پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850368508
جواهرات سلطنتی ایران کجا نگهداری می شود؟ + تصاویر
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
جواهرات سلطنتی ایران کجا نگهداری می شود؟ + تصاویر
خزانه جواهرات ملی یکی از موزههای پرطرفدار ایران است که روزانه تعداد زیادی علاقهمند و بازدیدکننده را به خود جلب میکند .
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش جام نیوز، تاریخچه جمعآوری و نگهداری جواهرات در ایران، از دوره حکومت صفویه آغاز میشود.تا قبل از صفویه، جواهرات گرانبهایی در خزانه دولتی وجود نداشته و پادشاهان صفوی بیشاز دو قرن به جمعآوری جواهرات پرداختند.حتی کارشناسان دولت صفوی، جواهرات را از بازارهای هند و عثمانی و کشورهایی مانند فرانسه و ایتالیا خریداری میکردند و به اصفهان، پایتخت حکومت، میآوردند.این سرمایه نهایتا پنجاه سال پیش به طور رسمی در یک گنجینه با عنوان خزانه جواهرات ملی نگهداری شد.
خزانه جواهرات ملی یکی از موزههای پرطرفدار ایران است که روزانه تعداد زیادی علاقهمند و بازدیدکننده را به خود جلب میکند و این گنجینه با دارایی هایش، پشتوانه پولی کشورمان است و حتی تنها نامش پشتوانه خوبی برای ریال به حساب می آید.
موزه جواهرات ملی در چهارراه استامبول در طبقه زیر شعبه مرکزی بانک ملی که هم اکنون در اختیار بانک مرکزی است و باید برای ورود به آن از ساختمان قدیم بانک مرکزی رفت از سال 1334 محل نگهداری با ارزشترین دارایی ایران بوده است. گرچه برخی جواهرات آن با تاسیس بانک ملی سال 1316 شمسی در اختیار خزانه آن بانک قرار داشت، اما در نهایت با تاسیس بانک مرکزی از سال 1334 در خزانهای زیر نظر این بانک به مساحت حدود 1000 متر مربع نگهداری شدهاند.
این موزه یا همان خزانه جواهرات ملی از بدو تاسیس خود تاکنون به عنوان یکی از گنجینههای بیبدیل جهان با انواع و اقسام جواهرات تاریخی و ارزشمند خود علاوه بر معرفی توانایی جواهرسازان و هنرمندان ایرانی در کنار تمدن کشور به حفظ پول ملی کشورمان نیز کمک کرده است.
بدون تردید نام این موزه بیبدیل با الماس بسیار معروف دریای نور گرع خورده است، اما در نظر داشته باشید این الماس 182 قیراطی تنها یک از جواهرات استثنایی از این مجموعه عظیم و ارزشمند است. برگ زرینی که با ارزش خود همواره به عنوان نمادی از تمدن و ثروت ایران زمین بوده و خواهد بود.
این جواهرات چه رازی در دل دارند؟
به طور کلی تا قبل از پادشاهان صفوی کمتر حاکم یا حکمرانی در ایران آن زمان بود که به فکر جمعآوری یا نگهداری سنگهای قیمتی و جواهرات باشد و برخی سنگهای قیمتی یا طلا به صورت سرمایهای در دست تجار و افراد متول جابهجا میشد. اما از این تاریخ به بعد (907 تا 1114 هجری قمری) به دستور حکام وقت، سفرایی برای خریداری و جمعآوری جواهرات و سنگهای قیمتی به کشورهای اطراف یا دور دست مثل ایتالیا و فرانسه فرستاده شدند و با این کار اولین گام برای جمعآوری و حفظ و نگهداری گنجینهای گرانبها در خزانه حکومت برداشته شد.
این سنگها یا زیورآلات گرانبها در خزانه سلطنتی و در پایتخت آن دوران یعنی شهر اصفهان نگهداری میشد. با حمله محمود افغان به ایران، بخشی از این مجموعه گرانبها به تاراج رفت. بخشی از این جواهرات که از مرزهای ایران خارج شده بود به افغانستان امروزی و بخش دیگری به هندوستان رسید.
این هدایا شامل مقدار زیادی وجه نقد، سلاح، جواهرات، سنگهای قیمتی و پارچههای نفیس بود، اما طبق اسناد تاریخی بسیاری از این هدایا هرگز وارد خاک ایران نشد، بلکه در میانه راه از سوی نادر به والیان یا حاکمان مختلف یا سپاهیان بخشیده و بخشی هم به امام رضا(ع) اهدا شد و در نهایت بخش کوچکی از آن به پایتخت و خزانه سلطنت رسید
به روایت تاریخ برخی جواهرات تحت اختیار افغانها با همت نادرشاه دوباره به ایران بازگشت و برای گرفتن دوباره بخش دیگری از جواهرات ایران که به هندوستان فرستاده شده بود نامهای از سوی نادرشاه به هندوستان ارسال شد که هرگز توسط هندیها پاسخی به آن داده نشد. در نهایت نادرشاه در سال 1158 هجری قمری به منظور باز پس گرفتن جواهرات ایرانی تصمیم گرفت به هندوستان حمله کند که با وارد شدن سپاه نادر به هندوستان، حاکم وقت این کشور یعنی محمدشاه گورکانی برای جلوگیری از حمله نادر به سرزمینش علاوه بر جواهرات ایرانی مقداری هم هدایای بسیار ارزشمند برای او فرستاد.
این هدایا شامل مقدار زیادی وجه نقد، سلاح، جواهرات، سنگهای قیمتی و پارچههای نفیس بود، اما طبق اسناد تاریخی بسیاری از این هدایا هرگز وارد خاک ایران نشد، بلکه در میانه راه از سوی نادر به والیان یا حاکمان مختلف یا سپاهیان بخشیده و بخشی هم به امام رضا(ع) اهدا شد و در نهایت بخش کوچکی از آن به پایتخت و خزانه سلطنت رسید.
پس از قتل نادرشاه، یکی از سران او به نام احمد بیگ افغان ابدالی، دست به غارت این جواهرات زد که بسیاری از جواهرات قیمتی غارت شده هرگز به ایران بازگردانده نشد. یکی از معروفترین جواهراتی که توسط این فرد از کشور خارج شد الماس کوه نور بود. این الماس گرانبها در اختیار احمدشاه درانی قرار گرفت و بعد از آن به دست رنجیت سینگ پنجابی افتاد و با شکست دادن او توسط انگلیسیها کوه نور ایرانی به دست کمپانی هند شرقی افتاد و به گواه تاریخ، مدتی بعد در سال 1266 هجری قمری با زور به ملکه ویکتوریا هدیه داده شد.
به این ترتیب در دوران قاجار بسیاری از جواهرات خارج شده از خزانه سلطنتی دوباره بازگردانده شد و برای جلوگیری از سرقت یا غارت مجدد آنها به دستور حکام قاجار بسیاری از جواهرات روی سازههایی مثل تاج کیانی، تخت طاووس، تخت نادر، کره جواهرنشان، سینی، شمشیر جهانگشای نادری، خنجر یا قلیانها نشانده شد تا علاوه بر کنترل بیشتر روی آنها در امان باشند.
تاریخچه ملی شدن جواهرات سلطنتی
به روایت تاریخ برای اولین بار جواهرات سلطنتی در دوره مظفرالدین شاه، مکتوب و رسید شدند. این اتفاق اینگونه رخ داد که با پیروزی مشروطهخواهان بر حکومت، شاه برای حفظ جان خود از کاخ گریخت و به سفارت روسیه پناه برد. محمدعلی شاه، تعداد زیادی از جواهرات سلطنتی از جمله دریای نور را نیز به عنوان اموال شخصی همراه خود به سفارت روسیه برد که با پافشاری مشروطهخواهان به ناچار برخی از آنها از جمله الماس دریای نور دوباره به کاخ گلستان منتقل و در نهایت از آنها فهرستی تهیه شد تا از میزان واقعی این جواهرات اطلاعات دقیقی در دست باشد.
اما اصلیترین زمانی که این جواهرات در واقع ملی یا به عبارت دیگر به بانک ملی ایران اهدا شدند مربوط به زمان رضاشاه است. در این دوره یک شرکت فرانسوی به نام کمپانی بوشرون به دستور شاه از همه جواهرات سلطنتی صورتبرداری و ارزش آنها را تعیین کرد و در نهایت سال 1316 هجری شمسی با تاسیس بانک ملی ایران بسیاری از آنها به خزانه بانک ملی به عنوان پشتوانه پولی و مالی کشور منتقل شدند.
ارزش مالی خزانه جواهرات ملی
اگرچه ارزش جواهرات ملی ایران به ارزش اقتصادی آن محدود نمیشود، ولی از جواهرات ملی ایران به عنوان پشتوانه قدرت و ذخیره خزانه کشور و گاه به عنوان پشتوانه پول منتشر شده توسط بانک مرکزی استفاده میشده است. از نظر فنی به لحاظ منحصربهفرد بودن، بینظیر بودن و اهمیت تاریخی، قیمتگذاری برای چنین جواهراتی (حتی به طور تقریبی) برای زبدهترین کارشناسان و ارزیابان نیز مقدور نیست. اما برخی مورخان تنها ارزش جواهرات غنیمتی ایران از هند را به ارزش آن زمان حدود 70 کرور روپیه برآورد کردهاند.
معرفی چند شاهکار موزه جواهرات
الماس دریای نور
دریای نور، زوج الماس معروف کوه نور است و هر دو از قدیمیترین جواهرات شناخته شده جهان میباشند. این الماس صورتی رنگ، یکی از بزرگترین الماسهای شناخته شده جهان است.
تاریخچه این الماس به اساطیر و افسانهها میرسد. نقل است که بر دسته شمشیر افراسیاب نصب بوده و رستم آنرا در جنگ با تورانیان تصاحب نموده است. در حمله امیر تیمور به غارت رفت و به دست محمدشاه هند رسید. این الماس به همراه زوج دیگرش کوه نور (که اکنون روی تاج ملکه انگلستان نصب شدهاست) توسط نادر شاه افشار در جنگ با هند به دست آمده و در سال 1739 میلادی به ایران آورده شدند. ظاهرا محمدشاه به هنگام تسلیم به نادر آنرا در عمامه خود مخفی نموده که توسط سربازان یافته میشود
دریای نور پس از قتل نادر به نوه او شاهرخمیرزا (آخرین پادشاه افشار) رسید و سپس به دست امیر علم خان خزیمه و بعد به محمد حسن خان قاجار و بعد به لطفعلیخان زند و سر انجام به دست آغا محمدخان قاجار افتاد. ناصرالدین شاه معتقد بود که این جواهر یکی از گوهرهای تاج کورش بزرگ بودهاست. او برای تولیت این گوهر قیمتی منصبی مخصوص قرار داده بود.
این جواهر در زمان محمدعلی شاه و هنگام شکست وی از مشروطه خواهان به سفارت روسیه برده شد که خوشبختانه به همت مشروطه خواهان بازپس داده شد
تاج کیانی
تاج کیانی تاج مخصوص سلاطین قاجار است که به دستور فتحعلی شاه ساخته شد و مورد استفاده سلاطین بعدی از نسل وی قرار گرفت. با انقراض ساسانیان، شاهان ایران دیگر هیچگاه از تاج به این شکل استفاده ننموده بودند و طی آن دوران تاج بصورت جقه بوده است. عناصر به کار رفته در این تاج الماس، زمرد، یاقوت و مروارید میباشد.
تخت نادری
تخت نادری نام اریکه سلطنتی است که به دستور فتحعلی شاه قاجار توسط جواهر سازان و صنعتگران ایرانی ساخته شدهاست. این تخت مرصع و میناکاری شده شامل 22 هزار سنگ و جواهر قیمتی است که برای اردوکشی به چمن سلطانیه زنجان در 9 قطعه مجزا ساخته شد. تخت نادری از نظر شکل و ترکیب و تزیینات زیباتر از تخت طاووس است. پشت انداز آن با ترنج و جواهرات درشت و خوش رنگش آن را مجلل تر نشان میدهد. در دو طرف پشت انداز تخت که مانند دم طاووس چتر زده و در بالا دارای تاجی است، نقش دو اژدهای پیچ خورده یا سمندر قرار دارد که دم آنها به شکل سر عقاب یا طوطی درآمدهاست، و نظیر همین دو اژدها در دو طرف پله اول تخت نیز دیده میشود که در این جا دارای پا بود. و به سطح و دیواره پله چسبیدهاند. در دیواره عمودی پله اول تخت، نقش شیری، برجسته کاری شده که بدن آن همچون پوست پلنگ خالدار و جواهر نشان شدهاست. در دو طرف تخت نیز در داخل ترنجهای اسلیمی مشبک، نقش دو طوطی میناکاری شده مشاهده میگردد.
کره جواهرنشان
پنجاه و یکهزار و سیصد و شصت و شش قطعه جواهر نصب شده بر روی یک کره سی و چهار کیلوگرمی به قطر 66 سانتیمتر از طلای ناب. این کره در سال 1291 خورشیدی به دستور ناصرالدین شاه توسط گروهی از جواهرسازان ایرانی به سرپرستی ابراهیم مسیحی از جواهرات پیاده ای که در خزانه موجود بود، ساخته شده است. وزن خالص طلای به کار رفته در این کره 34 کیلوگرم و وزن جواهرات آن 3656 گرم است. تعداد کل جواهراتی که در روی کره نصب شده، بالغ بر 51366 قطعه است.
اقیانوسها و دریاها زمردنشان و آسیا مرصع به یاقوت و لعل، ایران مرصع به الماس، اروپا مرصع به یاقوت، آفریقا مرصع به یاقوت سرخ و کبود و آمریکای شمالی و جنوبی، استرالیا مرصع به یاقوت و لعل است و خط استوا به وسیله الماس نشان داده شده و دو حلقه زرین ساده که در روی آنها گلهای الماس نشان نصب شده، به طور متقاطع کره را در میان گرفته است. پیدا کردن کشورها در آن مشکل است و ظاهرا سازنده، مهارت کافی در نقشهکشی نداشته است.
بر روی کره القاب ناصرالدین شاه منبت و الماس نشان شده است. در این کره، کوه دماوند با یاقوت درشتی مشخص و شهر تهران با یاقوت معروفی به نام اورنگزیب نمایان است.
تخت طاووس
تَختِ طاووس که در آغاز «تخت خورشید» نام داشت، یکی از تختهای جواهر نشان سلطنتی ایران است که به مباشرت حاجی محمدحسینخان صدر اصفهانی(نظام الدوله)، صدر اعظم فتحعلیشاه و به فرمان فتحعلیشاه در سال 1216 هجری قمری توسط جواهرسازان اصفهان ساخته شد
از سال 1224 قمری، از نخستین شب ازدواج فتح علی شاه با طاووس تاجالدوله (که نه ساله بود) بر روی این تخت، تخت به نام وی، تخت طاووس نامیده شد.
بنابراین این تخت با تخت طاووسی که نادرشاه افشار به همراه جواهرات کوه نور و دریای نور از نبرد هندوستان با خود به ایران آورد تفاوت دارد. تخت طاووس نادر با مرگ وی توسط غارتگران تخریب و به یغما برده شد. منبع:سایت رویکرد
۱۷/۰۷/۱۳۹۳ - ۱۶:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
وقتی دانشجوی مسیحی منجی می شود و پدر ایرانی بیغیرت +تصاویر
نگاهی به فیلم خدا نمرده است وقتی دانشجوی مسیحی منجی می شود و پدر ایرانی بیغیرت تصاویر خدا نمرده است داستانی خیالی است که سازنده فیلم در آن به شکلی گلدرشت و عجیب به دفاع از مسیحیت و تخریب اسلام میپردازد اساس داستان فیلم برمبنای روزگار یک جوان مسیحی است که تلاش میکند ایمدر اعلامیه بیست و هشتمین نشست وزرای خارجه در نیویورک عنوان شد انتقاد وزرای خارجه گروه 77 و چین از اعمال تحریم
در اعلامیه بیست و هشتمین نشست وزرای خارجه در نیویورک عنوان شدانتقاد وزرای خارجه گروه 77 و چین از اعمال تحریمهای اقتصادی یکجانبه علیه ایرانوزرای امور خارجه گروه 77 و چین در اعلامیه بیست و هشتمین نشست وزرای خارجه برای اولین بار به صراحت اعمال تحریمهای اقتصادی یکجانبه علیه جمهوریبه همت رایزنی فرهنگی ایران برگزار شد نمایشگاه آثار ادبی ایران در پایتخت قرقیزستان+تصاویر
به همت رایزنی فرهنگی ایران برگزار شدنمایشگاه آثار ادبی ایران در پایتخت قرقیزستان تصاویردر کتابخانه ملی قرقیزستان نمایشگاهی از آثار ادبی و اشعار نویسندگان قرقیزستان آسیای مرکزی و ایران برگزار شد به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک در این نمایشگاه آثار و کتب شعرا و اندیشمنداعتراف مرد عراقی به شکنجه زن ایرانی +تصاویر
اعتراف مرد عراقی به شکنجه زن ایرانی تصاویر مرد عراقی که مادر و دختر ایرانی را در کشور آلمان مورد آزار و شکنجه قرار داده است در دادگاه کیفری استان تهران محاکمه شد مرد عراقی که مادر و دختر ایرانی را در کشور آلمان مورد آزار و شکنجه قرار داده است در دادگاه کیفری استان تهران محاکمآغاز سال تحصیلی دانشآموزان ایرانی در پایتخت قرقیزستان+تصاویر
آغاز سال تحصیلی دانشآموزان ایرانی در پایتخت قرقیزستان تصاویردانشآموزان ایرانی حاضر در قرقیزستان آغاز سال تحصیلی جدید را در مراسمی با حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران گرامی داشتند به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک مراسم گرامیداشت آغاز سال تحصیلی جدید دانش آموزان ایرانی در قرزمیکاران طلایی ایران چه گفتند؟+تصاویر
رزمیکاران طلایی ایران چه گفتند تصاویر سیزدهمین روز بازیهای آسیایی اینچئون روز رزمیکاران ایران بود سه مدال طلا در کاراته و تکواندو به دست آمد تا تعداد نشانهای طلای ایران به عدد 18 برسد آفتاب مدال طلای حمیده عباسعلی نخستین مدال تاریخ کاراته بانوان ایران است او دومین مدال طلهشت تکنولوژی پیشرو که دنیا را تغییر داد + تصاویر |اخبار ایران و جهان
هشت تکنولوژی پیشرو که دنیا را تغییر داد تصاویر بدون شک در طول تاریخ همواره مخترعان و تکنولوژیهایی را میتوان سراغ گرفت که به گونه ای دنیا را در زمان خود تغییر داده اند این اختراعات و تکنولوژی های پیشرو اما در طی یک قرن اخیر بیش از همیشه خودنمایی کرده اند به ویژه آنکه این یازدهدختران کبدی ایران + تصاویر
دختران کبدی ایران تصاویردرخشش ورزشکاران زن ایرانی در رقابت های آسیایی اینچئون ادامه دارد تیم ملی کبدی بانوان ایران امروز موفق شد با اقتدار ژاپن را از پیش رو بردارد دختران کبدی کار ایرانی از شانس های مدال آوری کاروان ایران هستند امیدواریم رنگ مدال آنها خوش رنگ ترین رنگ یعنی زرمبارز الجزایری در پشت صحنه یک فیلم ایرانی/2 + تصاویر
مبارز الجزایری در پشت صحنه یک فیلم ایرانی 2 تصاویر جمیله بوپاشا كه به دعوت مهندس ضرغامی به تهران سفر كرده است امروز از پشت صحنه فیلمی بازدید كرد كه به نوعی به جنایات گروه داعش میپردازد به گزارش گروه چند رسانهای باشگاه خبرنگاران و به نقل از روابط عمومی رسانه ملی خانحضور ایران در چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب دوشنبه+تصاویر
حضور ایران در چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب دوشنبه تصاویرچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب دوشنبه با حضور ناشرانی از جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان برگزار شد به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه بنا به گفته مسئولان نمایشگاه بینالمللی کتاب دوشنبه در این نمایشگاه که دراتاق عملیات جریان تخریب مذاکرات هستهای کجاست؟ |اخبار ایران و جهان
اتاق عملیات جریان تخریب مذاکرات هستهای کجاست روزنامه دولتی ایران ریشه موج تحرک تندروها پس از دیدارهای نیویورک را به یک اتاق فرمان تخریب دیپلماسی هستهای منتسب کرده است روزنامههای مختلف حمله داعش به شهر کردنشین کوبانی را با توجه به نقش دولت اردوغان در این موضوع مورد بررسی قرارتصاویر زیبا از حرکات ووشو کار زن ایرانی
تصاویر زیبا از حرکات ووشو کار زن ایرانیمسابقات ووشو بازی های آسیایی اینچئون از روز گذشته آغاز شده و همچنان ادامه دارد رقابتهای ووشو بانوان بازیهای آسیایی در فرم تای چی چوان از بعد ازظهر شنبه پی گرفته شد که در یکی از این مسابقات حمیده برخور نماینده ایران در این فرم نزیباترین تالاب ایران + تصاویر
بسته پیشنهادی آخر هفته گردشگری زیباترین تالاب ایران تصاویر تالاب انزلی در حدود 40 کیلومتری شمال رشت و در جنوب غربی شهرستان انزلی و دریای خزر قرار دارد می توان به عنوان زیباترین تالاب ایران یاد کرد به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران تالاب انزلی در حدود 40 کیلومتری شمالشهدای افغان در دفاع مقدس ایران/3 جانباز افغان که 25 سال روی تخت است+ تصاویر
شهدای افغان در دفاع مقدس ایران 3جانباز افغان که 25 سال روی تخت است تصاویرجانباز افغانستانی و از رزمندگان افغان تیپ ابوذر در دوران دفاع مقدس 25 سال پیش در منطقه جنگی حاج عمران در داخل خاک عراق قطع نخاع شد به گزارش خبرنگار دفتر منطقهای خبرگزاری فارس امین الله امینی جانباز قطنوکیسههای ایرانی در کجا زاده شدند
نوکیسههای ایرانی در کجا زاده شدند اقتصاد > اقتصاد کلان - روزنامه تعادل در سرمقاله خود به قلم محمدصادق جنان صفت نوشت «من بيشتر خانوادههاي ثروتمند اصيل كشور را ميشناسم و كمتر ديدهام كه فرزندان آنها اتومبيلهاي 800-700ميليون توماني سوار شتصاویری از گرمترین نقطه زمین در ایران
تصاویری از گرمترین نقطه زمین در ایران آژانس فضایی اروپا ESA در ماه ژوئن ۲۰۱۴ این تصویر را از دشت لوت در جنوب شرقی ایران منتشر کرده است گرمترین نقطه دنیا جایی در دشت لوت است آژانس فضایی اروپا تصویری ماهوارهای از این منطقه منتشر کرد که نشان می دهد ۷۵ سال پیش یک محقققدرتنمایی دختران کبدی ایران مقابل ژاپنیها +تصاویر
قدرتنمایی دختران کبدی ایران مقابل ژاپنیها تصاویر جام جم ورزشی درخشش ورزشکاران زن ایرانی در رقابت های آسیایی اینچئون ادامه دارد به گزارش جام جم ورزشی تیم ملی کبدی بانوان ایران امروز موفق شد با اقتدار ژاپن را از پیش رو بردارد دختران کبدی کار ایرانی از شانس های مدال آوری کارو-