تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):چه آسان است مرگى كه در راه رسيدن به عزّت و احياى حق باشد، مرگ عزتمندانه جز زندگى جاو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851207648




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گفت وگوهای دینی، منوط به خواست و رفتار سعودی هاست بخش اجتماعی الف، 17 مهر 93


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گفت وگوهای دینی، منوط به خواست و رفتار سعودی هاست بخش اجتماعی الف، 17 مهر 93 تهران - ایرنا - محمدرضا باقری چهره شناخته شده ای در میان دیپلمات های ایرانی است که از بهمن 88 تاکنون عهده دار مسوولیت بین الملل بعثه مقام معظم رهبری است. او متولد 1331 است و از سال 61 در وزارت امور خارجه فعالیت کرده؛ سفارت ایران در ترکیه، لیبی و سوریه و معاونت عربی-آفریقایی وزارت خارجه از جمله سوابق اوست.


وی از خاطره خود درباره دعای کمیل مدینه می گوید؛ هنگامی که وزیر کشور فعلی عربستان آقای امیرمحمد بن نایف آن را می شنود و می گوید که تصور ما این بود که در این مراسم شما حرف های سیاسی می زنید، اما بعد از خواندن دعای کمیل، متوجه مضامین عمیق توحیدی آن شدیم و «و من شخصا عاشق این دعا شده ام». سایت الف با باقری درباره دیپلماسی حج و فعالیت های معاونت بین الملل در دفترش در دارهادی مکه مکرمه، گفت وگویی را انجام داده است که در زیر آمده است:
در سال های اخیر از لفظ دیپلماسی حج به کرات استفاده می شود؛ اساسا دیپلماسی حج چیست و در پرتو آنچه اقداماتی انجام می شود؟
همه دولت های جمهوری اسلامی در تمامی سال های پس از انقلاب اسلامی، اصل داشتن روابط خوب با همسایگان را دردستور کار خود داشته اند. یکی از همسایگان بزرگ ما کشور عربستان است که اگر چه از نظر مسائل تاریخی یا مذهبی دچار اختلافاتی با آن هستیم. تحولات روز هم به این مسائل دامن زده، نظیر حمایت عربستان ازعراق در جنگ تحمیلی یا قضایای سوریه و عراق که دیدگاه های طرفین نه تنها متفاوت، بلکه متضاد است و تقریبا با هیچ کشور دیگری این گونه مسائل وجود ندارد. از طرف دیگر حج یک فریضه مهمی است که نظام موظف است زمینه برگزاری مناسب آن را فراهم بیاورند و هنگامی که روابط دوجانبه سرد و بافاصله است، این کار با دشواری مواجه می شود. این جاست که در حج سیاست گذاری، برنامه ریزی و اجرا کنیم، و آن را دیپلماسی حج می نامیم.
این ایده ابتکاری جمهوری اسلامی است؟
این ابتکار ماست و معتقدیم که دیپلماسی حج باید بتواند اعمال سیاسی-عبادی زائران را تسهیل، اصول نظام را در حد توان اجرا وشان و منزلت زائر ایرانی را حفظ کند و البته که کار سخت و پُرمشقتی است. این دپیلماسی حج، نه تنها باید مانع دیپلماسی رسمی کشور نشود، بلکه باید ممد و همراه آن باشد.
یعنی در پرتو و ذیل آن قرار بگیرد؟
هماهنگ با آن عمل کند و نباید باعث سردترشدن روابط دو کشور شود. ما معتقدیم کارهایی انجام داده ایم که مددکار روابط دو کشور هست. بخشی از این دیپلماسی به روابطی که با مقامات سعودی وجود دارد، برمی گردد و در اینباره با وزارت کشور و وزارت خانه هایی نظیر حج یا بهداشت در ارتباط هستیم. و همه ساله مذاکراتی با وزارت حج صورت گرفته و توافق نامه ای را درباره وضعیت حج با آن ها به امضا می رسانیم.
با وزارت خارجه چطور؟
ارتباطات با وزارت امور خارجه از طریق سفارت و سرکنسول گری برقرار می شود.
در مورد تعداد دعای کمیل هم توافق می شود؟
حدود آن مشخص است، دو مورد در مدینه قبل و دو مورد در مدینه بعد. البته در برخی موارد طرف سعودی محدودیت هایی قائل می شوند، مثل این که اجتماعات دیگری برگزار نشود یا خارجی ها به بعثه رفت و آمد نکنند. به برخی از این موارد ما جواب داده ایم، مثل این که چون رهبر ما علاوه بر مقام رهبری، مرجع تقلید بسیاری از شیعیان در سراسر دنیا هستند و آن ها برای پاسخ به سوالات شرعیشان به بعثه مراجعه می کنند.
همه این ها به همان جلسه اسفندماه برمی گردد؟
تقریبا. درباره فعالیت های فرهنگی و اجرایی به یک چارچوب می رسیم. نکته دیگر آن که هم سعودی ها و هم ما مایل هستیم که حج با شکوه و آرام برگزار شود. پس باید برای تحقق اصول نظام و هم حج گزاری این حجم وسیع از حجاج، مشکلی به وجود نیاید. علاوه بر این ها ما با بعثه های کشورهای مختلف نیز ارتباط داریم.
این ارتباطات قبل از موسم حج برقرار می شود یا در حین آن؟
هم قبل و هم حین حج. پیش از سفر به مناسبت اعیاد قربان و فطر، نماینده ولی فقیه پیام های تبریکی را به وزرای حجاج یا بالا ترین مسوول حج در کشورهای مختلف ارسال می کند یا بنده نیز برای سفرای کشورهای اسلامی به مناسبت این دو عید، پیام تبریک می فرستیم. یا برخی مسوولان حج کشورهای مختلف به ایران دعوت می شوند یا ما به آن جا سفر می کنیم. سال گذشته بیش از سی مورد ملاقات های رسمی متعددی در مکه و مدینه با بعثه کشورهای مختلف برگزار شد.
روابط سیاسیِ رسمیمان روی ارتباطات مرتبط با حج موثر است؟
قطعا دارای تاثیرگذاری بالایی است. تلاش ما این است که مسائل سیاسی بین ایران و کشور ها را از موضوع حج جدا کنیم، بدین معنا که الان سودانی ها، محدودیت های برای کاررایزنی فرهنگی ایران به وجود آورده اند، ولی ما به این موضوع کاری نداریم و رابطمان را با بعثه سودان برقرار نگه داشته ایم. یا ممکن است در شرایطی روابط ما با یک کشور اسلامی قطع باشد، مانند سنگال. ولی مشاور رئیس جمهور سنگال به دیدار سرپرست حجاج ایرانی آمد.
در همان دوره قطع روابط؟
بله و خوشحالم که بگویم بعثه مقام معظم رهبری توانست در برقراری روابط مجدد ایران و سنگال نقش جدی ایفا کند و با نکاتی که از سوی ما بیان شد، مشاور رئیس جمهور سنگال تلاش کرد و روابط مجددا احیا شد. این به معنای کمک دیپلماسی حج به دیپلماسی رسمی است.
سوال بنده مشخصا این است که وقتی معاون وزیر خارجه ایران، یک ماه قبل از موسم تمتع به عربستان می آید، آیا موضوعات مرتبط با حج هم در دستور مذاکرات او هست یا نه؟
اتفاقا آقای امیرعبداللهیان در همین سفر اخیر برخی مواردی را که مدنظر ما بود، مطرح کرده است. و البته پیشنهاد مشخص ما به وزارت امور خارجه آن است که در صورت انجام شدن سفر دکتر ظریف به ریاض، یک کمیته ویژه حج هم تشکیل شود. ارتباط نزدیکی میان بعثه و وزارت امور خارجه ایران وجود دارد.
این جمله ای که از طرف ما گفته می شود که تدابیر ما جداکردن مساله حج از روابط سیاسی است، آیا مورد قبول طرف مقابل هم هست؟
وقتی این را می گوییم، آن ها آن را تایید می کنند، اما میزان عمل کردن بدان، بحث دیگری است. مثلا آن ها همیشه می گویند که ما خادم زائران هستیم و ملیت آن ها برای ما تفاوتی نمی کند، هرچند در مورد ساعت و نحوه بازدید بانوان ایرانی از روضه منوره یا نوع رفتارهای صورت گرفته در بقیع، شاهد نوعی از تبعیض هستیم. البته آن ها مایل هستند که حج بدون هرگونه مشکلی تمام شود و ما هم در این ایده با آن ها مشترکیم.
غیر از برقراری رابطه با دیگر بعثه ها، معاونت بین الملل چه اقداماتی را انجام می دهد؟
یکی از موضوعات مهم، برگزاری همایش های بین المللی است؛ دو همایش منزلت زن و اهل بیت (علیه السلام) در مدینه برگزار شد و سه همایش در مکه مکرمه که شامل ایرانیان خارج از کشور، قدس و تقریب مذاهب است. برخی نشست های جنبی هم برگزار می شود که نخبگانی از کشورهای مختلف حاضر شده، در موضوعی مشخص بحث کرده و معمولا بیانیه ای هم صادر می کنند.
میهمانان این نشست ها از قبل دعوت می شوند یا در حین موسم؟
بیشتر در حین برگزاری موسم دعوت می شوند، چون بسیاری از افرادی که قبل از موم اعلام آمادگی می کنند، شاید نتوانند در حج حاضر شوند، این دعوت ها معمولا در همین جا انجام می شود.
کارکردهای همایش ایرانیان چیست؟
بسیاری از ایرانی های مقیم خارج از کشور سال ها در ایران نبوده اند و الان که به حج مشرف شده اندبه شدت علاقه مند هستند که روابط معنوی خود را با کشور خودشان گسترش دهند؛ به دلیل حضور سفیر و سرکنسول ایران در عربستان، می توانند پیگیری هایی درباره وضعیت کنسولی خود انجام دهند؛ برخی هاشان سوالاتی درباره وضعیت کشور دارند یا روابط تجاریشان محدودشده و خلاصه این همایش می تواند موجب افزایش همبستگی ایرانی های خارج کشور شود. یکی دیگر از اقدامات ما، در زمینه اکتب و جزوات متناسب برای آن هاست و روی کرد کلی حرکت به سمت کتاب های دیجیتالی است و در این زمینه نرم افزارهای خوبی در دو ساله اخیر تولید شده است.
در اولین سخنرانی حج 93 در مدینه، نماینده ولی فقیه به موضوع انجام گفت وگوهای رسمی با علمای کشور عربستان اشاره کرد؛ چه گام عملی ای در این زمینه برداشته شده است؟
این موضوع متوقف به خواست و رفتار سعودی هاست؛ این موضع همیشگی ما بوده. استدلال اساسی این است که مسائل اعتقادی میان ایران و عربستان سه گونه است: یکی آن مواردی که اتهامی است، نظیر تفاوت قرآن شیعیان با اهل سنت که از اساس دروغ بوده و قابل اثبات است؛ یک دسته موارد توافقی است نظیر خلاف بودن برخی رفتارهای عوامانه مانند برداشتن خاک از بقیع که اختلافی در این باره وجود ندارد؛ و سومی مسائل فقهی که جای بحث آن ها در بقیع یا روزنامه ها نیست و باید گفت وگوی عالمانه درباره شان انجام شود. ما واقعا برای این گفت وگو ها آمادگی داریم و قصدمان مناظره کردن نیست، بلکه می خواهیم این نکته را تبیین کنیم که نظام سلطه نه با شیعه خوب است و نه با سنی و ما باید دربرابر استکبار جهانی با هم وحدت داشته باشیم.
اول ** 1521


19/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن