تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه كارهاى خود را به خدا بسپارد همواره از آسايش و خير و بركت در زندگى برخوردار اس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827589912




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شکار کارتن خواب


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شکار کارتن خواب تهران- ایرنا- کارتن خواب به کسی اطلاق می شود که دو ویژگی اصلی دارد: ظاهرش کثیف و نامرتب است و شب را زیر آسمان شهر صبح می کند. این افراد همچون اشباح شب ظاهر می شوند و بسیاری از خیابان ها، کوچه ها و بوستان های جنوبی پایتخت را به دست می گیرند. هر چند در طول روز نیز می توان بین خیل جمعیت آنها را دید که بی هدف و گاهی در پی غذا یا ضایعات فاصله بین سطل های زباله شهر را قدم می زنند.


روزنامه «ابتکار» امروز -شنبه- در گزارشی به روند چگونگی اجرای طرح جمع آوری
«معتادهای پرخطر و بی خانمان ها» پرداخته و نوشته است: مهمترین مشکل بسیاری با این جماعت خراب کردن ظاهر شهر است، تعدادی هنگام رسیدن به انسانی که به نظر می رسد چیزی برای از دست دادن ندارد مضطرب می شوند. احتمالا چند نفر از کسانی که شب را زیر پل ها، فضاهای سبز و در مخروبه ها به صبح می رسانند خون سالمی دارند اما اغلب این قشر با اعتیاد، و بزهکاری هایی مانند خرید و فروش مواد درگیر هستند و آماری در دست نیست که چه تعدادشان در خیابان به دنیا آمده اند و چه تعداد روزی سرپناهی داشتند و در حال تجربه نهایت زوال هستند.
طبق باور عموم افراد به اصطلاح آواره با جرم و جنایت نیز رابطه دارند. به گفته وزیر کشور با اجرای طرح جمع اوری معتادان ولگرد سرقت های خرد 35 درصد کاهش پیدا کرده است. وزیر کشور از وجود 100 هزار معتاد خیابانی در کشور خبر می دهد و می گوید: براساس قانون وظیفه داریم این افراد را جمع آوری وبه مراکز ترک اعتیاد اجباری بفرستیم. این افراد باید سه ماه در این مرکز نگهداری شوندد.کارتن خوابی تنها در پایتخت رواج ندارد، سال جاری مسئول دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین در نشستی از اجرای جمع آوری معتاد های متجاهر خبر داد و گفت: براساس برنامه ریزی های انجام شده در راستای اجرای ماده 16، طرح جمع آوری معتادان متجاهر را براساس مصوبه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر اجرایی کردیم این طرح از یک مرداد ماه 1393 آغاز شده است که در مجموع 245 نفر جمع آوری شد که از این تعداد 210 نفر معتاد متجاهر شناخته شده و به کپ ها معرفی شدند تا نگهداری شوند.وی یادآورشد: همچنین برای تأمین مالی این طرح، جلسه ای با حضور معاون استاندار و شهرداران برگزار شد که در این جلسه مقرر شد شهرداری ها 10 درصد از بودجه فرهنگی خود را به این امر اختصاص دهند که به این منظور شهرداری قزوین برای پرداخت ماهیانه 200 میلیون ریال، شهرداری الوند 100 میلیون ریال و شهردارهای محمدیه، تاکستان، اقبالیه، بوئین زهرا و آبیک هر کدام 80 میلیون ریال متعهد شدند.
برای جمع آوری و اسکان آواره ها و کارتن خواب ها نهاد های مختلفی با هم همکاری می کنند. از استانداری و بهزیستی و سازمان مددکاری اجتماعی تا نیروی انتظامی. آنطور که تصاویر و عکس های این عملیات ها نشان می دهد جمع آوری ها گاهی همراه با خشونت است. تعدادی از کسانی که در تعریف کارتن خواب جا نمی شوند در این طرح ها به اشتباه گرفتار می شوند.در شروع این طرح نیز پروین احمدی نژاد گلایه کرد از اینکه معتاد ها را با کابل جمع اوری می کنند و انگیزه تیم جمع آوری کسب درآمد است. یکی از مددکاران اجتماعی از طرح شناسایی کارتن خواب ها خبر می دهد و می گوید:« چند وقتی هست ما به محل های پر خطر مانند مخروبه ها و ویرانه های محل تجمع افراد کارتن خواب، فروشندگان بی خانمان و به طور کل هر انسان بی جا و مکان می رویم و این افراد را جمع آوری می کنیم، اغلب با تعقیب و گریز آنها را می گیرم و گاهی هم به خاطر اینکه بعضی از این افراد مواد با خود دارند تمام تلاش خود را برای فرار انجام می دهند. این افراد را تحویل محل های مشخص شده می دهیم، برای هر دستگیر شده مبلغ مشخصی دریافت می کنیم هرچه آمار بیشتر باشد پول بیشتری به ما می رسد رفتار بعضی مددکاران با کارتن خواب ها و زنان و کودکان بی سرپناه گاهی به هیچ وجه شبیه مددکار نیست و نوعی شکار انسان در شب است. و جالب اینکه این افراد بعد از یک شبانه روز نگهداری و جمع آوری اطلاعات انها، آزاد می شوند و دوباره تبدیل به انسانی می شود که دستگیریش مبلغ مشخصی درآمد ایجاد خواهد کرد.»
در تهران با توجه به افزایش کارتن خواب ها و قانع نشدن آنها به پارک ها و خرابه های اماکنی مانند محلاتی اطراف ترمینال جنوب و حوالی دروازه غار تا میدان شوش، طرح جمع آوری این افراد تشدید شد. بخش فرهنگی شهرداری و نیروی انتظامی و بهزیستی از طرح های مختلفی درباره ساماندهی به وضعیت کارتن خواب ها گزارش دادند و طرح انتقال این افراد به چند مکان تازه به نام ( گرم خانه ) آغاز شد تا علاوه بر پاک سازی ظاهر شهر، از مرگ و میر این افراد بر اثر سرما و گرسنگی جلوگیری شود. حتی از تلاش برای بازگرداندن این افراد به جامعه با کمک به ترک اعتیاد و کمک برای اشتغال صحبت به میان آمد. چندی پیش، علیرضا محجوب عضو کمیسیون اجتماعی مجلس از وجود کارتن خواب ها در سطح شهر انتقاد کرد وگفت: متاسفانه سال های زیادی است که این معضل کلان شهر تهران را آزار می دهد و باید اقداماتی صورت گیرد تا این مشکل رفع شود. حسین طلا نماینده مردم تهران، با یادآوری فرآیند چند مرحله ای ورود معتادان به گرمخانه ها، می گوید: روال معمول مبتنی بر آن است که اگر فرد معتادی بعد از چندبار ترک دوباره به سمت اعتیاد گرایش پیدا کند باید زندان برود که در اغلب موارد این امکان پذیر نیست زیرا امروزه در زندان های کشور جای خالی وجود ندارد و به همین سبب بازپروری معتادان متجاهر خیابانی که بر اساس قانون بازداشت شده اند به سمت مراکز کمپ فرستاده می شوند.از سویی دیگر معتادانی که دارای بیماری ایدز و هپاتیت هستند نیز باید برای درمان به بیمارستان ها ارجاع داده شوند و معتادانی که برای بار اول یا دوم به سمت اعتیاد گرایش پیدا کرده اند باید برای ترک اعتیاد جذب کمپ ها شوند.وی درباره حضور بی خانمان ها و معتادان در گرمخانه ها، توضیح داد: بر این اساس مازاد معتادانی که فرآیند مربوطه برای ترک را طی کرده اند جذب گرمخانه ها می شوند که متاسفانه گاهی بیش از حد ظرفیت، شاهد وجود افراد در گرمخانه ها هستیم به گونه ای که اگر گرمخانه مشیریه 300 الی 400 نفر ظرفیت داشته باشد در زمستان این تعداد به 1200 نفر هم می رسد.طلا با بیان اینکه در گرمخانه ها اقداماتی اعم از آموزش مهارت کار به افراد صورت می گیرد، افزود: استحمام، غذای گرم یا انجام ورزش از جمله خدماتی است که از سوی گرمخانه ها ارایه می شود اما به دلیل حجم بالایی از حضور افراد در این گرمخانه ها موجی از نارضایتی بین ساکنان مناطق ایجاد شده است.وی با تاکید بر اینکه تعداد گرمخانه ها کافی نیست، گفت: قرار بود علاوه بر آنکه تعداد این مراکز افزایش یابد حجم ورودی به گرمخانه ها نیز کنترل و از ورود معتادان نیز جلوگیری شود، حال قرار است مجمع نمایندگان تهران این موضوع را پیگیری کند. مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران با بیان اینکه استانداری تهران که در زمینه جمع آوری کارتن خواب ها مشارکت دارد، می گوید: برای این موضوع جلسه ای برگزار شده است تا با ساماندهی بیشتری که انجام می شود، شهرداری بحث تامین غذا، بهزیستی موضوع مشکلات اجتماعی و اشتغال و وزارت بهداشت نیز برای موضوع سلامت افراد اسکان داده شده، پیگیری های لازم را انجام دهند. استانداری نیز به عنوان نهاد ناظر بر انجام درست این اقدامات نظارت خواهد داشت.
گرم خانه را می توان معادل نوانخانه دانست جایی که شهروندان بی خانمان و بی سرپناه را بتوان با حداقل ها زنده نگه داشت یا مسافر های فقیری که توانایی کرایه کردن اتاق را ندارند در آن جا داد. اما از گرم خانه برای نگه دارین معتادین به اصطلاح متجاهر یا همان معتادان پرخطر نیز استفاده می شود.هم دانشجو یا کارگر بی جا و مکان پذیرش می شود و هم کارتن خواب هایی که به اصطلاح توسط ون ها جمع آوری و اغلب به زور به این مکان ها انتقال داده می شوند.البته در ماه های سرد قضیه فرق می کند و تعداد بیشتری از بی خانمان ها ترجیح می دهند شب را با یک وعده غذا در جای گرم سر کنند. معاون خدمات اجتماعی شهرداری تهران می گوید: ما به ناچار مجبوریم معتادان پرخطر را در کنار سایر آسیب دیدگان نگهداری کنیم چرا که رها کردن این افراد در سطح شهر سلامت شهروندان را تهدید و مشکلات زیادی برای سایرین ایجاد می کند. معرفترین این گرمخانه ها گرمخانه خاوارن است. گرم خانه خاوران یک سرپناه نیمه وقت و شبانه برای افراد بی خانمان و کارتن خواب هاست که در آن افراد می توانند از خدمات اولیه ای همچون شام، خدمات بهداشتی و درمانی استفاده کنند.این گرمخانه تابستان گذشته مدتی نیز تعطیل شد و رها شدن دوباره افراد به اصطلاح پرخطر در خیابانهای اطراف این منطقه اعتراض ساکنان را به دنبال داشت و بلافاصله بسته شدن این مکان تکذیب شد.در حال حاضر گرم خانه های تهران حدود 6000 نفر ظرفیت دارند که در فصل سرما این ظرفیت برای جادادن تعداد بیشتری از افراد بی سرپناه ظرفیت خود را بالاتر می برند.
رضا بتو، قائم مقام سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران از وجود بیماری های عفونی و مسری مانند سل، ایدز و هپاتیت بین ساکنان گرمخانه های تهران خبر می دهد. وی بتو در گفت و گو با ایسنا، درباره هزینه سرانه افرادی که شب ها در گرمخانه ها می مانند، گفت: شهرداری برای این افراد طی روز و شب 5 هزار تومان هزینه می کند که البته این رقم جدای از هزینه های عمرانی و نگهداری مجموعه است که بر عهده شهرداری تهران است. بتو در بخش دیگری از این گفت و گو درباره بیماری های شایع بین مراجعان به گرمخانه ها، گفت: غالب مددجویان تنها یک بیماری ندارند و معمولا از یکی از بیماری های عفونی و مسری مانند سل، HIV+، هپاتیت و زخم ها و بیماری های پوستی رنج می برند. البته در بین آنها افرادی هم حضور دارند که سالم هستند و خودمراقبتی می کنند. قائم مقام سازمان رفاه شهرداری در پاسخ به اینکه آیا مددجویان بیمار، شناسایی و دسته بندی می شوند، گفت: در حال حاضر برنامه ای برای تشخیص و شناسایی بیماران مبتلا به HIV+ یا هپاتیت نداریم چرا که این موضع در ابتدای امر حساسیت زیادی را بین خود این افراد ایجاد می کند و واکنش هایی در پی دارد. ضمن اینکه تکلیف قانونی در این زمینه نداریم و این کار را اخلاقی نمی دانیم. این مقام مسئول ادامه داد: در سامانسرای لویزان تهران که زنان در آن حضور دارند، هم زن باردار حضور دارد و هم زن مبتلا به ایدز، هرچند تعداد آنها زیاد نیست اما تفکیکی صورت نمی گیرد و معمولا مددکارها از لا به لای صحبت ها و مشاوره های این افراد از بیماری و حتی رفتارهای آسیب زای این زنان و آگاه می شوند. وی درخصوص درمان این بیماران، گفت: هر سال مبالغ هنگفتی را در سامان سراها و مددسراها برای درمان این بیماران هزینه می کنیم. قاضی دادگاه برای افراد بی خانمانی که بعضا دچار بیماری هستند، رای درمان صادر می کند و شهرداری تهران نیز با وجود اینکه در این زمینه تکلیف قانونی ندارد، پیگیر درمان این افراد است. بتو در پاسخ به اینکه آیا بیمارستان ها در این زمینه با شهرداری همکاری می کنند، گفت: تنها بیمارستانی که با ما همکاری می کند، بیمارستان امام حسین (ع) است و سایر بیمارستان از این همکاری سرباز می زنند و این موضوع مشکلات زیادی را ایجاد کرده است. یکی از مهمترین مشکلات انتقال این بیماران از گرمخانه های نقاط مختلف شهر مانند اسلامشهر، لویزان، خاوران و بهمن به بیمارستان امام حسین (ع) است.
اول**1368**


19/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن