واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بوسنی و هرزگوین در آستانه هفتمین انتخابات عمومی بلگراد- هفتمین انتخابات عمومی بوسنی و هرزگوین فردا (یکشنبه) برای انتخاب 3نماینده در شورای ریاست جمهوری، 83 نماینده برای مجلس جمهوری صرب های بوسنی و هرزگوین، 42 نماینده در پارلمان و 98 نماینده برای راهیابی به مجلس فدرال بوسنی و هرزگوین برگزار می شود.
به گزارش امروز شنبه ایرنا، مرکز انتخابات بوسنی و هرزگوین در وزارت کشور با انتشار بیانیه ای از نیمه شب گذشته تا پایان زمان انتخابات را سکوت انتخاباتی اعلام کرد که در طی این مدت هرگونه تبلیغات انتخاباتی ممنوع است.
در هفتمین انتخابات عمومی بوسنی و هرز گوین که فردا 12 اکتبر سال 2014 ( 20 مهرماه) برگزار می شود، 3 میلیون و 278 هزار و 908 رای دهنده در سراسر این کشور می توانند به طور مستقیم با حضور در 5 هزار و 401 حوزه اخذ رای، ترکیب جدید شورای ریاست جمهوری و نمایندگان پارلمان در سراسر کشور را انتخاب کنند.
همچنین در انتخابات عمومی، حدود 2 میلیون نفر در نهاد فدراسیون بوسنی و هرزگوین با حاضر شدن در حوزه های اخذ رای، نمایندگان جدید خود را برای مجلس نمایندگان و 10 مجلس محلی در 10 استان انتخاب می کنند.
این در حالیست که حدود یک میلیون و 200 هزار رای دهنده در جمهوری صرب های بوسنی و هرزگوین ترکیب جدید پارلمان، رییس جمهور و معاون رییس جمهوری را انتخاب خواهند کرد.
در این انتخابات، 7 هزار و 748 نفر از 65 حزب سیاسی و 24 ائتلاف حزبی و 24 نامزد غیر حزبی به رقابت می پردازند.
بر صحت این انتخابات علاوه بر ناظران داخلی، ناظرانی از سازمان امنیت و همکاری اروپا و کشورهای خارجی نظارت خواهند داشت.
نمایندگان احزاب مختلف در طی تبلیغات انتخاباتی در رابطه با معضلات سیاسی و اقتصادی در کشور و همچنین عواقب ناشی از بروز سیل و سهل انگاری در رفع مشکلات و معضلات رفاهی و اجتماعی مردم، یکدیگر را متهم کردند.
بیشترین مبارزات انتخاباتی در فدراسیون بوسنی و هرزگوین که از جامعه های قومی مسلمانان و کروات ها تشکیل شده است، بین احزاب "شورای آینده بهتر بوسنی و هرزگوین" به رهبری "فخرالدین رادونچیچ" و حزب "دمکراتیک اقدام " به رهبری "عزت بگوویچ" بوده است.
"میلوراد دودیک" رییس جمهور صرب های بوسنی و هرزگوین در طی تبلیغات انتخاباتی وضعیت کنونی سیاسی و اقتصادی بوسنی و هرزگوین را غیر قابل تحمل خواند و کنفدراسیون ضعیف بین سه جامعه قومی را راه نجات برای بقای بوسنی و هرزگوین دانست.
در جمهوری صربسکا، حزب "اتحادیه مستقل سوسیال دمکرات" به رهبری میلوراد دودیک رییس جمهور کنونی جمهوری صربسکا که از حمایت دولت بلگراد برخوردار است و برای این مقام مجددا نامزد شده است، شانس بیشتری دارد که مجددا در این سمت انتخاب شود.
از فدراسیون بوسنی و هرزگوین، حزب "سوسیال دمکراتیک بوسنی و هرزگوین"، " زلاتکو لاگومجیا" از کروات ها و حزب "سوسیال دمکراتیک از جامعه مسلمانان در فدراسیون بوسنی و هرزگوین" از دیگر احزابی هستند که در این انتخابات شرکت دارند.
حزب تازه تاسیس "پیمان برای تغییر" که دور حزب اپوزیسیون "دمکرات صرب ها " جمع شدند، رقیب حزب اتحادیه مستقل سوسیال دمکرات در جمهوری صرب های بوسنی و هرزگوین هستند.
در فدراسیون بوسنی و هرزگوین، پیمان برای آینده بهتر فخرالدین رادونچیچ،جبهه دمکراتیک حزب تازه تاسیس، جامعه دمکراتیک کرواسی بوسنی و هرزگوین و جامعه دمکراتیک کرواسی 1990 از دیگر رقبای انتخاباتی به شمار می روند.
حوزه های انتخاباتی در سراسر بوسنی و هرزگوین از ساعت 7 بامداد روز یکشنبه تا ساعت 19 همین روز برای اخذ آرای شهروندان جهت انتخابات مورد نظر باز خواهند بود.
بوسنی و هرزگوین در سال جاری میلادی علاوه بر بروز سیل که خسارات مالی و جانی زیادی را به این کشور وارد کرد با تظاهرات ضد دولتی بزرگی رو به رو بود که حدود دو ماه پایه های حکومت این کشور را به لرزه در آورد.
تظاهرات ضد دولتی در بوسنی و هرزگوین به خاطر بیکاری و ناکار آمدی دولت در رفع مشکلات و معضلات اقتصادی در اوایل ماه فوریه سال جاری میلادی ( اسفند 1392 ) از شهر توزلا در شمال شرقی این کشور شروع شد که به خشونت و آتش زدن ساختمان شورای ریاست جمهوری در سارایوو و دیگر نهادهای دولتی در سراسر کشور منجر شد.
تحلیلگران مسایل اجتماعی در بوسنی و هرزگوین نیز بزرگترین و مهمترین دلایل تظاهرات در چند ماه گذشته را در بخش هایی از این کشور، وضع نامناسب اقتصادی، ناتوانی مردم در تامین معیشت خود و درصد بالای بیکاری توصیف کردند.
اقتصاد بوسنی و هرزگوین از سال 1991با معضلات زیادی مواجه بوده به طوری که نرخ تورم سالانه این کشور یکی از بالا ترین نرخ های تورم در بین کشورهای اروپایی است.
هرچند که سیاستمداران بوسنی وهرزگوین با سیاست نزدیک شدن به اتحادیه اروپا و عضویت در این اتحادیه خواهان برطرف کردن مسایل اقتصادی و بهبود وضع رفاهی و اجتماعی مردم این کشورهستند، ولی جامعه چندقومی و تعدد مراجع تصمیم گیری از جمله موانع مهم در پیشرفت این کشور محسوب می شوند.
بوسنی هرزگوین در اول مارس 1992 از یوگسلاوی سابق اعلام استقلال کرد و در همین سال به عنوان کشوری مستقل از سوی سازمان ملل به رسمیت شناخته شد.
این کشور پس از جنگ های داخلی میان سه گروه نژادی بوسنیایی، صرب و کروات که سر انجام با دخالت سازمان ملل و استقرار نیروهای حافظ صلح پایان یافت بر اساس پیمان صلح دیتون در سال 1995 میلادی به دو هویت سیاسی به نام جمهوری صرب ها و یک بخش مسلمان و کروات نشین به نام فدراسیون بوسنی و هرزگوین با 10 استان دست یافت.
درحال حاضرسه رییس جمهوری به صورت نوبتی، بوسنی و هرزگوین را اداره می کنند که این در نوع خود منحصر بفرد است.
صرب های بوسنی و هرزگوین که بیش از یک میلیون نفر از جمعیت بوسنی هرزگوین را تشکیل می دهند در چارچوب جمهوری صرب ها در این کشور در بیشتر زمینه ها سیاستی مستقل دارند و با صربستان در تمامی زمینه ها بخصوص همکاری های اقتصادی و تجاری رابطه بسیار نزدیکی دارند.
اروپام**1**436**1446
19/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]