تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836444156
8 آبان 1388 / 11 ذی القعده 1430 / 30 اکتبر 2009
واضح آرشیو وب فارسی:راسخون:
8 آبان 1388 / 11 ذی القعده 1430 / 30 اکتبر 2009
1) 8آبان ماه سال 1359هجري شمسي: محمد حسين فهميده نوجوان شجاع و دلاور جبهههاي نبرد حق عليه باطل به درجه شهادت نائل آمد. شهيد فهميده درقم به دنيا آمد و دراوائل جنگ تحميلي همراه ديگر بسيجيان به جبهه رفت. هنوز مدت زيادي از حضور حسين فهميده در جبهه نگذشته بود كه با بستن نارنجك به كمر خود زيرتانك دشمن بعثي رفت و ضمن انهدام تانك دشمن خود نيز شهيد شد. شهيد فهميده با اين عمل شجاعانه برگ سرخ ديگري برتاريخ حماسه گونه جنگ تحميلي افزود و نام خود را جاودانه ساخت. شهيد فهميده آنگونه بود كه حضرت امام خميني(رحمت الله علیه) درباره او فرمودند: " رهبرما آن طفل12سالهاي است كه با قلب كوچك خود كه ارزشش از صدها زبان و قلم بزرگتراست با نارنجك خود را زيرتانك دشمن انداخت و آن را منهدم نمود و خود نيز شربت شهادت نوشيد." گفتني است روز شهادت شهيد حسين فهميده روز بسيج دانشآموزي نام گرفته است و هرسال دراين روز مراسم ويژهاي در مدارس ايران برگزار ميشود.
2) انتشار و به جريان انداختن سكههاي جديد در انقلاب اسلامي (1358 ش) با سرنگوني نظام شاهنشاهي و به دنبال آن، انجام تغييرات وسيع در ساختارهاي دولتي و نيز تلاش در محو جميع آثار باقي مانده از رژيم منحط ستمشاهي، مسأله تغيير شكل ظاهري سكههاي رايج نيز عملي گرديد و در اين روز، سكههاي جديد يك، دو، پنج و بيست ريالي كه از سوي بانك مركزي ايران ضرب گرديده بود در جريان پول كشور قرار گرفتند. بر روي اين سكهها مبلغ سكه به عدد و سال ضرب آن و در طرف ديگر سكهها، دوازده عدد گل لاله در اطراف، و در قسمت بالاي آن كلمه جمهوري اسلامي ايران و در قسمت پايين، مبلغ سكه به حروف حك شده بود. 3) نفوذ دشمن بعثي به جزيره آبادان در آغاز جنگ تحميلي (1359 ش) 4) عمليات نامنظم فتح 2 در منطقه دوكان در شمال شرقي عراق توسط سپاه پاسداران (1365 ش)
5) روز نوجوان و روز بسيج دانش آموزي از آنجا كه دانشآموز شهيد و رزمنده بسيجي، محمدحسين فهميده، با ايمان و بينش عميق واستوار در جنگ با دشمن، پيش قدم شد و با نيل به شهادت، درس شجاعت، فداكاري و مقاومت را به همه بسيجيان و امت حزب اللَّه آموخت، امام بزرگوار از اين نوجوان دوازده ساله، به عنوان رهبر ياد فرمودند. بدين گونه، نام و ياد او، منشأ حماسههاي بزرگ شده و تحول عظيمي در شيوههاي دفاع مقدس و نبرد رزمندگان اسلام ايجاد كرد و راه پيروزي و سرافرازي را يكي پس از ديگري هموار ساخت. امروزه، شهيد فهميده، بحق الگوي شايستهاي براي دانشآموزان بسيجي و جوانان و نوجوانان كشور ميباشد و يادآوري اين حماسه ميتواند، يادآور دوران دفاع مقدس و ارزشهاي والاي آن زمان باشد. رهبر معظم انقلاب در اين زمينه فرمودهاند: "زنده نگهداشتن ياد حادثه شهادت دانشآموز بسيجي، شهيد فهميده، از اصالتهاي دفاع مقدس ميباشد." از اين رو، هشتم آبان، سالروز شهادت اين فرزند انقلاب، به عنوان روز نوجوان وجوان و بسيج دانشآموزي نام گرفته است تا ضمن يادآوري حماسه اين قهرمان كوچك، به عنوان سرمشقي مناسب به همسالانش مطرح شود و راهش ادامه يابد.
6) ولادت پيشواي هشتم مسلمانان، حضرت امام رضا(علیه السّلام) (148 ق) حضرت امام علي بن موسي الرضا(علیه السّلام) در مدينهي منوره به دنيا آمد. ابوالحسن كنيه و رضا، صابر، رضي و وفيّ از القاب آن حضرت ميباشند. مادرش امالبنين كه تكتم، نجمه و طاهرهاش نيز ميخوانند. هارون الرشيد، محمد امين و عبداللَّه مأمون در زمان امام رضا(علیه السّلام) خلافت كردند. تنها فرزند امام رضا(علیه السّلام) حضرت جوادالائمه (علیه السّلام) ميباشد. آن حضرت در اواخر عمر، به درخواست مامون عباسي، به مرو رفته و به اصرار خليفه، ولايتعهدي او را ميپذيرد. با پذيرش ولايتعهدي، مامون قصد داشت هم امام را تحت نظرِ خود داشته باشد و هم خود را دوستدار اهل بيت عنوان كرده و از محبوبيت برخوردار گردد. اما سرانجام مامون، خود، امام را به شهادت رساند. 7) 11ذيقعده سال1321هجري قمري: حكومت سلسله آل بويه ازمشهورترين خاندانهاي شيعي ايراني آغازشد. اين خاندان دَيالِمِه و ديلميان هم خوانده شده است. آل بويه ازاخلاف ماهيگيري بنام بويه بودند كه نام وي عنوان اين سلسله شد. بنيانگذاران دولت آل بويه ابتدا درخدمت مَرداويج بن زياربودند اما بعدها شهرهاي بسياري را به تصرف خود درآوردند و به امرخليفه بنام خود سكه ضرب كردند. زمامداران اين سلسله بعدها به علم و فرهنگ اسلامي خدمات ارزندهاي كردند. بعضي ازافراد اين خاندان خود ازعلما و شعرا بودند و ازاديبان و فاضلان زمانه تجليل بسياركردند. آنان همچنين وزيران خود را ازانديشمندان برميگزيدند. آل بويه دراقامه و احياي مراسم و شعائرشيعه ازجمله عزاداري سيّد و سالارشهيدان حضرت امام حسين(علیه السّلام) و جشن عيد غديراهتمام تمام مبذول ميداشتند؛ ازاين خاندان آثار زيادي درايران و عراق بجاي مانده كه بيمارستان عَضُدي بغداد و دهها بيمارستان و مدرسه ديگرازآن جملهاند.
8) 11ذيقعده سال338هجري قمري: « محمّدبن سُغمان» معروف به شيخ مفيد فقيه و متكلم بزرگ شيعي در حومه شهر بغداد ديده به جهان گشود. وي درخانوادهاي اهل علم و ايمان پرورش يافت و دانشهاي ابتدايي را درخانواده و زادگاهش فراگرفت، سپس راهي بغداد شد و دردوعلم كلام و فقه راه بحث و استدلال را پي گرفت و با پيروان هرعقيده به مباحثه و مناظره پرداخت. ازشاخص ترين شاگردان شيخ مفيد به سيّد مرتضي عَلَمُ الهُدي و شيخ طوسي ميتوان اشاره كرد. ازآثاراين دانشمند مسلمان كه بيش از200جلد است «اَوايلُ المَقالات، اَلاَزكان، اَحكامُ النِّساء و اَلكلام في دَلايلِ القرآن» را ميتوان نام برد. گفتني است كه دراوخرفروردين ماه سال1372كنگرهاي به مناسبت هزارمين سال وفات شيخ مفيد درقم برگزارشد كه با پيام مقام معظم رهبري حضرت آيت الله خامنهاي گشايش يافت.
9) آغاز جنگ "نادرشاه افشار" براي تصرف هندوستان(1151 ق) قرار بودكه محمدشاه، پادشاه تيموري هند، مرزهاي خود را بر روي مخالفان نادرشاه ببندد، ولي اين امر با تعلّل تيموريانِ هندي مواجه گرديد. نادرشاه نامهاي عتابآميز به محمدشاه فرستاد و خود به همراه سپاهي گران راهي هند گرديد. نادر شهرهاي سر راه به سرعت تصرف كرد و در برابر مردم هند به پيروزي رسيد. محمدشاه كه خود را شكست خورده ميديد، دولت خود را تسليم كرد و براي جلب رضايت نادرشاه همهي خزاين هند را به او تقديم نمود. از جملهي اين غنايم، جواهرات گران قيمت تخت طاووس و كوه نور ميباشند. 10) 30اكتبر سال1612 ميلادي: انگلستان به سرزمين برمه يا ميان مار حمله كرد. برمه دراواخر قرن13ميلادي به تصرف مغولان درآمد و پس از آن دستخوش اغتشاشات و تجزيههاي مكررگرديد. پس از استقرار كمپاني هند شرقي پايههاي استعمارانگليس براين كشورمستحكم شد و ادامه اين موجب بروزجنگلي گسترده ميان مردم ميانمار به اشغال انگليس درآمد و دولت انگلستان برمه يا ميانمار را به هندوستان كه مستعمره انگليس بود ملحق ساخت. گفتني است برمه يا ميانمار در سال1937 ميلادي ازهندوستان جدا شد و به خودمختاري داخلي دست يافت.
11) 30 اكتبر سال1820 ميلادي: فئودور ميخائيلوويچ داستايِفْسكي نويسنده روسي متولد شد. او در جواني به مدرسه مهندسي نظام رفت اما بتدريج به مطالعه ادبيات كشورهاي جهان توجه بيشتري كرد و درپايان دوره نظام با جديّت فراوان به تحقيق و مطالعه درزمينه ادبيات مشغول شد. داستايفسكي درسال1849ميلادي به جرم فعاليتهاي سياسي دستگيرو زنداني شد؛ و درپي آزادي از تجربيات خود بهره گرفت و آثارارزشمندي در ادبيات روسيه پديد آورد. از آثار داستايفسكي ميتوان«آزردگان، جنايت و مكافات و برادران كارامازوف» را نام برد.
12) درگذشت "هانري دونان" مؤسس صليب سرخ جهاني (1910م) ژان هانري دونان مؤسس جمعيت صليب سرخ جهاني در هشتم مه 1828م در شهر ژنو سوئيس متولد گرديد. وقوع جنگهاي متعدد در اروپا باعث شد تا وي در سال 1862م با انتشار كتابچهاي مردم را تشويق نمايد كه جمعيتهايى را داوطلبانه تشكيل دهند تا هنگام جنگ و ديگر مصائب بتوان بيماران، زخميها و مصدومين را كمك كنند. بر اساس اين پيشنهاد، در نيمه ماه مه 1863م اولين كنفرانس بينالمللي ژنو براي ايجاد يك سازمان جهاني امدادي و خيريه برپا گرديد در اين كنفرانس نمايندگان 16 كشور اروپايي شركت داشتند. اين كنفرانس باعث شد تا در 22 اوت 1864م قرارداد ژنو به اهتمام و تلاش هانري دونان امضا گردد. اقدامات صلح دوستانه و نوعپرستانه وي در سال 1901م جايزه صلح نوبل را براي وي به ارمغان آورد. هانري دونان سرانجام در 30 اكتبر 1910م در 82 سالگي درگذشت. 13) جدايي مجارستان از اتريش (1918م) مجارستان، بخشي از امپراتوري روم بود و در قرن چهارم ميلادي به تصرف ژرمنها درآمد. سپس اقوام گوناگوني بر آن تسلط يافتند. در اواخر قرن چهاردهم، عثمانيها در اين منطقه نفوذ كردند و اين سرزمين را تا اوائل قرن هجدهمْ، در اختيار داشتند. اما در سال 1739م تسلط اتريش بر مجارستان مستحكم گرديد و به عنوان بخشي از اين امپراتوري از اختيارات داخلي برخوردار بود. در عين حال مخالفتهاي مردم مجارستان با حاكميت اتريش، هيچ گاه پايان نيافت. تا اينكه وقوع جنگ جهاني اول، ضربه نهايى را به اين اتحاد وارد ساخت و مسئله درخواست استقلال از اتريش به اوج خود رسيد. در 30 اكتبر 1918 نخست وزير منصوب اتريش در مجارستان، استقلال اين كشور را اعلام نمود. با آغاز جنگ جهاني دوم، مجارستان به همكاري با آلمان نازي پرداخت و به همين دليل مورد تهاجم ارتش سرخ شوروي قرار گرفت. با پايان جنگ، حكومت جمهوري اعلام شد و از سال 1948 با قدرت يابي حزب كمونيست، جزئي از مجموعه بلوك شرق گرديد. با وزش اصلاحات در اقمار شوروي، مجارستان اولين كشوري بود كه از پيمان ورشو خارج شد، نظام چند حزبي را پذيرفت و به عضويت پيمان ناتو درآمد. جمهوري مجارستان داراي يك مجلس قانونگزاري است و در 30 آوريل 2004 به عضويت اتحاديه اروپا درآمد. (ر.ك: 20 اوت) 14) تأسيس نخستين "سينماتك" رسمي جهان در استكهلم سوئد (1933م) 15) اعدام "ويدكوم كيسلينگ" سياستمدار نروژي (1945م) كشور نروژ در جريان جنگ جهاني دوم در 9 آوريل 1940م مورد هجوم نيروهاي نازي قرار گرفت و اعضاي دولت اين كشور به همراه خانواده سلطنتي، اسلو، پايتخت نروژ را ترك كردند. پس از ورود آلمانها، حكومت موقتي به رهبري "ويدكوم كيسينگ" سياستمدار نروژي زمام امور را به دست گرفت. كيسْلينگ تا سال 1944م با عنوان نخستوزير، ضمن نقض قانون اساسي نروژ به برپايى حكومتي فاشيستي و ديكتاتوري مبادرت ورزيد و بسياري از ميهنپرستان نروژي را اعدام كرد. پس از پايان جنگ، كيسلينگ در ماه مه 1945م به همراه جمعي از همكاران و پشتيبانان خود دستگير و... محاكمه شد و به جرم خيانت و ميهنفروشي به اعدام محكوم گرديد كه سرانجام در 30 اكتبر 1945 در 58 سالگي تيرباران شد. 16) برپايي كنفرانس صلح خاورميانه در مادريد در چهارشنبه سياه (1991م) در روز سيام اكتبر 1991م همايش به اصطلاح صلح خاورميانه ميان رژيم اشغالگر قدس و مصر، اردن، سوريه، لبنان و سازمان آزاديبخش فلسطين و با حضور جورج بوش (پدر) رئيس جمهور پيشين امريكا و ميخائيل گورباچف، آخرين رهبر اتحاد جماهير شوروي در شهر مادريد پايتخت اسپانيا برگزار شد. اين همايش زماني كار خود را آغاز كرد كه موقعيت سياسي كشورهاي عربي در جنگ دوم خليج فارس، شديداً تضعيف شده بود. در اين اجلاس و جلسات ديگر كه براي سازش بين اعراب و اسرائيل تشكيل گرديد، رژيم صهيونيستي بر اصلِ "صلح در برابر صلح" تأكيد ميكرد اما دولتهاي عربي اصل زمين در برابر صلح را مطرح ميكردند و خواستار عقبنشيني اسرائيل از سرزمينهاي اشغالي بودند. سرانجام تل آويو به كمك واشينگتن توانست در صف مذاكره كنندگان عرب اختلاف ايجاد كند. اين كنفرانس كه در 4 نوامبر همان سال خاتمه يافت و ساير جلسات و مذاكراتِ به عمل آمده، باعث شد تا در سالهاي بعد، سازمان آزاديبخش فلسطين و اردن، جداگانه با رژيم اشغالگر قدس پيمان به اصطلاح صلح امضا كردند. اما در واقع در طول ساليان گذشته، رژيم صهيونيستي نه تنها به تعهدات خود در برابر دولتهاي عربي و سازمان آزاديبخش فلسطين عمل نكرده است بلكه بر سركوب فلسطينيان افزوده و نشان داده كه صلح واقعي با چنين رژيم نژادپرستي، امكانپذير نيست. /س
#سرگرمی#
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: راسخون]
[مشاهده در: www.rasekhoon.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 329]
صفحات پیشنهادی
8 آبان 1388 / 11 ذی القعده 1430 / 30 اکتبر 2009
8 آبان 1388 / 11 ذی القعده 1430 / 30 اکتبر 2009 1) 8آبان ماه سال 1359هجري شمسي: محمد حسين فهميده نوجوان شجاع و دلاور جبهههاي نبرد حق عليه باطل به درجه شهادت نائل ...
8 آبان 1388 / 11 ذی القعده 1430 / 30 اکتبر 2009 1) 8آبان ماه سال 1359هجري شمسي: محمد حسين فهميده نوجوان شجاع و دلاور جبهههاي نبرد حق عليه باطل به درجه شهادت نائل ...
5 آبان 1388 / 8 ذی القعده 1430 / 27 اکتبر 2009
27 ا کتبر 2009 – 5 آبان 1388 / 8 ذی القعده 1430 / 27 اکتبر 2009 1) افتتاح تصفيه خانه ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا ...
27 ا کتبر 2009 – 5 آبان 1388 / 8 ذی القعده 1430 / 27 اکتبر 2009 1) افتتاح تصفيه خانه ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا ...
6 آبان 1388 / 9 ذی القعده 1430 / 28 اکتبر 2009
28 ا کتبر 2009 – 6 آبان 1388 / 9 ذی القعده 1430 / 28 اکتبر 2009 1) آغاز صدور گاز ايران به ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا ...
28 ا کتبر 2009 – 6 آبان 1388 / 9 ذی القعده 1430 / 28 اکتبر 2009 1) آغاز صدور گاز ايران به ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا ...
7 آبان 1388 / 10 ذی القعده 1430 / 29 اکتبر 2009
29 ا کتبر 2009 – 7 آبان 1388 / 10 ذی القعده 1430 / 29 اکتبر 2009 1) 7 آبان ماه ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع ...
29 ا کتبر 2009 – 7 آبان 1388 / 10 ذی القعده 1430 / 29 اکتبر 2009 1) 7 آبان ماه ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع ...
1 آبان 1388 / 4 ذی القعده 1430 / 23 اکتبر 2009
23 ا کتبر 2009 – 1 آبان 1388 / 4 ذی القعده 1430 / 23 اکتبر 2009-1 آبان 1388 / 4 ذی القعده ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا ...
23 ا کتبر 2009 – 1 آبان 1388 / 4 ذی القعده 1430 / 23 اکتبر 2009-1 آبان 1388 / 4 ذی القعده ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا ...
2 آبان 1388 / 5 ذی القعده 1430 / 24 اکتبر 2009
24 ا کتبر 2009 – 2 آبان 1388 / 5 ذی القعده 1430 / 24 اکتبر 2009 1) 2 آبان ماه سال1368 ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا ...
24 ا کتبر 2009 – 2 آبان 1388 / 5 ذی القعده 1430 / 24 اکتبر 2009 1) 2 آبان ماه سال1368 ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا ...
3 آبان 1388 / 6 ذی القعده 1430 / 25 اکتبر 2009
25 ا کتبر 2009 – 3 آبان 1388 / 6 ذی القعده 1430 / 25 اکتبر 2009 1) انتصاب رضاخان ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع ...
25 ا کتبر 2009 – 3 آبان 1388 / 6 ذی القعده 1430 / 25 اکتبر 2009 1) انتصاب رضاخان ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع ...
روزنامه رسالت
6 آبان 1388 / 9 ذی القعده 1430 / 28 اکتبر 2009 · 7 آبان 1388 / 10 ذی القعده 1430 / 29 اکتبر 2009 · خبرنامه · 8 آبان 1388 / 11 ذی القعده 1430 / 30 اکتبر 2009 ...
6 آبان 1388 / 9 ذی القعده 1430 / 28 اکتبر 2009 · 7 آبان 1388 / 10 ذی القعده 1430 / 29 اکتبر 2009 · خبرنامه · 8 آبان 1388 / 11 ذی القعده 1430 / 30 اکتبر 2009 ...
ماهنامه نيكي
6 آبان 1388 / 9 ذی القعده 1430 / 28 اکتبر 2009 · 7 آبان 1388 / 10 ذی القعده 1430 / 29 اکتبر 2009 · خبرنامه · 8 آبان 1388 / 11 ذی القعده 1430 / 30 اکتبر 2009 ...
6 آبان 1388 / 9 ذی القعده 1430 / 28 اکتبر 2009 · 7 آبان 1388 / 10 ذی القعده 1430 / 29 اکتبر 2009 · خبرنامه · 8 آبان 1388 / 11 ذی القعده 1430 / 30 اکتبر 2009 ...
دوفصلنامه ره آورد گيل
6 آبان 1388 / 9 ذی القعده 1430 / 28 اکتبر 2009 · 7 آبان 1388 / 10 ذی القعده 1430 / 29 اکتبر 2009 · خبرنامه · 8 آبان 1388 / 11 ذی القعده 1430 / 30 اکتبر 2009 ...
6 آبان 1388 / 9 ذی القعده 1430 / 28 اکتبر 2009 · 7 آبان 1388 / 10 ذی القعده 1430 / 29 اکتبر 2009 · خبرنامه · 8 آبان 1388 / 11 ذی القعده 1430 / 30 اکتبر 2009 ...
-
سرگرمی
پربازدیدترینها