واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: روستای علوی، دیار سادات کاشانی کاشان - ایرنا- روستای «علوی» کاشان، با 700 سال سابقه تاریخی از نادر روستاهای کشور با جمعیت غالب از «سادات» است.
روستای علوی با جمعیت ثابت افزون بر 700 نفر و یکهزار و 300 نفر جمعیت متغیر در40کیلومتری کاشان و در منطقه اردهال واقع شده است.
مردم روستای علوی کاشان بیشتر در بخش های کشاورزی، دامپروری و تولید گلاب و عرقیات گیاهی مشغول هستند.
محصولات کشاورزی این روستا شامل گل محمدی، زعفران، بادام و گردو است.
مسوول ستاد برگزاری مراسم عیدغدیر در روستای دارالسیاده علوی کاشان علت مزین شدن نام این روستا به «علوی» را وجود سادات در این مکان عنوان کرد که به آنان سادات علویون می گفتند و از این رو مردم منطقه، روستای علوی را به عنوان روستای «سادات» می شناسند.
«سیدهادی مسعودی علوی» به ایرنا گفت: در گذشته مردم روستای علوی در مکانی حدود 500 متری این روستا که اکنون به «مهرآباد» معروف است، سکونت داشتند که به علت قرار داشتن در معرض سیل رودخانه فصلی، به منطقه مسکونی فعلی عزیمت کردند.
وی افزود: روستای سبز علوی از گذشته دور تاکنون محور تبلیغ دین توسط روحانیون سادات و اعزام مبلغ به سایر روستاهای منطقه بوده است.
مسعودی علوی گفت: یکی از افتخارات این روستا که زبانزد خاص و عام است، حضور پرشور جوانان در نماز جماعات و فعالیت های فرهنگی و قرآنی است، به گونه ای که روستا به عنوان روستای نمونه استانی شناخته شده است.
مسوول ستاد برگزاری مراسم عیدغدیر در روستای دارالسیاده علوی گفت: در دهه ولایت و امامت وعید غدیر شور و اشتیاق وصف ناشدنی در روستای علوی برقرار و آیین های جشن به میزبانی سادات برگزار می شود.
وی خاطرنشان کرد: از جمله این برنامه ها که در شب عیدغدیر برگزار می شود آیین جشنی همراه با قرائت خطبه غدیر و پیمان عقد اخوت است.
این فعال فرهنگی گفت: چون روستای علوی دارای بیشترین جمعیت سادات در استان اصفهان است، در عید غدیر از روستاهای منطقه مشهد اردهال به دیدار سادات این روستا می آیند و برگزاری مسابقات فرهنگی با موضوع عیدغدیر و آشنایی جوانان با واقعه غدیر و توزیع کتاب هایی با این مضمون در بین جوانان انجام می شود.
وی افزود: روستای علوی کاشان به علت وجود شخصیت های مذهبی که در گذشته خدمات ارزنده ای را در منطقه انجام داده اند به روستایی مذهبی معروف است.
از جمله شخصیت های بزرگ این روستا مرحوم حاج «سیدعلی اصغر مسعودی علوی»، مرحوم حاج «سیدعلی اکبر مسعودی علوی» و مرحوم حاج «سید کاظم (اخوان) نورالهدی» بوده اند.
در روز عیدغدیر مردم روستای علوی به دیدن بزرگان سادات روستا می روند و هدیه ای به عنوان تبریک دریافت می کنند، همچنین در ظهر عیدغدیر بعد از اقامه نماز جماعت، تجمع سادات در گلزار شهدا و در جوار مضجع نورانی سید سادات روستای علوی، حضرت سلطان محمود ابن امام محمدباقر (ع) انجام می شود.
با هدف ارج نهادن به سادات روستای علوی، میدان ورودی این روستا به نام میدان
«سادات» مزین شده است.
روستای علوی 10 شهید در دوران هشت سال دفاع مقدس تقدیم اسلام و انقلاب اسلامی کرده است.
خاک این روستا مدفن حضرت سلطان محمود ابن امام محمدباقر (ع)، برادر حضرت سلطان علی ابن امام محمدباقر (ع) است.
سلطان محمود ابن امام محمدباقر (ع) به عنوان پیک حضرت سلطان علی و واسط امام صادق (ع) و حضرت سلطان علی (ع) بوده و در واقعه اردهال در رکاب برادر نیز به شهادت می رسد.
علوی هست قطعه ای ز بهشت
محفل سیدان نیک سرشت
ملکوتی صفات خوش گفتار
میهمان پذیران خوش رفتار
این چنین خلق را مگر خدا یار است
که به خلق خدا مدد کار است
562/545/ 684
20/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]