تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834413488
چه کسی از سخنان ظریف بهره انتخاباتی میبرد؟ |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چه کسی از سخنان ظریف بهره انتخاباتی میبرد؟
کد خبر: ۴۴۰۲۹۳
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۰ - 07 October 2014
یش از یک هفته از حضور محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در موضوع هسته ای،در شورای روابط خارجی آمریکا و گفت وگوی وی با برخی اندیشمندان مراکز تضارب افکار آمریکا گذشته است اما هنوز برخی چهره ها و رسانه های مخالف دولت و روند مذاکرات هسته ای، سخنان ظریف در این نشست را دستمایه انتقادات گوناگون علیه دولت و مخالف خوانی هایشان در خصوص روند مذاکرات هسته ای قرار داده اند.
به گزارش گروه تحلیل پایگاه خبری امیدهسته ای، واضح و بدیهی است آنچه مخالفان روند مذاکرات هسته ای به ظریف نسبت می دهد، نشانی از واقعیت ندارد اما چه می شود کرد وقتی که حتی انتشار دقیق سخنان محمد جواد ظریف در شورای روابط خارجی آمریکا و حتی توضیح برخی از مقامات دولتی با هدف شفاف سازی نیز نمی تواند مخالفان را قانع کند. چه اینکه مخالفان اساسا تنها آنچه که خود می خواهند می شنوند و ظاهرا عمدی در نشنیدن توضیحات دارند.
به نظر می رسد مخالفان به زعم خود در سخنان ظریف آن خطی را که خود به دنبال آن بوده اند یافته اند و حالا به هیج قیمتی حاضر نیستند از این خط تبلیغاتی علیه دولت دست بردارند. و این خط دقیقا همان خط انتخابات است.
اما پیش از همه لازم است بدانیم که محمد جواد ظریف دقیقا در شورای روابط خارجی چه گفت. ظریف در پاسخ به سوالی در خصوص تاثیرات احتمالی شکست مذاکرات هسته ای در سیاست خارجی و سیاست داخلی ایران گفت:«مسلما تاثیرگذار خواهد بود. چراکه ایران روندی را آغاز کرده است و براساس این روند، هدف ما تغییر فضای سیاست خارجی دولت ایران بوده است. اما اگر امروز، بهرغم تمام تلاشهای ما برای توافق، در دستیابی به توافق هستهای شکست بخوریم، مردم ایران فرصت دارند تا در انتخابات مجلس که ١٦ ماه بعد برگزار میشود، پاسخ شکست ما در مذاکرات را بدهند. آخرین باری که ما برای توافق با غرب بر سر برنامه هستهایمان تلاش کردیم - منظورم سالهای ٢٠٠٤ و ٢٠٠٥ است - روی گشاده ما از سوی اتحادیه اروپا رد شد. چراکه اتحادیه اروپا به تنهایی با ما مذاکره نمیکرد و فردی در کاخ سفید و فردی دیگر در وزارت امورخارجه آمریکا نشسته بود و از توافق ممانعت بهعمل آورد. درست مثل برخی که امروز، فارغ از اینکه توافق چه پارامترهایی داشته باشد، آن را نمیخواهند. در آن زمان وقتی مذاکرات شکست خورد، مردم ایران پاداش شکست ما در مذاکرات را در انتخابات با انتخاب رئیسجمهوری متفاوت دادند که ٨سال در مسند ماند و مرا زودتر از موعد بازنشسته کرد.حالا من دوباره زنده شدهام فکر میکنم خیلی اهمیت دارد مراقب این باشیم که جامعه جهانی و بهخصوص غرب، درحال ارسال چه پیامی به ایران است. آیا به دنبال توافق با ایران است. آیا روی گشاده ایران و نگاه رو به جلوی ایران پاسخ مثبت را دریافت خواهد کرد یا اینکه این روی گشاده بار دیگر رد خواهد شد و من فکر میکنم که مردم ایران به این پیام جامعه جهانی بر سر صندوقهای رای پاسخ خواهند داد».
مخالفان دولت اما از قول وی نوشته اند: آقای ظریف در شورای روابط خارجی آمریکا موضع تاسفآوری گرفته و گفته است:«در صورت شکست مذاکرات ایران و ١+٥ دوستان ما در انتخابات مجلس آینده شکست میخورند و جریان غربستیز در ایران، مجلس را در اختیار خواهند گرفت».
فارغ از اینکه این ها که از قول ظریف نوشته اند از زمین تا ثریا با اصل سخنان ظریف تفاوت دارد، اما نکته ای در این میان است که توجه به آن خالی از لطف نیست و آن نکته اینکه دلیل اصرار جریان مخالف دولت به ایجاد ارتباط میان سخنان ظریف و انتخابات آینده مجلس چیست؟
واقعیت این است که انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و بدیهی است که هم جریان های سیاسی متمایل به دولت و هم جریانات سیاسی مخالف دولت برای پیروزی در آن برنامه ریزی کنند. در این میان جریانی سیاستی خاص را در مذاکرات هسته ای به پیش می برد که عملا هم نتیجه ای برای کشور به دنبال نداشت و در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 در مقابل جریانی که قائل به تغییر و تحولی در روند مذاکرات هسته ای بود شکست خورد.
در نتیجه آرای مردم بود که امروز شاهد سیاست جدید ایران در مذاکرات هسته ای هستیم. آنچه که ظریف در شورای روابط خارجی بر زبان آورد، دقیقا از همین منظر قابل ارزیابی است. ظریف صراحتا اعلام کرد که؛«ایران یک بار در دولت سید محمد خاتمی، با روی گشاده به غرب بر سر مذاکرات هسته ای به مذاکره نشست اما در نهایت با کارشکنی طرف غربی این مذاکرات به نتیجه نرسید و مردم در انتخابات رئیس جمهوری را انتخاب کردند که روندی متفاوت با رئیس جمهور قبلی در پیش بگیرد. امروز هم که مردم بار دیگر به گشودن پنجره مذاکرات هسته ای به روی غرب، با انتخاب حسن روحانی رای داده اند، این فرصت و این حق را دارند که در صورت کارشکنی غرب، پاسخ غرب را در انتخابات آینده بدهند».
ظریف در هیچ بخشی از سخنانش مذاکرات هسته ای را به مسائل داخلی ایران پیوند نزد و از یکی به نفع دیگری، چنانچه مخالفان می گویند، سوء استفاده نکرد. اتفاقا ظریف با سخنانی زیرکانه حافظه تاریخی غرب را بار دیگر زنده کرد و تلویحا خطاب به غرب اعلام کرد؛«بار دیگر فرصتی به شما روی آورده و اگر از این فرصت استفاده نکنید، در انتخابات بعدی پنجره این فرصت بسته خواهد شد». این فرصت چیزی جز به رسمیت شناختن حق قانونی ایران برای برخورداری از برنامه صلح آمیز هسته ای و لغو همه تحریم های غیرقانونی علیه ایران، نیست.
مخالفان ظریف را به استفاده از مذاکرات هسته ای به عنوان کمپین انتخاباتی متهم می کنند و صراحتا می نویسند که؛ «تیم هسته ای توافق در مذاکرات را برای اهداف سیاسی و انتخاباتی در داخل کشور لازم دارد». اگر بخواهیم خیلی خوشبینانه به این ادعا بنگریم و نیت خوانی نکنیم، باید بگوئیم که آنها که چنین سخنان و چنین ایده ای را دنبال می کنند و به دنبال تئوریزه کردن این ایده در افکار عمومی هستند، به اشتباه یک نکته اساسی را نمی بینند.
نخست اینکه مذاکرات هسته ای مستقیما زیر نظر رهبر معظم انقلاب هدایت می شود و ایشان بارها حمایت خود را از ادامه مذاکرات و تیم مذاکره کننده هسته ای اعلام کرده اند.
دوم اینکه وزارت امورخارجه و سازمان انرژی اتمی که دو بال مهم در مذاکرات هسته ای هستند در طول تاریخ فعالیت پس از انقلاب، وارد جناح بندی ها سیاسی نشده اند. آنچه که در وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی اهمیت داشته و دارد و دیپلمات ها و متخصصان کشورمان به دنبال آن هستند حفظ منافع ملی کشور در سایه سه اصل عزت، حکمت و مصلحت است. بنابراین وارد آوردن اتهام های متفاوت به وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی راه به جایی نمی برد و اتهام ورود به جناح بندی های سیاسی اتهامی نچسب و غیرمنصفانه است.
اما سوالی که دراین بین مطرح می شود این است که مخالفان دولت چه اصراری به پیوند زدن نتیجه مذاکرات هسته ای به سیاست داخلی کشور دارند؟ فکر کردن به پاسخ این سوال موجب می شود که به این بیاندیشیم که کدام جناح سیاسی بر روی شکست مذاکرات هسته ای و استفاده از پیامدهای آن در انتخابات آینده مجلس شرط بندی کرده است؟ کدام جناح سیاسی است که با دامن زدن ، و تعبیر و تفسیر نادرست و قلب شده سخنان ظریف در شورای روابط خارجی امریکاف سعی دارد تا زمینه را برای تضعیف جریان های حامی دولت در انتخابات اینده فراهم کند؟ کدام جریان است که به دنبال شکل دادن افکار عمومی با استفاده از نتیجه مذاکرات هسته ای است؟پاسخ به این سوال کاملا واضح و مبرهن است.
در واقع این ظریف نبود که مذاکرات هسته ای را به مسائل داخلی کشور پیوند زد. بلکه این مخالفان دولت هستند که بسیار سعی می کنند که این اتفاق رخ دهد. چراکه آنها تنها راه بازگشت شان به قدرت را در شکست مذاکرات هسته ای می بینند.اشتباه راهبردی این دسته از مخالفان دولت این است که مذاکرات هسته ای را یک پروژه می بینند و نه یک پروسه.
در حالیکه سخنان ظریف نیز در شورای روابط خارجی امریکا ناظر بر نگاه پروسه ای به مذاکرات هسته ای بود. پروسه ای که در زمان دولت سید محمد خاتمی آغاز شد و تاکنون نیز ادامه دارد و در این پروسه ممکن است اتفاقاتی رخ دهد و سیاست کشور در خصوص شیوه مذاکرات تغییر کند. تغییری که ممکن است در یک انتخابات رخ دهد. چه اینکه در انتخابات ریاست جمهوری سال 84 و انتخابات ریاست جمهوری سال 92، شاهد تغییر روند این پروسه بودیم.
نگاه پروژه ای اما راه به منافع جناحی و گروهی می برد. نگاه پروژه ای موجب می شود که برخی منافع جریان و جناح متبوع خود را بر اساس مذاکرات تعریف کنند. همین که امروز شاهدش هستیم. امروز می بینیم که برخی سعی دارند روند مذاکرات هسته ای را از پروسه ای بودن به پروژه ای بودن تقلیل دهند و از این تقلیل تنها ارتقا جناح سیاسی خود را مراد می کنند و بس و آنچه که در این میان مظلوم و مغفول واقع می شود منافع ملی کشور است. که البته نزد مردم و نخبگان هوشیار و ناظر قطعا چنین نخواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]
صفحات پیشنهادی
چه کسی از فیلتر وایبر سود میبرد؟ |اخبار ایران و جهان
چه کسی از فیلتر وایبر سود میبرد اما براساس صورت مالی شرکت ارتباطات سیار ایران درآمد این شرکت از محل ارایه خدمات تلفن همراه به مشترکین در سال 1392 بالغ بر 72 هزار و 923 میلیارد و 633 میلیون ریال بوده است به عبارتی چیزی بالغ بر 2 7 هزار میلیارد تومان که شرح آن در جداول مربوطه آمدانتقاد وزارتخارجه از ترجمه غیردقیق سخنان ظریف |اخبار ایران و جهان
انتقاد وزارتخارجه از ترجمه غیردقیق سخنان ظریف یک مقام آگاه در وزارت امور خارجه در خصوص برخی تحلیل های سیاسی و جناحی در رسانه های داخلی از اظهارات وزیر امور خارجه کشورمان در یکی از مراکز مطالعاتی آمریکا اظهار کرد تحلیل و ارزیابی سخنان مطرح شده در فضای بین المللی بدون توجه به شرواکنشپیونگیانگ بهسخنان رئیسجمهور کره جنوبی |اخبار ایران و جهان
واکنشپیونگیانگ بهسخنان رئیسجمهور کره جنوبی درخواست رئیسجمهور کره جنوبی در مجمع عمومی سازمان ملل مبنی بر تخریب آخرین دیوار حائل جهان در شبهجزیره کره مورد انتقاد کره شمالی قرار گرفت کد خبر ۴۳۷۷۷۰ تاریخ انتشار ۰۶ مهر ۱۳۹۳ - ۰۶ ۱۴ - 28 September 2014 درخواست رئیسجمهور کره جکسی نیست که جای خالی را با دانش آموز فراموش شده پر کند! |اخبار ایران و جهان
کسی نیست که جای خالی را با دانش آموز فراموش شده پر کند اما هرچه مسیر راه یافتگان به تحصیل با مشکلاتی مواجه است در مقام قیاس با مسیری که بازماندگان از تحصیل به آن هدایت میشوند به قیاس زشت و زیبا شباهت پیدا میکند چراکه بررسی ها نشان میدهد که بازماندگان از تحصیل کودکان هستند کانتقاد رسالت ازسخنان مومنی درباره دولت موسوی |اخبار ایران و جهان
انتقاد رسالت ازسخنان مومنی درباره دولت موسوی از اين تذكر امام ره معلوم ميشود براي اولين بار نبوده و بارها به ايشان در مورد روند رويارويي با مشكلات اقتصادي امام ره رهنمودهايي داشتند كه رعايت نميشده است کد خبر ۴۴۰۱۰۵ تاریخ انتشار ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۰۷ ۲۳ - 07 October 2014 محمدكاکسی به تخلفهای مرتضوی رسیدگی نمیکند |اخبار ایران و جهان
کسی به تخلفهای مرتضوی رسیدگی نمیکند طولانی شدن روند رسیدگی به تخلفات سعید مرتضوی در زمان تصدی مدیریت سازمان تامین اجتماعی با انتقاد وزیر بهداشت دولت اصلاحات مواجه شد کد خبر ۴۳۷۶۲۰ تاریخ انتشار ۰۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۰ - 27 September 2014 طولانی شدن روند رسیدگی به تخلفات سعید مرتضوفرق فهمیدن و نفهمیدن آمریکا، وقتی آقای نماینده ظریف را سادهلوح میداند! |اخبار ایران و جهان
فرق فهمیدن و نفهمیدن آمریکا وقتی آقای نماینده ظریف را سادهلوح میداند صرف نظر از قضاوت در این باره که از بین آقای نماینده و وزیر خارجه کدام یک پیچیدگیهای موضوع تحریمها ساختار تصمیمگیری در ایالات متحده و محتوای گفت و گوی وزیر خارجه با شبکه آمریکایی را بهتر درک میکنند سواروایت جالب قلعهنویی از عملکرد ظریف |اخبار ایران و جهان
روایت جالب قلعهنویی از عملکرد ظریف کد خبر ۴۳۸۲۵۲ تاریخ انتشار ۰۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۵ - 29 September 2014 امیر قلعه نویی سرمربی تیم فوتبال استقلال تهران روایت جالبی از عملکرد وزیر امور خارجه دارد او می گوید نوع خنده های آقای ظریف هم باعث پیشرفت مذاکرات هسته ای شده است سرمربی تیمانتقاد شریعتمداری از سخنان کامرون به روحانی |اخبار ایران و جهان
انتقاد شریعتمداری از سخنان کامرون به روحانی از نخستین ساعاتی که اعلام شد ملاقات رئیسجمهور کشورمان با نخستوزیر انگلیس در دستور کار سفر نیویورک قرار دارد مدعیان اصلاحات که خود را در حلقه مشاوران آقای روحانی و حامیان و نزدیکان دولت ایشان قلمداد میکنند و متأسفانه رئیسجمهور محترظریف:بدون حمایت ایران،بغدادسقوط می کرد |اخبار ایران و جهان
ظریف بدون حمایت ایران بغدادسقوط می کرد ظریف در ادامه به تحولات کشور عراق پرداخت و گفت باید به این مساله به صورت جدی پرداخته شود که بحران عراق از کجا آغاز شده و چگونه گسترش یاقته است چه نیروهایی در سطح منطقه از داعش حمایت کرده و چرا کسانی از اروپا به این گروه پیوستهاند بدون توظریف تکذیب کرد |اخبار ایران و جهان
ظریف تکذیب کرد کد خبر ۴۳۸۹۵۶ تاریخ انتشار ۰۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۲ - 01 October 2014 وزیرامورخارجه کشورمان گفت خبرهای نقل شده از وی در شورای روابط خارجی آمریکا براساس ترجمه غلط است محمد جواد ظریف وزی امورخارجه کشورمان در گفتگو با خبرگزاری دانشجو در واکنش به خبرهایی به نقل از وی درگفتوگوی تلفنی ظریف با وزیر خارجه ترکیه |اخبار ایران و جهان
گفتوگوی تلفنی ظریف با وزیر خارجه ترکیه کد خبر ۴۳۹۲۶۴ تاریخ انتشار ۱۱ مهر ۱۳۹۳ - ۰۰ ۳۱ - 03 October 2014 وزیر امور خارجه کشورمان عصر روز پنجشنبه در گفتوگوی تلفنی با همتای ترک خود آخرین تحولات منطقه را بررسی و پیرامون روش جاری مقابله با تروریسم در منطقه با وی تبادل نظر کرد بهاستقبال ظریف از توافق سیاسی در یمن |اخبار ایران و جهان
استقبال ظریف از توافق سیاسی در یمن وزیر خارجه کشورمان و وزیر امور خارجه کویت روز گذشته طی دیدار در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک ضمن بررسی روند مناسبات دو جانبه در خصوص تحولات منطقهای تبادل نظر کردند کد خبر ۴۳۷۲۹۸ تاریخ انتشار ۰۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۰ - 26 Septemberامارات سخنان اردوغان را محکوم کرد |اخبار ایران و جهان
امارات سخنان اردوغان را محکوم کرد امارات عربی متحد سخنان رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه علیه مصر را محکوم و آن را دخالت آشکار در امور داخلی این کشور دانست کد خبر ۴۳۷۳۸۱ تاریخ انتشار ۰۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۹ ۰۷ - 26 September 2014 امارات عربی متحد سخنان رجب طیب اردوغان رییسظریف: به مذاکرات محتاطانه خوشبینم |اخبار ایران و جهان
ظریف به مذاکرات محتاطانه خوشبینم وزیر امور خارجه ایران در گفتوگو با شبکه سیسی تیوی تصریح کرد که به مذاکرات هستهای محتاطانه خوشبین است کد خبر ۴۳۵۹۹۹ تاریخ انتشار ۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۰ - 21 September 2014 وزیر امور خارجه ایران در گفتوگو با شبکه سیسی تیوی تصریح کظریف، کری و اشتون امروز هم دیدار میکنند |اخبار ایران و جهان
ظریف کری و اشتون امروز هم دیدار میکنند دیدار سه جانبه وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و آمریکا و خانم اشتون امروز نیز ادامه خواهد یافت کد خبر ۴۳۷۲۹۹ تاریخ انتشار ۰۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۲ - 26 September 2014 دیدار سه جانبه وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و آمریکا و خانم اشتون امروسخنان متفاوت رییس جمهور آرژانتین در نیویورک |اخبار ایران و جهان
سخنان متفاوت رییس جمهور آرژانتین در نیویورک کد خبر ۴۳۸۰۱۵ تاریخ انتشار ۰۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۸ ۵۱ - 28 September 2014 سخنان رئیس جمهور آرژانتین در مجمع عمومی سازمان ملل که در آن دخالت جمهوری اسلامی ایران را در انفجارهای بوئنوس آیرس در سال ۱۹۹۴ میلادی رد و از نظام سوریه و حزب الله لبنا-
سیاسی
پربازدیدترینها