تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دعا كردن را در هنگام رقّت قلب غنيمت شمريد، كه رقت قلب، رحمت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804497870




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مازندران پیر می شود/ ضریب بالای سالمندی و زیرساختهایی که مناسب نیست


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > شمال > مازندران مهر بررسی می کند؛
مازندران پیر می شود/ ضریب بالای سالمندی و زیرساختهایی که مناسب نیست
ساری - خبرگزاری مهر: کاهش نرخ موالید و افزایش سن امید به زندگی سبب شده تا مازندران به سرعت به سمت سالمندی و پیری پیش رود، این درحالیست که زیرساختهای مناسب مواجهه با این دوران در استان مهیا نیست.



به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر 10 درصد جمعیت سه میلیون و 200 هزار نفری مازندران را سالمندان تشکیل می دهند و این روند با آهنگی شتابان به پیش می رود. بهداشت و سلامت، حل تضادهای خانوادگی، مسکن، نبود زیرساختهای مناسب برای حضور سالمندان در جامعه سبب خانه نشینی سالمندان شده است و این قشر با مشکلات عدیده ای مواجه هستند. برخوردار نبودن سالمندان از بیمه های حمایتی، ضعف قوانین پشتیبانی، باروهای غلط نسبت به سالمندی و تشکیل نشدن شورای سالمندی از دیگر مشکلاتی است که قشر سالمند جامعه با آن دست و پنجه نرم می کنند و فرصت سالمندی را تبدیل به تهدید کرده است. حسین اسدی که 75 پاییز از عمرش گذشته است و سالهای عمرش را در آموزش و پرورش خدمت کرده است، به خبرنگار مهر می گوید: هرازگاهی به اتفاق دوستان قدیمی مان در پارک قائم ساری جمع می شویم و خاطرات دوران گذشته را مرور می کنیم. زیرساختها مناسب نیست وی اظهار داشت: متاسفانه امکانات و زیرساختهای شهری، مناسب برای حضور افراد سالخورده نیست و از اینرو بیشتر ترجیح می دهیم که در منزل بسر بریم که این مسئله نیز مشکلات خاص خود را دارد. وی نبود مرکز رفاهی و فرهنگی ویژه افراد سالخورده و کلینیک تخصصی را از جمله نیازهای افراد سالخورده بیان کرد و گفت: در این سن افراد مسن به توجه بیشتری نیاز دارند.

قنبر حسینی که روزگاری به عنوان کارشناس ارشد در یکی از سازمانهای مازندران مشغول به کار بوده است، می گوید: در مراسم تجلیل و بازنشستگی، مدیران وقت وعده داده بود که از مشاوره بازنشستگان استفاده خواهیم کرد و دریغ از اینکه تاکنون یک تماس کوتاه با ما حاصل نشده، چه رسد به آنکه از تجربیات مان استفاده شود. وی از سالمندی به عنوان دوران حساس زندگی یاد کرد و گفت: تمام زیرساختهای شهری برای قشر میانسال و جوان طراحی شده و امکانات مناسب سالمندان مانند، پل عابر یا پیاده رو مخصوص، مرکز فرهنگی و تفریحی مناسب وجود ندارد. افزایش جمعیت سالمندان استان مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به کاهش نرخ جمعیت موالید در استان، گفت: جمعیت سالمندی در مازندران رو به افزایش است، این درحالیکه باید باید سالمندی در جامعه به عنوان یک فرصت تلقی کنیم. سعید آرام با اشاره به اینکه پیش بینی می شود جمعیت سالمندی دنیا در سال 2020 به یک میلیارد نفر برسد، تصریح کرد: برآوردها این است جمعیت سالمندی در دنیا به 2 میلیارد نفر برسد.  وی با اعلام اینکه سالمندی چالش بزرگ در قرن معاصر محسوب می شود، گفت: جوامع سالمندی باید خود را در حوزه سلامتی ایمن کنند، در غیر این صورت سالمندی سبب فقر پایدار می شود.  آرام مهم‌ترین نیاز سالمندان در مازندران را مسکن، بهداشت و سلامت، حمل‌ونقل، حل تضادهای خانوادگی، رفع تنهایی و مشکل پذیرش اجتماعی عنوان کرد و گفت: عمده این نیازها نشان داده ‌که مشکل در بین سالمندان زن بیشتر است.

 آرام با اشاره به اینکه 8.2 درصد جمعیت کشور را سالمندان هستند، افزود: 35 درصد مراجعه کنندگان مراکز درمانی نیز این قشر جامعه تشکیل می دهند. 10 درصد جمعیت مازندران سالمند هستند وی با بیان اینکه 10 درصد جمعیت مازندران را سالمندان تشکیل می دهند، گفت: مازندران از استان هایی بوده که به سمت سالمندی پیش می رود و نرخ رشد جمعیت در این استان رو به کاهش است. آرام با اعلام اینکه میزان موالید نیز در کشور روند کاهشی دارد، افزود: آمارها نشان می دهد که تا سال 2025 جمعیت موالید روند کاهشی داشته باشد. مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به اینکه 10 هزار سالمند استان زیرپوشش خدمات بهزیستی هستند ، تصریح کرد: این سازمان خدمات حمایتی و تخصصی را برای سالمندان ارائه می‌دهد. وی با بیان اینکه قالب سالمندان زیرپوشش مراکز نگهداری سالمندی، مجهول الهویه و بی سرپرست هستند، گفت: خدمات سالمندی با کمک خانواده ها افزایش یافته است. آرام افزود: در برنامه توسعه جامعه از سالمندان مشارکت‌گیری شود و این موضوع در بسیاری از کشورهای پیشرفته در برنامه کاری قرار می‌گیرد، حضور خانواده در کنار سالمندان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و این موضوع باید در جامعه نهادینه شود. وی با بیان اینکه جمعیت سالمندان دنیا در سال دو هزار 400 میلیون نفر بوده و در سال دو هزار و 13 حدود 841 میلیون نفر است، افزود: با این تفاسیر جمعیت سالمند دنیا در سال 2020 میلادی به یک میلیارد نفر و در سال 2050 به دو میلیارد نفر خواهد رسید و 85 درصد جمعیت جهان در کشورهای در حال توسعه استقرار دارند.
 
آرام ضریب سالمندی در مازندران را در سال 90 را به بیش از 34.3 دهم درصد عنوان کرد و افزود: این آمار ضریب سالمندی نسبت به کشور که 24.4 دهم درصد است، بالاتر و جلوتراست.

وی اهمیت سالخوردگی جمعیت را افتخارات بشری، دستاوردهای مهم توسعه، یکی از چالش های بزرگ در حال حاضر و در صورت عدم آمادگی برای مواجهه با آن عوارض و پیامدهای منفی بسیاری در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و سلامت عنوان کرد. هزینه های بالای سلامت دوران سالخوردگی
 
مدیرکل بهزیستی استان با بیان اینکه سالخوردگی بیماری نیست اما بار بیماری ها در آن بالاست، اذعان داشت: هزینه های سلامت در دوران سالمندی بسیار سنگین است و سالمندی جمعیت در کشورهای در حال توسعه ممکن است با فقر پایدار همراه باشد.
 
آرام با اشاره به اینکه 35 درصد افراد مراجعه کننده به مراکز درمانی استان را سالمندان تشکیل می دهند، اظهارداشت: 10 درصد جمعیت مازندران را سالمندان تشکیل می دهند و نرخ کلی رشد جمعیت استان رو به کاهش است و همه اینها زمینه سالمندی کشور را فراهم می کند.
 
وی به افزایش جمعیت بالای 60 سال کشور در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: جمعیت سالمند کشور  در سال 1430 به حدود 25 میلیون نفر می رسد.
 
آرام با بیان اینکه افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی حدود ده هزار نفر عنوان کرد و افزود: 25 درصد جمعیت سالمند استان را مددجویان نهاد بهزیستی و کمیته امداد هستند.
 
وی خاطرنشان کرد: چهار مرکز شبانه روزی نگهداری سالمندان با ظرفیت 230 نفر، هشت مرکز روزانه سالمند با ظرفیت بیش از 500 نفر و هشت مرکز ویزیت در منزل سالمندی با ظرفیت بیش از 450 نفر در استان در حال فعالیت است.
 
آرام بیان کرد: از نظر سیاست های بهداشت عمومی می توان گروههای سالمند پر خطر را افراد بسیار پیر، افراد تنها، زنان سالمند بیوه و مجرد، زندگی در خانه سالمند، بدون فرزند، دارای بیماری مزمن و درآمد ناکافی عنوان کرد.

وی زنان سالمند آسیب پذیر تر را معلولیت، بیوه گی، دسترسی کمتر به منابع، تحصیلات و حمایت اجتماعی کمتر عنوان کرد و افزود: مهمترین نیاز سالمند در استان را مسکن، بهداشت و سلامت، حمل و نقل، حل تضادهای خانوادگی، رفع تنهایی و مشکل پذیرش اجتماعی نام برد. باور غلط جامعه از سالمندی
 
وی مهم‌ترین چالش‌های موجود برای سالمندان را باور غلط از کلمه سالمند، کمبود قوانین پشتیبانی حقوق،سالمندان و عدم استفاده کافی به ساماندهی سالمندان در قانون برنامه پنجم، عدم کارآیی برخی از فعالیت‌ها، پوشش ناکافی رفاهی و بیمه‌ای و عدم کفایت سیستم بهداشتی درمانی و توانبخشی موجود در امور تخصصی سالمندان عنوان کرد.
 
آرام از عدم تشکیل شورای ساماندهی سالمندان در کشور خبر داد و گفت: نداشتن آمار دقیق از تعدادسالمندان و 25 درصد سالمندان کشور از هیچ بیمه ای برخوردار نیستند.
 
وی با اعلام اینکه سیستم بهداشتی درمانی استان مازندران برای جمعیت سالمند مناسب نیست، افزود: باید از ظرفیت نخبگان سالمندان برای ارائه خدمات سالمندی باید بهره‌گیری کرد.
 
این مسئول خاطرنشان کرد: شورای ساماندهی سالمندان فرصتی برای هدفمند کردن برنامه سالمندان است که بسیار تاثیر گذار است.
 
مدیرکل بهزیستی مازندران خواستار فرهنگ‌سازی مناسب برای سالمندان شد و گفت: در ارتباط با روش‌های پرخطر دوران سالمندی آمورزش‌های در برنامه کاری قرار گیرد. مدیرکل امور اجتماعی استانداری مازندران با اشاره به اینکه مشکل جمعیت سالمندان در کشور و مازندران جدی است، اظهارداشت: میزان رشد جمعیت در استان کمتر از یک دهم است و باید برای جمعیت پیری سه دهه آینده برنامه ریزی مناسب در دستور کار قرار گیرد. آهنگ روبه رشد سالمندی در استان علی شادمان نیز با بیان اینکه جمعیت سالمند استان به سرعت در حال رشد است، اذعان داشت: باید نیازمندی های مختلف بیمه ای و درمانی سالمندان جدی گرفته شود.

این مسئول با اشاره به اینکه سازمان های مردم نهاد در حوزه سالمندان ضروری دانست و افزود: سازمان های مردم نهاد باید در حوزه سالمندی برای رفع مشکلات آنها همکاری کنند و  باید برای فرهنگ سازی مناسب در حوزه سالمندی از ظرفیت های رسانه های مختلف مجازی، شنیداری، مکتوب، صدا وسیما و ارشاد استفاده کنیم.
 
وی با بیان اینکه باید از تجربیات سالمندان برای توسعه استان تاثیرگذار است و باید مراکز پژوهشی در حوزه سالمندان ایجاد شود، اذعان داشت: دفتر امور شهری، روستایی و شهرداری های سطح استان باید برای اراده خدمات شهری مناسب برای سالمندان بصورت جدی ورود پیدا کنند.
 
شادمان به مسئله تکریم و ورزش سالمندان تاکید کرد و اظهارداشت: باید تسریع در بروکراسی اداری برای سالمندان در دستورکار تمام دستگاههای اجرایی قرار گیرد و سالمندان سرمایه عظیم جامعه هستند که ابزارها و امکانات جامعه پاسخگوی آنها نیست.
 
شادمان با بیان اینکه مددکاری اجتماعی یک کار تبلیغی است، اذعان داشت: مددکاری اجتماعی در برخوردهای روانی، نشاط، سلامت کاری، رفاهی و جهشی تاثیرگذار است. در حال حاضر بر اساس سرشماری سال 90 جمعیت بالای 60 سال کشور 6 میلیون و 205 هزار و 998 نفر می باشد که 8.25 صدم درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند که نسبت به سرشماری سال 85 یک میلیون نفر به جمعیت سالمندی اضافه شدند. در استان مازندران طبق سرشماری سال 90 از 3 میلیون نفر جمعیت استان 301 هزار و 688 نفر سالمند تشکیل می دهند که 9.81 جمعیت استان را شامل می شود که نسبت به سال 85 حدود 60 هزار نفر به جمعیت بالای 60 سال اضافه شده است.


۱۳۹۳/۷/۲۰ - ۰۸:۴۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن