اصولگرایان که با حضور چشمگیر هواداران آیت الله «محمدتقی مصباح یزدی» و در غیاب بسیاری از چهره های معتدل در جریان اصولگرا برگزار شد، یکی از موضوع های اصلی گزارش ها و یادداشت های روزنامه های امروز بود.


این گزارش نگاهی به سرخط اصلی خبرها و همچنین نوشته های سرمقاله نویسان و نویسندگان روزنامه های امروز یکشنبه 20 مهر 1393 خورشیدی انداخته و مهم ترین موضوع های مورد توجه این روزنامه ها را بررسی کرده است.

*** همایش وحدت اصولگرایان زیر ذره بین روزنامه ها
روزنامه ی «اعتماد» در گزارشی با عنوان «مانور سیاسی اصولگرایان» از آمدن ها و نیامدن برخی چهره ها به عنوان مهم ترین دغدغه همایش دیروز جناح اصول گرا یاد کرد و نوشت: دیروز، روز امید اصولگرایان بود. روز روشن شدن وضعیت وحدت یک سال آینده و نتیجه تلاش یک سال گذشته. همایش وحدت اصولگرایان بعد از رایزنی ها و جلسات و سفرهای استانی پی در پی سید رضا تقوی برای نشان دادن محتمل بودن این وحدت برگزار شد. اما گویا گردهم آوردن اصولگرایان چندان هم آسان نبود. اصولگرایان دیروز در محل سابق سفارت امریکا گرد هم آمدند اما به سختی. یکی در میان بودند و نبودند. دیر آمدند و زود رفتند.
اعتماد افزود: جلسه وحدت اصولگرایان نیم ساعت با تاخیر شروع شده بود نیم ساعت بیشتر از زمان اعلام شده به طول انجامید. جلسه وحدت چندان هم به جلسات همگرایی شبیه نبود؛ گویا جلسه درسی برای شاگردان سابق آیت الله بود که چند نفری از اصولگرایان مهمان جلسه بودند. جبهه پایداری اکثریت این همنشینی بودند.
روزنامه ی «فرهیختگان» نیز در مطلبی با عنوان «حاشیه نشینی راست سنتی» نوشت: دیروز، هر چقدر هم کــــه غـــــلامعلی حدادعادل تلاش کرد تا دست کم، خبرنگاران را قانع کند که جلسه همگرایی اصولگرایان، جلسه انتخاباتی نیست، آنچه در بیرون از سالن همایش های 13 آبان سفارت سابق آمریکا دیده می شد، تلاش اصولگرایان برای همراه کردن جریان پایداری به منظور ارائه فهرستی واحد در انتخابات مجلس دهم بود. نشستی که صلوات های مداوم در پی هر بار آورده شدن نام آیت الله مصباح یزدی در آن، نشان می داد پایداری ها که حضورشان در این جلسه پررنگ تر از همیشه بود، مرکز ثقل آن به شمار می آیند.
به نوشته ی فرهیختگان، حضور جمع کثیری از وزرای محمود احمدی نژاد در این نشست نیز نشان می داد که ترکیب جلسات سابق همگرایی اصولگرایان این بار دستخوش تغییراتی شده است.
«اولین گام اصولگرایان برای وحدت» هم عنوان مطلبی در همین زمینه در روزنامه ی «دنیای اقتصاد» بود که در آن آمده است: پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری و نگرانی برای از دست دادن کرسی های مجلس از سوی اصولگرایان در انتخابات مجلس دهم آنها را برای وحدت ترغیب کرده است. از این رو روز گذشته گام نخست خود را برای وحدت با حضور نمایندگان گروه های اصولگرا، با برگزاری اولین نشست شان برداشتند.
دنیای اقتصاد افزود: اما شاید مهم ترین نکته این همایش حضور آیت الله مصباح یزدی و سخنرانی او باشد. کسی که از او به عنوان پدر معنوی جبهه پایداری یاد می کنند. هر چند بسیاری از اصولگرایان معتقدند، دعوت از آیت الله مصباح یزدی به اولین همایش اصولگرایان به معنی پذیرش رهبری او بر جریان اصولگرایی نیست، اما در کنار این نظر، هستند افرادی که از مصباح به عنوان فردی که می تواند به عنوان پدر اصولگرایان راه را برای وحدت جریان های اصولگرا و وحدت جبهه پایداری با دیگر جریان های اصولگرا هموار کند، نام می برند.
روزنامه ی اصولگرای «کیهان» نیز نشست اصولگرایان را در خبری با عنوان «برگزاری همایش بزرگ اصولگرایان با حضور شخصیت های برجسته اصولگرا» بازتاب داد.
سرمقاله ی روزنامه ی «رسالت»-دیگر روزنامه ی اصولگرا- با عنوان «اصولگرایان زیر سقف گفتگو» نیز به این موضوع اختصاص داشت.
در این سرمقاله آمده است: عصر دیروز همه اضلاع اصولگرایی آمده بودند تا بگویند همگرایی یک ارزش و عملی مهم است. آمده بودند تا بگویند مشکلات را می توان زیر سقف گفتگو حل کرد. آمده بودند تا بگویند وحدت و همگرایی در سایه تنازل از سلیقه ها و پایداری روی اصول امکان پذیر است. آمده بودند بگویند اختلاف و انشقاق مغایر آموزه های دینی است. «اجماع» و «مدارا» یک ارزش و حتی یک تکلیف است.
به نوشته ی رسالت، نشست دیروز زنگ گفتگوی اصولگرایان را در سراسر کشور به صدا درآورد و یک نشاط سیاسی را در اردوگاه اصولگرایان پدید آورده است. این پدیده در فضای بی عملی و افسردگی اصولگرایان در سپهر سیاست یک فرصت است که باید آن را مغتنم شمرد.

*** کوبانی؛ قربانی سیاست های منطقه یی و بین المللی
به دنبال گسترش اعمال وحشیانه ی گروه تروریستی «داعش» در شهر کردنشین «کوبانی» سوریه و ناکام بودن عملیات نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا علیه داعش، روزنامه ها به انتشار یادداشت هایی در تحلیل سیاست کشورهای غربی و برخی کشورهای منطقه در برابر تحولات اخیر پرداختند.
روزنامه ی «آرمان» در یادداشتی با عنوان «کشتار کوبانی در سکوت ناظران» نوشت: چهار هفته پس از محاصره شهر کوبانی به عنوان مرکز یک «کانتون» (منطقه) کردنشین سوریه از شرق، غرب و جنوب توسط گروهی که مردم را قتل عام می کند و زنان و دختران ساکن در بین النهرین و «شام» را به عنوان کنیز در بازارهای برده فروشی موصل و تکریت (عراق) و مناطق مورد تصرف خود در سوریه به فروش می رسانند، یکی از امیران خلیفه در نظریه جدیدی مردم این منطقه را ایرانی و «مجوسی» اعلام کرد و گفت در صورت مقاومت، ریختن خونشان مباح و بردن مال و اسارت آنان به عنوان غلام و کنیز حلال است!
در ادامه آمده است: این اظهارنظر که مجوز کشتار کردها و اسارت و چپاول اموال آنان است، به علت عرب نبودن مردم «کوبانی» و دیگر مناطق کردنشین سوریه و آریایی بودن آنان است که بیشتر آنها در دو منطقه یا کانتون به نام های « جِزیر» و «عفرین» ساکن هستند و همواره به آریایی بودن خود نیز افتخار کرده اند. دولت کنونی ترکیه که سودای احیای خلافت عثمانی را در سر دارد نیز با همین نگاه به کردستان ترکیه و سوریه می نگرد. در طول 31 سال جنگ ارتش ترکیه با کردها نتوانسته اند آنان را شکست دهند؛ اکنون برای فرار از نتایج مبارزات کردها در ترکیه و سوریه، به پیروزی گروهک داعش امید بسته اند.
روزنامه ی «اطلاعات» هم در یادداشتی با عنوان «کارناوال ائتلاف آمریکایی بعد از دو ماه!» با اشاره به بی نتیجه بودن ائتلاف شکل گرفته ی بین المللی علیه داعش نوشت: دو ماه از اعلام پر سر و صدای دولت اوباما در تشکیل ائتلاف بین المللی با 40 کشور در جهان برای سرکوب داعش گذشت. اعلان ائتلاف و شروع آن چنان حجمی از تبلیغات را در رسانه های منطقه و غرب به خود اختصاص داد که نویسنده از آن به «کارناوال» آمریکایی یاد کرد. امروز بعد از گذشت دو ماه نه تنها نشانه هایی از ضعف و یا شکست های داعش دیده نمی شود، بمباران های هوایی از سوی نیروهای هوایی آمریکا و متحدان او نیز تنها موجب انهدام مراکزی از زیرساخت های ملی مردم سوریه در کشور آنها و منازل مردم عادی از عراق تا سوریه شده است.
اطلاعات افزود: بی نتیجه ماندن طرح کارناوال ائتلاف بعد از دو ماه، انتظار دولت های همسو با آمریکا، عربستان، اردن، قطر، امارات و ترکیه را نیز آشکارکرده است. «اوباما» نمی خواهد در پایان دوران هشت ساله ریاست جمهوری نیروی زمینی این کشور را وارد صحنه کند و چندین بار گفته است؛ بعد از افغانستان دیگر بار حضور سربازان آمریکایی را در خارج از کشور و کشته شدن آنها را در برنامه های نظامی خود نخواهد داشت.
روزنامه ی «مردم سالاری» هم ضمن اعلام خبری درباره ی توافق محرمانه عربستان، ترکیه و آمریکا برای سقوط کوبانی به نقل از پایگاه خبری آمریکایی «ورلدنت»، در مطلبی با عنوان «غربت دردناک کوبانی» نوشت: تروریست های تکفیری داعش با غنیمت گرفتن تجهیزات پیشرفته غربی در جریان جنگ با بشاراسد قدرتمند شده بودند و با جنایت علیه بشریت در عراق، حکومت جعلی اسلامی را بنیان گذاری کرده اند. آنها این روزها در کوبانی همانند آمرلی با مقاومتی جانانه مواجه شده اند اما موضوع اینجاست که مردم این شهر کردنشین سوریه به نوعی دست به دفاع انتحاری زده اند. تعدادی از ساکنان شهر کوبانی به سبب اوضاع وخیم و تحقیر آمیز اردوگاه های آوارگان نمی خواهند شهر خود را ترک کنند و ترجیح می دهند در زادگاه خود بمیرند.
به نوشته ی مردم سالاری، چندصدمتر آن طرف تر در مرز سوریه نیز یک تراژدی دیگر درحال وقوع است؛ صف منسجم زره پوش های ارتش ترکیه که ظاهرا برای مواجه با داعش موضع گیری کرده اند به عنوان سدی پولادی مانع هرگونه امداد رسانی به مردم کوبانی می شوند. درعین حال از ورود موج آوارگان نیز جلو گیری می کنند تا عملا یاور داعش در سقوط امید آمرلی باشد.

*** اما و اگرهای کاهش نرخ بیکاری
با اعلام تک رقمی شدن و کاهش نرخ بیکاری از طرف مرکز آمار ایران، این روزها بحث های زیادی درباره ی صحت و سقم این موضوع در محافل اقتصادی کشور به راه افتاده است. در همین چارچوب برخی روزنامه های امروز یادداشت ها و مطالبی را منتشر کردند.
آرمان در یادداشتی با عنوان «نرخ رشد موید کاهش نرخ بیکاری» به قلم «هادی حق شناس» استاد دانشگاه، اعلام اخیر مرکز آمار در خصوص کاهش نرخ بیکاری را درست دانست و نوشت: بنا بر آمار مرکز آمار ایران نرخ بیکاری در تابستان امسال به 5/9درصد رسیده است. این نرخ که در تابستان سال گذشته 4/10درصد بوده یک درصد کاهش یافته و تک رقمی شده است. منشا این محاسبات مرکز آمار ایران مربوط به سال جاری یا سال قبل نیست بلکه حداقل در 8 سال گذشته یعنی از زمانی که دولت نهم سر کارآمد، مبنای محاسبه نرخ بیکاری یا نرخ اشتغال تغییر کرد. تا قبل از دولت نهم به ازای هر هفته، یک روز کار، شاغل تلقی می شد ولی در 8سال گذشته براساس تعریف سازمان بین المللی کار، مرکز آمار ایران هم بر مبنای یک ساعت کار درهفته تغییر کرده است.
آرمان افزود: نکته مهم دیگر اینکه این مبنای مقایسه نسبت به سال گذشته بوده است. یعنی همچنان که ما پذیرفتیم در سال گذشته نرخ بیکاری دورقمی بوده است به همان دلیل و با همان مبنای محاسبات باید قبول کنیم که این آمار مرکز آمار ایران نیز صحیح است و نرخ بیکاری یک رقمی شده است.
به نوشته ی این روزنامه، براساس یک قاعده در علم اقتصاد، وقتی رشد اقتصادی از میانگین رشد اقتصادی بلندمدت بیشتر می شود، مفهومش این است که نرخ بیکاری سیر کاهشی را طی خواهد کرد. لذا همه قرائن و شواهد نشان می دهد که نرخ بیکاری درحال کاهش است و البته این را نباید با قدرمطلق بیکاران کشور اشتباه گرفت که ممکن است تعداد بیکاران نسبت به سال گذشته یا سنوات گذشته بیشتر شده باشد اما نرخ بیکاری که به معنی مابه التفاوت است، می تواند کاهشی باشد.
روزنامه ی دنیای اقتصاد هم در مطلبی با عنوان «جعبه سیاه بیکاری تک رقمی» در گفت وگو با صاحب نظران به بررسی زیر و بم های اعلام نرخ بیکاری 5/9 درصدی از سوی مرکز آمار کشور پرداخت و نوشت: اعلام نرخ بیکاری 5/9 درصدی از سوی مرکز آمار ایران به رغم از بین رفتن 670 هزار فرصت شغلی در تابستان گذشته، پرسش های زیادی را در ذهن ها ایجاد کرد.
دنیای اقتصاد در گفت وگو با صاحب نظران این موضوع را مورد بحث و بررسی قرار داده که چگونه ممکن است به طور همزمان صدها هزار فرصت شغلی از بین برود و همزمان نیز نرخ بیکاری پایین بیاید و تک رقمی شود. از نظر این صاحب نظران، آمار منتشرشده حاوی سیگنال های هشداردهنده ای است که نشان می دهد جمعیت جویای کار به جای رفتن به بازار کار به سمت تحصیل در مقاطع لیسانس و بالاتر رفته اند و سال های آینده روانه بازار کار خواهند شد.

*** ادامه ی جدل ها پیرامون توافق هسته یی
در آستانه ی دور تازه ی گفت و گوهای هسته یی، بحث ها و جدل ها در ارتباط با خوب بودن یا بد بودن توافق هسته یی در روزنامه ها ادامه دارد.
برخی روزنامه ها از احتمال به نتیجه نرسیدن مذاکرات هسته یی سخن می گویند؛ این در حالی است که دسته ی دیگر از روزنامه ها با دفاع از توافق هسته یی، معتقدند روزنامه های طیف مقابل آنها که دل خوشی از روی دادن چنین توافقی ندارند، در تلاش برای جریان سازی علیه مذاکرات هستند.
