تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس براى خدا دانش بياموزد و به آن عمل كند و به ديگران آموزش دهد، در ملكوت آسمانها ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843803237




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سمینار پویایی جمعیت کشورهای اسلامی در دانشگاه یزد برگزار شد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سمینار پویایی جمعیت کشورهای اسلامی در دانشگاه یزد برگزار شد یزد - ایرنا - سمینار پویایی جمعیت کشورهای اسلامی با حضور شماری از کارشناسان و صاحب نظران خارجی و داخلی در دانشگاه یزد برگزار شد.


به گزارش روزشنبه روابط عمومی دانشگاه یزد، هدف از برگزاری این سمینار ارائه نتایج تحقیقات پیرامون تحولات جمعیتی در کشورهای اسلامی عنوان شد.
"هانس گروث" پژوهشگر سوییسی و رییس برد تخصصی اندیشکده جمعیت سالخوردگی جهان در این سمینار از یافته های کتاب " پویایی جمعیت در کشورهای مسلمان" توضیحاتی ارائه کرد.
به گفته وی این کتاب، نتیجه سمیناری است که سال 2010 میلادی در سوییس برگزار شد و در سال 2012 به چاپ رسید.
وی یادآور شد: در این کتاب در خصوص تحولات جمعیتی هشت کشور اسلامی و همچنین موضوعات مهمی چون باروری،زنان، جوانان،بازار کار،پنجره جمعیتی و بسترهای سیاسی که در این کشورها که باعث تغییرات جمعیتی می شود بحث شد.
این محقق اروپایی با اشاره به افزایش جمعیت در جهان در قرن بیست و یکم گفت: جمعیت دنیا در حال حاضر 7 و 2 دهم میلیارد نفر است که هرساله در حال افزایش است و این پدیده بیشتر در کشور های در حال توسعه مخصوصا قاره آفریقا در قرن جاری اتفاق افتاده است.
گروث، افزایش جمعیت را ناشی از بهبود وضعیت زندگی، کاهش مرگ و میر کودکان و امید به زندگی دانست و مجموعه این تغییرات را عامل تحولات بزرگ در ساختار جمعیتی در کشورهای مختلف عنوان کرد.
وی تحولات جمعیت در آینده را غیرقابل پیش بینی بیان کرد و جمعیت در سال 2050 میلادی را 10 میلیارد نفر پیش بینی کرد.
وی در ادامه افزود: این تغییرات در جمعیت پیامدهایی را به همراه دارد که باید به آن توجه شود به خصوص فرصت هایی که برای کشورها ایجاد می شود مانند فرصت های شغلی که باید برنامه ریزی درستی صورت گیرد.
گروث در ادامه در خصوص وضعیت کشورهای اسلامی گفت: جمعیت مسلمانان یک چهارم جمعیت دنیا را تشکیل می دهند که معادل یک و شش دهم میلیارد نفر هستند که یک و سه دهم جمعیت مسلمانان در کشورهایی که بیش از نیمی از افراد مسلمان هستند زندگی می کنند و بقیه در کشورهای اروپایی و یا زیر 50 درصد جمعیت مسلمان هستند.
وی عامل اصلی تغییرات جمعیتی را تحولات باروری به خصوص کاهش باروری در کشورهای اسلامی عنوان کرد و افزود: افزایش تحصیل دختران و زنان از عوامل اصلی و اساسی این کاهش بوده است.
وی در خصوص سالخوردگی جمعیت نیز افزود: با توجه به بهبود وضعیت بهداشتی امید زندگی افزایش یافته است، سوییس از کشورهایی است که بیشترین درصد افراد سالخورده را داراست.
وی ادامه داد: یکی از موضوعات مورد بحث در سوییس این است که بهره وری اقتصادی را همزمان با افزایش درصد سالمندان بتوانیم حفظ کنیم، کشورهای اسلامی در این مسیر قرار دارند و بحث چالش سالخوردگی یکی از بحثهایی که این کشورها باید داشته باشند.
این پژوهشگر سوییسی یافته های اصلی کتاب مذکور را بحث جنسیت بیان کرد و افزود: جنسیت یکی از عوامل اساسی روندهای جمعیتی است و اسلام و جمعیت یکی از عوامل تغییرات جمعیتی است.
نکته دیگری که وی بیان کرد :در خصوص پنجره جمعیتی است که در آینده رفاه و ثروت کشورها نقش اساسی دارد.
وی یادآور شد: به خصوص زمانی که پنجره جمعیتی به خوبی مورد استفاده قرار گیرد که پیش نیاز استفاده درست از پنجره جمعیتی کشورهای اسلامی توجه اساسی به افزایش تحصیل و ایجاد شغل است و بستری برای سرمایه گذاری دولتهاست و باید شرایط شفافی ایجاد کنند تا سرمایه گذاران موفق شوند.
وی گفت: با توجه به وضعیت تکنولوژی سریع تغییرات دائما اتفاق می افتد که بایستی به درستی تغییرات را مدیریت کرد.
و ی تاکید کرد: ما باید پنج قدم اصلی را برداریم، آگاهی داشتن نسبت به شرایط موجود، علت یابی عوامل تغییرات جمعیتی، اعتماد به همدیگر، تعامل و کنش متقابل و سازماندهی در کارها.
همچنین در ادامه "محمدجلال عباسی شوازی" رییس موسسه مطالعات و مدیریت جامع و تخصصی جمعیت ایران در ارتباط با تحولات جمعیتی که سالهای اخیر در کشورهای اسلامی اتفاق افتاد، توضیحاتی داد.
وی گفت: حدود یک میلیارد و 600نفر مسلمان در دنیا زندگی می کنند که عمدتا در آفریقا و کشورهای خاور میانه ساکن هستند.
وی افزود: تعداد این کشورها به 57 مورد می رسد که نیمی از جمعیت مسلمانان در این کشورها زندگی می کنند که اسلام به عنوان یکی از ادیان مهم نقش قابل توجهی در جمعیت دنیا دارد.
به گفته وی جمعیت کشور های اسلامی در طول قرنهای گذشته و دهه های اخیر تحولات قابل توجهی داشت که یک گوناگونی بین کشورهای اسلامی وجود دارد و به لحاظ جمعیت شناسی در سطوح مختلفی قرار دارند.
عباسی شوازی اضافه کرد: این تفاوتها نشان دهنده این است که یک سیاست واحد نمی تواند برای کشورها مفید باشد و باید سیاست های متفاوتی داشته باشند.
عباسی شوازی در ادامه در باره تحقیق تحولات جمعیتی ایران که همراه با "میمنت حسینی" انجام دادند، وضعیت جمعیتی جدید در خصوص سیاستهایی جمعیتی که در سال جاری ابلاغ شد توضیحاتی ارائه کردند.
وی تحولات جمعیتی، اقتصادی و اجتماعی را در سالهای اخیر زیاد دانست و تصریح کرد :تحولات جمعیتی در سالهای اخیر پیامدهایی را به دنبال داشته است که نیاز به شناخت بیشتر دارد.
وی تصریح کرد: فعالیت هایی که در این خصوص انجام شده است در سال 1381هجری شمسی اولین پروژه علمی در استان یزد شروع شد، نگاه این بود که تحولاتی که در جمعیت اتفاق افتاده است نیازمند یک بازنگری در خصوص سیاست های جمعیتی است.
وی در خصوص سیاست های کلی ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری گفت: این سیاستها دیدگاه توسعه محور دارد و علاوه بر کمیت جمعیت به بحث کیفیت آن نیز توجه دارد.
وی ادامه داد: در بندهای این سیاستها به افزایش باروری به سطح جانشینی، ازدواج، بهداشت باروری، تشکیل خانواده و تقویت بنیان خانواده، ترغیب و تشویق فرهنگ ایرانی اسلامی، افزایش امید زندگی تاکید شد.
وی در ادامه ایجاد جامعه دوستدار سالمند، استفاده از افراد در سنین کار، آمایش سرزمین، مدیریت مهاجرت به داخل و خارج و استفاده از توانایی ایرانیان خارج از کشور برای سرمایه گذاری در ایران و تقویت فرهنگ و هویت ایرانی و وحدت بین جامعه و ارزیابی تحولات جمعیتی را مورد اشاره قرار داد.
استاد دانشگاه تهران تاکیدکرد: باید باتوجه به ساختار سنی جمعیت برنامه ریزی داشته باشیم .
عباسی شوازی ساختار سنی کشور را در تاریخ تحولات جمعیتی بی نظیر دانست و افزود: باید این سطح ساختار مورد توجه و استفاده قرار گیرد.
وی که تحقیقات متعددی در زمینه تحولات جمعیتی ایران داشته است آینده جمعیت کشور را یک جمعیت سالخورده باسواد عنوان کرد که هنوز امید به زندگی دارند.
وی افزود: اکثر افراد در آینده باسواد هستند که فرصتی ایجاد کرد که به فرصت طلایی و پنجره جمعیتی معروف است به دلیل اینکه جمعیت در سن کار افزایش می یابد و تعداد مصرف کننده کمتر می شود و اگر شرایط کاری برای افراد ایجاد شود امکان تولید، بهره وری، ذخیره و سرمایه گذاری بیشتر می شود.
وی تاکید کرد: پیام این ساختار سنی این است که از فرصت طلایی استفاده کنیم و ایجاد شغل و امنیت شغلی داشته باشیم و نکته مهم اینکه رابطه بین آموزش و نیازهای شغلی را درک کنیم و همچنین رشته هایی متناسب با نیاز جامعه ایجاد و تقویت کنیم.
وی ارائه خدمات بهداشتی برای افراد سالخورده، افزایش امید زندگی، تغییر خدمات اجتماعی و بیمه برای این افراد، ایجاد سیستمهای پاسخگوی نیاز سالمندی را نیز برشمرد.
وی گفت: تغییر سیستم و سن بازنشستگی توجه به ساختار سنی جوانان و ایجاد شرایط مناسب و با نشاط برای آنها باعث می شود سیاست ها را متناسب با بستر اجتماعی اجرا کنیم.
دکتر عباسی در بخشی از سخنانش تصریح کرد: ما باید نگرش واقع بینانه نسبت به سیاستهای جمعیتی در کشور داشته باشیم سیاستها در کوتاه مدت ممکن است موفقیت کمی داشته باشد.
وی بیان کرد: رسیدن به اهداف سیاستهای جمعیتی در مدت زمان کم غیرقابل انتظار است این سیاستها پیچیده هستند و یک سیاست نمی تواند برای حل مسائل جمعیتی مورد استفاده قرار گیرد.
به گفته وی باید یک مدت زمان مشخص برای اجرای سیاست های جمعیتی در نظر بگیریم که پایدار باشد و نهایتا این سیاست ها مورد ارزیابی واقع شود و اگر یک سیاست موفق نبود سیاست دیگری ابلاغ کنیم و از اقدامات شتابزده بپرهیزیم.
در ادامه سمینار مذکور " میمنت حسینی چاوشی" محقق ایرانی تبار در دانشگاه ملی استرالیا هم گفت: باروری در اکثر نقاط دنیا کاهش یافته است و یک همگرایی در تمام دنیا وجود داشته است. وی افزود:باروری در ایران در دهه 60 به بالاترین سطح و در دهه 90 به پایین ترین سطح خود رسید و در سال های اخیر هنوز به نقطه بحرانی نرسیده و در سطح 2 در نوسان بوده است.
وی به تاخیر افتادن ازدواج در کشوهای در حال توسعه مانند ایران و کشورهای توسعه یافته، ناامنی اقتصادی توام با بیکاری، بحث زنان و شاغل بودن آنها و فرزندآوری درکنار کارکردن، مسائل مدرنیسم و بستر های مختلف فرهنگی، اقتصادی و جمعیتی را از دلایل تحولات باروری عنوان کرد.
وی به سیاستهای جمعیتی بعد از انقلاب ایران اشاره کرد که نگرش حاکم این بود که جمعیت بعد از پیروزی انقلاب باید اضافه شود و بعد از آن، این نگرش عوض شد و سیاست کنترل موالید پیش گرفته شد و در دهه 90 بسیج عمومی کاهش باروری را داشته ایم.
به گفته حسینی در پنج سال اخیر بحث افزایش باروری مطرح شده است و جلساتی با حضور سیاستگذاران و اساتید فن برگزارشد تا تغییرات سیاست های جمعیتی به درستی شناخته و اجرا شود و در اردیبهشت سال جاری این سیاست ها در 14بند از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه باروری در تمام کشور در سالهای اخیر کاهش داشته، ادامه داد: برنامه ریزی برای افزایش باروری باید به صورت همگانی اجرا شود و سیاست های درستی باید اعمال کنیم تا باروری در کشور به تعادل برسد.
وی تاکید کرد: در کنار سیاست های افزایش باروری باید برنامه ها و سیاست هایی نظیر تسهیل در ازدواج، سیاست های حمایتی با تحصیل و شاغل بودن بانوان و بهداشت باروری و سلامت بانوان و الگوی فرزندآوری و کاهش یافتن هزینه آموزش نیز وجود داشته باشد.ک1
2047/


19/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن