تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر که خوش نیت باشد روزیش زیاد می شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798701548




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بلاتکلیفی شهر تاریخی سیروان و روستای سرابکلان/ تاریخ همچنان زیر خاک است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > غرب > ایلام گزارش تصویری تشریحی/
بلاتکلیفی شهر تاریخی سیروان و روستای سرابکلان/ تاریخ همچنان زیر خاک است
ایلام - خبرگزاری مهر: روستای سرابکلان در استان ایلام سالهاست روی یک شهر تاریخی بزرگ به نام سیروان قرار گرفته و به رغم تلاشهای صورت گفته هنوز این روستا برای کاوشهای تاریخی جابجا نشده، در این بین فعالیتهای مردم نیز در روستا محدود شده است .



به گزارش خبرنگار مهر، روستای سراب کلان یکی از شش روستای هدف گردشگری از توابع بخش لومار در55 کیلومتری جنوب شرقی شهر ایلام قرار دارد و شهر تاریخی سیروان در حوزه شمالی استان ایلام و شمال شرقی شهر ایلام در دامنه های اطراف و لایه های زیرین روستای سرابکلان به صورت نیمه مدفون با بقایای آثار معماری ارزشمند قرار دارد.

این شهر در دوران شکوه و عظمت خود مرکز ایالت "ماسبذان" از شهرهای مهم و آباد ایران در دوره ساسانی بوده و وجود پلها و راه ها و محوطه ها و قلاع و سکونتگاههای باستانی در این محوطه گویای اهمیت این شهر است ولی روستای فعلی سرابکلان بر روی بناهای متعدد و مختلف باقی مانده از این شهر تاریخی ساخته شده است .

اما با گذشت سالها از پیدا شدن این شهر تاریخی هنوز هیچ برنامه ای جهت این گنجینه عظیم طراحی نشده است و نه تنها این شهر تاریخی هنوز هویدا نشده بلکه مردم نیز اذیت شده اند چرا که در روستای سرابکلان یا همان شهر تاریخی سیروان به علت داشتن آثار باستانی، هیچ گونه کار عمرانی صورت نمی گیرد و این موضوع ساکنان این منطقه را نگران کرده است.


                                  

  بر اساس گزارشها و آثار مکتوب از جغرافیایی نویسان اسلامی و خاورشناسان، سیروان شهری مهم و معتبر بود و در عصر ساسانیان رونق بیشتری داشت و موقعیت خود را تقریباً تا قرن چهارم هجری حفظ کرده است و ر سالهای اخیر مسئولان برای جابجایی روستا اقدامات مختلفی انجام داده اند که مورد توجه مردم روستا قرار نگرفته است و مردم حاضر به جابجایی روستا نیستند.

روستای سرابکلان با 914 نفر جمعیت و حدود 220 خانوار بعد از گذشت سالها هنوز در بلاتکلیفی زندگی می کنند و در حال حاضر باید با در نظر گرفتن توقعات مردم و مسئولان برای حفظ این شهر تاریخی مهم کوشید چراکه روستای تاریخی - باستانی سرابکلان از آثار مربوط به دوره‌های ساسانی - اسلامی است.

تعامل میراث فرهنگی و مردم راهکار اصلی حل این مشکل

علی مرادی از کارشناسان گردشگری در استان ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: راهکار اصلی حل مشکل چندین ساله روستای سرابکلان و شهر تاریخی سیروان تعامل مردم با مسئولان و همچنین مسئولان با مردم است.
 

  وی بیان داشت: اول از همه باید یک مکان جدید برای اهالی روستا در نظر گرفته و بعد کاوشها سریعا در این شهر تاریخی نیز آغاز شود.

این مسئول عنوان کرد: این مشکل چند سال است هم شهر تاریخی سیروان را زیر خاک نگه داشته و هم مردم روستای سرابکلان اذیت شده اند چراکه هیچ فعالیت عمرانی در روستا نمی توانند انجام دهند و بنابراین این پافشاری در عدم جابجایی در کل به نفع تاریخی و آبادانی روستا نیست.

وی بیان داشت: روستای کوهستانی سرابکلان به دلیل برخورداری از چشم ‏اندازهای جذاب و متنوع طبیعی مانند جنگل، رودخانه و کوهستان‏های سرسبز و پوشیده از گیاهان دارویی و گل‏های رنگارنگ، شرایط مناسبی برای دیدار گردشگران فراهم آورده و لازم است مسئولان میراث فرهنگی هر چه زودتر برنامه های خود را برای بهره برداری بهینه مردم از این منطقه در عین حفظ تاریخی بودن منطقه ارائه دهند.
 

  مرادی عنوان کرد: کشف آثار و بقایای شهر مدفون شده ماسبذان یا سیروان، در پیرامون روستای سراب کلان، ضمن نشان از قدمت طولانی استقرار انسانی در قلمرو این روستا، اهمیت تاریخی را می افزاید.

حضور دو شرکت خارجی برای جابجایی روستای سرابکلان

اسماعیل رستمی معاون نیروی انسانی استانداری ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: روستای سرابکلان یکی از قطبهای تاریخی و طبیعی در استان ایلام است که کشت برنج باعث رونق دوچندان این منطقه شده است.

وی بیان داشت: یکی از مباحث مهم در استان ایلام بحث قرار گرفتن روستای سرابکلان بر روی شهر تاریخی سیروان است که بعد از سالها هنوز این مهم اتفاق نیافتاده است.

این مسئول بیان داشت: امسال استاندار ایلام و دیگر مسئولان اجرایی به صورت جدی پیگیر این قضیه بودند ولی به دلیل پیچیدگی روستا و شهر تاریخی از دو شرکت هلندی و ایتالیایی برای جابجایی و کاوش شهر تاریخی سیروان دعوت شده است.

رستمی بیان داشت: امیدواریم هرچه سریعتر این روستا جابجا شود تا روال زندگی بعد از سالها در روستای هدف گردشگری سرایکلان ایلام جریان پیدا کند.

 

  وی بیان داشت: به هر حال این جابجایی روستا بعد از سالها هم برای اهالی روستا خوب است و هم این شهر تاریخی بعد از مدتهای بسیار طولانی کاوش می شود.

عبدالمالک شنبه زاده مدیر کل میراث فرهنگی استان ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: طرح جابجایی روستای سرابکلان بر روی شهر تاریخی سیروان باید در گذشته انجام می شد که متاسفانه برخوردهای نامناسب با مردم روستا باعث شده این مهم بعد از سالها به عقب بیافند و هم اکنون نیز این رویه ادامه دارد.

وی بیان داشت: میراث فرهنگی استان ایلام در تلاش است این مهم هرچه سریعتر انجام شود و اقدامات خوبی نیز در این زمینه صورت گرفته و نیازمند توجه جدی مسئولان ارشد کشوری و استانی هستیم.

این مسئول عنوان کرد: میراث فرهنگی استان ایلام این آمادگی را دارد که نسبت به احقاق حقوق مردم برای جابجایی و خرید زمین در مکان دیگر اقدام کند تا هم شهر تاریخی سیروان کاوش شود و هم خود مردم از این بلاتکلیفی نجات یابند چراکه هر گونه ساخت و ساز در کنار آثار تاریخی ممنوع است.








۱۳۹۳/۷/۱۵ - ۰۹:۳۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن