تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن كم خوراك است و منافق پرخور.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816370564




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اقتصاد آب کشور ناکار آمده بوده/ دشت های کشور بحرانی می شود


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: اقتصاد آب کشور ناکار آمده بوده/ دشت های کشور بحرانی می شود


«نظام اقتصاد آب کشور تا کنون ناکارآمد بوده و نتوانسته است هزینه‌های مورد نیاز خود را پوشش دهد. در قانون هدفمندی یارانه‌ها قیمت پساب طوری تعریف شده است که کمتر از قیمت آب باشد.» «اگر این کار صورت نگیرد، بیشتر دشت‌های ما با بحران رو به رو خواهد شد.» به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، مدیرکل دفتر بررسی‌های اقتصادی و خصوصی‌سازی شرکت مدیریت منابع آب ایران، گفت: نظام اقتصاد آب کشور تا کنون ناکارآمد بوده و نتوانسته است هزینه‌ ها و سرمایه‌ گذاری‌ های مورد نیاز خود را پوشش دهد.
«قبادی»، با اشاره به ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در حوزه وزارت نیرو، گفت: در این سیاست‌ها، اصلاح نظام اقتصاد صنعت آب و برق در قالب بنگاه‌های اقتصادی به‌عنوان ضرورت‌های پیاده‌سازی اقتصاد مقاومتی دیده شده و این رویکرد سازنده‌ای برای آینده صنعت آب و برق است.
وی با بیان اینکه «نظام تعرفه، فقط هزینه تمام‌شده یا درآمد نیست»، گفت: تعرفه‌های موجود در نظام آب کشور برای تامین مصارف شرب و صنعت و کشاورزی به‌ علت ناکارآمدی موثر و بازدارنده نبوده است؛ درحالی که بیشتر کشورها، سیاست‌های مدیریت منابع آب خود را با نظام تعرفه تنظیم می‌کنند، به‌ طوری که مصرف‌کننده وزن قیمت آب را در مصارف خود حس کند و در صورت داشتن نیاز به آب بیشتر با فناوری‌ های جدید مصرف خود را کنترل کند.
قبادی، به فاصله زیاد میان قیمت تمام‌شده و تعرفه‌های تکلیفی اشاره کرد وگفت: محدودیت‌های قانونی در آب‌بهای زراعی یعنی اختصاص یک درصد برای سنتی‌ها و دو درصد برای تلفیقی‌ها و سه درصد برای شبکه پیشرفته عملا رقمی نیست که بتواند هزینه‌ها را جواب‌گو باشد.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از تجربه‌های جهانی در زمینه آب و پساب، گفت: در قانون هدفمندی یارانه‌ها قیمت پساب طوری تعریف شده است که کمتر از قیمت آب باشد؛ درحالی که در کشورهای اروپایی تعرفه آب شرب حدود 1.5 یورو است؛ اما تعرفه‌های فاضلاب به‌دلیل پرهزینه بودن فرآیند جمع‌آوری و دفع تا 9 یورو نیز قابل دریافت است و بسته به نوع خدمات از مشترک دریافت می‌شود.
قبادی، با اشاره به اهمیت پساب حاصل از تصفیه فاضلاب برای جبران کمبودهای منابع آب کشور، ادامه داد: در زمان حاضر، دو نگاه به مقوله پساب وجود دارد؛ برخی پساب را یک آب جدید به حساب می‌آورند که این آب به‌وسیله شرکت‌های آب منطقه‌ای یا آب و فاضلاب با تعرفه‌های موجود یا توافقی به فروش می‌رسد.
در این نگاه سرمایه‌گذاران در بخش فاضلاب نیز باید در این طیف قرار بگیرند و با تعرفه‌های موجود قابل تخصیص است.
وی تاکید کرد: نگاه دیگر، «پساب» را بخشی از آب موجود در چرخه تولید و توزیع و مصرف می‌ داند که آب جدیدی نیست و باید با توجه به شرایط خشک‌سالی و کم‌آبی به‌عنوان جایگزین بخشی از آب‌های سطحی و زیرزمینی به این چرخه بازگردد. این نظریه با توجه به اینکه با افت شدید سطح آب در دشت‌ها و بحران آب مواجه هستیم، غالب است.
قبادی، با بیان اینکه هم‌اکنون بیشتر از 60 درصد آب شرب شهرهای کشور از منابع زیرزمینی تامین می‌شود، گفت: این آب از دشت‌های ممنوعه استحصال می‌شود که این دشت‌ها به علت افت شدید تراز آب، با کاهش کیفیت و حجم آب رو به رو هستند.
وی تاکید کرد: در گذشته فاضلاب شهرها با دفع در چاه‌های جذبی به طریق تصفیه طبیعی به این سفره‌ها باز می‌گشت اما با اجرای سامانه‌های جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب، این آب‌ها دوباره به زمین تزریق نمی‌شود و دشت‌بخشی از منبع تغذیه خود را از دست می‌دهد؛ درحالی که برداشت آب از دشت‌ها ادامه دارد.
قبادی با تاکید بر اینکه در دشت‌هایی که با بحران آب روبه‌رو هستند، نباید پساب به‌عنوان منبع آب جدید درنظر گرفته شود، گفت: این پساب باید جایگزین چاه‌های کشاورزی یا بخش صنعت شود تا با کاهش برداشت از منابع زیرزمینی، این منابع تقویت شوند و یا اینکه این آب به روش‌های مناسبی به آبخوان‌ها تزریق شوند.
وی با بیان اینکه برابر سیاست‌های وزارت نیرو در زمان حاضر از سرمایه‌گذاری‌های بخش غیردولتی در زمینه فاضلاب با خرید تضمینی یا ارائه مجوز بهره‌برداری حمایت می‌شود، یادآور شد: اگر این کار صورت نگیرد، بیشتر دشت‌های ما با توجه به محدودیت بارش و برداشت‌‌های اضافه و همچنین عدم تغذیه مناسب آبخوان‌ها با بحران مواجه خواهند شد.


جمعه ۱۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن