محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832640826
انتقاد کیهان از داستان «دلواپسان» |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: انتقاد کیهان از داستان «دلواپسان»
حال سوال اینجاست؛ آیا به راستی ما نیازمند امضای هرگونه توافقی هستیم یا طرف مقابل؟ و آیا تمام رایدهندگان و هواداران دولت یازدهم مشتاق رسیدن به هرگونه توافقی هستند؟
کد خبر: ۴۴۰۶۴۷
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۳ - ۰۶:۲۲ - 09 October 2014
محمد صرفی در یادداشت روز کیهان با عنوان «دسته گلی برای قهرمان!» نوشت:
دلواپسان، کاسبان تحریم، مخالفان مذاکره، تندروها... اینها تنها چند نمونه از برچسبهایی است که طی یک سال گذشته به شدت از سوی رسانههای بیگانه پمپاژ شده و طیف خاصی از جریانات سیاسی داخل را هدف گرفته است. برخی از رسانههای زنجیرهای داخلی نیز در این راستا کاملاً با خط مذکور هماهنگ بوده و متاسفانه باید گفت ادبیات برخی دولتمردان نیز به غبار این فضای ساختگی و غیرشفاف افزودهاند.
ترجیعبند و عصاره تمام این بازیها و تبلیغات رسانهای را میتوان در این چند جمله خلاصه کرد؛ عدهای در جمهوری اسلامی ایران مخالف هرگونه مذاکره و مصالحه هستند! و به هر قیمتی میخواهند مذاکرات هستهای به شکست منتهی شود! و البته دلیل این مخالفتها و کارشکنیها نیز منافع شخصی و مادی آنهاست!
درباره این خط خبری باید گفت؛ گزاره نخست (مخالفت عدهای با هرگونه مذاکره و توافق) دروغی بزرگ و گزاره دوم (منفعت شخصی حاصل از عدم توافق) تهمتی بزرگتر است.
دوقطبیسازی و سادهانگاریهای سیاسی در تحلیل مسائل سیاسی پیچیده و چند وجهی، از ترفندهای کسانی است که نمیخواهند صورت مسئله روشن و هر مهره در جایگاه خودش قرار بگیرد تا شاهدان تصویری روشن و البته واقعی از صحنه داشته و بر اساس آن قضاوت کرده و تصمیم بگیرند. یکی از این دوقطبیهای جعلی، تقسیم جریانات سیاسی و نیروهای داخل کشور به مخالف و موافق توافق و مصالحه هستهای است. این دوقطبی زیرمجموعه دوقطبی بزرگتری در قالب ارتباط با دنیای خارج است.
چندی پیش در جمعی که بر اساس تقسیم فوق میتوان آن را در زمره منتقدان جای داد، دوستی پرسید؛ اگر توافق هستهای صورت گیرد و خطوط قرمز نیز در آن رعایت شود، تاثیرش بر فضای سیاسی داخل کشور چیست و عکسالعمل ما چه باید باشد؟
پاسخ این بود؛ دولت یازدهم از ابتدای روی کار آمدن هم و غم خویش را بر رسیدن به توافق هستهای نهاده و بیشک رسیدن به این هدف جشن دولت را در پی خواهد داشت. شاید امثال ما را به بهانه بیسوادی و نداشتن شناسنامه به این جشن دعوت نکنند اما ما برای آنها دسته گل خواهیم فرستاد!
تفسیر پرونده هستهای در قالب مسائل فنی و محدود کردن موضوع به تعداد و نوع سانتریفیوژها و درصد غنیسازی و سبک یا سنگین بودن آب راکتور اراک، چیزی جز سادهلوحی نیست و تمام طرفهای ماجرا نیز این قضیه را به خوبی میدانند و از بیان آن نیز ابایی ندارند.
آقای ظریف در نشست شورای روابط خارجی به میزبانان آمریکایی خود از تاثیرات توافق یا عدم توافق احتمالی بر فضای سیاسی داخلی و آینده آن گفت. برخی این سخنان را نکوهش کردند و عدهای نیز آن را تاکتیکی خواندند و البته دوستان دولتی به شکل عجیب و غریبی اصرار دارند که سخنان ظریف بد ترجمه شده است! در این قضیه که رسیدن به توافق هستهای جایگاه و محبوبیت دولت یازدهم را ارتقا میدهد، شک و شبههای نیست. اما کدام توافق و با چه مختصاتی؟!
آمریکاییها از ابتدای شروع دور جدید مذاکرات هستهای در سال گذشته با دولت جدید همیشه این شعار را تکرار کردهاند؛ عدم توافق بهتر از یک توافق بد است. در مقابل ادبیات و سیاست دولت یازدهم این تصور را در ذهن طرف مقابل به وجود آورده است که تیم ایرانی به هر قیمتی به دنبال رسیدن به توافق است. آخرین نشانه از این پیام و تصور اشتباه در پوستر تبلیغاتی اخیر منعکس شد. پوستری با امضای شش کارگردان ایرانی و با این شعار که؛ «هیچ توافقی بدتر از توافق نکردن نیست.» همان تصور و پیام اشتباه گذشته؛ اشتیاق برای توافق به هر قیمتی. از ارتباط چند کارگردان محترم سینما با مقوله استراتژیکی اینچنینی که بگذریم، نکته قابل تامل آنجاست که این دیکته پرغلط از سوی دستگاه دیپلماسی کشورمان نوشته شده و البته پیام جدیدی برای غرب نبود.
حال سوال اینجاست؛ آیا به راستی ما نیازمند امضای هرگونه توافقی هستیم یا طرف مقابل؟ و آیا تمام رایدهندگان و هواداران دولت یازدهم مشتاق رسیدن به هرگونه توافقی هستند؟ اولاً نباید فراموش کرد که دولت یازدهم با رای بسیار ناچیزی بیشتر از 50 درصد بر سر کار آمده است اما حتی همین هم مهم نیست. مسئله ظریفی که در بسیاری از تحلیلها یا نادیده گرفته شده و یا درست فهم نمیشود نظر عموم مردم - فارغ از آن که به چه کسی رای دادهاند- درباره قضیه هستهای است. بیش از یک دهه است که غربیها با انواع و اقسام ترفندهای عملی و عملیات روانی میکوشند چنین القا کنند که دانش و فعالیت صلحآمیز هستهای ایران چیزی جز هزینه به مردم تحمیل نکرده و مردم خسته شدهاند و به هر توافقی راضی هستند و نام هرکس پای توافق هستهای - با هر ابعاد و مختصاتی- بیاید برای آنها قهرمان خواهد بود! این تصور و تحلیل غلط ناشی از مشکل دیرینه غرب در فهم جهتگیریهای جامعه ایرانی است. کف جامعه متخصص مسائل هستهای نیست اما منافع ملی را به خوبی درک میکند و فرق میان توافق خوب و بد را میفهمد. مردم علیرغم همه مشکلات و انتقادهای به حق خود، میدانند که نباید منافع ملی را قربانی اختلاف سلیقههای داخلی کنند. تبلور این درک عمیق عمومی را میتوان در بزنگاههای حساسی مانند مشارکت گسترده در انتخابات -به عنوان نماد مشروعیتبخش نظام- و راهپیماییهایی مانند 22 بهمن در هر سال - به عنوان نماد ادامه راه و پشتیبانی از انقلاب اسلامی سال 57- و حماسه حضور چند ده میلیونی 9 دی- به عنوان نماد مقابله با خائنان- مشاهده کرد. در نظر چنین مردمی، محتوای توافق احتمالی است که مشخص میکند به امضاکنندگان آن لقب قهرمان بدهند یا خائن.
آمریکاییها بارها و بارها ادعای توخالی گزینه نظامی بر روی میز را اعلام کردهاند. رفتن پای چنین میزی، یک ضیافت دیپلماتیک نیست و میدان نبرد واقعی است، حتی اگر حریفان در مقابل دوربینها دست یکدیگر را بفشارند و لبخندهای مصنوعی بزنند. تیم مذاکرهکننده ایران، فرزندان این ملت هستند و دعا و پشتیبانی 70 میلیون هموطن را پشت سر خود دارند. آنان رفتهاند که مردانه مذاکره کنند و با دستانی پر - و نه وعدههای نسیه- بازگردند. بازگشتن با دست خالی از میدان مذاکره نیز میتواند منجر به قهرمانی شود، اما هیچ کس دستهایی که بالا میروند را نخواهد فشرد.
حتی اگر فرض کنیم سخنان ظریف بد ترجمه شده است - که به طور سوال برانگیزی این اولین مورد از معادله ظریف-ترجمه نیست! - این یکی دیگر بد ترجمه نشده و آخرین تحلیل سیانان از مذاکرات و تاثیرات فراهستهای آن است؛ «توجه به مسائل فنی این خطر را به همراه دارد که ممکن است از واقعیت بزرگتر و چه بسا مهمتری غفلت کنیم و آن هم این است که مذاکرات در تعیین آینده نظام سیاسی ایران نقش محوری خواهد داشت. خودداری از توجه به این مسئله حساس میتواند پیامدهای شومی را برای ما به همراه داشته باشد.
اگر آمریکا تصمیم جدی دارد که نه تنها محدودیتهای مهم (اگرچه ناقص) را بر برنامه هستهای ایران اعمال کند، بلکه مشوقی برای مؤلفههای پویای سیاسی باشد که به تقویت حاکمان اصلاحطلب در ایران و افزایش همکاریهای ایران با دیگر کشورها در عرصه سیاست خارجی منجر شود، آنگاه واشنگتن باید همه تلاشهای خود را برای دستیابی به توافق جامع و جلب حمایتهای کنگره از این توافقنامه بکار گیرد. گزینه دیگر، پافشاری بر تحمیل شروط دشواری است که عملاً خروج ایران از مذاکرات را به دنبال خواهد داشت. در اینجا بد نیست شعار همیشگی واشنگتن (به توافق نرسیدن، بهتر از دستیابی به توافق بد است) را تغییر دهیم و اینگونه بیان کنیم که نبود توافق، به مراتب بدتر از توافق دو جانبهای است که ممکن است ناقص باشد.»
سی ان ان در پایان تحلیل خود اعتراف میکند که اگر توافق صورت نگیرد، تنها دو راه باقی میماند؛ ادامه تحریم و یا گزینه نظامی، و میافزاید؛ تحریم مانع فعالیت ایران نمیشود و گزینه نظامی نیز به درد همان روی میز میخورد تا عالم واقعیت؛ چرا که هیچ نتیجهای برای آن قابل تصور نیست.
آمریکاییها بعد از یک سال شارلاتانبازی، چارهای جز اعتراف به شعار اصلی مذاکراتی خود ندارند. آیا وقت آن نرسیده است که ما نیز شعار واقعی و درست خود را اعلام کنیم؟
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]
صفحات پیشنهادی
انتقاد کیهان به کمپین سینماگران |اخبار ایران و جهان
انتقاد کیهان به کمپین سینماگران در صفحه اینترنتی این کمپین جدولی طراحی شده که چند پرسش را با مخاطب مطرح میکند پرسشهای جهتداری که دقیقاً در پازل ادعاهای چندین ساله غربیها قابل تعریف است مثلاً از مخاطب پرسیده شده آیا بمب اتمی میخواهید کد خبر ۴۴۰۱۱۶ تاریخ انتشار ۱۵ مهر ۱۳انتقاد شدید عبدولی از داوران ایرانی |اخبار ایران و جهان
انتقاد شدید عبدولی از داوران ایرانی سعید عبدولی گفت این همه حق ما خورده میشود اما متاسفانه داوران ما از جایشان تکان نمیخورند تا مبادا درجهشان تنزل پیدا کند کد خبر ۴۳۸۶۷۰ تاریخ انتشار ۰۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷ ۲۷ - 30 September 2014 سعید عبدولی گفت این همه حق ما خورده میشود اما متانتقاد وزارتخارجه از ترجمه غیردقیق سخنان ظریف |اخبار ایران و جهان
انتقاد وزارتخارجه از ترجمه غیردقیق سخنان ظریف یک مقام آگاه در وزارت امور خارجه در خصوص برخی تحلیل های سیاسی و جناحی در رسانه های داخلی از اظهارات وزیر امور خارجه کشورمان در یکی از مراکز مطالعاتی آمریکا اظهار کرد تحلیل و ارزیابی سخنان مطرح شده در فضای بین المللی بدون توجه به شرانتقاد از وجود بیمه ناقص سالمندی |اخبار ایران و جهان
انتقاد از وجود بیمه ناقص سالمندی کد خبر ۴۳۸۰۵۲ تاریخ انتشار ۰۶ مهر ۱۳۹۳ - ۲۱ ۲۱ - 28 September 2014 معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی ره با بیان اینکه یکی از مشکلات موجود در حوزه سالمندی بیمه ناقص سالمندی است گفت سالمندان نیازمند دریافت خدمات مراقبتی در منزل هستندپیشبینی کیهان از ترفندهای احتمالی آمریکا |اخبار ایران و جهان
پیشبینی کیهان از ترفندهای احتمالی آمریکا این روزها از اردوگاه داخلی و از سوی یک جریان سیاسی که در سامانه دولت حضور درخور توجهی دارد زمزمههایی به گوش میرسد که هر چند احتمال تاثیر آن در تصمیمسازی مسئولان محترم اندک است ولی به دلیل اهمیت موضوع همین احتمال اندک و ضعیف نیز میتواانتقاد دیدهبان حقوق بشر از اوضاع ترکیه |اخبار ایران و جهان
انتقاد دیدهبان حقوق بشر از اوضاع ترکیه دیدهبان حقوق بشر از ترکیه خواست تا اقداماتی را در راستای حفاظت از آزادی بیان حق اعتراضهای مسالمتآمیز و اجرای قانون انجام دهد کد خبر ۴۳۸۲۷۹ تاریخ انتشار ۰۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۹ - 29 September 2014 دیدهبان حقوق بشر از ترکیه خواست تا اقدامداستان خم شدن آیفون 6 و آیفون 6 پلاس و پاسخ اپل! |اخبار ایران و جهان
داستان خم شدن آیفون 6 و آیفون 6 پلاس و پاسخ اپل اکنون بیش از چند روز است که مطالبی در سطح اینترنت مبنی بر مشکل خم شدگی آیفون 6 پلاس منتشر شده است و تصاویر و فیلم هایی نیز در همین رابطه موجود است این امر منجر به آن شده است که گفته شود گوشی آیفون 6 پلاس احتمال دارد که در جیب کاربانتقاد رسالت ازسخنان مومنی درباره دولت موسوی |اخبار ایران و جهان
انتقاد رسالت ازسخنان مومنی درباره دولت موسوی از اين تذكر امام ره معلوم ميشود براي اولين بار نبوده و بارها به ايشان در مورد روند رويارويي با مشكلات اقتصادي امام ره رهنمودهايي داشتند كه رعايت نميشده است کد خبر ۴۴۰۱۰۵ تاریخ انتشار ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۰۷ ۲۳ - 07 October 2014 محمدكاانتقاد امام جمعه شیراز از رقص در مهدکودکها |اخبار ایران و جهان
انتقاد امام جمعه شیراز از رقص در مهدکودکها کد خبر ۴۳۹۵۵۵ تاریخ انتشار ۱۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۸ ۳۵ - 04 October 2014 نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز گفت برخی مهدکودک ها کودکان را از قرآن و الفبای آن دور کرده و به آن ها آموزش رقص می دهند به گزارش ایرنا آیت الله اسدالله ایانتقاد مدنی از خرید دو خودروساز ورشکسته |اخبار ایران و جهان
