واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ مهر ۱۳۹۳ (۸:۳۳ق.ظ)
ترافيک و نابساماني هاي آن مهمترين دغدغه شهروندان تهراني معاون حمل و نقل و ترافيک شهرداري تهران گفت: اصلي ترين مسأله زندگي شهري و مهمترين دغدغه شهروندان در تهران، موضوع ترافيک و نابساماني هاي ناشي از آن است.
به گزارش خبرگزاري موج، مهندس سيد جعفر تشکري هاشمي در جلسه ارتقاي فرهنگ ترافيک در شمال پايتخت که با حضور شهروندان مناطق يک و سه و مسؤولان شهري اين مناطق و به ميزباني شهرداري منطقه يک برگزار شده بود، گفت: آلودگي هوا و بيماري هاي ناشي از آن، رفتارهاي نابه هنجار و حرکات غير متعارف، نزاع و درگيري و تصادفات رانندگي و تلفات ناشي از آن، از جمله خسارات اجتماعي و اقتصادي و صدمات جاني و مالي است که ريشه در نا به ساماني ترافيک دارد.
وي با اعلام اين که مردم در ترافيک خسته، عصبي و رنجور ميشوند و نه تنها سلامت جسمي بلکه سلامت روحي آنها نيز به خطر ميافتد، تأکيد کرد: بسياري از تصادفات رانندگي ريشه در در رفتارهاي غلط رانندگي دارد و همين رفتارها بسياري از شهروندان را هر روز آماج تصادفات و حوادثي قرار داده که تعدادي از شهروندان منشاء آن هستند.
بسياري از رانندگان روزانه مرتکب دهها وصدها تخلف ترافيکي ميشوند.
معاون شهردار تهران با اشاره به اين که برخي موضوعات پيش پا افتاده در رفتارهاي ترافيکي روابط اجتماعي را تحت تأثير قرار داده و اين موضوع با تدبير شهردار محترم تهران و خواست شوراي اسلامي شهر تهران مبني بر تبديل تهران به شهر انسان محور منافات دارد، اظهار کرد: به شهري، شهر انسان محور ميگويند که انسان ها در آن کرامت دارند و حقوق اکثريت جامعه نسبت به حقوق فردي افراد آن جامعه از اولويت برخوردار است.
مهندس تشکري هاشمي با بيان اين که در شهري زندگي ميکنيم که نظم و انضباط در رفتارهاي ترافيکي موضوعي فراموش شده است و بسياري از رانندگان آن روزانه مرتکب دهها و حتي صدها تخلف ترافيکي ميشوند، تصريح کرد: براي رسيدن به مقصد، ارتکاب هر خطايي را مجاز ميدانيم و رفتارهاي غلط رانندگي گروهي از رانندگان به يک عادت تبديل شده است.
وي با تأکيد بر اين که سه رکن اصلي ترافيک، آموزش، مهندسي و اِعمال قانون است، اضافه کرد: دو موضوع مهندسي و اِعمال قانون تا حدودي مورد توجه قرار گرفته اما در موضوع آموزش در کشور با فقر جدي رو به رو هستيم و هيچ زمان، هيچ نهاد و دستگاهي متولي آموزش در رفتارهاي ترافيکي نبوده است.
معاون شهردار تهران با اشاره به اين که نهادها و دستگاه هاي مرتبط در زمينه تربيت ترافيکي جامعه نقش فقيري دارند و آموزش قوانين و مقررات ترافيکي به حفط کتابچه آييننامه راهنمايي و رانندگي به منظور قبولي در آزمون رانندگي خلاصه مي شود، اظهار کرد: واقعيت اين است که جامعه ما از فقدان رفتارهاي مطلوب ترافيکي رنج ميبرد و از اين رو استقرار نظم و انضباط بخشي به ترافيک را در دستور کار خود قرار دادهايم.
مهندس تشکري هاشمي با بيان اين که شهردار محترم تهران مهمترين مأموريت مديريت شهري در حوزه حمل و نقل و ترافيک را بعد از توسعه حمل و نقل عمومي، پياده سازي نظم و انضباط ترافيکي در شهر تعيين فرموده اند، تصريح کرد: به همين دليل انتظار ميرود با فعاليت شبانه روزي در داخل مجموعه شهرداري تهران و همکاري مشترک از سوي بخش هاي مرتبط خارج از مجموعه شهرداري تهران همچون پليس راهور، بتوانيم اين مطالبه آقاي دکتر قاليباف را محقق و نظم و انضباط ترافيکي را در شهر پياده کنيم.
وي در پايان با تأکيد بر اين که بنا داريم در زمينه اصلاح فرهنگ ترافيک يک تحول تاريخي را در پايتخت تجربه کنيم و رفتارهاي نا به سامان ترافيکي را به سامان برسانيم، خاطرنشان کرد: با انجام همزمان کارهاي سخت افزاري و مديريتي به موازات کارهاي و فرهنگي بايد ترافيک تهران را به گونه اي سامان دهيم که مردم حس کنند مسؤولان شهري تصميم گرفته اند شهروندان تهران، شهر بهتر، انساني تر و منظمتري داشته باشند و اين موضوع دغدغه درجه يک مديريت شهري است.
يزداني شهردار منطقه يک که ميزباني اين جلسه را بر عهده داشت نيز با اعلام اين که پروژه هاي شهري هم به نگاه کارشناسي و هم به نگاه اجرايي به صورت همزمان نياز دارند، اظهار کرد: موضوع ارتقاء و بهبود فرهنگ ترافيک موضوعي است که هم از نظر کارشناسي و هم از منظر اجرايي حائز اهميت و قابل انجام است.
سليماني شهردار منطقه سه نيز که به اتفاق مديران اين منطقه در جلسه مذکور شرکت کرده بود با تأکيد بر اين که ترافيک مقوله اي است که با تمام افراد سر و کار دارد و ايجاد نظم در ترافيک، انضباط در شهر را موجب ميشود، تصريح کرد: بخشي از نظم در زندگي شهري مربوط به حرکت سواره و بخش ديگري از آن نيز مربوط به حرکت پياده است و توجه همزمان به هر دو بخش لازم و ملزوم و مکمل يکديگر ميباشد.
گفتني است در ابتداي اين جلسه حجت الاسلام والمسلمين مرتضي جعفرپور مشاور فرهنگي معاونت حمل و نقل و ترافيک شهرداري تهران با ارائه گزارشي از سندي که به منظور ارتقاي فرهنگ ترافيک در پايتخت پيشبيني شده، اهداف، موضوعات محور و برنامه ريزي هاي فرهنگي و اجتماعي اين سند را بر شمرد و خاطرنشان کرد: مهمترين رويکرد اجتماعي و فرهنگي مديريت شهري ارتقاي سبک زندگي شهروندان است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]