واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پیام های اعطای «جایزه صلح نوبل مشترک» به پاکستان و هند اسلام آباد – ایرنا – اعطای جایزه صلح نوبل به طور مشترک به یک دختر نوجوان پاکستانی و یک فعال حقوق بشر هندی، در شرایطی که تنش های مرزی میان این دو کشور به طور کم سابقه ای افزایش یافته است، می تواند پیام مهمی در بر داشته باشد.
اگرچه نام «ملاله یوسف زی» 17 ساله، دختر نوجوان پاکستانی (جوانترین دریافت کننده تاریخ جایزه صلح نوبل) و «کایلاش ساتیارتی» 60 ساله، فعال حقوق بشر هندی بیشتر در زمینه های حمایت حقوق کودکان شناخته شده است، اما اعطای جایزه صلح نوبل به طور مشترک به این دو تبعه پاکستانی و هندی شاید عاملی برای کمک به کاهش تنش های مرزی دو کشور باشد.
درگیری های مرزی میان هند و پاکستان در روزهای اخیر به طور بی سابقه ای در چند سال گذشته، تشدید شده و رد و بدل شدن پیام ها و واکنش های تند بین مقامات عالی دولتی و نظامی دو طرف، حاکی از جدی بودن اختلافات است.
در جریان درگیری های مرزی در هفته گذشته، حدود 20 نفر از غیرنظامیان ساکن مناطق مرزی دو طرف کشته شدند که طبق گزارش رسانه های پاکستانی، بیشتر قربانیان، مربوط به غیرنظامیان پاکستان است.
در پی تشدید درگیری ها، دولت اسلام آباد از سازمان ملل خواسته است تا برای رفع این تنش های مرزی نقش آفرینی کند.
البته موضوع اعطای جایزه صلح نوبل به دختر نوجوان پاکستانی که حدود پنج سال است، به دلیل تهدیدات طالبان، در شهر بیرمنگام انگلیس اقامت دارد، به یک سوال بزرگ برای افکار عمومی پاکستان تبدیل شده است. با وجود این، بسیاری از مقامات عالی پاکستان از جمله نخست وزیر و فرمانده ارتش این کشور، کسب جایزه نوبل از سوی ملاله را یک افتخار برای کشورشان دانسته اند.
ملاله یوسف زی، هنگامی که فقط 12 سال سن داشت و در منطقه «سوات» از مناطق قبایلی شمال غرب پاکستان زندگی می کرد، به دلیل اعتراض به افکار طالبان و اصرار بر اینکه رفتن به مدرسه حق همه کودکان پاکستانی از جمله دختران است، مورد حمله تروریستی قرار گرفت و به شدت مجروح شد.
او برای درمان، به همراه خانواده اش، به انگلیس اعزام شد اما بعد از درمان کامل، هرگز به وطن مادری اش بازنگشت.
اعطای جایزه صلح نوبل به این دختر نوجوان پاکستانی مقیم انگلیس، از سوی بسیاری از مقامات غربی مورد استقبال قرار گرفت و شب گذشته نیز نخست وزیر کانادا، با استقبال از اینکه ملاله یوسف زی به عنوان برنده جایزه صلح نوبل معرفی شده است، به او امتیاز شهروندی کانادا را اعطا کرد.
بسیاری از رسانه های پاکستان ضمن استقبال از تعلق گرفتن جایزه صلح نوبل به یک تبعه پاکستانی، در عین حال نظر افکار عمومی این کشور را مبنی بر اینکه در میان افراد مطرح و فعال در زمینه صلح و حقوق بشر در پاکستان، چرا کمیته صلح نوبل ملاله را برگزیده است، به طور گسترده انعکاس دادند.
اساق*1*272**1723 *1446
19/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]