واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عضو شورای شهر الجمیسی اسپانیا: انتقال میراث فرهنگی ناملموس باعث هماهنگی و همکاری ملت ها می شود اصفهان-ایرنا- عضو شورای شهر الجمیسی اسپانیا گفت: انتقال میراث فرهنگی ناملموس باعث هماهنگی و همکاری ملت ها می شود.
به گزارش ایرنا، «گابریل پالوپ ساریاس » روز جمعه در نشست مجمع عمومی اجلاس میراث فرهنگی ناملموس در اصفهان افزود: نزدیکی کشور اسپانیا با اعراب باعث نفوذ فرهنگ اسلامی و آداب و رسوم آنها بر شهرها و مردم اسپانیا شده است.
وی ابراز امیدواری کرد که همه کشورها از میراث فرهنگی ناملموس خود محافظت کنند و آن را به نسل آینده منتقل نمایند.
وی با اشاره به نفوذ فرهنگ اسلامی به جشن های مردمی شهر الجمیسی گفت: این شهر شبه جزیره ای با فرهنگ های یونانی ، غربی و عربی در 15 کیلومتری مدیترانه واقع شده است و مردم آن برای فرهنگ ها احترام قائل هستند.
وی افزود: متصل بودن اسپانیا به اعراب در معماری، کشاورزی، آداب و رسوم و فرم ساخت خانه ها و موسیقی شهر الجمیسی تاثیر گذار بوده و بیشتر جشن های ما از فرهنگ اعراب تاثیر گرفته است.
وی اضافه کرد: همه باید در راستای حفظ میراث فرهنگی ناملموس و فرهنگ کشور های خود تلاش کنند.
عضو موزه پوسل اسپانیا نیز گفت: یکی از موارد مهم در حفظ میراث فرهنگی ناملموس مصرف آب و صرفه جویی و محیط زیست است.
«لوئی پابلومارتینز» در اجلاس بین المللی میراث فرهنگی ناملموس در هتل عباسی اصفهان افزود: مصرف آب تمام کشورها را به هم متصل می کند و مرز و بوم نمی شناسد.
وی با اشاره به سیستم آبیاری در منطقه والنسیا اظهار کرد: تحقیقات در اسپانیا نشان داده پیشرفت سیستم آبیاری تاثیرات منفی در طبیعت داشته و باعث ناپایداری منابع آبیاری شده است.
عضو موزه پوسل اسپانیا اظهار کرد: تکنولوژی مصرف بهینه آب و نگهداری از آن تاثیرات مهم در میراث فرهنگی ناملموس دارد.
وی اضافه کرد: کارشناسان امروز بر این باورند در گذشته آب به هدر نمی رفت و منابع زیادی از آب به طبیعت برمی گشت و پایدار بود.
مارتینز با بیان اینکه آب نقش مهمی در حفظ منابع طبیعی و میراث ناملموس و ملموس دارد، گفت: سیستم های آبیاری باید با شرایط محلی بازبینی و برنامه ریزی شوند و آب را برای زمان های خشکسالی ذخیره کنیم.
وی اظهار کرد: باید رویکردهای فرهنگی خود را در حفاظت از محیط زیست فعال کنیم و در این زمینه مردم نقش تعیین کننده ای در حفظ میراث فرهنگی ملموس و ناملموس ایفا می کنند.
اجلاس و جشنواره بین المللی میراث فرهنگی ناملموس به همت شهرداری اصفهان با حضور شخصیتهای فرهنگی ایران و کشورهای مختلف جهان صبح پنجشنبه در اصفهان آغاز بکار کرد و به مدت سه روز ادامه خواهد داشت.
صلح و دوستی برای همه ملتهای جهان " پیام اصلی این نشست جهانی است و یکی از اهدف آن معرفی داشته ها، ذخائر و ارزشهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به جهانیان است .
اجلاس و جشنواره بین المللی میراث فرهنگی ناملموس تلاش می کند از راه گفتگوی فرهنگی میان مناطق و فرهنگ های مختلف و متنوع، سبب ایجاد و پی ریزی صلح، مبتنی بر تفاهم و درک مشترک شود.
توسعه پایدار محلی، مواجهه با چالشهای ناشی از پدیده جهانی سازی و تلاش برای حفظ تنوع فرهنگی، افزایش ظرفیت یگانگی و وحدت، تدوین و اجرای سیاست های توسعه ای و فرهنگی متوازن و نیز سازگاری و صلح فرهنگی از جمله اهداف سازمان میراث فرهنگی ناملموس (ICCN )است.
این رویداد مهم فرهنگی که در بخشهای مختلف شامل اجلاس مجمع عمومی، اجلاس بانوان ، جشنواره ها و نمایشگاه های جنبی در هتل عباسی اصفهان در حال برگزاری است فرصتی مناسب برای آشنایی مردم جهان با داشته های غنی فرهنگی ناملموس ، ارزشهای انسانی، گنجینه های گرانسنگ فرهنگی و میراث گرانبهای هنر و معماری ایران زمین و استان اصفهان به عنوان پایتخت فرهنگ و تمدن ایران ارزیابی می شود .
به گفته کارشناسان میراث فرهنگی ، استان اصفهان با برخوداری از غنی ترین میراث فرهنگی ملموس و غیر ملموس از قابلیتهای عظیمی در اثر گذاریهای فرهنگی برخوردار است و اینگونه اجلاسها می تواند منبعی عظیم برای ترویج و تبیین ارزشهای انسانی و میراث فرهنگی ناملموس برای جهانیان باشد .
میراث فرهنگی ناملموس به جنبه های غیر فیزیکی شامل بخشی از فرهنگ ماست که به شکل شفاهی و سینه به سینه به ما به ارث رسیده است. این موارد شامل ارزش های اجتماعی، سنت ها، آداب و رسوم و روش ها، باورهای زیبایی شناسانه و معنوی، بیان هنری، زبان و دیگر جنبه های کارکردهای انسانی است. به طور کلی حفظ میراث معنوی دشوارتر از حفظ میراث فرهنگی مادی است .
اجلاس و جشنواره بین المللی میراث فرهنگی ناملموس در ۳۰ دی ماه سال ۸۴، ۲۰ ژانویه ۲۰۰۶ با حضور ۳۰ کشور جهان و تلاش یونسکو به تصویب رسید و در ۳۱ فروردین سال ۸۵، ۲۰ آوریل ۲۰۰۶ برای کشورهای عضو لازم الاجرا شد.
از سال ۲۰۰۸ به بعد کشورهای مختلف توانستند پرونده های خود را در بخش « فهرست میراث فرهنگی ناملموس به ثبت برسانند. تا کنون ۳۲۷ اثر از کشورهای عضو در این بخش ها به ثبت رسیده است .
پ/8114/ 607 /1596
18/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]