انتقاد مدنی از خرید دو خودروساز ورشکسته کد خبر ۴۳۸۱۵۱ تاریخ انتشار ۰۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۸ - 29 September 2014 سايپا بر اساس يك سري دستورات تكليفي در سال هاي 88 و 89 متاسفانه مجبور به برخي معاملات نامتعارف از جمله خريد سهام شد و دو خودروسازي ورشكسته بخش خصوصي كه هيچ گونه محصولي نداانتقاد علم الهدی از شعار «شهر ما خانه ما» |اخبار ایران و جهان
انتقاد علم الهدی از شعار شهر ما خانه ما کد خبر ۴۴۰۶۳۵ تاریخ انتشار ۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۲۱ ۵۶ - 08 October 2014 امام جمعه مشهد گفت توسعه زندگی در رفاه دید اسلامی نیست در سوره مبارکه واقعه در تعریف اصحاب شمال آمده است اصحاب شمال قبل از اینکه وارد عرصه آخرت بشوند در دنیا مترفین ببه انتقادهای جناحی، فقط احترام میگذاریم |اخبار ایران و جهان
به انتقادهای جناحی فقط احترام میگذاریم شاید این تجمع ناشی از برخی دغدغهها و نگرانیهایی بود که این افراد داشتند و ما هم به دغدغهها و نگرانیهای این افراد احترام میگذاریم اما اعتقاد داریم در کشوری که قانونمند است و ذیل یک قانون اساسی جامع برای همه بخشهای آن هم قانونگذاری شدولت انتقادش از دولت قبل که برای مردم خسته کننده شده را تمام کند |اخبار ایران و جهان
دولت انتقادش از دولت قبل که برای مردم خسته کننده شده را تمام کند اقدامات برخی از دوستان در انتقاد از بعضی از عملکردهای دولت قبل و فعلی سیاسی است مگر مجلس در ابتدا از طرح هدفمندی مرتب انتقاد نمی کردند خودشان به این نتیجه رسیدند که اصلاح نسبی قیمت ها تحت عنوان هدفمندی یارانه ها ضانتقاد هاآرتص از نطق کسلکننده نتانیاهو |اخبار ایران و جهان
انتقاد هاآرتص از نطق کسلکننده نتانیاهو روزنامه هاآرتص با اشاره به سخنرانی نخستوزیر رژیمصهیونیستی در مجمع عمومی سازمان ملل نوشته است که اگر اندک کسانی هم در مجمع عمومی انتظار شنیدن مطالب جدیدی از نتانیاهو را داشت نهایتا مأیوس شد کد خبر ۴۳۸۴۶۰ تاریخ انتشار ۰۸ مهر ۱۳۹۳ - ۰کیهان نظرش را درباره ظریف عوض کرد |اخبار ایران و جهان
کیهان نظرش را درباره ظریف عوض کرد کد خبر ۴۳۸۵۳۱ تاریخ انتشار ۰۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۶ - 30 September 2014 روزنامه کیهان که در روزهای قبل نوشته بود ظریف در نشستی در نیویورک اظهار داشته اگر مذاکرات به نتیجه نرسد دوستان ما در انتخابات مجلس شکست خواهند خورد خبر خود را به شرح زیر تصحیحانتقاد نماینده ولی فقیه در بسیج از معراجی ها |اخبار ایران و جهان
انتقاد نماینده ولی فقیه در بسیج از معراجی ها کد خبر ۴۳۹۹۵۱ تاریخ انتشار ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۶ - 06 October 2014 حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا تویسرکانی نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج در گفت وگو با سایت بسیج با اشاره به فیلم و سریالهایی که در حوزه دفاع مقدس ساخته شده به انتقادانتقاد وزیرکشور از درآمد و هزینه شهرداری |اخبار ایران و جهان
انتقاد وزیرکشور از درآمد و هزینه شهرداری وزیر کشور عدم همخوانی درآمد با هزینه ها را از مشکلات جدی شهرداری ها دانست و گفت بیش از یکهزار شهرداری در ایران از این مشکل رنج می برند کد خبر ۴۳۷۲۵۳ تاریخ انتشار ۰۴ مهر ۱۳۹۳ - ۰۶ ۱۶ - 26 September 2014 وزیر کشور عدم همخوانی درآمد با هز-
سیاسی
پربازدیدترینها