تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از حرام دورى كند، خداوند به جاى آن عبادتى كه او را شاد كند نصيبش مى‏گردا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830425796




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زخم های جانکاه غزه را مرهمی شاید


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نشست بازسازی غزه برگزار می شود؛ زخم های جانکاه غزه را مرهمی شاید تهران- ایرنا- نشست بازسازی غزه در حالی بیستم مهرماه در قاهره مرکز مصر برگزار می شود که جنگ 51 روزه بجز ویرانی ها و زخم های جانی، پیامدهای روحی بسیاری برای ساکنان این منطقه محاصره شده به همراه داشته است.


مصر پس از آنکه کوشید در امضای آتش بس جنگ 51 روزه غزه نقش میانجی را بازی کند، برای بیستم مهرماه نیز در قاهره میزبان مقام های عربی- غربی برای نشست بازسازی غزه خواهد بود.
آن گونه که تارنمای فلسطینی «الرساله نت» چهاردهم مهرماه به نقل از یک منبع خبری در وزارت امورخارجه مصر نوشت، از همه کشورهای عربی، بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکا برای حضور در این نشست دعوت شده است.
همان روز وزارت امورخارجه آمریکا اعلام کرد «جان کری» وزیر امورخارجه این کشور، پس از شرکت در این نشست، به فرانسه و اتریش خواهد رفت.
به نوشته این تارنما، دولت وفاق ملی فلسطین هفته گذشته از تهیه طرح چهار میلیارد دلاری برای بازسازی غزه خبر داد.
در این طرح سه ماده ای که پایه جمع آوری منابع و اقدام ها در نشست قاهره خواهد بود، 414 میلیون دلار کمک فوری، یک میلیارد و 200 میلیون دلار کمک به شکوفایی اقتصادی و 2 میلیارد و 400 میلیون دلار برای بازسازی بلندمدت غزه پیش بینی شده است (1).
جنبش مقاومت اسلامی (حماس) و جنبش آزادی بخش میهنی فلسطین (فتح) که دولت وفاق ملی را تشکیل داده اند، هفدهم مهرماه نخستین جلسه خود را در غزه برگزار کردند.
«رامی الحمدالله» نخست وزیر دولت وفاق ملی، نیز اعلام کرد اقدام هایی برای انتقال پول از قطر به آمریکا و سپس بانک های فلسطینی به منظور پرداخت حقوق کارمندان غزه تا پایان ماه جاری میلادی در حال انجام است و درباره پرداخت کمک مالی به صاحبان خانه های خسارت دیده در جنگ غزه و بازسازی ساختمان ها توافق شده است.
وی درباره مبلغ مورد توافق اطلاعات دیگری ارایه نکرد اما گفت: کمیته ویژه اداره گذرگاه های باریکه غزه به زودی کنترل این گذرگاه ها را در دست خواهد گرفت و اواخر هفته آینده آنها را به طور رسمی باز خواهد کرد (2).
** خسارت ها و پیامدهای جنگ
جنگ 51 روزه غزه که چهارم شهریورماه پس از امضای آتش بس پایان یافت، به بهانه مرگ سه جوان صهیونیست آغاز شد. گروه های مقاومت مانند حماس اتهام رژیم صهیونیستی مبنی بر دست داشتن در این حادثه را رد کرده بودند.
این جنگ در غزه بیش از 2 هزار و 200 کشته و 11 هزار زخمی بر جای گذاشت که بیشتر آنان زنان، کودکان، سالخوردگان و معلولان بودند. رژیم صهیونیستی نیز شمار کشته های خود طی این مدت را 69 نفر اعلام کرد.
به نوشته چهارم شهریور تارنمای «صدای آلمان»، «در این آتش بس افزون بر توقف فوری تبادل آتش میان 2 طرف، بازگشایی فوری گذرگاه ها بر پایه توافق های امضا شده میان سازمان آزادی بخش فلسطین و اسراییل (پایان محاصره غزه) و آغاز عملیات بازسازی غزه مورد توافق قرار گرفت».
توسعه فوری منطقه صید دریایی از سه مایل به 6 و سپس 12 مایل (نزدیک به 20 کیلومتر) و کاهش منطقه امنیتی مرزی از 500 متر به 300 و سپس 100 متر از دیگر بندهای آتش بس است.
همچنین قرار شد طی یک ماه بعدی برای حل مسائل باقی مانده مانند راه اندازی بندر و فرودگاه نوار غزه، آزادی بازداشت شدگان فلسطینی و تبادل اجساد میان 2 طرف، گفت و گوهایی میان گروه های مذاکره کننده (حکومت خودگردان فلسطین و طرف صهیونیستی) صورت گیرد (3).
تارنمای شبکه خبری «پرس تی. وی» نهم شهریور به نقل از سازمان بین المللی «شلتر کلاستر» که هزینه های بازسازی پس از جنگ ها را ارزیابی می کند، شمار واحدهای مسکونی ویران شده یا به شدت آسیب دیده در بمباران رژیم صهیونیستی را 17 هزار باب اعلام کرد.
به گزارش این سازمان بین المللی، افزون بر لزوم ساخت 75 هزار واحد مسکونی تازه در غزه پنج هزار ساختمان دیگر نیز به دلیل خسارات جنگ های پیشین (1387 و 1391) به بازسازی نیاز دارد.
برای ساخت این واحدها طی 20 سال آینده روزانه باید 100 کامیون مصالح ساختمانی به نوار غزه وارد شود؛ منطقه ای که از سال 1386 به طور همه جانبه در محاصره است (4).
دهم مهرماه نیز «محمد صبیح» مسوول امور فلسطین در اتحادیه عرب، اعلام کرد بر پایه برآوردهای آژانس بین المللی «اشتغال و کمک رسانی به آوارگان فلسطین» (آنروا)، بازسازی ویرانی های نوار غزه دستکم 10 سال زمان می برد و به بیش از پنج میلیارد دلار بودجه نیاز دارد.
وی گفت «بیش از 80 درصد کارخانه های این منطقه ویران شده اند» و ابراز امیدواری کرد در نشست قاهره که با حضور «بان کی مون» دبیرکل سازمان ملل متحد، «نبیل العربی» دبیرکل اتحادیه عرب، «تونی بلر» فرستاده کمیته چهارجانبه و... برگزار می شود، کمک های مالی لازم جمع شود (5).
این در حالی است که به نوشته پایگاه خبری مصری «الیوم السابع»، «آنتونی لیک» مدیر صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، نوزدهم مردادماه در بیانیه ای تاکید کرد کودکان این منطقه زیر فشارهای شدید ناشی از خشونت هستند که احتمال دارد زندگی آینده آنان را متاثر کند.
لیک افزود: خشونت بر این کودکان که همراه با خانواده های خود روی زمین می خوابند، آثار روانی عمیقی داشته است. آنان از بی خوابی و کابوس رنج می برند، نمی توانند غذا بخورند و در رفتار آنان اختلال های روانی دیده می شود (6).
** فرجام سخن
نشست بازسازی غزه بیستم مهرماه در قاهره برگزار می شود و انتظار می رود کشورهای شرکت کننده درباره تامین بخشی از هزینه های بازسازی توافق کنند.
طبیعی است در این صورت، باید راه هایی برای رساندن کمک ها به دست مردم غزه در نظر گرفته شود؛ امری که از یک سو زمانبر خواهد بود و از سوی دیگر می تواند به سبب رویگردانی برخی کشورهای غربی از به رسمیت شناختن گروه های مقاومت با مشکلاتی روبرو باشد.
البته تشکیل دولت وفاق ملی راهکاری سیاسی برای گریز از چنین کارشکنی هایی است اما برخی مقام های غربی از حضور وزیران وابسته به حماس در ساختار این دولت انتقادهایی داشته اند.
به هر روی، این نگرانی وجود دارد که میزان و نوع کمک ها و چگونگی روند پیاده سازی آن به درازا بکشد. این در حالی است که بسیاری از زیرساخت های شهری و بهداشتی (لوله های آب رسانی و فاضلاب، تیرهای برق، خطوط انتقال گاز و...) از میان رفته و فصل بارندگی و سرما نزدیک است.
همچنین باید به منظور اشتغالزایی به ویژه برای جوانان دوباره کارخانه ها راه اندازی شود.
نیز باید تمهیدی برای رویارویی با کارشکنی های احتمالی رژیم صهیونیستی در عبور کاروان های حاوی مواد ساختمانی از گذرگاه ها اندیشیده شود.
در این میان، به نظر می رسد می توان در حاشیه این نشست، فعالیت های حقوقی لازم برای محاکمه عاملان کلیدی و دست اندرکاران تداوم جنگ و کشتار مردم و ویرانی ساختمان های غزه را سامان داد؛ زیرا تا زمانی که برای رویارویی با جنگ سالاران گام هایی بنیادین و بین المللی برداشته نشود باز راهی برای تنش آفرینی در منطقه وجود خواهد داشت.
نشست بازسازی غزه گرچه فرصتی هر چند اندک برای ساخت دوباره شماری از ساختمان ها است اما جان های از دست رفته، خانواده های از هم پاشیده، دست و پاهای قطع شده و روان های آسیب دیده از جنگ را چگونه و با چه هزینه ای باید جبران کرد؟
------------------------------------
منابع:
(1) http://alresalah.ps/ar/index.php?act=post&id=100999
(2) http://www.irna.ir/fa/News/81343583/
(3) http://www.dw.de/ اتفاق وقف الحرب فی غزة؛ خطوات فوریة وأخری مؤجلة / a-17880469
(4) http://www.presstv.ir/farsi/detail/1393/06/09/6018/Gaza-reconstruction-Shelter-Cluster/
(5) http://www.iribnews.ir/NewsText.aspx?ID=247606
(6) http://www.youm7.com/story/2014/7/14
--------------------------------------
از مریم مسعود- گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**1961**1459


19/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن