تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترین کارها در نزد خدا نماز به وقت است ، آنگاه نیکی به پدر و مادر ، آنگاه جنگ در را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835887620




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مطالب زیادی در نقد هنری در اصفهان نداریم


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > جنوب > اصفهان شمس در گفتگو با مهر:
مطالب زیادی در نقد هنری در اصفهان نداریم
اصفهان- خبرگزاری مهر: یک مدرس و پژوهشگر فلسفه فیلم گفت: مطالب زیادی در زمینه نقد هنری در اصفهان نداریم.



مهدی شمس در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با نقد شفاهی در زندگی روزمره سر و کار داریم که به طور نمونه یک نفر رمانی می خواند و آن را به دیگری توصیه می‌کند که با این کار در حال نقد است، چون معتقد است آن رمان، اثر هنری خوبی است و ارزش خواندن دارد.

وی افزود: گاه رسانه‌های جمعی یک اثر، برای مثال یک فیلم را به صورت شفاهی نقد می‌کنند. در زمینه نقد کتبی و نقد هنری هم مطلب زیادی در اصفهان نداریم.

شمس بیان داشت: با توجه به فضای دانشگاهی ایران می‌توانم حدس بزنم در بیشتر موارد نقدها علمی نیستند، چون در دانشگاه‌هایمان آشنایی با نظریات مختلف نقد کم است و نظریاتی که در ایران رواج یافته‌، بیشتر از فلسفه فرانسوی و متفکرانی مانند دریدا، ریکور یا بارت متاثر هستند و کمتر دانشجویان یا اساتید از نظریات رقیب این فیلسوف‌ها و اثراتش در نقد هنری آگاهی دارند.

وی ادامه داد: نقد هنری نیازمند فهم هنری است. کسی که می‌خواهد نقد هنر نقاشی را آموزش دهد، باید تاریخ و مکاتب نقاشی و سبک‌های نقاشان را بشناسد تا بتواند این فهم را به دیگران منتقل کند.

این دانشجوی دکترای فلسفه که دوره تخصصی «فیلم و فلسفه» برای بررسی مکاتب مختلف نقد فیلم در موسسه رویش دیگر اصفهان برگزار می کند، اذعان داشت: نبود چنین متخصصانی موجب قطع ارتباط مردم و زندگی روزمره با هنر می شود.

وی گفت: سیستم آموزشی ما جز در موارد معدودی مانند شعر، ارتباط تدوین شده چندانی با هنر ندارد که باعث شده مهارت‌های تفسیری و ادراکی ما درباره هنر در مدرسه چندان توسعه پیدا نکند که این معضل در نسل دهه 70 حادتر شده است.

شمس درباره تعصب برخی اساتید بر روی یک رویکرد مشخص نقد هنری بیان داشت: تمایل آگاهانه یک مدرس به یک نظریه بد نیست و در مواردی خوب است، چون نشان می‌دهد مدرس با موضوعی که درس می‌دهد، درگیر شده و با بررسی نظریات مختلف، یک نظریه را بر نظریه‌های رقیب ترجیح داده است.

وی افزود: در مواردی ممکن است دلیل تعصب یعنی تمایل بدون آگاهی کم‌سوادی باشد، چون مطالعه نظریات مختلف سخت است و بعضی دنبال کار آسان می‌روند و یک نظریه را اصل قرار می‌دهند و دیگر نظریات را کنار می گذارند. در واقع از علت‌های تعصب، تنبلی فکری خودآگاه یا ناخودآگاه و ورزیده نبودن اندیشه است.

این پژوهشگر که موضوع پایان نامه کارشناسی ارشد او «نقدی بر ذات گرایی در نظریه کلاسیک فیلم» بوده، درباره نقدهای فیلم مجلات تخصصی سینما عنوان داشت: نباید همه نقدها را با یک چوب برانیم و بگوییم همه نقدهای سینمایی این طور یا آن طور هستند.

وی ادامه داد: آشنایی با رویکردهایی که من در دوره ام مطرح می کنم، از حداقل ملزومات نقد سینمایی است و مطمئنم منتقدان با اغلب آن ها آشنا هستند، اما اگر منتقد با این رویکردها آشنا نباشد، عجیب است که چطور می‌توانیم او را منتقد بدانیم.

شمس درباره شیوه کار نوئل کرول، منتقد فیلم که دوره "فیلم و فلسفه" وی براساس شیوه او است، عنوان داشت: کرول از بزرگ ترین فیلسوف‌های هنر معاصر، آثارش محدود به فلسفه فیلم‌ نیست و تفاوت اصلی او نسبت به نظریه‌پردازهای قبلی این است که کلی‌گویی نمی کند، چون سنجیده سخن گفتن سخت است و به تسلط به تاریخ سینما و تاریخ هنر نیاز دارد.

وی گفت: قبل از کرول نشانه‌شناسی، روانکاوی و نئومارکسیسم سه نظریه فیلم غالب در آمریکا بود که بیشتر از اروپا و به ویژه فرانسه به آمریکا راه یافته بود.

این مدرس فلسفه فیلم که اکنون در حال نوشتن رساله دکترای خود با عنوان «عینیت در نقد هنری» است، افزود: نقد اصلی کرول به این نظریات، این است که بدون توجه به شواهد تجربی و مطالعه موردی، نظریات مختلف رشته‌های علوم انسانی را می گیرند و وارد نظریه فیلم می‌کنند، در حالی که مشخص نیست این نظریات سنخیتی با فیلم داشته باشند.

وی بیان داشت: کرول برای توجیه فرآیندهای ادراکی ما هنگام فیلم ‌دیدن از علوم شناختی کمک می‌گیرد. آثار فیلسوف‌هایی مانند نوئل کرول، دیوید بوردول و گرگوری کوری باعث شد مسیر نظریات فیلم که با ظهور رشته مطالعات فرهنگی به سمت جامعه‌شناسی هدایت شده بود، بار دیگر و این بار با تمایل به علوم شناختی به فلسفه بازگردد.


۱۳۹۳/۷/۱۶ - ۱۰:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن