واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: فايننشال تايمز:
ترکيه و آمريکا بر سر سوريه به بن بست رسيده اند
فایننشال تایمز نوشت : در حالی که سرنوشت شهر مرزی مهم کوبانی در سوریه نامشخص است ، آمریکا و ترکیه در حال ورود به درگیری دیپلماتیک بر سر داعش در سوریه هستند.
به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، روزنامه فایننشال تایمز چاپ انگلیس در تحلیلی به قلم دانیل بامبی نوشت : واشنگتن از حمایت فعالانه کشورهایی دور مانند بلژیک و استرالیا برخودار است اما ترکیه دومین ارتش بزرگ ناتو از واشنگتن حمایت نمی کند.
ترکیه تانک های زیادی را در مرز سوریه مستقر کرده است و نیروهای ترکیه نظاره گر داعش در چند صد متری هستند.
دولت نا امید باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا برای عملیات فوری ترکیه بر ضد داعش فشار می آورد . این در حالی است که آنکارا برای شرکت در ائتلاف تحت رهبری واشنگتن به آمریکا برای اقدام نظامی علیه رژیم سوریه فشار می آورد.
ترکیه خواسته های دیرینه ایجاد منطقه پرواز ممنوع در آسمان سوریه و مکان های امن در مرز را به عنوان شرایط افزایش مشارکت خود مطرح می کند.
آمریکا با بی علاقگی به این درخواست ها پاسخ داده است. آنکارا و واشنگتن قبلا نیز در مورد سوریه دچار اختلاف شده بودند.
هیلاری کلینتون وزیر خارجه وقت آمریکا و احمد داوداوغلو وزیر امور خارجه قبلی ترکیه و نخست وزیر فعلی این کشور بهار سال 2012برای رسیدن به موضعی مشترک در جنگ خونین سوریه که تنها حدود یک سال از آغاز آن می گذشت دیدار کردند اما موفق نشدند.
هر طرف به نظر می رسید انتظار دارد دیگری از قدرت منحصر به فرد خود استفاده کند.
ایالات متحده به عنوان تنها ابرقدرت جهان و ترکیه به عنوان وزنه سنگین منطقه ای که نهصد کیلومتر با سوریه مرز دارد.
اما در حال حاضر این بن بست موجب شده است آنکارا به طور فزاینده ای در سطح بین المللی و داخلی منزوی به نظر برسد. اقلیت کرد ترکیه نیز از امتناع این کشور از اقدام علیه داعش خشمگین شده است.
دولت ترکیه دو نگرانی اساسی در مورد روش رهبری ایالات متحده دارد. ترکیه بر این باور است که حملات اخیر عملا موجب تقویت بشار اسد رئیس جمهور شده است . ترکیه همچنین مخالف استقلال عملی کردها در سوریه است.
آنکارا معتقد است رئیس جمهور سوریه علت ریشه ای ظهور جهادی هایی مانند داعش است و در صورت مقابله نکردن با نظام وی ، بحران انسانی در سوریه نمی تواند حل شود.
یک مقام ترکیه در پاسخ به انتقادهای آمریکا گفت :« ترکیه در حال حاضر با عهده دار بودن میزبانی حدود دو میلیون نفر ، بار اصلی مسئولیت را بر دوش دارد.
مقصر اعلام کردن یکدیگر، به برقراری روابط بین المللی کمکی نمی کند.»
وی اضافه کرد با وجود انتظارات آمریکا از متحدان خود ، این کشور از اقدام نظامی در برابر رژیم اسد در سال گذشته منصرف شد. در یک طرف همه می پذیرند که ایالات متحده هیچ نیروی زمینی مستقر نکند و در طرف دیگر ، درخواست هایی برای استقرار نیروهای زمینی ترکیه وجود دارد.»
وابستگی مبارزان کرد مدافع کوبانی با حزب کارگران کردستان یا پ ک ک نیز پیوستن آنکارا به این نبرد را دشوار می کند.
ترکیه به مدت 30 سال با پ ک ک مبارزه کرده است و ایالات متحده و اتحادیه اروپا این گروه را یک گروه تروریستی اعلام کرده اند.
ترکیه در حال حاضر در مجاورت یک منطقه خودمختار کرد در شمال عراق قرار دارد و مخالف درخواست های تشکیل حکومت اقلیت کرد خود است و اقلیت کرد ترکیه به دلایل تاریخی و جغرافیایی بسیار به کردهای سوریه نزدیک تر از برادران عراقی خود هستند.
چنگیز کاندار مفسر کهنه کار ترکیه گفت :« دولت ترکیه خواستار خومختاری کردها در سوریه نیست و چندان مهم نیست داعش یا هر کسی دیگر مانع این کار شود. ترکیه از آنجا که نمی تواند چنین چیزهایی را در این شرایط اعلام کند، برای مقاومت در برابر آنچه آمریکایی ها از ترکیه می خواهند ظاهرا ادعاهایی مشروع از جمله ایجاد پناهگاه امن یا منطقه پرواز ممنوع را مطرح می کند.»
انتهای پیام./
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۳ - ۰۷:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]