واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: اژه ای: رفع تحریم بابک زنجانی فرقی به حال او ندارد /رضایت اولیای دم گرفته نشود ریحانه جباری قصاص میشود
سخنگوی قوه قضاییه گفت: با توجه به اینکه ادعای بابک زنجانی مبنی بر وجود ارزهای متعلق به او در بانکهای خارجی اثبات نشده، تحریم یا رفع تحریم به او اثری ندارد.
به گزارش نامه نیوز، حجتالاسلام محسنیاژهای در هفتادمین نشست خبری خود با اهالی رسانه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا خبر خارج شدن بابک زنجانی از لیست افراد تحریمی توسط انگلیس صحت دارد یا خیر؟ گفت: ادعایی که بابک زنجانی مبنی بر داشتن ارز در بانکهای تاجیکستان و مالزی داشت اثبات نشده هر چند مقدار ناچیزی در یکی از بانکها وجود داشته است.
وی گفت: البته اموال غیرمنقولی در بعضی کشورهای همسایه و غیرهمسایه وجود دارد و اقداماتی روی آن انجام شده است. وکلای متهم نیز در جریان هستند و لذا با توجه به اثبات نشدن ادعاهای بابک زنجانی مبنی بر داشتن ارز در بانکهای خارجی، تحریم یا رفع تحریم او تاثیری ندارد.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: درباره اینکه این خبر صحیح است یا خیر نیز باید بگویم که من نیز در حد شما مطلع هستم.
محسنیاژهای در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده ریحانه جباری و اینکه آیا اظهارنظر مراجع تقلید مبنی بر غیرشرعی بودن اعدام ریحانه جباری صحت دارد یا خیر؟ گفت: من بارها عرض کردهام که اگر ما ملتزم به قانون باشیم به نفع همه است. قصاص از قوانین مسلم اسلام و یک حق شخصی برای اولیای دم است. اگر اولیای دم تقاضای قصاص نکنند اصلا با این عنوان پرونده بررسی نمیشود، ولی اگر درخواست و بررسی شد و جرم قاتل هم عمدی تشخیص داده شد و بعد هم با مذاکراتی که صورت میگیرد رضایت حاصل نشد طبیعی است حکم باید اجرا شود.
وی با بیان اینکه مطلبی که در سوال به علما نسبت داده شد صحت ندارد، افزود: در این پرونده برای چندین بار وقت داده شده است و آخرین وقتی هم که داده شده 10 روز است که اگر در این مدت رضایت حاصل نشود حکم اجرا میشود.
سخنگوی قوه قضاییه با رد شایعاتی مبنی بر تحت تاثیر فشار بودن اجرای حکم ریحانه جباری، گفت: من قبلا هم گفتم که خوب است اولیای دم رضایت بدهند و در جلسات قبل نیز آماری از گذشت اولیای دم از اجرای حق قصاص ارائه کردهام.
محسنیاژهای در پاسخ به سوالی درباره وضعیت رسیدگی به پرونده بیمه توسعه گفت: پروندهای در این زمینه در شعبه 15 دادسرای کارکنان دولت در حال رسیدگی است.
وی افزود: البته ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز به این تخلفات رسیدگی میکند و امیدواریم که در آنجا به مسائلی که مطرح شده رسیدگی شود.
سخنگوی قوه قضاییه همچنین درباره مزایای قانون آیین دادرسی کیفری جدید، گفت: یکی از سیاستهای نظام و دستگاه قضایی، قضازدایی و همچنین استفاده از مجازاتهای جایگزین حبس است. طبق قانون جدید فرآیند رسیدگیها سادهتر میشود، البته برای این قانون آییننامههای متعددی باید نوشته شود که در زمان خود به طور مفصل نسبت به ویژگیهای آن صحبت خواهم کرد.
خبرنگاری با اشاره به اظهارنظر مدیرکل بازرسی محیط زیست درباره طولانی بودن رسیدگی به پروندههای زمینخواری، نظر سخنگوی قوه قضاییه را در این باره جویا شد که محسنیاژهای، گفت: من در جلسه قبل نیز درباره رسیدگی به پروندههای زمینخواری صحبت کردم و گفتم گاهی اختلاف بین دو دستگاه دولتی وجود دارد و این سبب میشود رسیدگی به پرونده طولانی شود. به طور مثال زمینی تصرف میشود، تغییر کاربری داده میشود و بعد از تصرف شروع به ساخت و ساز میکنند. چند سال میگذرد تا گزارش میکنند و قوه قضاییه رسیدگی میکند. وقتی که حکم قلع و قمع صادر میشود مسئولین استان میگویند خراب شدن ملک تبعات دارد و لذا شورای تامین باید تشکیل شود.
سخنگوی قوه قضاییه اظهار کرد: در این زمینه خانم ابتکار رییس سازمان محیط زیست نیز تلفنی با من صحبت کردند و گفتند تعداد زیادی حکم قلع و قمع صادر شده ولی به اجرا در نیامدند که من هم قول پیگیری دادم.
وی گفت: ممکن است رسیدگی به پروندهها طولانی شود ولی بخشی از آن ناشی از اختلافات دستگاههای دولتی و بحث مشخص نبودن حریم اراضی است که اگر دولت زودتر آنها را تعیین کند هم مردم و هم قوه قضاییه مشکلات کمتری خواهند داشت.
منبع: ایسنا
۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]