در همین چارچوب روزنامه ی «ایران» امروز گفت و گویی را با «صادق زیباکلام» استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران با عنوان «توافق هسته ای فرش را از زیر پای تندروها می کشد» منتشر کرد و در آن به نقل از وی نوشت: تندروها از منظر خودشان نگران توافق هسته ای میان ایران و امریکا به عنوان عضو مؤثر گروه 1+5 شده اند. چون اگر بین ایران و امریکا حتی یک توافق نسبی هسته ای ایجاد شود این توافق برای تندروها فاجعه خواهد بود و فرش بهره برداری را از زیر پای تندروها بیرون می کشد، زیرا تندروها می دانند که اگر قرار باشد بین ایران و امریکا بر سر موضوع هسته ای توافقی صورت بگیرد، آن وقت مردم سؤال اساسی تری را مطرح خواهند کرد و آن اینکه اگر این موضوع حل شد چرا بر سر مسائل و تضادهای دیگری که وجود دارد، گفت و گو نکنیم؟ به این دلیل است که از نگاه این جریان به توافق رسیدن بر سر مسأله مهمی همچون موضوع هسته ای نه مطلوب که مذموم است، زیرا این توافق با مصالح و منافع تندروها در تضاد قرار می گیرد.
«نواختن ساز نرسیدن به توافق» هم عنوان سرمقاله ی روزنامه ی «سیاست روز» است که در آن بر خلاف ابراز امیدواری های اخیر در زمینه ی توافق هسته یی، رسیدن به چنین توافقی دور از انتظار توصیف شده است.
در این سرمقاله آمده است: بدبینی و خوشبینی و نگاه کاسبکارانه داشتن به موضوع هسته ای و ترویج این که برخی در داخل به دنبال آن هستند تا توافق هسته ای انجام نشود، همه حاشیه هایی است که، نباید باعث شود تا اصل موضوع به فراموشی سپرده شود.
به نوشته ی سیاست روز، اکنون زمان آن فرا رسیده تا همگان متوجه شده باشند که آمریکا تنها مانع اصلی از دستیابی به یک توافق هسته ای جامع است، اکنون زمان آن است تا بر روی این موضوع بیشتر کار شود که آمریکا حاضر به انجام توافق با ایران نیست. کاخ سفید هیچگاه به دنبال چنین اتفاقی نبوده است و اکنون که مرحله پایانی مذاکرات نزدیک است، از سوی طرف مقابل ساز نرسیدن به توافق نواخته می شود.

*** عید غدیر؛ عید بزرگ شیعیان
همزمان با فرا رسیدن عید «غدیر» بزرگترین عید شیعیان اسلام، برخی روزنامه ها سرمقاله ها و یادداشت های خود را به این موضوع اختصاص دادند.
«غدیر پشتوانه فرهنگی- اخلاقی ما» عنوان سرمقاله ی روزنامه ی «شرق» در همین ارتباط است.
در این سرمقاله آمده است: تردیدی در این نیست که غدیر، دست کم برای بخش عظیمی از مسلمانان بزرگ ترین عید دینی به شمار می آید؛ روزی فرخنده که همواره در تقویم دینی ما از درخشندگی فراوانی برخوردار است و جامعه ما را سرشار از احساس شادمانی و سرور مقدس می کند. این به آن معنا نیست که جامعه دینی ما توانسته است به شایستگی از این داشته ارزشمند خود برای رسیدن به کمال اخلاقی و معنوی خود بهره بگیرد.
روزنامه ی اعتماد هم در یادداشتی با عنوان «پیام غدیر برای جهان امروز»به قلم «سید سلمان صفوی» رییس آکادمی مطالعات ایرانی لندن در این باره نوشت: غدیر و شخصیت اعجاب برانگیز حضرت علی (ع) در دپارتمان های علوم سیاسی، مطالعات ادیان، فلسفه، عرفان، کلام، هنر، تاریخ و شرق شناسی قابل مطالعه است. دانشگاه های غرب شناختی نسبت به حضرت علی(ع) ندارند، متاسفانه در ایران و جهان اسلام نیز امام علی(ع) و غدیر، شهیـد جهالت ما شده اند و با غفلت از فهم همه جانبه ابعاد غدیر و آن حضرت، تنها بخشی از شخصیت امام علی(ع) مورد بررسی قرار گرفته است. حتی در ایران که قلب عالم تشیع است، هنوز مرکزی برای شناخت همه جانبه و امروزی غدیر و مولای متقیان وجود ندارد. علی(ع) دیروز غریب بود و امروز نیز همچنان بین ما غریب است.
*گروه پژوهش های خبری
پژوهشم**9282**2054


20/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن