واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: گلوبال ریسرچ گزارش داد
عذرخواهی معاون رئیس جمهور به خاطر فاش کردن حقیقت!
بایدن هفته پیش در سخنرانی در نشست مجمع جان اف کندی در دانشگاه هاروارد به شرکت کنندگان در نشست گفت رژیم های حامی وهابیت و ترکیه مسئول حمایت از داعش و جبهه النصره هستند.
به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، پایگاه اینترنتی گلوبال ریسرچ در گزارشی به قلم "کورت نیمو" نوشت: "جو بایدن"، معاون رئیس جمهور آمریکا روز یکشنبه با "محمد بن زیاد آل نهیان"، ولیعهد ابوظبی تماس گرفت و از او به خاطر فاش کردن حقایق عذرخواهی کرد.
وی یک روز قبل نیز با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور آمریکا تماس گرفت و به همان دلایل از او عذرخواهی کرد.
بایدن هفته پیش در سخنرانی در نشست مجمع جان اف کندی در دانشگاه هاروارد به شرکت کنندگان در نشست گفت رژیم های حامی وهابیت و ترکیه مسئول حمایت از داعش و جبهه النصره هستند.
بایدن در پاسخ به سؤال یکی از شرکت کنندگان در نشست گفت : سعودی ها، اماراتی ها و ... به شدت مصمم به سرنگونی اسد بودند و در واقع درگیری جنگ نیابتی بین شیعه و سنی شده اند. آنها چه کاری انجام داده اند؟ آنها صدها میلیون دلار و دهها هزار تن سلاح در اختیار داعش، جبهه النصره و عناصر افراط گرایی قرار دادند که از دیگر نقاط جهان وارد سوریه شده بودند. اگر فکر می کنید من اغراق می کنم ببینید همه این کمک ها هم اکنون از کجا سر درآورده اند و اوضاع به چه سمتی پیش می رود؟ ناگهان همه به خود آمدند و دیدند که گروهی به نام داعش- که شاخه القاعده در عراق بود و قبلاً از این کشور بیرون رانده شده بود- فضای بازی برای فعالیت در خاک سوریه پیدا کرد و با جبهه النصره که ما آن را یک گروه تروریستی قلمداد کرده بودیم، همکاری کرد. این در حالی بود که ما نمی توانستیم همتایان خود را متقاعد به قطع حمایت از این گروهها کنیم.
این تنها بخشی از ماجراست. در واقع، آمریکا، انگلیس و اسرائیل نقش مهمی در مسلح کردن و آموزش داعش داشته اند. شواهد مستقیم دال بر این حمایت در نشست کنگره در خصوص بنغازی آشکار شد؛ زمانی که اقدام سازمان جاسوسی آمریکا(سیا) در انتقال تسلیحات برای معارضان میانه رو در سوریه فاش شد.
پایگاه اینترنتی اینفووار سال گذشته اعلام کرد استیونز، سفیر آمریکا در لیبی که در بنغازی کشته شد، نه تنها در تسهیل انتقال تسلیحات از لیبی به سوریه نقش اساسی داشت، بلکه یکی از رابطان اصلی بین آمریکا و عربستان برای هماهنگ کردن اقدامات عربستان در جذب جنگجویان اسلام گرا از شمال آفریقا و لیبی بود.
علاوه بر این، تلاش آمریکا، ترکیه و امیرنشین های حوزه خلیج فارس برای حمایت از گروههای وهابی در سوریه و مسلح کردن آنها - که تنها نیروهای کارآمد در جنگ نیابتی برای برکناری بشار اسد، رئیس جمهور سوریه از قدرت بودند- در گزارشی های منتشر شده در مطبوعات اروپا مشهود است، هر چند که این موضوع در رسانه های آمریکا منعکس نشده است.
"سیمور هرش"، خبرنگار برنده جایزه پولیتزر، سال 2007 منطق همکاری آمریکا، انگلیس ، اسرائیل، ترکیه و امیرنشین های حوزه خلیج فارس را بدین گونه تشریح کرد: دولت بوش برای تضعیف ایران، عملاً اولویت های خود را در خاورمیانه تغییر داد. در لبنان، دولت بوش با دولت عربستان در عملیات مخفیانه برای تضعیف حزب الله همکاری کرد. آمریکا همچنین در فعالیت های مخفیانه علیه ایران و سوریه که متحد ایران است شرکت کرده است. نتیجه این فعالیت ها تقویت گروههای افراطی بوده است؛ گروههایی که دشمن آمریکا و حامی القاعده هستند.
این طرح در دهه 1980 با ارائه دستورالعملی سیاسی- راهبردی برای اسرائیل در دهه 1980- از سوی اودد یینون، روشنفکر اسرائیلی آغاز شد، و توسط جناح نومحافظه کار این رژیم در سال 1996 به روز شد.
در این سند آمده است:«اسرائیل می تواند با همکاری ترکیه و اردن ، و تضعیف، مهار و حتی سرنگونی سوریه، فضای راهبردی خود را تغییر دهد. این تلاش می تواند معطوف به برکناری صدام از قدرت در عراق - یک هدف راهبردی مهم برای اسرائیل- به عنوان ابزاری برای مهار سوریه در منطقه باشد.
جو بایدن با وجود افشاگری های خود در سخنرانی اخیر، به تلاش ها برای ترسیم داعش به عنوان دشمنی بزرگ آسیب چندانی نزد.
با وجود حملات هوایی و سخنرانی های اغراق آمیز اوباما و دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس، داعش به تازگی ابوغریب و شهرهای مهم استان الانبار را تحت کنترل درآورده است.
آمریکا، اسرائیل، انگلیس، امیرنشین های حوزه خلیج فارس ، اردن و ترکیه دستورکار نسبتاً مشترکی دارند- تشدید درگیری بین شیعیان و سنی ها و تقسیم منطقه به جبهه های قومی و مذهبی. این وضعیت ادامه خواهد یافت و انتقادها متوجه سعودی ها و قطری ها خواهد بود که در موضع خود پابرجا هستند و حتی یک معاون رئیس جمهور را مجبور به عذرخواهی از خود میکنند.
انتهای پیام./
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۰۱:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]