تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):نزدیکترین حالات بنده به پروردگارت حالت سجده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843489734




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مرگ روی دیگر سکه مهاجرت‌های غیرقانونی |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مرگ روی دیگر سکه مهاجرت‌های غیرقانونی
بیش از 90 درصد کشتی‌هایی که به صورت غیرقانونی مهاجران را به استرالیا می‌برند، غرق می‌شوند.
کد خبر: ۴۴۰۶۶۵
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۹ - 09 October 2014


«بیش از 90 درصد کشتی‌هایی که به صورت غیرقانونی مهاجران را به استرالیا می‌برند، غرق می‌شوند. » حسن قشقاوی، معاون امور پارلمانی، کنسولی و ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه دیروز با اعلام این خبر هشدار داد که سودجویان در کمین افراد خواهان مهاجرت به دیگر کشورها هستند.


به گزارش فرهیختگان، او به صورت مشخص به آن دسته از ایرانی‌هایی اشاره دارد که پس از خروج از کشور، به جایی بین مرز آبی اندونزی و استرالیا یا مدیترانه می‌روند و سوار بر کشتی‌ می‌شوند که سرنوشت بسیاری از آنها در صورتی که شانس آورده و شکار امواج اقیانوس نشوند، سکونت در جزایر دورافتاده اقیانوس آرام خواهد بود.


 ایران قربانی قاچاق انسان


ایران نیز یکی از قربانیان پدیده جهانی قاچاق انسان است. سالانه شماری از مهاجران غیرقانونی ایرانی توسط قاچاقچیان انسان به صورت‌ غیرقانونی و در شرایط کاملا نامناسب و خطرناک در مرزها جابه‌جا می‌شوند که در این میان شماری نیز به دلیل شرایط نامساعد جابه‌جایی جان خود را از دست می‌دهند. گرچه هیچ‌گاه آمار دقیق و رسمی از سوی نهادهای رسمی در این‌باره اعلام نشده است، اما گاه و بی‌گاه اخبار فاجعه‌آمیز آن، تیتر یک اخبار می‌شود.


 سازمان بین‌المللی مهاجرت اعلام کرده است که سال 2014 مرگبارترین سال برای پناهجویان غیرقانونی بود چراکه در این سال تنها بیش از سه‌هزار پناهجو هنگام گذر از دریای مدیترانه جان باختند. این آمار نشان می‌دهد تعداد قربانیان در مقایسه با سال ۲۰۱۱ در همین منطقه دو برابر شده است.
  
استرالیا و مهاجرت غیرقانونی


وقتی به سایت سفارت استرالیا مراجعه می‌کنید اولین جمله‌ای که می‌بینید این است: «اگر بدون داشتن ویزا با قایق به استرالیا بروید، در آنجا سامان داده نخواهید شد.» شاید همین موضوع بیش از هر چیزی نشان دهد ایرانی‌ها بیش از هر کشور دیگری به مهاجرت به استرالیا به هر قیمتی گرایش دارند.


چند سالی است که با کاهش مهاجرت به کانادا، مهاجرت ایرانی‌ها به استرالیا افزایش یافته است. پیش از این تنها ۳۵ هزار ایرانی در استرالیا بودند که اغلب آنها به دلیل تحصیل به آن کشور مهاجرت می‌کردند.


ایرانی‌ها با پرداخت ۱۰ هزار دلار به قاچاقچیان انسان، سوار قایق‌ها و لنج‌های ماهیگیری فرسوده می‌شدند تا به سرزمین رویاهای خود برسند اما با تصویب قانون جدید در استرالیا از تاریخ ۲۸ تیر ۱۳۹۲ سر از کشور گینه درمی‌آورند و به آنجا تبعید می‌شوند. شرایط برای آنها چنان تلخ می‌شود که بین ماندن یا برگشتن به ایران دست و پا می‌زنند.


درباره تعداد مهاجران غیرقانونی ایرانی البته هیچ آمار مشخصی وجود ندارد و تنها از لابه‌لای گفته‌های پراکنده مسئولان آمارهایی نه‌چندان موثق اعلام می‌شود. مثلا چندی پیش سفیر استرالیا در تهران ادعا کرد که ایرانیان بیشترین تعداد مهاجران غیرقانونی به این کشور را تشکیل می‌دهند. پال فلی چندی پیش گفت: «در نیمه اول سال 2013، 17هزار و 272 نفر مهاجر غیرقانونی به استرالیا با قایق آمده‌اند که در این میان شش هزار و 500 نفر ایرانی هستند.»
همچنین محمود صادقی، رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه ناجا درباره مهاجرت‌های غیرقانونی ایرانی‌ها گفته بود: «باندهای قاچاق انسان به صورت قانونی افراد خواهان مهاجرت را از کشور خارج کرده و پس از حضور در کشورهای اندونزی و مالزی، اقدام به قاچاق انسان به کشورهای اروپایی از طریق برقراری ارتباط با باندهای یادشده می‌کنند.»


به گفته رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه ناجا، بیشتر این افراد نیروهای کار هستند که برای شرایط بهتر زندگی و کار از کشور خارج می‌شوند.
  
آگاهی‌بخشی برای کاهش مهاجرت غیرقانونی


اما در این میان آگاهی دادن به افراد در مورد خطراتی که در این سفر‌ها در انتظارشان است شاید از هر چیز دیگری مهم‌تر باشد. در این باره یک وکیل مهاجرت معتقد است: «آگاهی‌بخشی عامه در مورد زیان‌ها و مشکلات سفر‌های غیرقانونی می‌تواند سطح مهاجرت‌های غیرقانونی را پایین بیاورد.»


سهند سیف ادامه می‌دهد: «مهاجرت‌های غیرقانونی مشکلی است که در سطح جهانی مطرح است و بسیاری از کشورهای توسعه‌نیافته یا در حال توسعه با آن درگیر هستند. البته بیشتر جوانان به سفر‌های قاچاقی رو می‌آورند؛ گرچه آمار دقیقی در این‌باره وجود ندارد.»


وی با بیان اینکه تعداد افرادی که از مرز‌های ایران برای مهاجرت می‌روند معلوم و مشخص نیست، گفت: «بسیاری از آنها به‌عنوان سفر تفریحی مثلا به کشور ترکیه می‌روند و مدت‌ها در کمپ‌های مهاجران در وضعیت‌های بلاتکلیف به سر می‌برند تا بتوانند راه خود را برای اقامت در یکی از کشورهای اروپایی یا آمریکایی هموار کنند. البته راه‌های پرخطرتری هم وجود دارد که متاسفانه عده‌ای به آن تن می‌دهند.»


او در مورد دلیل این سفر‌های پرخطر می‌گوید: «اکثر سفر‌های غیرقانونی برای زندگی بهتر و حل بحران‌های اقتصادی است، در حالی که هزینه‌ای که عموما این‌گونه افراد از فروش کل زندگی‌شان در کشور خود تامین می‌کنند تماما به جیب قاچاقچیان و گروه‌های سازمان‌یافته می‌رود.» وی ادامه می‌دهد: «گاهی مشاهده شده که این افراد در اطراف سفارت‌ها مواردی را جست‌وجو و اغفال کرده و با وعده‌های واهی نظر آنان را جلب می‌کنند.»


سیف با بیان اینکه این سفرها بعضا پرمخاطره است و حتی ممکن است افراد اغفال شده مورد سوءاستفاده جنسی قرار گیرند، می‌گوید: «امیدوارم شرایط طوری باشد که هموطنان‌مان حاضر نشوند به هر قیمتی کشور خود را ترک کنند.»
  
ایتالیا، یونان و آلمان


در این میان سفر به کشورهای ایتالیا و حتی یونان با وجود مشکلات اقتصادی فراوان از سوی ایرانی‌ها فراوانی بیشتری دارد. افراد بعضا از طریق مسیر‌های آبی مدیترانه و از راه باندهای قاچاق انسان اقدام به مهاجرت می‌کنند. اما سفرهای رسمی‌تری هم در این میان به کشورهایی مثل آلمان، فرانسه یا انگلستان صورت می‌گیرد که درنهایت با هدف اقامت در آن کشورها انجام می‌شود.


یکی از کارمندان سفارت آلمان در این باره می‌گوید: «میزان اقامت ایرانیان در چند سال اخیر در آلمان درصد قابل توجهی داشته است و الان به حدود 200 هزار نفر رسیده است. این در حالی است که تا حدود پنج سال پیش این میزان بین 100 تا 120 هزار نفر بوده است.»


وی با بیان اینکه ویزای مهاجرت داده نمی‌شود، عنوان کرد: «افراد از طرق مختلف مانند ازدواج‌های صوری، ویزاهای تحصیلی، تجارت یا کار به این کشورها سفر می‌کنند و ماندگار می‌شوند. این موضوع در مورد کشورهایی که ویزای شینگن دارند باید همراه با دعوت‌نامه باشد. بنابراین کسانی که این امکان را پیدا نمی‌کنند از راه‌های غیرقانونی اقدام به خروج از مرز می‌کنند.»


او با اشاره به طولانی شدن زمان‌های دریافت ویزا می‌گوید: «پیشتر مهلت دریافت ویزای آلمان حدود 12 تا 14 روز بود، اما الان بین 18 تا 20 روز شده است.»


وی ادامه می‌دهد: «تعداد وقت‌هایی که در روز برای ویزا از سوی سفارت داده می‌شود حدود 400 تا 500 وقت است که رقم زیادی محسوب می‌شود. البته منظور این نیست که همه اینها در آلمان اقامت می‌کنند، اما اصولا تجربه نشان داده که تعدادی از آنها در این کشورها ماندگار می‌شوند.»

















این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن