واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ مهر ۱۳۹۳ (۱۰:۱۸ق.ظ)
معاون اول رييس جمهور: تسهيل فرايند توليد و توسعه صادرات غيرنفتي از برنامه هاي اصلي دولت است معاون اول رئيس جمهور تسهيل فرايند توليد و توسعه صادرات غيرنفتي را از جهت گيري هاي اصلي دولت تدبير و اميد خواند و گفت: دولت به دنبال رفع موانع پيش روي صادرکنندگان و فراهم نمودن شرايط مساعد براي فعالان حوزه صادرات غيرنفتي است.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر اسحاق جهانگيري در نشست بررسي راهکارهاي توسعه صادرات غيرنفتي که با حضور نمايندگان فراکسيون صادرات مجلس شوراي اسلامي و شماري از نمايندگان اتاق بازرگاني و بخش خصوصي برگزار شد، با تاکيد بر اينکه صادرات غيرنفتي همواره يکي از وظايف دولت ها در برنامه هاي توسعه کشور بوده اظهار داشت: عزم دولت تدبير و اميد اين است که توسعه صادرات را به يکي از اصلي ترين مسائل کشور تبديل کند و در اين مسير از تدابير و راهکارهاي لازم براي افزايش حجم صادرات استفاده خواهد کرد.
دکتر جهانگيري با تاکيد بر لزوم رفع موانع فراروي صادرات غيرنفتي و ايجاد تسهيلات براي صادرکنندگان گفت: در کشورهاي همسايه بازارهاي بزرگي براي صادرکنندگان ايراني وجود دارد و بايد با استفاده از راهکارهايي همچون ايجاد خط اعتباري براي کشورهاي مقصد، زمينه جهش و توسعه صادرات غيرنفتي کشور را فراهم کنيم.
معاون اول رئيس جمهور خاطرنشان کرد: در مقطع فعلي که اقتصاد کشور در شرايط رکود قرار گرفته، توسعه صادرات غيرنفتي نقش تعيين کننده اي در خروج از اين شرايط دارد و بر اساس نظر اکثريت اقتصاددانان، يکي از پيشرانهايي که مي تواند به خروج از شرايط رکود کمک کند، توسعه و رشد صادرات غيرنفتي است.
معاون اول رئيس جمهور يکي از ضرورت هاي توسعه صادرات را برقراري آرامش در فضاي بين المللي کشور دانست و گفت: با تلاش هاي رئيس جمهور در اين زمينه گام هاي بلندي برداشته و خوشبختانه به توافقات خوبي با کشورهاي مختلف دست يافته ايم.
وي با اشاره به وجود بازارهاي صادراتي فراوان در کشورهاي همسايه گفت: انتظار ما از فعالان حوزه صادرات اين است که کشورهاي همسايه را جدي گرفته و براي صادرات کالا و خدمات ايراني به اين کشورها از هيچ تلاشي فروگذار نکنند.
معاون اول رئيس جمهور با بيان اينکه جهت گيري اصلي دولت تدبير و اميد برطرف نمودن چالش ها و موانع بر سر راه صادرات غيرنفتي است، گفت: در آينده نزديک جلسه شوراي عالي صادرات تشکيل خواهد شد تا تدابير لازم براي رفع مشکلات مطرح شده در اين نشست اتخاذ گردد.
دکتر جهانگيري اظهار اميدواري کرد با عزمي که در دولت يازدهم براي توسعه صادرات وجود دارد و با باوري که در دولت نسبت به ارتقاء حضور بخش خصوصي در اقتصاد کشور وجود دارد، به زودي شاهد رفع مشکلات و ايجاد تحرک جدي در صادرات غيرنفتي کشور باشيم.
در اين نشست عسگر اولادي رئيس کميسيون صادرات اتاق بازرگاني نيز با اشاره به برنامه ريزي هاي دولت تدبير و اميد براي توسعه صادرات، از افزايش ميزان صادرات غيرنفتي در شش ماهه اخير خبر داد و اظهار اميدواري کرد صادرات غيرنفتي کشور تا پايان سال از رقم 50 ميليارد دلار عبور کند.
وي همچنين خواستار برنامه ريزي و سياستگذاري براي رفع چالش هاي پيش روي صادرات غيرنفتي همچون بهبود روابط خارجي، رفع تحريم هاي ظالمانه، رفع مشکلات مربوط به جابجايي پول، باز بيني در تعرفه ها و مشکلات مربوط به رواديد صادرکنندگان شد.
دبير کل کانون انجمن هاي صنايع غذايي نيز در اين نشست بر اهميت تصويب لايحه خروج از رکود تاکيد کرد و گفت: با تصويب اين لايحه بخش زيادي از مشکلات پيش روي توليد و صادرات کشور مرتفع خواهد شد.
در اين نشست همچنين شمار ديگري از نمايندگان بخش خصوصي و اتاق بازرگاني و نيز اعضاي فراکسيون صادرات مجلس شوراي اسلامي به طرح نظرات و ديدگاه هاي خود براي رفع مشکلات پيش روي صادرات غيرنفتي پرداختند.
ارائه تسهيلات ارزان براي صادرکنندگان، تدوين برنامه جامع صادراتي در برنامه ششم توسعه کشور، حمايت از حضور صادرکنندگان کشور در نمايشگاه هاي بين المللي، تحرک بخشي به فعاليت هاي صندوق ها و نهادهاي مالي حامي صادرات، استرداد به موقع ماليات بر ارزش افزوده کالاهاي صادراتي، تلاش وزارت خارجه براي شناسايي بازارهاي هدف، اصلاح مقررات دست و پا گير مانع صادرات خصوصا صادرات خدمات فني و مهندسي، حمايت هاي حقوقي و اداري از صادرکنندگان و افزايش جوايز و مشوق هاي صادراتي از جمله موضوعات مطرح شده در اين نشست بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]