تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهشت را درى است كه ريّان ناميده مى شود از آن در، جز روزه داران وارد نشوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830112535




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا مقامات تركيه بحران‌هاي منطقه را وارد كشور مي‌كنند؟


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: چرا مقامات تركيه بحران‌هاي منطقه را وارد كشور مي‌كنند؟
تركيه با كدام اميد و چشم انداز بحران هاي منطقه را وارد مرزهايش مي كند؟ پس از بحران «كوباني» تظاهرات ضد داعش در شهرهاي كردنشين اين كشور به قدري شدت گرفته است كه پليس و نيروهاي امنيتي مجبور به واكنش شده و تاكنون 12 تن را كشته اند.
جوان آنلاين: از همان روز اولي كه تركيه سياست به «صفر رساندن مشكلات با همسايگان» را مطرح كرد، مشخص بود كه اين تاكتيك راه به جايي نمي برد. اتفاقا انتقادها از اين رويكرد كه از ابتداي ورود احمد داوود اوغلو به عرصه سياست خارجي (به عنوان وزير امور خارجه) همراه بود،‌ آغاز شد. اما دكترين‌ها، استراتژي ها، و رويكردهاي كلان در مواقع بحراني بهتر خود را نشان مي دهند كه آيا از استحكام لازم و كافي برخوردار هستند يا اينكه فقط در روي كاغذ نقش خوش رنگي دارند. اين سياست شرق گرايانه تركيه از ابتداي آغاز تحولات در شمال آفريقا و خاورميانه عربي به آزمايش گذاشته شد و پس از مدت كوتاهي صداي خورد شدن استخوان هايش به گوش رسيد. مقامات تركيه كه طي سال هاي اخير در بسياري از مواقع به سمت سياست پوپوليستي پيش رفته اند، به گونه اي با بحران هاي منطقه برخورد كرده اند كه هر لحظه بازتاب آن در خيابان هاي اين كشور خود را نشان داده است. اين رخداد طي يكي – دو روز اخير بيشتر نمايان شده است. جداي از مسائلي كه نسبت به تحولات سوريه و مبحث علوي ها در تركيه مطرح شده،‌ اين روزها پديده دست ساخت داعش و نوع مواجه شدن با آن، تركيه را دچار مشكلات زيادي كرده است كه جداي از پرسش هاي منطقه اي و بين المللي كه انگشت اشاره را به سمتش نشانه برده است،‌ بستري از بحران هاي داخلي را براي اين كشور فراهم كرده است كه آينده نامشخصي را رقم زده است.


چرا مقامات تركيه بحران‌هاي منطقه را وارد كشور مي‌كنند؟


«جوان آنلاين» روز گذشته با انتشار خبري اعلام كرد كه تنش و اعتراضات شديد پس از اوج گيري كشتار داعش در شهر مرزي «كوباني» خيابان هاي تركيه را در بر گرفته است. در اين خبر آمده است: «... اعتراض به اشغال شهر کوبانی توسط داعش بیشتر شهرهای ترکیه حالت اعتراض و بعضا حالت جنگی به خود گرفته اند ... از شهرهای دیار بکر، ماردین، جزره، ازمیر، آدانا، اسکی شهیر، یالوا و همچنین آنکارا و استانبول خبرهای درگیری گسترده و آتش سوزی در اماکن عمومی به گوش می رسد... در شهر آدانا دو نفر زخمی شده اند شهر "جزره "در جنوب ترکیه حالت جنگی به خود گرفته است و در استانبول نیز در گیری‌ها به صورت گسترده ای گزارش شده است.» امروز هم خبرهاي جديدتر و جدي تري به گوش مي رسد كه مي تواند بحران هاي زيادي را براي تركيه ايجاد كند. مسئله اين است كه تركيه در اين راه دست كم به «شكل ظاهري» تنها است و برچسب حمايت از داعش به سياست هايش چسبيده است. حتي عربستان و آمريكا با وجود همه حمايت ها، سعي دارند خود را از اين اتهام حمايت خارج كنند،‌ كاري كه تركيه چندان علاقه اي به آن ندارد. ناگفته پيدا است كه آمريكا يكي از اصلي ترين مخالفان سياست هاي كنوني تركيه است كه تظاهرات هاي سال قبل كه از سوي جنبش «خدمت» حمايت مي شد، با پشتوانه آمريكا همراه بود. البته اختلاف هاي امروز واشنگتن و آنكارا به خاطر حمايت تركيه ازداعش نيست به اين دليل كه آمريكا نيز به شكل ديگري از اين سياست حمايت مي كند. عمده مخالفت و دشمني كنوني آمريكا با تركيه به دليل نگاه اخواني آنكارا به خاورميانه است كه اين موضوع بحث جداگانه اي را مي طلبد. اما آنچه كه اكنون مورد سوال است اين است كه تركيه با كدام اميد و چشم انداز بحران هاي منطقه را وارد مرزهايش مي كند؟ در خبرها آمده است كه پس از بحران «كوباني» و نوع نگاه حزب حاكم تركيه، تظاهرات ضد داعش در شهرهاي كردنشين اين كشور به قدري شدت گرفته است كه پليس و نيروهاي امنيتي مجبور به واكنش شده و تاكنون 12 تن را كشته و دهها زخمي بر جاي گذاشته اند. شدت اعتراضات به قدري است كه در استان هاي كردنشين در مناطق شرق و جنوب شرق اين كشور، مقررات منع عبور و مرور اعلام شده است. هر هدفي پشت سياست هاي تركيه باشد،‌ بايد اين خطر را گوشزد كند كه تركيه نيز دچار همان بحراني شود كه خاورميانه عربي را گرفته است. اين موضوع مي تواند عواقب بسيار بدي براي كشور تركيه و مقامات كنوني آن داشته باشد كه با انديشه هاي متفاوتي از دوره آتاتوركي، كرسي قدرت را به دست گرفته اند. بي شك چنين تحولي جايگاه تركيه و حزب حاكم را به همراه انديشه هاي مشخصي كه تاكنون آن را نمايندگي كرده،‌ دچار بحران خواهد كرد. نمي توان در عرصه سياسي در اين سطح از اتخاذ رويكردهايي سخن گفت كه عقلانيت در آن نباشد، از اين منظر مقامات فعلي تركيه حتما براي سياست هاي خود دلايل عقلاني ارائه مي دهند اما نمي توان انكار كرد كه ورود به عرصه اي بحران زا حتي با عقلانيت لازم،‌ بدون اشتباه باشد. از اين رو تنها دو گزينه باقي مي ماند: 1. مقامات تركيه با وجود احتساب عقلاني تحولات، «اشتباه» كرده اند كه هر زمان مي توان از اشتباه عقب نشست. 2. مقامات كنوني به عمد تركيه را به سمت بحران مي برند. در گزينه دوم هيچ خرد سياسي وجود ندارد و حتي هدف مشخصي را هم دنبال نمي كند. بنابراين گزينه اول محتمل تر است كه در صورت تاييد آن، آنكارا بايد هر چه زودتر چاره اي بينديشد. در غير اين صورت طي اين مدت به قدري براي خود دشمن تراشيده است كه تركيه را به بحران هاي عميق فرو ببرد.

منبع : جوان آنلاين



تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن