واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ مهر ۱۳۹۳ (۱۴:۳۲ب.ظ)
وزير بهداشت: جهت ارتقاء جامعه بهورز تلاش کنيم وزير بهداست و درمان آموزش پزشکي گفت: وزارت بهداشت توجه ويژه اي به وضعيت معيشت بهورزان در قالب برنامه ها و طرح هاي مختلف دارد.
به گزارش خبرگزاري موج، وزير بهداشت در همايش تقدير از بهورزان سراسر کشور با اشاره به اين که گسترش خدمات بهداشتي درماني در روستاها و مناطق محروم، به ارتقاء حوزه سلامت کمک مي کند، خاطرنشان کرد: بهورزان بايد به شغلشان افتخار کنند چون با جان زنان، مردان و کودکان در شريف ترين نقاط کشور سر و کار دارند.
به گفته دکتر سيد حسن هاشمي در حوزه بهداشت تنها راه حل مشکل سلامتي مردم بهورزان هستند و من عميقا معتقد هستم که اگر سطح خدمات بهورزان را در مناطق روستايي و شهري ارتقاء دهيم و آنها را در شبکه سراسري کشور به خدمت بگيريم، به حوزه بهداشت کمک شاياني کرده ايم.
دکتر هاشمي در ادامه افزود: در حال حاضر تعداد زيادي از بهورزان در سراسر کشور به دوران بازنشستگي نزديک مي شوند و نزديک به 5 هزار نيروي بهورز نيز کم داريم که بايد جهت جبران اين کمبودها هرچه سريعتر اقدام کنيم.
وي خطاب به بهورزان گفت: يکي از آرزوهاي من در طول دوره مسئوليتم در وزارت بهداشت کامل کردن شبکه خدمات بهداشتي از طريق بهورزان در سراسر کشور است.
وزير بهداشت با بيان اين که در حال حاضر سبک زندگي علاوه بر شهرهاي بزرگ در روستاها و مناطق حاشيه اي شهرها نيز در حال تغيير است، گفت: اگرچه تا کنون در حوزه پيشگيري از بيماري هاي واگير موفق عمل کرده ايم ولي در حوزه بيماري هاي غير واگير با تغيير روند سبک زندگي دچار مشکلات فراواني هستيم. از اين رو ضروري است بهورزان از طريق فرهنگ سازي در مناطق بومي خودشان، منجر به اصلاح سبک زندگي و کاهش بار بيماري هاي غير واگير در روستاها و مناطق محروم شوند.
به گفته دکتر هاشمي اگرچه شبکه بهداشتي کشور يک درخت پرافتخار و ثمره انقلاب اسلامي تلقي مي شود، ولي حوزه سلامت نيز به شدت آسيب پذير و بيمار است و بيماري آن نيز ناشي از کم توجهي به حوزه پيشگيري است. به طوري که اين بي توجهي بار حوزه درمان و هزينه هاي ناشي از آن را افزايش داده است.
دکتر هاشمي افزود: فعاليت هاي ما در حوزه بهداشت بايد آهنگ و سرعت بيشتري داشته باشد و در کنار نوسازي و بازسازي خانه هاي بهداشت، جهت ارتقاء جامعه بهورز نيز تلاش کنيم.
وي با تاکيد بر اين که بهورزان بايد به مقطع کارداني و مربيان بهورزي به مقطع کارشناسي ارشد ارتقاء يابند، ادامه داد: در اين ميان بايد به گسترش مراکز آموزشي بهورزي نيز توجه کرد و مشوق هايي را براي ارتقاء بهورزان در سطوح آموزش عالي سلامت در نظر گرفت.
دکتر هاشمي با بيان اين که نظام ارتقاء بهورزان طراحي شده، گفت: بهورزان را در راستاي آموزش بايد به خدمت گرفت نه اين که فقط دانش و محفوظات آنها را ارتقاء داد.
وي با بيان اين که از اين پس مراکز آموزش عالي سلامت جايگزين مراکز بهورزي خواهد شد، خاطرنشان کرد: يکي از اقدامات مهم وزارت بهداشت در حوزه بهداشت، توزيع مکمل ها و تعريف مجدد فهرست اقلام دارويي در روستاها و مراکز محروم است ضمن اين که پوشش واکسيناسيون نيز در اين مناطق تکميل خواهد شد.
به گفته دکتر هاشمي در حال حاضر قريب به 9 ميليون نفر در حاشيه شهرها زندگي مي کنند که هدف ما ارتقاء ايمن سازي اين مناطق و فرهنگ سازي در حوزه بيماري هاي واگير و غيرواگير است.
دکتر هاشمي گفت: قرار بر اين است که حدود 12 هزار و 500 نيروي بهورز را در حاشيه شهرها به خدمت بگيريم و در مراحل بعدي پزشکان نيز به اين مجموعه اضافه خواهند شد البته هدف ما درمان محوري نيست و اين پوشش بايد با بهورزان تکميل شود نه فقط پزشکان.
وي با تاکيد بر اين که وزارت بهداشت در حال تصويب طرحي است که سهمي از آموزش دانشجويان رشته هاي مختلف پزشکي به صورت آموزش بومي باشد، اظهار کرد: بايد به سمت بومي گزيني برويم و شبکه بهداشتي کشور را که بيش از 35 سال دارد، گسترش دهيم.
وزير بهداشت با بيان اين که ضروري است براي بيماري هاي خاص در کنار بيماري هاي واگير و غير واگير برنامه هاي پيشگيري مدون در روستاها و مناطق محروم داشته باشيم، توضيح داد: اين اقدامات بايد در قالب گسترش شبکه بهداشتي کشور و نظارت بر خدمات بهورزان صورت گيرد تا در سالهاي آتي بتوانيم نرخ ابتلا به اين بيماري ها را کاهش دهيم.
به گفته دکتر هاشمي دولت در حوزه بهداشت و در قالب طرح تحول نظام سلامت اقدامات زيادي را در دست انجام دارد و مجلس شوراي اسلامي نيز حامي اين اقدامات است ولي اثربخشي تمام آنها زمانبر است. بخصوص که در حال حاضر دولت موافق با استخدام نيرو نيست پس چاره اي جز خريد خدمت نداريم.
وي در ادامه گفت: حدود 12 هزار و 500 نيروي بهورز که قرار است به درون شبکه تزريق شوند، بايد در قالب خريد خدمت و از طريق جذب در شرکت ها و تعاوني هاي معتبر ارائه خدمات دهند و اين يکي از راه هاي کاهش تصدي گري دولت است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]