واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: عاملي که مغز را مردانه و زنانه می کند
نتايج مطالعه صورت گرفته توسط محققان دانشگاه کمبريج نشان ميدهد، احتمالا سطوح بالاتر هورمون تستوسترون در رحم مادر منجر به توسعه يک مغز مردانه تر می شود.
به گزارش نامه نیوز به نقل ازآريا، پروفسور «سيمون بارون کوهن» از محققان دانشگاه کمبريج معتقد است که دو نوع مغز متفاوت وجود دارد: نوع غمخوار يا همدرد (empathisers) قادر به درک احساسات مردم است و نوع سيستمي و نظاممند (systemisers) عملکرد خوبي در موقعيتهاي تجزيه و تحليل دارد؛ همه انسانها مخلوطي از اين دو نوع مغز هستند، اما مغز مردان بيشتر سيستمي و مغز زنان غمخوار است.
اين مطالعه ميتواند تأييدي بر بهتر بودن مردان در نقشهخواني و توانايي زنان در درک بهتر احساسات ديگران و انجام چندکار بصورت همزمان (multitasking) باشد. مطالعه صورت گرفته توسط محققان نشان ميدهد، اين مسأله احتمالا ناشي از قرار گرفتن در معرض هورمون تستوسترون در رحم مادر است؛ در اين مطالعه تعدادي کودک از دوران جنيني تا سن 12 سالگي مورد بررسي قرار گرفتند؛ در هفته 16 بارداري با تهيه نمونه مايع از رحم مادر، ميزان هورمون تستوسترون اندازه گيري شد.
نتايج بدست آمده نشان داد که هرچه سطوح تستوسترون در اين مايع بالاتر باشد، روند توسعه اجتماعي و همدلي کودک در دوره ابتدايي کندتر ميشود؛ با اين حال سطوح بالاتر اين هورمون در رحم مادر منجر به تواناييهاي بهتر تجزيه و تحليل و آگاهي فضايي ميشود که بطور سنتي جزو صفات مردانه محسوب ميشوند. در مطالعه ديگري که توسط محققان دانشگاه پنسيلوانيا انجام شد، مغز 949 داوطلب زن و مرد در سنين هشت تا 22 سال، اسکن شد که حاکي از تفاوت سيمکشي در مغز زنان و مردان است.
اتصالات قويتري بين قسمت جلو و پشت مغز مردان مشاهده شد که به معناي توانايي بهتر مردان در برقراري ارتباط بين آنچه ميبينند با آنچه انجام ميدهند بوده و زنان نيز داراي سيمکشي قويتري بين نيمکره چپ و راست مغز هستند که انجام چندکار بصورت همزمان و درک بهتر احساسات ديگران را امکانپذير ميکند. با اين حال برخي محققان از جمله پروفسور «آليس رابرتز» معتقدند که شرايط اجتماعي و تفاوتهاي بيولوژيکي باعث شده است که زنان کمتر از مردان وارد حوزههاي علمي شوند؛ اين مسئله بيشتر تحت تأثير شرايط اجتماعي بويژه نحوه تربيت در دوره نوجواني است که باعث ميشود زنان از حضور در رشته علمي و مهندسي منصرف شوند.
محققان در مطالعه ديگري، شرايط انتخاب اسباببازي مخصوص پسران از جمله ماشين و اسباببازي مخصوص دختران مانند عروسک را براي ميمونها فراهم کردند؛ نتايج نشان داد که ميمونهاي نر بصورت طبيعي به ماشين و ميمونهاي ماده به عروسک گرايش داشتند. به گفته محققان، گرايش ميمونهاي ماده به عروسک بدليل نقش مادري آنها طبيعي است، اما دليل قانع کنندهاي براي گرايش ميمونهاي نر به ماشين بدست نيامد.
۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]