تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حقّ فرزند بر پدر ، آن است كه نام خوب بر او بگذارد و او را خوب تربيت كند و قرآن به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831635997




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نظام اقتصاد آب کشور تاکنون ناکارآمد بوده است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۹ مهر ۱۳۹۳ (۱۱:۵۶ق.ظ)
مديرکل دفتر بررسي‌هاي اقتصادي و خصوصي‌سازي مديريت منابع آب ايران: نظام اقتصاد آب کشور تاکنون ناکارآمد بوده است مديرکل دفتر بررسي‌هاي اقتصادي و خصوصي‌سازي شرکت مديريت منابع آب ايران گفت: نظام اقتصاد آب کشور تاکنون ناکارآمد بوده و نتوانسته است هزينه‌ها و سرمايه‌گذاري‌هاي موردنياز خود را پوشش دهد.
به گزارش خبرگزاري موج، علي‌اکبر قبادي، با اشاره به ابلاغ سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي در حوزه وزارت نيرو، اظهار داشت: در اين سياست‌ها اصلاح نظام اقتصاد صنعت آب و برق در قالب بنگاه‌هاي اقتصادي به‌عنوان ضرورت‌هاي پياده‌سازي اقتصاد مقاومتي ديده شده و اين رويکرد سازنده‌اي براي آينده صنعت آب و برق است.
وي با بيان اينکه نظام تعرفه فقط هزينه تمام‌شده يا درآمد نيست، گفت: تعرفه‌هاي موجود در نظام آب کشور براي تامين مصارف شرب و صنعت و کشاورزي به‌دليل ناکارآمدي موثر و بازدارنده نبوده است؛ درحالي که بيشتر کشورها سياست‌هاي مديريت منابع آب خود را با نظام تعرفه تنظيم مي‌کنند به‌طوري که مصرف‌کننده وزن قيمت آب را در مصارف خود حس کند و درصورت داشتن نياز به آب بيشتر با فناوري‌هاي جديد مصرف خود را کنترل کند.
قبادي به فاصله زياد بين قيمت تمام‌شده و تعرفه‌هاي تکليفي اشاره کرد و ادامه داد: محدوديت‌هاي قانوني در آب‌بهاي زراعي يعني اختصاص يک درصد براي سنتي‌ها و دو درصد براي تلفيقي‌ها و سه درصد براي شبکه پيشرفته عملا رقمي نيست که بتواند هزينه‌ها را جواب‌گو باشد.
وي با تاکيد بر لزوم استفاده از تجربه‌هاي جهاني در زمينه آب و پساب، گفت: در قانون هدفمندي يارانه‌ها قيمت پساب طوري تعريف شده است که کمتر از قيمت آب باشد؛ درحالي که در کشورهاي اروپايي تعرفه آب شرب حدود 1.5 يورو است اما تعرفه‌هاي فاضلاب به‌دليل پرهزينه بودن فرآيند جمع‌آوري و دفع تا 9 يورو نيز قابل دريافت است و بسته به نوع خدمات از مشترک دريافت مي‌شود.
قبادي با اشاره به اهميت پساب حاصل از تصفيه فاضلاب براي جبران کمبودهاي منابع آب کشور، ادامه داد: در زمان حاضر، دو نگاه به مقوله پساب وجود دارد؛ برخي پساب را يک آب جديد به حساب مي‌آورند که اين آب به‌وسيله شرکت‌هاي آب منطقه‌اي يا آب و فاضلاب با تعرفه‌هاي موجود يا توافقي به فروش مي‌رسد. در اين نگاه سرمايه‌گذاران در بخش فاضلاب نيز بايد در اين طيف قرار بگيرند و با تعرفه‌هاي موجود قابل تخصيص است.
وي ادامه داد: نگاه ديگر پساب را بخشي از آب موجود در چرخه توليد و توزيع و مصرف مي‌دانند که آب جديدي نيست و بايد با توجه به شرايط خشک‌سالي و کم‌آبي به‌عنوان جايگزين بخشي از آب‌هاي سطحي و زيرزميني به اين چرخه بازگردد. اين نظريه با توجه به اينکه با افت شديد سطح آب در دشت‌ها و بحران آب مواجه هستيم، غالب است.
قبادي با بيان اينکه هم‌اکنون بيشتر از 60 درصد آب شرب شهرهاي کشور از منابع زيرزميني تامين مي‌شود، گفت: اين آب از دشت‌هاي ممنوعه استحصال مي‌شود که اين دشت‌ها به‌دليل افت شديد تراز آب، با کاهش کيفيت و حجم آب مواجه هستند.
وي ادامه داد: در گذشته فاضلاب شهرها با دفع در چاه‌هاي جذبي به طريق تصفيه طبيعي به اين سفره‌ها باز مي‌گشت اما با اجراي سامانه‌هاي جمع‌آوري و تصفيه فاضلاب، اين آب‌ها دوباره به زمين تزريق نمي‌شود و دشت‌ بخشي از منبع تغذيه خود را از دست مي‌دهد؛ درحالي که برداشت آب از دشت‌ها ادامه دارد.
قبادي با تاکيد بر اينکه در دشت‌هايي که با بحران آب روبه‌رو هستند، نبايد پساب به‌عنوان منبع آب جديد درنظر گرفته شود، گفت: اين پساب بايد جايگزين چاه‌هاي کشاورزي يا بخش صنعت شود تا با کاهش برداشت از منابع زيرزميني، اين منابع تقويت شوند و يا اينکه اين آب به روش‌هاي مناسبي به آبخوان‌ها تزريق شوند.
وي با بيان اينکه بر اساس سياست‌هاي وزارت نيرو در زمان حاضر از سرمايه‌گذاري‌هاي بخش غيردولتي در زمينه فاضلاب با خريد تضميني يا اريئه مجوز بهره‌برداري حمايت مي‌شود، يادآور شد: اگر اين کار انجام نشود، بيشتر دشت‌هاي ما با توجه به محدوديت بارش و برداشت‌‌هاي اضافه و همچنين عدم تغذيه مناسب آبخوان‌ها با بحران مواجه خواهند شد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن