واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ادامه تنش مرزی اسلام آباد و دهلی نو، پاکستان به سازمان ملل نامه نوشت اسلام آباد - ایرنا - ادامه تنش های مرزی پاکستان و هند، دولت اسلام آباد را بر آن داشت تا با ارسال نامه ای به دبیر کل سازمان ملل متحد، خواستار توجه «فوری و جدی» این نهاد بین المللی به این موضوع شود.
«سرتاج عزیز» مشاور امنیت ملی و سیاست خارجی نخست وزیر پاکستان در این نامه که متن آن روز یکشنبه روی پایگاه اطلاع رسانی وزارت امور خارجه پاکستان قرار گرفت، از «بان کی مون» خواسته است تا مساله جامو و کشمیر بر اساس قطعنامه های صادره شورای امنیت سازمان ملل متحد مورد رسیدگی قرار گیرد و از این طریق حل و فصل شود.
وزارت امور خارجه پاکستان در نامه رسمی خود به سازمان ملل متحد، هند را متهم به نقض بی دلیل آتش بس در مناطق مرزی میان دو کشور کرده است.
در بخشی از این نامه خطاب به بان کی مون آمده است: همانگونه که مطلع هستید، مساله جامو و کشمیر یکی از قدیمی ترین موضوعات در دستور کار شورای امنیت سازمان ملل متحد است و بر اساس قطعنامه های شورای امنیت مردم جامو و کشمیر برای تعیین سرنوشت خود و این سرزمین، تحت نظارت سازمان ملل متحد، یک همه پرسی برگزار کنند. این قطعنامه ها همچنان معتبر است، هرچند که این همه پرسی تاکنون برگزار نشده است.
در ادامه این نامه آمده است: دهها سال است که پاکستان مدام در حال یادآوری به سازمان ملل و جامعه جهانی است که این قطعنامه باید اجرا شود و سازمان ملل باید برای کمک به ایجاد صلح پایدار در منطقه، به تعهدات خود عمل کند.
سرتاج عزیر در نامه خود به بان کی مون نوشت: تنها در 10 روز گذشته، طرف هندی 20 بار قرارداد آتش بس را در خط کنترل مرزی میان دو کشور نقض کرده و تیراندازی های نیروهای هندی باعث کشته شدن دستکم 12 غیرنظامی پاکستانی و مجروج شدن دهها نفر دیگر شده است.
مشاور امنیت ملی و سیاست خارجی نخست وزیر پاکستان همچنین از بان کی مون خواست تا این نامه رسمی را به عنوان یکی از اسناد رسمی شورای امنیت سازمان ملل متحد به ثبت برساند.
در پی تشدید تنش های مرزی میان هند و پاکستان در روزهای اخیر و کشته شدن حدود 20 نفر از غیرنظامیان دو طرف، «محمد نواز شریف» نخست وزیر پاکستان روز جمعه گذشته از هند خواست تا به قرارداد آتش بس پایبند باشد.
نواز شریف طرف هندی را متهم به نقض قرارداد آتش بس کرد و تیراندازی های «بی دلیل» نیروهای مرزبان هندی به سمت پاکستان را محکوم کرد.
وی خطاب به دولت هند تاکید کرد: تمایل پاکستان برای صلح، نباید هدف برداشت نادرست هند قرار گیرد. برای ایجاد صلح پایدار در منطقه مرزی، هند باید هرچه سریعتر پایبندی خود را به قرارداد آتش بس ثابت کند.
درگیری های اخیر پاکستان و هند در نوار مرزی مشترک نگرانی های بسیاری را در عرصه بین الملل ایجاد کرده و سازمان ملل متحد و آمریکا، اسلام آباد و دهلی نو را به خویشتنداری فرا خواندند و خواهان حل اختلافات از طریق گفت وگوهای صلح آمیز شدند.
«بان کی مون» دبیر کل سازمان ملل در روزهای اخیر در بیانیه ای ضمن ابراز نگرانی از تنش های مرزی میان پاکستان و هند در امتداد خط کنترل مرزی دو کشور تاکید کرد: پاکستان و هند به عنوان دو کشور همسایه جنوب آسیا باید اختلافات دوجانبه را از طریق کانال های دیپلماتیک و گفت وگوهای مسالمت آمیز حل و فصل کنند.
درگیری های مرزی پاکستان و هند را می توان دلیل عمده ایجاد تنش در روابط نه چندان گرم دو دولت و تشدید اختلافات میان اسلام آباد و دهلی نو در روزهای اخیر دانست.
آساق**1**271**1723**1545
20/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]